Döngüler,Benzerlikler ve Fibonacci
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
mavilim e teşekkür ederim,,,,,,,,,,, hakkınızı helal edin,,,,,,, sessiz bir alsat pozundaydım,,,, aynı zaman da da vob da mavilim in endeks analizlerine göre al sat yapmaktaydım,,,, ama artık yok,,,
:( ,,,,,,,,,, akşamları günlük endeks yorumlarınıza şiddetle ihtiyacım var,,,,,,,,,,,, aeo.
-
Kuzu pirzola ve adana varken gözüm tavuk mavuk görmez derim.... Yani birde öyle bir zamanda söylüyorsunuzki....mordak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstero zaman ben mangalları yakıyorum.....
olmadı önce kuzu pirzola sonra adana en son tavuk yeriz kaptan..
lanet olsun içimdeki bu et sevgisine.....:081:
Yorum
-
artık hangi yolu seçerse ona göre mangal....k24halojen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster2 olasılıktan birini seçecek.... mavi yol ağır bastı bugünkü hareketten sonra...

ve çok ama çok fazla kaşınırsa bu py artık bu mangalı hak eder...
Yorum
-
son analiz bence 25 mayisa kadar ya kör topal yada 44 veya 45 hedefli olarak devam edecekler iste grafigim(sizlerden ogrendiklerimle)
Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorum
-
İmkb100 üzerine fibonacci sayıları ile fikir jimnastiği yaparsak;58800'den 20912 ana düşüşünün %23.6 geri alım noktası olan 29871 aşıldığından %38.2 lik geri alım noktası olan 35385 hedef haline gelmiştir.35385 aşıldığı takdirde %50 fibo geri alım noktası olan 39856 hedef haline gelecektir.39856 aşılır ise %61.8lik geri alım noktası 44326 hedef olacaktır.İşin bana göre püf noktasıda buradadır.44326'yı aşamayan yükselişler ana düşüş trendini kırmamış olacak yani 14200 lere kadar aşağı düşme riskini ortadan kaldırmayacaktır.Gelelim daha kısa vadeye %23.6 lık geri alım noktası 29871 ilk ana destek olacaktır.29871 aşağıya kırılırsa %14.6 lık geri alım noktası 26443 hedef olacak ve bu kırıldığında aşağıdaki dip noktaları 22583 ve 20912 test edilebilecek ve altta 18950 ve 14200 noktalarıda diğer hedefler olacaktır.Bu kadar rakamdan sonra kafa karışıklığından kurtulmak için kısa vade izleyeceğimiz iki rakam vardır; üstte 35385 ve altta 29871 dir.Benim beklentim 29871'in aşağı yönlü kırılmasıdır.Ama örneğin dow jones'da yaşanacak aşırılık 9300-9600 bandına olursa imkb'de bunun karşılığının 39856 civarı olacağını düşünüyorum!
Yorum
-
Artık neredeyse tüm borsalar bir kaç istisna haricinde Amerika borsaları öncülüğünde eş zamanlı yukarı aşağı hareket ediyor.Peki son 2 ayda borsaları yukarı iten güç nedir?Reel makro ekonomik düzelme veya düzelme umudu mu; yoksa hareketsizlikden sıkılmış kazanmak isteyen veya zararını çıkarmak isteyen global sermaye hareketi mi?Bu yükselişlerin nedeninin ,ikinci söylediğim neden olduğu açıktır.Peki %50 lere varan çıkışı kazanca dönüştürmek için ne yapılır ?Örneğin imkb'deki gibi belli bir bant aralığında (31800-34800)yukarı aşağı zamana yayılan hareketlerle mal dağıtma hareketi sonra bir alt bantta aynı hareketi tekrarlayarak çıkışdaki maliyeti kazanca dönüştürülebilinir diye düşünüyorum.Zaten imkb 100'deki altta 29871 üstte 35385 sınırı takip edilerek ne tarafa yöneleceği kolayca tahmin edilebilir.
Yorum
-
Yorum
-
gayet sıra dışı... son 5 yılda görülmeyen hareketler bunlar.. 9 haftadır artı kapanan haftalık grafik... artık nereye gidecekse...Bear_Bull Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterson çıkış diğerlerine nazaran % oranları ile bakıldığında sıra dışı oldu :(
işin garibi, 33.716 üzeri günlük kapanış gelirse 36.600 hedeflenebilir.. çok absürd günler...
bu arada sn.devinim hoşgeldiniz..piyasalar tekerrürden ibarettir..
Yorum
-
uzun vadeli analizlerde hala değişen birşey yok, 20912 ve 22583 aşağı kırılmalı.. yoksa 100bine gitse nafile...katılacağım hareketler değil bunlar..
özellikle 28071-34835 hareketi hiçbir kurala kalıba uygun değil... bunun bir boğa rallisi olduğunu söylemek zor.. her şartta 2 yöne de çok sert hareket olacak...
endeksin ederi 3x.xxx'ler değil... şimdilik.. piyasa çok pahalı...piyasalar tekerrürden ibarettir..
Yorum
-
abd tonla para basıyor. bu paraların borsaya gidiceni gayet ii biliyorlarlar. borsada kagıdı olan vatandas, para kazansınki, tuketim yapsın. Asset fiyatları kaldırılıyor. Bence reel ekonomyle alakası olmayan bu manuplasyonların sonu fena olacak. Ancak simdilik eski oyuna devam. muzik calıyor. dansedilecek. ama bu sefer keslrse, cok ciddi sessizlik olacak.halojen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteruzun vadeli analizlerde hala değişen birşey yok, 20912 ve 22583 aşağı kırılmalı.. yoksa 100bine gitse nafile...katılacağım hareketler değil bunlar..
özellikle 28071-34835 hareketi hiçbir kurala kalıba uygun değil... bunun bir boğa rallisi olduğunu söylemek zor.. her şartta 2 yöne de çok sert hareket olacak...
endeksin ederi 3x.xxx'ler değil... şimdilik.. piyasa çok pahalı...
Yorum
-
kesin olan tek şey var ki, o da bu hareketlerin kesinlikle uzun vadeli bir boğa piyasasının başlangıcı olmadığı...
1999-2000 çılgınlığının bile bir altyapısı vardı..
sn.cd01'in değindiği gibi, çok suni bir çıkış yaşanmakta... sonu kötü bitmese bari..
piyasalar tekerrürden ibarettir..
Yorum
-
sonunun kötü bitmeme şansı yok gibi...mucize olmazsa....ekonomide
mucize yoktur....son yaşanan çıkış kırılan saadet zincirinin abd eliyle
onarılmaya çalışılması...bankalara para konması...taviz verilmesi...
bilançolarında taşıdıkları toksik varlıkların değerinin artması beklentisiyle
devletin parasının riske atılması....piyasa değerlerinin arttırılması....vs. vs..
cart-curt yani....önlemler geç ve yetersizdir...fayda etmez...
sorunun çözümüne sadece varlık fiatlarının artmasıyla adım atılabilir...
özelliklede gayrımenkul fiatları....yazılarım şahsi görüşlerimdir..yatırım tavsiyesi değildir...genel borsa bilgileri olup sohbet amaçlıdır...
Yorum
-
kısa vadede baktığımızda 34.075 civarları önem arzediyor.. buraları geçemeyen ve gelecek satışlarla 32bini kıran endekste tepe görüntüsü netleşir..
görece biraz daha iyimser olasılık, 33.716 üzeri günlük kapanış sonrası piyasanın 35bin üzerinde son bir tepe yapması..
36.600 stoploss... buranın üzeri artık saçmalığın daniskası olacak..piyasalar tekerrürden ibarettir..
Yorum
-
2004'ten bu yana oluşan 3lü dipler...son 5 yılda 5 kez aynı dip çalışmasını izledik..ilk 3'ü trend oluşturdu..dip sonrası yukarı hareket başladı..
2008 yılında oluşan son 2 dip çalışması (mart-nisan ve kasım-aralık dönemleri) benzer karakterde ilerledi..
boğa piyasası öncesi oluşan benzerleriyle kıyaslayınca şu son 3lü dip pek de trend habercisi gibi durmuyor...

teknik filan bir yana, görsel olarak bile hareket hiç güven vermiyor bana.. mart-ağustos 2008 dönemiyle benzerlik çok fazla...piyasalar tekerrürden ibarettir..
Yorum

Yorum