Lütfen herkes hoşuna giden sözleri burda bizimle paylaşsın...
HoŞuMuZa GiDeN SöZLER
Collapse
X
-
...Eğér "9" CanLı oLsaydın BiLé
...En fazLa "8" Kéz KaçabiLirdin öLümden
...BiLki "7" DüvéLé SuLtan oLsan Dahi
...Yérin "6" Mékan oLacak Sana
...En FazLa "5" Métré Kumaş GötürébiLécéksin
...Kapatacaksın "4" Açsanda Gözünü
...Bu Dünya "3" GünLük Dünya
...AzraiLin Yanında "2" Kat oLup YaLvarsanda NafiLé
...ELbét "1" Gün öLécéksin
...İşte o Gün Hérşéy '0'dan BaşLiyacakYapabildiklerim Yapabiliceklerimin Yarısı Bile Değil
-
Başlığı hoşumuza giden sözler diye değiştirsek daha anlamlı olacak sanırım.
Yorum
-
''Çağdaş Şiirimizden''
-her cinayet güzeldir / kurban sen olunca
-hangi yollara yürür / yarini kurda kaptıran
-öpmeye eğiliyorum / su bekleyen gözlerinizden
-öp sevgilim / öptüğün yerden kurşun işlemiyor / senin
-şimdi bir ayet gibi anımsa seviştiğimizi / yakıyorum işte sana değen yerlerimi
-gerilmiş bir yay kadar kendime yabancıyım / paslı bir ok kadar sitemkar .... ah ölüm yakın,söz külfet şimdi
-yıldız yağdı,öldü ikizin oğul / ne musalla ne sela göğsümdeki yırtık büyüdü / dal boyun toprak oğul
-bir çocuk gözlerinden iri yaşamak
Yorum
-
"Her bakımdan tam zengin olmak istersen, kanaatkâr ol. Böylece kendi nasibini elde etmiş olursun. " (Kutadgu Bilig'den)
Yorum
-
Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi
ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.
ile olduktan sonra ölüm de, ömür de hoştur..
· Sarhoş, cinayeti yapar da sonra "özrüm vardı, kendimde değildim"der. Kendinde olmayış,kendiliğinden gelmedi sana,onu sen çağırdın.
· İnsan gözdür, görüştür, gerisi ettir. İnsanın gözü neyi görüyorsa, değeri o kadardır.
Her dil, gönlün perdesidir. Perde kımıldadı mı, sırlara ulaşılır.
İki parmağının ucunu gözüne koy. Bir şey görebiliyor musun dünyadan? Sen göremiyorsun diye bu alem yok değildir. Görememek ayıbı, göstermemek kusuru, uğursuz nefsin parmağına ait işte.
Kadınlar, aklı olanlara, gönül sahiplerine pek üstün olurlar. Cahillere gelince, onlar, kadına üstündür. Çünkü tabiatlarında hayvanlık vardır. Sevgi ve acımak, insanlık vasıflarıdır. Hiddet ve şehvet ise hayvanlık vasıfları.
Yorum
Yorum