Orijinalini görmek için tıklayınız : Fikirler -> Sistemler
Sayfa :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
30300 kapanırsa OB 0,74 mi olacak?
evet ama 0,72 oldu 30,275 kapanışla
30300 kapanırsa OB 0,74 mi olacak?
sn zagor tenay
ob 0.72 oldu.
Geceye poz ile girenlerin longa devam etmelerı gerekırdı..
Geceye poz ile girenlerin longa devam etmelerı gerekırdı..
neden ustad, ob iki gundur asiri satta. yorumunuz nedir.
Gold oynuyorum kac gundur, Bu nasıl volarıtedır, 1 Ayda trılyonerlık olur, eger sıstemı calısıyorsa...
Gayet ıyı gıdıyorum kac gundur, Bu volarıte de de benı carpamasalar artık hıc sansları yok...
yine malum banka ve 100 pips ragmen mi. bravo ustad.
Kapanıs degerı degıstı uzlasma ıle ob 0.74 oldu
Pazartesı ıcın 30288 ustunde kaldıgı surece hep long...
Goldda stopladım ve 956 dan longladım, saatlerce beklenen yon gerceklesmezse,terse gıdecek anlamına gelır der unlu bır trader... 965 uzerınden kar almayı dusunuyorum...
neden ustad, ob iki gundur asiri satta. yorumunuz nedir.
Ob çok sağlıklı çalışmıyor, Yani bazı durumlarda 0.70 üzeri swing yaparken bazen de ciddi trend yapıyor geçen günkü gold,ve eurusd olduğu gibi,
Bir kaç gündür bu sorun üzerine çalıştım.Hangi durumda swing değil sorusu.
Çok şükür daha Vob da bunla karşılaşmadık ama sağlıklı değil,Kimsenin kaybına sebeb olmadığım için sevinçliyim.Ama lütfen Ob ye tam güvenerek Vobda işlem yapmayınız bugune kadar çalıştı ama sorunu var,Forexde farkettim...
Sayın Lafolanın 4 saatlik eleştiri sohbeti ile bunu nasıl çözeceğimi farkettim, kendisi bile bana ne söyleyip beni uyandırdığını farketmedi.
( Bu arada kapıdan çıkarken söylediğim ve tüm gün savunduğum saçma sapan % olayı değil,bu farklı OMO beyazı !)
Şu an test aşamasında, şu an çalışıyor gözüküyor, testler bitsin.
Gelişmiş OB olayını açıklayacağım bu arada şutlanmazsak burada...
Nunu yine kızacak yine erkek milleti diyecek ama sistemi değiştirmedim sadece 0.70 üzerinde gerçekten swingmi yoksa trende mi girdi sorusunun cevabını aradım..
Ob çok sağlıklı çalışmıyor, Yani bazı durumlarda 0.70 üzeri swing yaparken bazen de ciddi trend yapıyor geçen günkü gold,ve eurusd olduğu gibi,
Çok şükür daha Vob da bunla karşılaşmadık ama sağlıklı değil,Kimsenin kaybına sebeb olmadığım için sevinçliyim.Ama lütfen Ob ye tam güvenerek Vobda işlem yapmayınız bugune kadar çalıştı ama sorunu var...
Sayın Lafolanın 4 saatlik eleştiri sohbeti ile bunu nasıl çözeceğimi farkettim, kendisi bile bana ne söyleyip beni uyandırdığını farketmedi.
( Bu arada kapıdan çıkarken söylediğim ve tüm gün savunduğum saçma sapan % olayı değil,bu farklı OMO beyazı !)
Nunu yine kızacak yine erkek milleti diyecek ama sistemi değiştirmedim sadece 0.70 üzerinde gerçekten swingmi yoksa trende mi girdi sorusunun cevabını aradım..
Konuşmanın en büyük yararı budur sanırım..Kişi tek başına düşüncelere daldığında sanki 30-70 arası swing bölgede gibi kafası çalışır..Halbuki başka bir kişi ile konuştuğunda 70 üstü aşırı alım bölgesindeki gibi durmadan zirveler yaparcasına çalışır.. Bu arada yeni durumla ilgilide konuşmamız lazım ama sen yoksun ortalarda..
Konuşmanın en büyük yararı budur sanırım..Kişi tek başına düşüncelere daldığında sanki 30-70 arası swing bölgede gibi kafası çalışır..Halbuki başka bir kişi ile konuştuğunda 70 üstü aşırı alım bölgesindeki gibi durmadan zirveler yaparcasına çalışır.. Bu arada yeni durumla ilgilide konuşmamız lazım ama sen yoksun ortalarda..
Gece araba ile dönüyorum forex kapandıktan sonra...:)
Pazartesi geri döneceğim Istanbul'a...Jelleri hazırla :) hehehehe
Unutmayalımki her OMO beyazının ;eleştirilmeye didiklenmeye üstüne bol bol laf edilmeye ihtiyacı vardır..Allah müstahakını versin ..Yüzde olayını beni kafalamak için icat ettiğini düşünüyorum..2 saatten fazla zamanımda bunu anlamaya gitti..
Jele sürünmekle cevher sakıt olmaz kadrü kıymetten..
bogalik guzelliktir...:m06:.
Çok şükür daha Vob da bunla karşılaşmadık ama sağlıklı değil,Kimsenin kaybına sebeb olmadığım için sevinçliyim.Ama lütfen Ob ye tam güvenerek Vobda işlem yapmayınız bugune kadar çalıştı ama sorunu var,Forexde farkettim...
ustad bu konuda ben ve sn gungor bir yapici elestiri getirmistik sanirim gormedin gecmis sayfalarda ozellikle eur/usd ile ilgili.
benimki su idi 9 martan beri bahseetigim gunlulerde 0.30 bolgesinde hilza 0.70 gecis sozkonusu idi asiri sattan asiri alima girdi bunu agustostan beri gelen trendn galiba bitiyor demistim hatirlarsan daytrade icin-bizim takip ettigimiz ob nin 0.70 ustunde kalmasi- birsey ifade edemedi cunkudaha ustunde bir olay gerceklesti. standar deviation channel degisti yada raff channel asagi ike yukari dondu bu durumda 0.70 bile olsa bunun karsiligi hic long yok short icin beklenilse bile day trade icin genel gorunumde trend tersine hareket oldugu icin affedilmedi.bilmiyorum ne dersin.
bogalik guzelliktir...:m06:.
Hâlâ mı?
bakin yine ayni sey oldu cikis palavrasini bis kapandiktan sonra kesti. tekrar soruyorum ne istiyorlar su kucucuk borsadan kasansalar ne olacak kucucuk islme hacimiyle onlarin yaninda.guc denemesimi yapiyorlar nedir. hic anlamiyorum.18.00 den sonraki trende bakin. y den sonra gelen tusum calismiyordu s yasdim)
Mini Dow Jones Indus.-$5 Mar 09 745,376.00 5:37pm EThttp://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/us/fi/03rd/up_g.gif 737,965.00 (9,957.70%)
yahoo finance'e boga virusu girmis. simdi bu durumda pazartesi kisacilara haciz gelmesi gerekecek.:D.
Sayın BGungor
Sordugunuz sorunun cevabı INBuyEntry ve InSellEntry Implied Volatility dir.
Buraya sımdıden yazayım, kayıtlarda bulunsun bende bazen ne dedıgımı unutuyorum.
Ilk sabah acılıs 30 dakıka yerıne Cuma son kapanıs 30 dakıka degerlerını ,sankı Pazartesı ılk 30 dakıka degerı gıbı gırdım, Bu bır olasılıktır,elbette sabah acılıs ılk 30 dakıka gırılmelıdır,Ama asagı yukarı fotografı flu olarak bıle gosterebılır eger olasılık konusuyorsak.
Bır cesıt gelecegı okuma denemesı yapalım...
Test sıstemıne gore Pazartesı swıng market olacak.
Alt deger 30.081 ust deger 30.569 olacak.
-- Bu degerlerı Pazartesı acılıs 30 dakıkaya gore guncelleyecegız,Su an sadece fal bakıyoruz.
ustad usd/çhf yi yakalayabildinmi merak ettim.
ustad usd/çhf yi yakalayabildinmi merak ettim.
Bu parite muthıs saçmaladı CUma gunu, sureklı al/sat verdı, Iyıki bulasmamısım....
Buraya sımdıden yazayım, kayıtlarda bulunsun bende bazen ne dedıgımı unutuyorum.
Ilk sabah acılıs 30 dakıka yerıne Cuma son kapanıs 30 dakıka degerlerını ,sankı Pazartesı ılk 30 dakıka degerı gıbı gırdım, Bu bır olasılıktır,elbette sabah acılıs ılk 30 dakıka gırılmelıdır,Ama asagı yukarı fotografı flu olarak bıle gosterebılır eger olasılık konusuyorsak.
Bır cesıt gelecegı okuma denemesı yapalım...
Test sıstemıne gore Pazartesı swıng market olacak.
Alt deger 30.081 ust deger 30.569 olacak.
-- Bu degerlerı Pazartesı acılıs 30 dakıkaya gore guncelleyecegız,Su an sadece fal bakıyoruz.
ustad genelde son 30 dakika sasirtma islemleri oluyor. bunlar bizi
yaniltmasin.
trade ıcın kullanmıyacagız sadece fal bakıyoruz...
:D
http://img510.imageshack.us/img510/3413/fantasywizard17.gif (http://img510.imageshack.us/my.php?image=fantasywizard17.gif)
---usd-jpy---
kısa için üst sınır-------96.80-----------stop 97.20
kısa için alt sınır--------96.20-----------stop 96.50
threshold level.....
usd-jpy-----95.36
---usd-jpy---
kısa için üst sınır-------96.50-----------stop 97.00
kısa için alt sınır--------96.10-----------stop 96.40
threshold level.....
usd-jpy-----95.83
---usd-jpy---
threshold level.....
usd-jpy-----95.83
aldanmam yalandan hareketlere diyenler için ki ben diyorum kısa için alt sınırlardan ilk parti malı basıyorum............1/8 kısa....
yeni haftada herkese bol kazançlar......
1. level up bölgeleri.....
eur-usd---------1.3716--1.3752
eur-jpy---------130.44--130.72
threshold levels.....
eur-usd-------1.3612
eur-jpy-------129.65
aman mordak ta ya dıkkatlı bak, bugun usdjpy sankı yukarı gıbı
Umarım ben haklı cıkmam.....
evet öyle abi....sıkıştırma yapacaklar.....o yüzden stoplar belli olarak kısa pozisyon açıyorum.....96.90 tüm açacağım pozisyonlar için stop seviyem olacak........
umarım yanılmam...:040:
bu arada eur-usd ve eur-jpy de güzel ekmekler var......
bol kazançlar abi.....
1. level up bölgeleri.....
eur-usd---------1.3716--1.3752
eur-jpy---------130.44--130.72
threshold levels.....
eur-usd-------1.3612
eur-jpy-------129.65
---usd-jpy---
threshold level.....
usd-jpy-----95.83
sn mordak kisa icin ust siniriniz tam tutmus gorunuyor. tebrikler. ama sn teo nun dedigi gibi acilista biraz yukari gitmis sizin sinira kadar simdi yon asagi gibi ama bundan sonra.
vob...pivot 30650...........spot 30 pivot....30875.........
60 dk..lık tobo hedef 31800....32000.........
önümüzdeki 10 iş günü ağır para var.......sabırlı olan malı götürür...........
bgungor68
23-03-2009, 10:58
IV degerlerine gore Range aralıkları :
%68 ihtimal : 550
%80 :700
%87 : 820
%95 :1100 puan
IV := 0,34
Sistem : Short Term Volatility base Trade System. :)
ilk 30 dakikalık Barın Kapanıs degerinini uzerinden hesap.
benim sistem % 15 dalga diyor...ve dahi yönüde veriyor....ama yazmayacağım......sadece dalga çift taraflı biliniz...........
Ne oldu sistemi ogrendınız kımsede yazmıyor artık,
Ama ben daha eksık yanlarını yazacaktım, katılım olmazsa gaza gelemem :) hehehe
Sevgili Teo, VOBta islem yapmadigim icin sistemi cözmeye calismadim, fakat emin ol sistemin basarisinin farkindayim ve takibindeyim... Bu arada yakin cevremde olup VOBta islem yapanlara öneriyorum devamli...
Su an icin aklima gelen ise, yanilmiyorsam bazilari ilk mesajdan bu yana olayi kavramaya calismadigi icin sistemi cözmek onlara zor geliyor...
Nacizane düsüncem yani.... :)
nerde ustad ogrenemedik henuz.
siz birde "tgus :under construction" dediniz.
simdi yazdiklariniza gore bir seyler cikarmaya calisiyoruz.
vob pivot........30750.................spot........... .31000...........
Eurusd kırmızı uzun barlar gelmeye başladı, daha çok düşecen, daha sattıgım yere gelmedin, namısız...:)
ustad bu pariteyi uzmanlik alanim sectim sıkı takip ediyorum 9 marttan baslayan trend once yavasladi simdi bir dusus trendinin basinda gibi saatlik bazda ama ne kadar guclu nereye gider bilemem. o ama yukselis trendi 19 marttan beri yorulma emaresi gosteriyordu. arkasi dusus mu ne kadar dusus bu tgustan.
hemen verirsen kıymetin kalmaz, :) yavaş yavaş yapıcan o işi...
Serenden ogrendım, gösterip gösterip kaçıyor, pivot mivot....
Nunu'nun kulağı çınlasın, erkek milleti işte :) hehehe
doğru......kolay sunulan herşey gibi bedava bilgiyede itibar azdır....emek harcanmasını isterim.........bilgi bende..burda...beraber izleyelim........
;)
fdowdaki trend ise 9.45 ten beri cok yavasladi ama bize pek olumsuz etkisi olmadi gozukuyor. bekliyorlar uzun barlar yada samuray kiliclari nasilsa cepte.
vob pivot....30825......spot.....31075........
haftalıklar çıkışı destekliyor.........30..60..120...dk..lıklarda aşırı alım oluştu...bu önümüzdeki günler için büyük dalgayı işaret eder....
bgungor68
23-03-2009, 12:06
Sn.Teo, Under construction dediğiniz için , beklemedeyiz. Yoksa apart vaziyette bekliyoruz :).. Kitaplar çok faydalı oluyor. Sisteminiizi anlamak açısından. TGUS hazır lop bir sistem değil . arkasında inanılmaz bir bilgi birikimi var. Ben okudukca daha iyi anlıyorum. Şapka çıkartıyorum Sn.Teo. Gercekten tebrikler..
vob pivot 30900.....spot 30 31100...........
düzeltme gelecekse 10 dk..içinde gelir......şimdi tüm periyotlar aşırı alımda.....veya tekrar yataya bağlarlar......
sn mordak kisa icin ust siniriniz tam tutmus gorunuyor. tebrikler. ama sn teo nun dedigi gibi acilista biraz yukari gitmis sizin sinira kadar simdi yon asagi gibi ama bundan sonra.
sn. dantes sıkıştırma bekliyordum zaten.....bundan sonrası önemli.....
1/3 kısa ile 96.90 stop olmak üzere bekliyorum.....bakalım al sinyalleri nasıl feyk atacak....(yada stop olacağım).....
Seren Eurusd de kırmızılar arasında yesıl barı goruyormusun 30 dak lıklarda, gecenkı gıbı goldda oldugu gıbı, o bar aynen , tuzak bar...
adamlar tilki.............
% 98 stop olacaksın :) TGUS boyle der...
% 2 ihtimal var....:):)
olursamda sağlık olsun ne yapalım...:040::040:
bu arada eur-usd de az kısa yaptım bari zararın bir kısmını ordan çıkarırız stop olursam....:)
cuma günü OB aşırı alımda kapatmasına rağmen yön long dediğinize göre öğrenilen sistem revize edilmediği sürece kismenin işine yaramayacaktır.
cuma günü OB aşırı alımda kapatmasına rağmen yön long dediğinize göre öğrenilen sistem revize edilmediği sürece kismenin işine yaramayacaktır.
Verelim gazı Teo hocaya... :D Vobix'e katılıyorum..
bgungor68
23-03-2009, 12:47
Short-Term Implied Volaility Based System :
Bizim kullandıgımız sistemin tam açılımı Sn.Teo nun sisteminin kitaptaki hali budur. Volaility 3 çeşit. historical, Teoraikal ve Implied Volaity. Trade etme sekllinize gore formul değişiklik gosteriyor. Biz ler Short Term Range aralıklarını belirleyip Gunluk oynuyoruz. O yuzden Bir gun onceki degerlere gore Gelecekteki olası Range aralığını belirlemeye calsıyoruz. Bu işlem Implied volaility. Black&Scholes 'un fiyat sistematigini kullanıyoruz..
bgungor68
23-03-2009, 12:50
A = C/S, B = K/S, R = rT and let y = σ SQRT(T) = IV SQRT(T).
The Black-Scholes formula then looks like:
[1] A = N(d1) - B e-R N(d2)
where
d1 = [ -log(B) + R + (1/2)y2 ] / y
and
d2 = d1 - yS : Stok price
K : Strike price
T : Time
r: Risk %
bgungor68
23-03-2009, 12:54
Yukardaki formulden Kitaptaki IV degeri alınıyor. Ama biz TGUS taki Voal degerini alabliyoruz. Sonucta Implied Volaility degeri o da.
SD : Standart Deviaton : bu kavrada ise SD : 2 degeri %95,1.5 deger %87, 1.28 degeri %80,1 degeri %68 ihtimalini gosteriyor.
Formulu : SD x IV x C x Sqrtr (1/365)
burdan çıkan sonuc o gun içersindeki olusabilecek fiyat aralıgını veriyor.
CATEDRAL
23-03-2009, 12:54
Eurusd kırmızı uzun barlar gelmeye başladı, daha çok düşecen, daha sattıgım yere gelmedin, namısız...:)
Benim sistem çok namussuz diyo ona... :kahve:
bgungor68
23-03-2009, 12:56
Eger uzun vade Trader iseniz Sqrt (n /365 ) ile onumuzdeki (n) gun içersindeki fiyat aralıgını görebiliyorsunuz. Biz çok kısa vade istedigimiz için, ilk 30 dakikadı barın kapanıs fiyatından işlem yapıyoruz. Voal degeri Dunku deger olarak alıyoruz.
Sistmesiz öylesine takıldığım 50,000 doalrlık hesabı bir hafta dolamdan batırdım. Hep stopları çalıştırıp döndürdüler pariteleri. Çok üçkağıtçı bunlar.
Yukardaki formulden Kitaptaki IV degeri alınıyor. Ama biz TGUS taki Voal degerini alabliyoruz. Sonucta Implied Volaility degeri o da.
SD : Standart Deviaton : bu kavrada ise SD : 2 degeri %95,1.5 deger %87, 1.28 degeri %80,1 degeri %68 ihtimalini gosteriyor.
Formulu : SD x IV x C x Sqrtr (1/365)
burdan çıkan sonuc o gun içersindeki olusabilecek fiyat aralıgını veriyor.
bir canli ornek rica edebilirmiyiz.
bgungor68
23-03-2009, 13:01
Eger çok uzun vade Yatırımcısı iseniz, Implied Volaility yerine, Historical Volaity kullanılıyor. Historicalda en az 50 periyod geriye gıderek hesap etmek gerkiyor.
TGUS taki OB degerinin Range olarak sistemdeki karslık formulu :
A :=C;
B:=MOV(C,12);
ROC:=((C-B )/B)*100
ROC degeri 0 aşağı keserse Sat, Yukarı keserse AL sinyali olur. Ama Short Term range stili ile trade edecekseniz, 0 seviyesinin en uste geldiginde Short, 0' ın altında ise Long poz açablirsiniz. demektir.
ustad malum bankanin arayuzu calismiyor sizde de oylemi. metatrade ustunde islem yapmak ne kadar kolay halbuki.hizli esnek rahat guncel.
bgungor68
23-03-2009, 13:05
Bunlar sistemin basite indirgenmiş halinin formulleri. İşte bu yuzden Sn.Teo nun formullerini gorunce ve anlayınca uzerinde ne çok emek oldugunu anlıyorum. Bu sistemler çok sağlam matematik temeller üzerine kurulu. Şu garanti : Çılgın gibi kazanamazsınız, Ama istikrarlı bir şekilde kazanablirsiniz. PAranızı kesinlikle 0 (sıfıra) indiremezsiniz. Sistem buna izin vermiyor.
bgungor68
23-03-2009, 13:09
Formule Ornek :
IV : 0,34
C: 31,000
SD : 2 ise %95 ihtimalle bu aralık demek
Sqrt (1/365) =
formulleri hesap edince 1100 gibi bir rakam cıkıyor
Bu su demek 31000 +1100 = 32100 Upper range
31000-1100 = 29900 Lower range..
bgungor68
23-03-2009, 13:13
Umarım yazdıklarım çok bilmişlik olarak algılanmaz. Ben Sn.Teo dan 1500-2000 sayfa geriden geliyorum.. Bizim Vob + Forex trade tarzımız Shor Term Range. Eger Sermayem cok, en az 500-1000 pips alıcam derseniz, Historical Volaitiy uygun oluyor.
*ÇİN MB, "YENİ BİR ULUSLARARASI REZERV PARA OLUŞTURULMASI UZUN ZAMAN ALACAK" Haberin devamı... 12.44 (http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:newsOpen%28%2720090323124448%27,%27tr%27%29;)
*ÇİN MB, "ULUSLARARASI REZERV PARA, TEK BİR ÜLKEYE BAĞLI OLMAMALI"
haberlere artik cok onem vermesemde bu sayi oyununda bu haberden sonra dusen eur/usd durakladi.
bgungor68
23-03-2009, 13:14
Eger ben illaki Trend takip eden sistem kullanıcam hemen oyuna girmek istiyorum demeniz durumunda , mutlaka Volaility inin EN DUSUK seviyesinde olması gerekiyor. Trend oldugunda IV degeri düşüyor.
bgungor68
23-03-2009, 13:19
Eger Short Term Trader iseniz, 5 ve 15 dakikalıl barlar, Pozisyon trader iseniz 60 dakikalık bar, INVESTOR iseniz Gunluk + Haftalık periyot kullanmak daha uygun oluyor.. Short Term ,30 dakikadan 1 gun uzunlugunda poz da kalıyor, Poz traderlar 1 gun ile 1 hafta... Yani Trade şeklinizi baştan belirlemeniz lazım.
bgungor68
23-03-2009, 13:22
Ayrıca belirtmek isterim ki, Başarılı traderlar, Trend takibi değil, Volaity Base Trend sistemi kullanıyorlar. çünkü biliyorlarki hangi fiyat ucuz, hangi fiyat pahalı. belirledikleri range aralıklarında trade ediyorlar. Fiyatlat o aralıkta değilse oyuna bile girmiyorlar.. Sabırla avlarını bekliyorlar..
Sayın Lafola, Bgungorde bana dönüşmeye başladı farkettin mi, habire araştırıyor, gerçekten takdir ettim arkadşımızı.
Hazırlop vitamin istemiyor araştırıyor, önce mantığını anlamaya çalışıyor.
Para kaybetme zamanı geldi demekki artık..Keep it simple borsa tekniklerinin olması gerektiği tarzı ifade eden inciliz lafıdır..
[quote=teo;64330]Borsa ısı kısmet işidir,
Sadece pariteyi bulmak yetmez.
Bugun UsdJPY long,EurUSD short,USDCHF long,GBPUSD short yazmıstım.
Bunlar enınde sonunda gun bıtımne kadar olacak.
Ben EurUsd ye gırdım beklıyorum.
USDJPY sımdıden %1 yaptı.
USDJPY secseydım ,sımdı %1 cepte olacaktı,EurUSD yı sectıgım ıcın aksama cepte olacak.
Bilhassa yapıyorsun değilmi ...Bölsene şu parayı usd/jpy ve eur/usd ye ..
bgungor68
23-03-2009, 13:34
Banddan eminseniz Full Long vey short ta gireblirsiniz. Ya Nasip deyip dalıcaz. Baktık gitmiyor, durucaz.. ama SD 2 de iken %95 o band aralıgında hareket ediyor. %95 ihtimali için En az %80 poz girilir diyeblirim..
bu soylediklerinizi algilamaya calisirken baktim yine izleyici sayimiz cok artmis. ustadin istedigi talep olustu yine.
bgungor68
23-03-2009, 13:36
Sn.Teo'ya katılıyorum, Trend Takibi denen olay garip bir düzmece. Ilk soylenen neydi : Borsada dipleri ve tepeleri yakalayamazsınız. Daha bastan bizi kaybetmeye alıştırıyorlar. Algımızı değiştiriyorlar. Yakalayan nasıl yakalıyor? onlar insan değilmi? :) bizim neyimiz eksik..?..
bgungor68
23-03-2009, 13:39
Short Term Range olayı MP deki IB ile aynı mantıkta. IB bar uzunlugunun katları ile işlem yapıyoruz. mesela IB 10 tick ise 15-20 ticj yukarsı Upper band,
aşağıda ise Lower band. ..
bende birsey dieyeyim konuma geldi konusulanlar dikkat edin ey arkadaslar indiktorlere surdan al burdan sat denilen yerlerde hep kayiplar sozkonusudur.
bazen kocaman trend gibi gozukur cok az kazandirir bazen cok yada 70 gecince al 30 kesince sat denir ama fiat cok once dusmeye veya cikmaya baslamistir. hicbir zaman tam noktayi gosteremez. cunku onlar gostermek icin degil gostermemek icin yapilmistir.
bgungor68
23-03-2009, 14:15
Stock Market ve Forex, yabancıların icat ettiği bir oyun. Kuralları da onlar koymuslar. Ama onların uyguladıgı kurallar farklı, bize söylenen farklı kurallar. Tezgah çok iyi kurulmuş. Sistemin ana mantıgını bilmiyorsa kesin çarpılıyorsun.
bgungor68
23-03-2009, 14:17
Ilk basta biraz veriyorlar, aha diyosun çözdüm işi, Tam dalıyorsun oracıkta boguyorlar. Sonra da indikator yanlıs sinyal verdi. Trend geri döndü, çamur oldui yağmur yağdı, yan geldik diye kendimizi avutuyoruz.
ustad eur/usd resmen yamuldu alt band ne idi nereye gider bu sanalda 1 lot ile bile 500 kazandi hesap.tebrik ederim.
bgungor68
23-03-2009, 14:20
Kanımca bizdeki Buyuklerdeki traderlarda kara kucak güreşiyorlar. Zannetmiyorumki bizimki gibi matematiksel modeller kullansınlar.
bgungor68
23-03-2009, 14:27
Ama Yabancı yatırım şirketlerinde, çok ünlü Matematik prof. ları çalışmakta. SAnıyorumki adamların kendilerine göre fiyat modeli var. ve ona göre işlem yapıyorlar. Bu iş sayıların dansı. Muzigi iyi duymak lazım.
bgungor68
23-03-2009, 14:28
Forex te bir gun beklemek acaip stresli. Mangal gibin yurek istiyor. Voality degerlerini gunde 2 defa hesap ediyorum. Bir gece 00:30 da birde ABD seansı acıldıgında..
bgungor68
23-03-2009, 14:34
EURUSD deki geceki bir hareket vardı upuzun aşğaıya geldiydi. Onun sebebi ne olaki? yanlıs trademi?
bakin iste beklenti ve beklenti bitti kurali adam kurtarma plani aciklayacak diye sabahtan beri aliyorlar simdi acikladi daha icine bakmadan hemen satmaya basladilar selaleye donerse yada kartopu ciga ne ala donmezse denicek mi once begemmedi sonra icergine bakildi tekrar alima gecildi. hikaye
bugun short olarak kazanan varmi varsa short noktasi nedir.
EURUSD deki geceki bir hareket vardı upuzun aşğaıya geldiydi. Onun sebebi ne olaki? yanlıs trademi?
haklisin o bar matriksten gelen datada ms ile goruluyor ama metatrader ile bakinca hangi period olursa olsun 23 ten 1 barina geciyor dikkat ettinmi. ve oyle bir bar yok hic. nasil aciklanir boyle birsey. insana yanlis seyler yaptirir.
bgungor68
23-03-2009, 14:58
Implied Volatlity
S * M * V * sqrt(n/252)
S = Fiyat
M = Standart Deviatin
V = volatility
N= gün sayısı
t = today..
Burdaki Trade gunu 365 yerine 252 alınıp yapılıyor. Gunluk Range için
...
Historik. volat.:
Rt= LN( St/ St - 1).. Rate of Change.. bu da çok onemli TGUSta ki farkların avarage hesabı...
HV = SQRT (E(Rt-Rm))2 / (n-1)
bakin simdi de timin cozumunu okudular geri donuyorlar.ne komik
bu ispat etmek icin shortlasmistik bu sayi oyununda 200 puan kazandirdi. burada vobun bir kotulugu daha bir poz acinca tersinde hemen hesap sifirlaniyor forex boyle degil mesela bu yuzden kapatiyorum diye tersini acmisim 1700 kazanicakken 700 kazandim.(malum banka degil ustad metatrade ustunde islem yapan sanal hesap)
bgungor68
23-03-2009, 15:16
VOB u ellerinde oyuncak yaptıkları için boyle yapıyorlar. Son dakikada ipten alırlar merak etmeyin. Olcagı max. 1100 puan range.
ustad sabahki ongorulerden tek terste kalan gbp/usd bu konuda yeniden bir analiz yaparsan ne dersin.digerleri dedigin yone dondu neticede.
vob...da 10 işgünü içinde ağır para var.......sormadınız......longlar kapandı....şortlar açıldı.......stoploss yok...........
vob...da 10 işgünü içinde ağır para var.......sormadınız......longlar kapandı....şortlar açıldı.......stoploss yok...........
kademeli şorta devam...ilk parti 31275........1/4
vob pivot 31125...........
31275..ten şort.....??? neden...izleyelim.............
o da dusecek halen stoplatmadı....Stop noktası 1.4613 ustu...
haklisin basliyor gibi
ama bende encok 1.4643 un goruldugunu goruyorum.
31800...32000...çıkışın hedefi....abartırlarsa 33000..de olabilir...teknik olarak tabii......dönüşte şortlamak için hazır olun....şortları 10 işgününe yayın....ve en ağır parçayı en sonunda basın.........
demekkı senı shortlatmak ıcın yapmıslar, geldın oltaya desene..:)
nasipte varsa.........
10 işgünü ...daha az da olabilir...ama bir parça pay koyuyorum..yanılma payı...sana daha önce söylemiştim....yılda birkaç defa olacak hareketler bunlar...........göreceğiz........
:kahve:
altın yenıden yukselmeye başladı..
son derece yüksek volatilite olacak 2 hafta.......sert yukarı...sert aşağı.....pozisyonunu arkasında durabilirsen ağır para olur..ama önce sinirleri aldırmak gerek........
altın bugun short, tepeden yenıden fırsat verıyor...
ama yarından sonra long................
gece 02:00 barını gorelım once, altında da en kıl zaman, işin yok gece 2'yi bekle açılış barı için...
o senin sorunun.....altında geceye kalırsan seni tam 03.00....03..30 civarı öperler......
;)
öpülmek sevilmek benim de hakkım, erkeğiz diye hep bizmi öpeceğiz :) heheheh
Nunu yetiş .......................bir yorum at buraya,
nunu çok uzak......yetişemez.....başka dilek tut.........:D
Bu vobda para kazananın ben ellerinde operim, Şunlara bak,
Volarity uygun, yurt dışı uygun, pariteler uygun...
Vay yavrum vay....
Bunlarla aşık atılmaz...
haklisin ustad forex 15.15 gbp/usd shortladim sadece 1 lot dusunun. kazanc 576.. 45 dk oldu sadece. dogru yer super kazanc.
tgus gibi bir yontemi bu sirkte harcamak gunahtir
forexte 3000 ile basladigim gunu sadece 9.30 dan beri 5bin kusur ile bitirdim sanal olarak.
bgungor68
23-03-2009, 16:03
Forex daha sistematik. en azından supriz olmuyor.. Vobta bize mama vermiyorlar bir türlü. Alsak bile Gap ile Gaptırıyoruz :)
bgungor68
23-03-2009, 16:05
Eger Gune En yuksekten shorta girdiysen, Ertesi gun Gap yukarı olsa zararın az, Aşağı olursa kazancın çok olur. Gune alt banttan girersen tersi de gecerli. Ana sorun o bantlara kadar bekleme sabrını gostermek..
bakin yuzde uc oldu fdow hala oglen dusurken geldikleri noktaya bile nazlaniyorlar forexte para akiyor resmen hersey calisiyor.tabi dogru yontem ile..
bgungor68
23-03-2009, 16:07
Vob taki bu kadar sinir harbinini 1/3 poz u ile Forexte daha rahat edersiniz. En azından kontrol sizde. GAP yok. Haa Cumadan poz ile girersiniz. Ptesi Gapı olur o başka.. O da çok ölümcül olmuyor pek fazla ..
bgungor68
23-03-2009, 16:09
Boyle giderse VOB ta kimsecikler kalmıcak. Aslında VOB kendi ayağına sıkıyor. Bıraksalar daha rahat koşsa. Herkes iştirak edecek..
bgungor68
23-03-2009, 16:12
Vob endekste max gun içi 600-800 puan arası oynatıyorlar. Eger 1000 ve ustu olursa bile bir şekilde Volatily aşağıya cekiyorlar. Sanki koşup gitmek isteyen Atı bilerek dizginliyorlar..
bgungor68
23-03-2009, 16:13
Endekste short poz hakikaten çok riskli.
19 subattan beri dusen ve 2 kere deneyip kiramadigi viyana pardon 7500 onlerine gene geldi.meshur 7500 ne yapacak.
bgungor68
23-03-2009, 16:20
19 subattan beri dusen ve 2 kere deneyip kiramadigi viyana pardon 7500 onlerine gene geldi.meshur 7500 ne yapacak.
Kanımca elini kolunu sallayarak gececek. Buradan sonrası ralli olur gibi.
Vob endekste max gun içi 600-800 puan arası oynatıyorlar. Eger 1000 ve ustu olursa bile bir şekilde Volatily aşağıya cekiyorlar. Sanki koşup gitmek isteyen Atı bilerek dizginliyorlar..
yarin gapi var hic yedirirlermi millete diyorlarki cesaretin varsa aksama sakla.
ben aylarca gap ustune calistim yuzde 55-60 gecemedim zaten normali yuzde 50. birde ayni acip yatayi var.
bgungor68
23-03-2009, 16:29
Vobta sadece son 30 dakka Trade edilse daha iyi olur gibi. Hele birde Gapı yaklarsan süper. olur. SOn dakika Poz ile girip Gap oynamak yeeni bir trade tarzı bile olablir. GAP TRADE..
öpülmek sevilmek benim de hakkım, erkeğiz diye hep bizmi öpeceğiz :) heheheh
,
Alemsin :D
Nunu yetiş .......................bir yorum at buraya,
Ayi uykusunda olmali...
nunu çok uzak......yetişemez.....başka dilek tut.........:D
Dengine catsana gibi olmus...:D
EurUsd den cıktım,bu kadar kar yeter, volarite ıyıce dustu. UsdCad den longa dondum,
Usdcad Cok tatlı dıp yapmıs tam 4 lu dıp.
1.2300 dan long...
dehset kar insanin basi donuyor sanal bile olsa kimbilir gercegi ne nasildir.
bereket versin ustad.
bikmisbroker
23-03-2009, 16:48
EurUsd den cıktım,bu kadar kar yeter, volarite ıyıce dustu. UsdCad den longa dondum,
Usdcad Cok tatlı dıp yapmıs tam 4 lu dıp.
1.2300 dan long...
Sayin Teo bu pozisyonlari bizim VOB da almiyorsunuz degilmi?
Bir baska yerden (belkide forex)..
Bizim VOB da olanlar neler? Yardimci olabilecekler varmi?
Sayin Teo bu pozisyonlari bizim VOB da almiyorsunuz degilmi?
Bir baska yerden (belkide forex)..
Bizim VOB da olanlar neler? Yardimci olabilecekler varmi?
bunlar forex pariteleri
vobda olanlar ikitane dolar/tl euro/tl.
31425....kapanış.....ob..değerini......0.98 yapar............
Harıka bır yerde USDCAD 1.2300 den longlar geldı,
Forex oynayanlara duyurulur.UsdCadde tatlı ekmek olacak...
Volarite artıyor, patlama yakın....
ben bir short denemesi yaptim 1.23 kadar 200 verdi simdi sizin gibi longum ama trend asagiya dogru kac keredir duvarlara vurup asagiya devam ediyor 1.2330 yeni duvar muhtemelen.
31425....kapanış.....ob..değerini......0.98 yapar............
31400 kapanmadımı? bende ob 0,78... :scratch:
ustad gunlukten asagi olanlarda ya yatay yada asagi dogru.
bakin bu kadar olur 1.2330 demistim muhtemel duvar icin tam oraya vurup yine asagi bukuldu.
iyi aksamlar...
1.2287 -13 pıps zararına stoplandı.Araba captı, aırbag cıktı, bu parıteye bugun bulaşmıyoruz, istediğimiz gibi hareket etmedi.
Duyguya yer vermeden sistemi robot gibi uygularsanız, zarar az, kar çok olur...
yanlız 1.2294 uzerınde kapanısta sahte kırılım dusunerek yenıden longlarız, cunku long kovalıyoruz.
Baska parıteye bakalım,
sağlık olsun abi....bak benim usd-jpy lerde aynen stopladı bugün.....
sen demiştin gerçi % 98 diye ama % 2 bize gülmedi....
eur-usd ler vardı zararı telafi için gerçi onlarda erken kapanmış....yoksa zarar kalmayacaktı.........:040:
eur-usd de fena değil gerçi sert hareketleri var ama incelemeye aldım.....
belki 2. sevgilim olur bundan sonra belli mi olur...;)
bugünlük başka işlem yok senaryo ve plan yok....gece biraz çalışıp bakmak lazım.....
bgungor68
23-03-2009, 21:02
Forex işlemlerinde Majorler bir zaman sonra kesmicek bizi sanırım. Bir sürü parite var hepsini inceledegimizde mutlaka en az 2-3 tanesi kar verebiliyor. Sistemi kurmak ve robot gibi olmak önemli. Aynı anda 2-3 pariteye de girebiliyorsunuz. Zarar stoplansa bile digerleinde yurume oluyor.
bgungor68
23-03-2009, 21:04
Ek olarak eger Parite degeri 1.0 dan kucukse daha kucuk deposit ile daha buyuk pozda acabliyoruz. Her pariteye bulastım. Bir tek NZDUSD yuzume gülmedi. bir de komisyon pipsi 11 pips.
bgungor68
23-03-2009, 21:06
Eger NetInvest Trader kullanıyorsanız platformu daha rahat. ama adamlar script yazmamıza izin vermiyorlar. yani ototmatik alsat yaptırmıyorlar :( Yabancılarda izin veren yerler var. 5 pipste bir kar alıyorsunuz. ama sonra size kafatası avcısı deyip şutluyorlar maalesef :(
bgungor68
23-03-2009, 21:10
Aslında NetInvest platfomu bir cok aracı kurumun Bize verdiklerinden daha guzel platform. Neden bu platfomu vermezler anlamam.
bgungor68
23-03-2009, 21:12
USDCHF fiyatı, Acılıstakı IB içine girmiş bulunuyor : 1,1260 yukarsı Long ,1.1220 aşağısı Short gider..
euro/usd'de hala shortsaniz dikkatli olun.
bgungor68
23-03-2009, 21:15
EUR/USD IB aşağısn dogru sarkıyor Alt banda yaklasıyor 1,3620 aşağısana sarkarsa 1,3580 kadar gider gibi.. Short daha guzel sanki..
EUR/USD IB aşağısn dogru sarkıyor Alt banda yaklasıyor 1,3620 aşağısana sarkarsa 1,3580 kadar gider gibi.. Short daha guzel sanki..
buyuk bir tobo goruyorum.
nunu nerelerdesın kulakların cınlamadı mı ....
sizin bu sistemde birseyler eksik ama ne?:scratch:.
gerci hepsini okumadim, azicik aklim kaldi, onu da teze saklayayim diyorum.:kahve:.
buyuk bir tobo goruyorum.
aman abla ne yapıyorsun....:)
tobo obo olmasın.....yakın gözlüklerini takıp bir daha bakıver....
yapma yaw tobo falan sistemini yeni yerleştirmeye uğraşıyorum üzme beni....
bir daha bak sen....:040:
aman abla ne yapıyorsun....:)
tobo obo olmasın.....yakın gözlüklerini takıp bir daha bakıver....
yapma yaw tobo falan sistemini yeni yerleştirmeye uğraşıyorum üzme beni....
bir daha bak sen....:040:
valla tobo goruyorum, hem de kocaman yaf.:( baska goren yok mu? cadiyi cagirin, tobo uzmani o!:((.
---eur-usd---
sistem test..........
1.3650 kısa pozizyon.......stop noktası 13.690.......(1/2 kısa biraz sert olsun)....
bakalım sistemi test edelim......ne yapabilecek.......
valla tobo goruyorum, hem de kocaman yaf.:( baska goren yok mu? cadiyi cagirin, tobo uzmani o!:((.
sevgili cati bekliyoruz birde sen bakıver bakem yakından..:):)
CATEDRAL
23-03-2009, 22:11
tgus altının dusecegını de bıldı ama neyleyım bu saatten sonra dusen altını,
AGUS TGUS a söyledi ama :D AGUS eur usd yi de beğenmemekte :scratch:
CATEDRAL
23-03-2009, 22:12
sevgili cati bekliyoruz birde sen bakıver bakem yakından..:):)
Vallahi 30 dakkalıkta dev gibi TOBO var.. Dikkat edin.. Israr etmeyin..
Vallahi günlükte dev gibi TOBO var.. Dikkat edin.. Israr etmeyin..
hocadanda tobo çıktıysa bu sistem kurulda kalır......
ne yapalım sağlık olsun diyecez mecburen gene....iyiki sitem testi yoksa cortlayacakmışız.....
thanks cati.....:):)
bgungor68
23-03-2009, 22:37
EUR/usd bende shortum. En az 80 pips almadan çıkmam :)
eurusd den ben de shortladım , kımı tobo gorur kımı W, ben Su an \/ goruyorum
W yapmak ıcın bır daha asagı yapacak gıbı...
EUR/usd bende shortum. En az 80 pips almadan çıkmam :)
eee o zaman bende real test time diyim ne yapayım.....
fakat çok az miktarla....
sisteme uyuyorum......sizede uyuyorum......bakem ne olacak...(yabancı olduğum parite olduğundan....gerçi usd-jpy harici tamamen yabancıyım.:):))...
teo abi darpaneyi ne zaman açacağız...:m06::m06:
sanırım --eur-uds-- de slash time......
hadi hepimize hayırlı olsun....(ya kesecekler kafaları yadaaaa)...:)
--eur-usd--
http://i41.tinypic.com/nxklrt.jpg
teo abi darpaneyi ne zaman açacağız...:m06::m06:
Aman dikkat, en buyuk zararlar , kazançlar oluştuğunda temkini bırakınca olur.
Dikkatli olalım, para değil amacımız, başarıdır. Başarılı kişi zaten para kazanır.
Gün kapanacak yeni değerler gelecek, her şey değişir bir bakarsın...
Dikkatli olalım, para değil amacımız, başarıdır. Başarılı kişi zaten para kazanır.
yok abi zaten karlar için demedim.....zaman disiplin ve sistem için dedim....
tabiki ilk amaç başarı yoksa para heleki bulunduğumuz piyasada sabaha buhar olur.....
değerleri bekliyorum bu arada...benim sistemlerle karşılaştırıyorum.....
bu arada sen bugün %98 i yazdığında dışarı çıkmadan stop olacağımı benim sistemlere görede anlamıştım.....amma biraz geçti.....neyse önümüze bakıyoruz.....
iyi geceler bol kazançlar.....
bgungor68
23-03-2009, 23:41
Yürübe EUR/USd.. 80 pips verde gece rahat uyuyalım.. :)
Yürübe EUR/USd.. 80 pips verde gece rahat uyuyalım.. :)
benim sistemde hedefi 13436 lar ama görür mü bilmem...
bu band yerinde. nasil buldun.
Eger NetInvest Trader kullanıyorsanız platformu daha rahat. ama adamlar script yazmamıza izin vermiyorlar. yani ototmatik alsat yaptırmıyorlar :( Yabancılarda izin veren yerler var. 5 pipste bir kar alıyorsunuz. ama sonra size kafatası avcısı deyip şutluyorlar maalesef :(
metatrader mi??
tractact
24-03-2009, 08:57
:a88::a88::a88:
bgungor68
24-03-2009, 10:30
Vobta giriş için 31,500 seviyesini Long ve 32.800 seviye Short ,için bekliyorum :).. Gelirse ne ala.. gelmezse kendi paşa gonlu bilir ...
bgungor68
24-03-2009, 10:33
metatrader mi??
Evet. o platformu kullananan firmalar için.. Script yazdırmaya izin vermiyor. benim firma Target (Turkce karsılıgı olan) eger script yazıp 5 pips alıp poz kaptınca adamlar sinir oluyor. hemen kesiyorlar hesabı...
bgungor68
24-03-2009, 10:35
Sn.Teo, AnhighAll .... bunların hesaplamsındaki formuller değiştimi?. OB hesabı bence cok mantıklı idi. Hala guclu sinyaller veriyor. ROC ile birlikte bakıyorum.
bgungor68
24-03-2009, 10:36
Dunden beri EurUSD sshort u kapatmka mantıklımıdır. 80 pips istedik.. onu aldık sayılır kısmen. Tamammı Devammı?
bgungor68
24-03-2009, 10:43
Vob ta soluksuz yukseliş sağlıklı olmaz fikrindeyim. En az 500-600 puan geri ççekilip yukselirse daha sağlıklı olur. Zaten gun içinde max 800-1000 puan marj veriyorlar. Gap lu yukarı aççtılar. Realizdene sonra yukselir diye dusunuyorum..
bgungor68
24-03-2009, 10:44
Eger soluksuz 33 lere gıderse aşırı alıma girer. guzel short fırsatı verir ..
tam dusmeye karar vermistiki bakti fdow gerigeliyor vazgecme manevrasi yapiyor simdi.
bgungor68
24-03-2009, 12:39
Edekste bandıma dussun bekliyorum :).. EurUSd .Shortlarımı hala tutuyorum. ama heran longa gecebilrim. Hareketli stop losaa a gectim..
bgungor68
24-03-2009, 12:41
Dun gece gordugumuz V işareti megerse zafer işaretiymiş :)
Edekste bandıma dussun bekliyorum :).. EurUSd .Shortlarımı hala tutuyorum. ama heran longa gecebilrim. Hareketli stop losaa a gectim..
ne zaman yaptin shortlari daha banda gelmemisti bile. nasil karar verdin yani
9 dan beri super kazandirdi.
bgungor68
24-03-2009, 12:47
ne zaman yaptin shortlari daha banda gelmemisti bile. nasil karar verdin yani
9 dan beri super kazandirdi.
Dun gece 3650 den Short girdim. Dun gece ust bandda idi. Dun gecekii mesajlara bir goz atın. Sn.Nunu TOBO goruyorum dedi. Ben ve Sn. Teo ise V işareti gorduk. Ben bunu Zafer Bizimdir diye yorumladım :).... Dun Sn.Teo'da Short,Sn.Mordakta Short idi.. Ben hala Poz. koruyorum..
bgungor68
24-03-2009, 12:49
endekste 31,300 ve 31,500 bandı çok guzel aLım fırsatı gozukuyor. Verselerde Alsak diye gozlerinin içine bakıyorum.. Ya nasip... Gelin ata binmiş....
Evet. o platformu kullananan firmalar için.. Script yazdırmaya izin vermiyor. benim firma Target (Turkce karsılıgı olan) eger script yazıp 5 pips alıp poz kaptınca adamlar sinir oluyor. hemen kesiyorlar hesabı...
soz meclisten disari:
bu is tam uckagit kumar otesi birsey dusunun kazanmazsan hersey guzel kazanirsan ya kapi disari ediyorlar (cunku sermayeleri yok kaybedenlerle besleniyorlar) yada parani vermiyorlar... kumar bile boyle degil devlet yada ozel kumar daha guvenli yani burada verdigin paranin gidecegi %99 degil tam %100
bence bazilarinda emirler bile forexe havuzuna iletilmiyor cevrimicisin matrix gibi gercek degil yani.
bende malum bankaya soruyorum kac gundur bir Allahin kulu cevap vermiyor. guvenlide olsa hizmet sifir.soruna bile cevap vermeyenden para hizmeti bekle.
insan ogrendikce sever degilmi bu islerde tam tersi basta cok seviyor ogrendikce tiksiniyor.
Dun gece 3650 den Short girdim. Dun gece ust bandda idi. Dun gecekii mesajlara bir goz atın. Sn.Nunu TOBO goruyorum dedi. Ben ve Sn. Teo ise V işareti gorduk. Ben bunu Zafer Bizimdir diye yorumladım :).... Dun Sn.Teo'da Short,Sn.Mordakta Short idi.. Ben hala Poz. koruyorum..
dun 16.30 da sn teo nun shortunu kapadigi yere dondu dolasti yine geldi.
bgungor68
24-03-2009, 13:16
Artık Longum.. Alt banddan girdik. 3545..
Artık Longum.. Alt banddan girdik. 3545..
bende bir tam dip denemesi yapacagim cok yakiniz ama yinede bekliyorum.
evet simdi longum bende 1.3530 oldum
ama bu 1.3670 leri zor gorur bence.
bgungor68
24-03-2009, 14:55
Ne yaptılar ne ettiler yine alt banda geldiler, görende yön short sanacak.
31610/32305 ek long fırsatı, ust banda bugun satmak yok...
Sn.Teo lütfen ürkütmeyin ördekleri, band aralıgında beklerim. Satsıtnlar. yarın 33 den geri vericez onları :)
EurUsd dun \/ halındeydı bugunde \/\ oldu W veye az kaldı
Teo abi W olunca ne olacak.:)
Teo abi W olunca ne olacak.:)
formasyonlara ınanıyorsanız yukselıs formasyonudur.
Ben ınanmam sadece fal bakarım...
formasyonlara ınanıyorsanız yukselıs formasyonudur.
Ben ınanmam sadece fal bakarım...
anladım abi benimde sizden farkım yok zaten.devamlı fal bakıyorum.:)
syg abi.
sn gungor su band hesabina bugunden bir ornek verebilirmisin pekismesi acisindan.bugun pek takip edemedim sizleri
bgungor68
24-03-2009, 16:34
sn gungor su band hesabina bugunden bir ornek verebilirmisin pekismesi acisindan.bugun pek takip edemedim sizleri
ilk 30 dak. barın kapanısı x SD x Dunku Voal x sqrt (1/365)
buda ortalama 600 range verdi .. 32100-600 = 31500 alt band, 32100+600 = 32700 ust band. bende 32900 cosku verilirse ordan short, alttan da long yazdım. Ama vermediler daha...
bgungor68
24-03-2009, 16:36
sanırım burayı okudular. veriyorlar galiba..
ilk 30 dak. barın kapanısı x SD x Dunku Voal x sqrt (1/365)
buda ortalama 600 range verdi .. 32100-600 = 31500 alt band, 32100+600 = 32700 ust band. bende 32900 cosku verilirse ordan short, alttan da long yazdım. Ama vermediler daha...
32100 nedir?
ilk 30dk bar kapanisi 32175 idi.
32175xSD(kac kullanmaya karar verdiniz optimum olarak)x voal dediginiz volr degerimi dun icin 0.21 dogrumudur x 1/365 in mi karekokunu alacagiz yoksa optiumum baska birsey varmi???
bgungor68
24-03-2009, 16:45
Madem burayı okuyorlar : 31,500 seviyesine 1500 lon poz yazdım. versinler bakalım :)
Madem burayı okuyorlar : 31,500 seviyesine 1500 lon poz yazdım. versinler bakalım :)
bence 400 yada 450 kapatir hissiyatindayim.
bgungor68
24-03-2009, 16:48
32100 nedir?
ilk 30dk bar kapanisi 32175 idi.
32175xSD(kac kullanmaya karar verdiniz optimum olarak)x voal dediginiz volr degerimi dun icin 0.21 dogrumudur x 1/365 in mi karekokunu alacagiz yoksa optiumum baska birsey varmi???
09:00 barı kapanıs 32100, SD ise voalite yuksekse 2 gider, ama dusukse 1 ...
bgungor68
24-03-2009, 16:50
SN.Teo, EURUSD yüregim ağzıma geldi. 3480 gordum bir ara 3500 ustune cıkıtgında kardes ekledim. ama elimde patlıcaktı sankim.. Çok geniş yürekli olmak lazım. Kalbim Dum tek tek oldu...
bgungor68
24-03-2009, 16:51
bence 400 yada 450 kapatir hissiyatindayim.
o seviyerle kadar kardes eklerim poza..
eee o zaman bende real test time diyim ne yapayım.....
fakat çok az miktarla....
sisteme uyuyorum......sizede uyuyorum......bakem ne olacak...(yabancı olduğum parite olduğundan....gerçi usd-jpy harici tamamen yabancıyım.:):))...
evet sistem testi yapalım derken az miktar ile gerçek test işe yaradı ve sonuçları güzel oldu.....
eur-usd paritesinide artık benimsemeye başladım......aşkımız 2 oldu bakalım nasıl ilerisi için nasıl olacak.....
eur-usd de eğer olursa tepki sonrası tekrar kısa açmayı planlıyorum.....
1.3600 üzeri 1.3665 stop olmak üzere kısalamak üzere.....
bol kazançlar......
Günaydın... Kazancınız bol olsun..
evet sistem testi yapalım derken az miktar ile gerçek test işe yaradı ve sonuçları güzel oldu.....
eur-usd paritesinide artık benimsemeye başladım......aşkımız 2 oldu bakalım nasıl ilerisi için nasıl olacak.....
eur-usd de eğer olursa tepki sonrası tekrar kısa açmayı planlıyorum.....
1.3600 üzeri 1.3665 stop olmak üzere kısalamak üzere.....
bol kazançlar......
tebrikler eger 19.00 civari actiysaniz super olmus ve alt noktada tam tutmus gozukuyor. bu kadar olur.
alt noktaniza iki kere gelmis biri dun gece 9.30 birde 12 saat sonra simdilerde 10 civari. hangisinde flatlediniz.merak ettim.
bu piyasa yani vob artik forexten beter (better degil) oldu sert hareketler sifri kazanc bekle de bekle risk al sonuc sifir. bunun arkasi cok sert hareket yaparlar artik bir yone (avea gibi her yone degil) :)
stockbroker
25-03-2009, 13:44
Sn erterden,
Forum dahilinde kimse diğer bir üyenin portföyü hakkında tavsiyede bulunamaz.Bu yönde taleplerde bulunmayınız.
erterden
25-03-2009, 13:48
Sn erterden,
Forum dahilinde kimse diğer bir üyenin portföyü hakkında tavsiyede bulunamaz.Bu yönde taleplerde bulunmayınız.
Sanırım maksadımı aştım. Şöyle sorarsam kanaatimce yanlış olmaz. 1 ila 3 ay'lık dönemde EUR/USD paritesi'nin nasıl bir yön izleyeceği konusunda öngörülerinizi alabilirmiyim?
Sanırım maksadımı aştım. Şöyle sorarsam kanaatimce yanlış olmaz. 1 ila 3 ay'lık dönemde EUR/USD paritesi'nin nasıl bir yön izleyeceği konusunda öngörülerinizi alabilirmiyim?
bana sorarsan ayin basinda agustostan beri gelen dusus trendini kiracak diye yazmistim analiz ve gelismelere bakarak. ...ve kirdi simdi asiri alimda ama zayifliyor yani eylul ve ozellikle araliktaki gibi guclu olmayacak eylue benzeyen bir hareket olmus olacak gibi gozukyor ama teknik analiz boyle bir parite dunyadaki olaylara sıkı bagli aniden degisebilir hersey.sunuda ekleyebilirim hep band konusyoruz ya 1.25 alt bandi cok saglam gozukuyor. aylik bu hareket yillk yada 6 aylik gorunumu asagi gorunumu henuz bozamamis gozukuyor bu cikisa ragmen. bence onumuzdeki en az 1-2 ay 1.35 ila 1.25 arasinda kalir ama sonra bir yone kirilmasi gerecek. en az 10 tesekkurluk bir yorum oldu :) sn. stockbrokerin dedigi gibi yatirim tavsiyesi degildir. sadece kisisel tatmin. ben uzman degilim.
bgungor68
25-03-2009, 15:43
Sn.Dantes'e katılıyorum. Artık, EURUSD hafif dalagalanmarda olsa, yon Yukarıdır diye dusunuyorum. 3 ay sonundaki hedef 1,37-1,40 olablir. Bizde ise Dolar 1,50-,155 seviyeerine geleblir. Bunları HV gore hesap edip soyluyorum. Endeks ise 28.000-30.000 bandına gelebilir. Gloabal olarak, Kredi Krizi artık bitmiştir. Buralara diptir veya (dibe çok yakın) diye dusunoyrum...
bgungor68
25-03-2009, 16:33
Sanırım EURUSD de yukarı trend basladı . Long poz alınabilir. Dun bıktırdı bizi bu parite..
tebrikler eger 19.00 civari actiysaniz super olmus ve alt noktada tam tutmus gozukuyor. bu kadar olur.
alt noktaniza iki kere gelmis biri dun gece 9.30 birde 12 saat sonra simdilerde 10 civari. hangisinde flatlediniz.merak ettim.
teşekkürler sn. dantes....
fakat sanırım yanlış anlaşılma olmuş.....ben 1,3600 üzeri (13665 stop olmak üzere) kısa yapacağımı söylemiştim.....vermiş olduğum alt hedef güzel çalıştı fakat sistemler satta olduğundan muhtemel tepki yerlerinden sistem tersine işlem yapmıyorum.....yani tepkilerde flat beklemeyi tercih ediyorum....dün kısaları kapattıktan sonra başka bir işlem yapmadım....
bugün usd-jpy de 98,50 stop olmak üzere az kısa pozisyon açtım...
eur-jpy de güzel bir tepik yaptı ve 1,3670 stop ile kısa pozisyon açtım sadece bunlarla devam ediyorum....1,3500 altı bekliyorum tekrar....olmazsa sanırım kapatırım stop seviyesini beklemeden...
bol kazançlar....
Sanırım EURUSD de yukarı trend basladı . Long poz alınabilir. Dun bıktırdı bizi bu parite..
eur-usd için halen level up yaptıklarını düşünüyorum....sanırım 2, level up olayı oluyor.....yani tepki sonrası 1,3400 altları görülebilir.....
üst sınır olarak 1,3700-1,3750 seviyelerini son part için uygun düşünüyorum....
alt sınırda ise 1,3640-1,3690 bulunuyor....
tabiki üst sınırların geçilmesi ile tüm senaryo aynen çöpe gider.....
bol kazançlar....
Gold short atış sahasına girmiştir.
---eur-usd---son durum
http://i41.tinypic.com/2d8jd47.jpg
sarı bölge level up bölgesi......bakalım senaryo nasıl gelişecek...
---usd-jpy---
2. level up olayı ve düşüş sonrası sert biçimde toplanması ile bence tekrar kısaya fırsat sunuyor...
98.50 seviyeleri stop olmak üzere kısalamaya başladım....hedef fiyatım 92.80-93.30 seviyeleri....düşüş haftayada kalabilir.....
bu sebeple 98.30---98.50 seviyeleri çok önemli...bu seviyelerin yukarı geçilmesi ile bu senaryoda aynen çöpe gider....
herkese bol kazançlar....
bgungor68
25-03-2009, 23:27
USDJPY ,97.85 e kadar çıkablir. ordan short olunursa kazanc saglar. Japonlar paralarını bosta bırakmazlar :) Volariteye gore hesap edilmiştir..
eurusd patates olma modunda, short ıcın mukemmel duruyor
katiliyorum kiliclarin ucunu uzatti sadece dusen trendi kirmadi gozukuyor yazik oldu. eylulu bile gecemedi birak araligi
selam sn hdioxyde nasilsiniz fikirlerin fikir babasi olarak yine deger katsaniz foruma cok seviniriz.
eurusd patates olma modunda, short ıcın mukemmel duruyor
evet incelemeye aldım...valla iyi oldu bu paritede.....ikinci sevgilide güzel işliyor....sistemi oturtmama az kaldı gibi...gerçi usd-jpy den baya farklılıklar gerektirdi ama çalışmaya devam....hafta sonu umarım bitmiş olur....
ee artık patateslerden karışık bir kumpir çıkartırız...:)
usd jpy yukselır kımse tutamaz gerı cekılmeler ayrıntıdır :)
98.50 yi geçmeden inanmayacağım çıkışlarına.....
93 lü seviyeleri son kez de olsa bekliyorum...:):)
98.50 yi geçmeden inanmayacağım çıkışlarına.....
93 lü seviyeleri son kez de olsa bekliyorum...:):)
bugün yaptığım kısalara ek olarak 97.60--98.30 a kadar kayıtlı emirlerimi girdim......98.50 son nokta......stop...:040::040:
hedefim 93.20 li seviyeler fakat kar alışlarını 96.70 lere yazdım.....yarın başında olamayacağım artık cepten takip ederiz.....
yarından sonra işlem yok...artık haftaya bakarız....
iyi geceler,bol kazançlar.....
goldmund
26-03-2009, 10:52
sayın teo vob hakkında yorum alabilir miyiz...
CATEDRAL
26-03-2009, 12:54
Bu piyasaya yorum da yapsak tutmaz, 5 saat kalmıs surda.
Ama ana trend yukarı dogru...
Belkı verırler belkı alırlar.
Bunların sagı solu bellı olmaz...
hasta oldum yorumuna :081:
hasta oldum yorumuna :081:
baska nasil olabilir ki nickimizi bizde bikmisvobtrader olarak degistirelim.
evet teo abi iyi yorumlamış saolsn:)
bir yorum yapayim gunluk bazda 12 martta bir cikis olacagini soylemistim birkac gun gecikmeli basi git gelli ama sonucta 3000 lik bir yukselis oldu. simdi gelinen nokta cok onemli onun icin burada kirk takla atiyorlar ekstra guc lazim 32.5 /32.8 kalici gunluk kirilirsa araligi ocaktan beri gelen dusen trendi kirilmasi demek olacak.ondan sonra ne olur bilinmez ama teknik boyle der.burada sn teoyu analim tekrar bunu lineer cizse idik kirilmis derdik ama logaritmik olarak cizince bu cizgiyi hayir daha zaman var cikiyor. ne kadar onemli degilmi. ustadi takip edin her sozu bin degerinde.
31950.....kapanış... ob...0.10 olur.........
sn mordak alt ustu band ongoruleriniz cook isabetli usd/jpy de milimetrik tutuyor. nasil heapladiginizi paylasirsaniz cok seviniriz.
sn mordak alt ustu band ongoruleriniz cook isabetli usd/jpy de milimetrik tutuyor. nasil heapladiginizi paylasirsaniz cok seviniriz.
merhaba sn. dantes.....
öngörüler fena olmasada bu hafta usd-jpy beni üzdü.....bakalım diğer hafta nasıl olacak......
hesaplama yapmak için fibo levels,fibo trend lines,standart pivot points ve multiple mov kullanıyorum....umarım açıklama yeterli olur.....sonuçta hepimizin bildiği göstergeler.....
bol kazançlar....
Sayın Mordak Jpy trende gırmıs senın MA nasıl gostermez gozunu sevdıgım..
MA zaten bunu da gostermıyorsa neyı gosterır allahaskına....
haklısın sayın teo.....fakat bir başka durumla çelişkili kaldı aslında bu durumlarda flat olmak lazım ama işte kalamadık ve cezamız kesildi.....
2 seferdir sen söylüyorsun(ve aynen 2 kez stop oldum) durumlara bakıyorum ve çelişki gözüküyor ve yine pozisyon alıyorum(bile bile lades).......:040::040:
arada kalmak kötü.....bundan sonra netlik olmadan pozisyon yasak...
Gunun ıkı parıtesı var, dıgerlerı su an uygun degıl
GOLD short
EURCHF short..
ikincisi cok guclu yukari gidiyor gozukuyor hic takip etmedigim bir parite dikkatle izleyecegim. tesekkurler
Sayın Dante, sızden de artık bır sıstem calısması beklıyoruz.
nasil ustad tam anlayamadim farkli birsey mi mevcut yontem uzerine bir sey mi kastettiniz. birkac gundur diger isler nedeniyle tam ilgilenemedim burasi ile.
aslinda kalan vaktimde vobtan cok forex ile ilgileniyorum sn mordakin yaptigi gibi bir strateji olsuturmaya calisiyorum. henuz tam sablon oturmadi kafamda. bircok sey deneyip sonuclarini dusunuyorum.cok fazla parite oldugu icin uygulama kolay ama zaman alici.
ornek sabah 8.45 te malum kanalin dibine degdigi icin baskalari icin cok garip bir noktada long oldu usd/jpy den 97.80 civarindan sanal olarak. dusen trend olsa suan iyi gidiyor.
CATEDRAL
27-03-2009, 10:39
eurchf short ıptal edılmıstır,stoplanmıstır.
eur/chf short dediğin zaman.. Dow ciddi aşağı gidecek demektir.. İptal ettiğine göre.. Yukarı demek ki :D
Korelasyonmu var bılmıyorum,sadece gorduklerımı yazıyorum...
guclu cikis zayifladi ilk gorusunuz dogrulanabilir bu paritede kanala carpti geri geldi. ama buseferde gbp/jpy de bozulma var long yonunde sanki dusecek gibi manera yapiyor.
usd/jpy de gercekten kanal ile dibi bulmusum iyi gidiyor halen.
usd/jpy yi kapattim bozulma olabilir kisa vadelide olsa. artik real oncesi gercek teste yakin yapiyorum sizden ogrendiklerimle.
CATEDRAL
27-03-2009, 11:23
Gold un 925 i kırması gerekiyor.. Kırdığı anda iflah olmaz..
http://img440.imageshack.us/img440/6213/usdytl005.png (http://img440.imageshack.us/my.php?image=usdytl005.png)
tepkı alısları cok karlı ıslemlerdır eger dogru saptarsanız,cunku en dıpten almıs veya satmıs olursunuz, ama bunun yanında asırı bolgeler cok da can yakar,Rısk olmadan kar oluşmaz.
Bu durumda kafanız karısmasın dıye kuralları yenıden ozetlıyorum...
-Band tasmalarinda govde ve extremelere bak
-Trend yonune bak, bandin durumuna gore, trend yonunde pozisyon daha iyi, eger trend yonunde mı parıte yoksa tepkı yonunde mı parıte secme ıhtımalın var ıse..
-Ara bandda ise , hem bandın ustu , hemde bandın altındakı govde ve extremelere bak,karsılastır.
-Pozisyon kacti ise en iyi yer short ıcın orta band ustu veya long ıcın orta band altidir.
-Eger tepkıye oynarsan, extremeler band ıcıne gırerse ,derhal stopla trend yonune donmelısın...
-Eger bandın dısına govde cıkarsa hemen trend yonune gerı don ve stopla.
-Eger extremede aldın, ama fıyat yenıden bandın altına veya ustune gıttı ,ıse bu durumda extreme karsılastırması yap, son extreme daha dusukse dusus trendı veya buyukse tepkı devam edecektır
tesekkurler ustad
hangi perioddan bakmaliyiz yine 30 dk mi yoksa diger perioddalarda trende bakmaliyiz.
svg..teo birazda vob yazsak.....olmuyor böyle..biraz ondan..biraz bundan...daha iyi olur....
usd/jpy de iste korktugum ikincide geldi cok uzun bar nerdeyse benim 4 saat once aldigim yere kadar uzaniyor.
ustad uc paritede tutturdum sonunda.
vob icin beklentim kimseye ekmek yedirmeden topladiklari mallarla iyi bir hareket yapip yine kazanan onlar olacak.bu kada sıkısmanin sonucu odur.
artik gun ici degil gun asiri bir strateji oynacagim daha az kontrat ile. cunku ongoruler tutuyor ama gunicinde milleti una ceviriyorlar bir asagi bir yukari basip dondu. alamya degecek hareketler de degil. bosuna komisyon.
CATEDRAL
27-03-2009, 12:30
Goldda shortlar kapandı extrem olustugu ıcın, kar realıze edıldı, Long acılmadı takıpte...
Allah bereket versin :D
GbpChf shortlandı, dusus trendı yonunde orta bandın ustunden...
yeni geldim ustad simdi baktim trend iyi ama coktandir bu durumda yorulmustur birde gelebilecegi butun band noktalarina gelmis bence dibe cok yakin.sen daha iyi bilirsin
gold metatrader da yok onu matriks yada ms ile mi takip ediyorsun ustad.
eur-usd için halen level up yaptıklarını düşünüyorum....sanırım 2, level up olayı oluyor.....yani tepki sonrası 1,3400 altları görülebilir.....
üst sınır olarak 1,3700-1,3750 seviyelerini son part için uygun düşünüyorum....
alt sınırda ise 1,3640-1,3690 bulunuyor....
tabiki üst sınırların geçilmesi ile tüm senaryo aynen çöpe gider.....
bol kazançlar....
---eur-usd---son durum
http://i41.tinypic.com/2d8jd47.jpg
sarı bölge level up bölgesi......bakalım senaryo nasıl gelişecek...
---eur-usd---son-durum
http://i42.tinypic.com/20f3vro.jpg
--eur-usd--5dk--1dk
http://i39.tinypic.com/az88pe.jpg
kaçan balık her zaman büyük oluyor...:040::040:
bgungor68
27-03-2009, 13:29
SnTeo.1,3515 den longlar dunden 1,3555 den verip ust bandan shorttayım..
bana sorarsan ayin basinda agustostan beri gelen dusus trendini kiracak diye yazmistim analiz ve gelismelere bakarak. ...ve kirdi simdi asiri alimda ama zayifliyor yani eylul ve ozellikle araliktaki gibi guclu olmayacak eylue benzeyen bir hareket olmus olacak gibi gozukyor ama teknik analiz boyle bir parite dunyadaki olaylara sıkı bagli aniden degisebilir hersey.sunuda ekleyebilirim hep band konusyoruz ya 1.25 alt bandi cok saglam gozukuyor. aylik bu hareket yillk yada 6 aylik gorunumu asagi gorunumu henuz bozamamis gozukuyor bu cikisa ragmen. bence onumuzdeki en az 1-2 ay 1.35 ila 1.25 arasinda kalir ama sonra bir yone kirilmasi gerecek. en az 10 tesekkurluk bir yorum oldu :) sn. stockbrokerin dedigi gibi yatirim tavsiyesi degildir. sadece kisisel tatmin. ben uzman degilim.
kacirmadik ki yazmistim 2 gun once 1.35xx gecemedi. gungor dostum hatirlar.
unlimitted
27-03-2009, 13:34
herkese selamlar...tanıdık isimler görmek güzel...
SnTeo.1,3515 den longlar dunden 1,3555 den verip ust bandan shorttayım..
kacirmadik ki yazmistim 2 gun once 1.35xx gecemedi. gungor dostum hatirlar.
tebrikler.....:081:
fakat ben geç kaldım ve kaçırdım.....:040::040: ortadanda girmek istemedim.....sağlık olsun...
fırsatlar bitmez...
bol kazançlar...
Haklı cıktın dantes GbpChf ust bandı reject etmedı, gerı cekılme ıle yon yukarı dondu..
EurChf de aynı durum olmustu, sımdı alt bandda olmasını fırsat bılıp bunda longladım...
Stopladım...
bende bu arada gbp/jpy baktim ondada cok benzer bir durum vardi hemde ayni yonde 15 dk da reject etti ama 30 dk degil.bir bakip yorumlarmisin ustad.
tebrikler.....:081:
fakat ben geç kaldım ve kaçırdım.....:040::040: ortadanda girmek istemedim.....sağlık olsun...
fırsatlar bitmez...
bol kazançlar...
onemli degil bende senin gibi genel resim stratejileri olusturuyorum teknik olarak yoksa gercek para kazanmadim.
bgungor68
27-03-2009, 14:02
EURUSD short kapanablirmi? gerci alt bandakı hareket reject edilmedi ama. Elim gidiyor Cover yapmaya.. dayanamıyorum :)
bgungor68
27-03-2009, 14:15
GBP/JPY.. longladım ..banta gireblir..139.50.. en az 100 pip isterem burdan.
eur/usd de shortlari kapatma vaktim geldi sanal olarak tabi. 1.3585 ten acmistim dusunun parayi pehh be.
Forekx de 1Nisan da yarışma var. Bakalım neler yapabileceğiz.
GBP/JPY.. longladım ..banta gireblir..139.50.. en az 100 pip isterem burdan.
güzel tespit tebrikler
Sn. Teo burada yazdığınızı yeni öğrendim. Yeni forumunuzda başarılar dilerim. Bu arada umarım kendinizi bir nebze de olsa toparlamışşınızdır. Bu vesileyle tekrar başsağlığı dilerim.
usdcad çok şık gözüküyor yorumunuz nedir arkadaşlar,
usdcad çok şık gözüküyor yorumunuz nedir arkadaşlar,
ne acidan sık bana karisik geldi
dusermi diyorsunuz yani
evt kısa için uygun gibi sanki ama sizin yorumunuz nedir?
bgungor68
27-03-2009, 15:22
GBP/JPY 140 biraktım Ustad.. EurUsd de pozadayım
bgungor68
27-03-2009, 15:24
bütün pozlardan çıktım şimdi. Bu kadar hareket başımı döndürdü..
ben olsam shortlamazdım, ana govde bandın dısarıda oldugu ıcın kuvvetlı trend getırebılır.Orta bandın altına gıderse (1.2325) belkı shortlanabılır.
Karar sızın...
ustad ricam sunu bir grafik ustunde anlatsaniz hangi yone olursa olsun ben garfikciyim lafla cok zor anliiyorum kusura bakma.
bgungor68
27-03-2009, 15:28
USDCHF 1430 dan short için beklemeyi dusunuyorum..
GBP/JPY 140 biraktım Ustad.. EurUsd de pozadayım
o ne bicim dusus herseyi alt ust ediyor sdc kaldi ne bb ne lr ne de fib.
eur/usd soran bir arkadas 2gun once vardi umarim poz almistir.
usd/chf ustad burada da ana govde ve kanal yukari burada nasil short denebiliyor.
fdow da dusus 1.30 a ulasti ama biz masallah acildigimiz yerdeyiz 32000
Vob nedır su an durum nedır matrıksı bıle acamadım...Dustumu cıktımı :)
31975-32000
Altın yine kararsız. Yukarımı niyetli. acep
Altin Da Durum Nedir? Short Da Bekliyoryum Ama Son Tepkiyimi Veriyor Nedir Anlamadim?
bgungor68
27-03-2009, 17:03
GBPUSD long,usdchf short gider
CATEDRAL
27-03-2009, 17:20
Altin Da Durum Nedir? Short Da Bekliyoryum Ama Son Tepkiyimi Veriyor Nedir Anlamadim?
Siz vadeli altın mı Gold (FX) mu shortsunuz?
Eğer vadeli altın shortsanız usd tl yide takib etmeniz gerekiyor.. Dolara verdikleri anda bizim nisan vade kafasını kaldıramaz.
hdioxyde
28-03-2009, 11:13
Fikirler ve sistemlerde döktürmüşsünüz arkadaşlar.. İlk adımını benim hasbelkader attığım bir başka forumdaki bir topiği buraya taşıyıp bu kadar geliştiren siz sevgili dostlara sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.
hepinize teşekkür ederim de bu 140 küsür sayfayı naıl okurum bilemiyorum...
vBulletin v4.0.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.