Yurdum insanindan kesitler/ Beðendiðimiz fýkralar
Yurdum insani yolda bomba görürse
Fýkralara konu olacak olay bu kez de Ankara'da yaþandý. Yolda bomba olduðunu farkeden 'yurdum insaný' kontörü olmayýnca bakýn polise nasýl yardýmcý oldu...
Ankara'da bir vatandaþ yolda görüp aracýna aldýðý gazeteye sarýlý patlayýcýyý Kýzýlay Meydaný'na getirerek polise gösterdi. Olay yerine gelen bomba imha uzmaný açýk taþ ocaklarýnda kullanýlan patlayýcý maddeyi, özel giysisiyle araçtan aldý.
Ankara'da gece yarýsý ilginç bir olay yaþandý. Yenimahalle'deki Sebze Hali'nden çýkarken yol kýyýsýnda gördüðü gazeteye sarýlý paketten þüphelenen Eþref Yavaþ isimli þahýs, býçak sandýðý maddeyi 06 EYY 73 plakalý aracýna alarak Kýzýlay'a kadar getirdi.
Yumuþak olmasý nedeniyle önce korktuðunu sonra da kontörü olmadýðý için polise haber veremediðinden paketi aracýna aldýðýný belirten Yavaþ, Kýzýlay'a geldiðinde polisi görerek aracýnda þüpheli bir paket olduðunu belirtti.
Vatandaþýn ihbarýyla ekipler tarafýndan aracýn yanýndan uzaklaþtýrýlan þahýs, ekip aracýyla polis merkezine götürüldü. Araçtaki paketi uzaktan gören bir sivil memur, patlayýcý madde olduðunu belirtti. Polis ekipleri bunun üzerine çevredeki basýn mensuplarýný ve vatandaþlarý uzaklaþmalarý konusunda uyardý. Patlayýcýyý aracýna alan þahýs, polis merkezine götürüldü.
Kýzýlay'ýn trafiði bir süre araç ve yaya geçiþine kapatýldý. Olay yerine gelen bomba imha uzmaný, Kýzýlay kavþakta duran araçtaki þüpheli maddeyi araçtan çýkardý. Bomba imha uzmaný araçtaki paketi bir cihaz yardýmýyla aldý. Bomba imha aracýna alýnan þüpheli maddenin dinamite benzer þekilde olduðu görüldü. Bomba imha uzmanlarýnýn yaptýðý incelemede araçtan çýkarýlan maddenin üzerinde 'Emulite' yazýlý olduðu görüldü. Emulite'ýn açýk taþ ocaklarýnda patlayýcý olarak kullanýldýðý öðrenildi.
CÝHAN
Borsacýlarýn ve borsanýn yeni adresi
[url] www.keyborsa.com[/url]