Hadi biraz felsese yapalım
Paramı insanı harcar(Evet) insanmı parayı harcar(Hayır)?
Collapse
X
-
tam felsefe olmuspuhu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterkişiden kişiye değişir...Konuşmak bir mana ise susmak binbir mana. Herkes konusmasına konuşur lakin sükût yürekli olana.
Yorum
-
evet hayır cevap seçenekleri olmamış. neye evet, neye hayır?
insan, insanı her zaman harcar. para olmasa da harcar. para sadece araç.
parayı kaldıralım, yine harcar, kadınlar için harcar. kadınları da kaldıralım, insan kalmaz, nesil tükenir.
deniz fillerini izledim, belgesel... dörd tonluk iki dev, kadınları için kavga ediyorlar, biri, elli dişiye hakim olan bir harem sahibi, öteki, ben de isterem elma yanaklardan diyor, bunun için kavga etmesi lazım.önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir,
deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir,
hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir,
hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler...
Yorum
-
Ben filazof DEĞİLİM...
Anketinize cevap verirsem kendimi sıkıntıya sokacağım hissi var...k20k20k20k20k20k20k20
JOKA ağbinin dediği gibi neye evet ??? ,neye hayır....???k24k24
Sonra karşıma çıkıpda , alakası olmayan bişeyle sorgu sual olmıyayım...????

Bide olması gerekenimi soruyosun ,yoksam kişilerin genel fikrinimi soruyon...???
Ayrıca sorun çok açık değil , filazofcamı cevap istiyon yoksam hayatın pratik cevaplarındanmı yapıştıralım....???
ANLIYACAĞIN ÇOK SORU ÇIKIYOR BU SORULARINDAN....

Sen ilk öncem bu sorulara cevap versende i biz sonra ankete katılıp ,katılmamaya cevap versek olmazmı...?
Al yine soru...
Ağbi bu nasıl anket yavvv...

Beni ikileme düşürdü ,öyleki kendimi dahi sorgular oldum....
Felsefenin bu kadarı kafayı yedirttirirrrrrrrrrrrrrrrrrrr...............
k10k26k26k26
* ''HATİCEYE DEĞİL ,NETİCEYE BAK''........
Yorum
-
Paranı kendi zevklerin için - israf etmeden - sarfediyorsan HARCIYORSUNDUR
Paranla toplumsal statü elde etmeye çalışıyorsan HARCANIYOSUNDUR.
S. Nicolas ParteuseKonuşmak bir mana ise susmak binbir mana. Herkes konusmasına konuşur lakin sükût yürekli olana.
Yorum
-
firenze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterParanı kendi zevklerin için - israf etmeden - sarfediyorsan HARCIYORSUNDUR
Paranla toplumsal statü elde etmeye çalışıyorsan HARCANIYOSUNDUR.
S. Nicolas Parteuse
Yazı için teşekkürler.....*Kondüktör geliyorum demez*
Yorum
-
Ne demek efenim. görevimiz. Sizlerin de yazılarını bekliyorum.kondüktör Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterYazı için teşekkürler.....Konuşmak bir mana ise susmak binbir mana. Herkes konusmasına konuşur lakin sükût yürekli olana.
Yorum
-
para iyi bir hizmetçi kötü bir efendidir demiş ingilizler yani duruma göre karşılıklı harcıyabiliyor parayla insan birbirini
Yorum
Yorum