Orijinalini görmek için tıklayınız : Fikirler -> Sistemler
Sayfa :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
fdow icin altta 7230 bandi cok onemli burayi en az 30 dk kalici olarak kirarsa vay haline baska birsey baslar su an kanalinin en altina degdi ama dikkat. bizde yukarida yazidgim alt banda degdik hemen igne batmis gibi (bendede ne yorumlar var anchorman mi olayim birand gibi bugun dolar dustu borsa ayni kaldi altin altin omu bilmem sey yukseldi pardon dusdu hey be yoruma bak dunyanin maasini alirlar birde) yukari firladi. bence bir sure burada fdow bekler gider gelir guclendirir sonra ne yapacaksa yapar.
Ustad sen sildin belki ama metatraderin adx ile metastock adx i o kadar farkliki matriksteki gibi bile degil dupeduz farkli mesela o yesil gosterirken diger kirmizi.ilgilenen ve bilen varsa duyurulur.
bir soru daha malum bankada alirken 5 pips satarkende 5 pips mi fark oluyor mesela guncel guncel fiat usd/chf 1.8390 iken amcam 1.8435 gosteriyor.
bence bu demo farki degil baska bir sey. guncel veri matriks ve metatrade den aldim yani dogrudur.
UsdJpy short potasına gıtmıstır
97.75/98.64 ob:0.53
yaf arkadaslar bu sistem amma cok kisa devre yapiyor.:m02:.
yok sınırlendıremezsın benı :) hehehe
fdow hareketli destek cizgisi 7242.pis bir durum fdowda flama olustu bu uzun barla iyi degil supportunu delebilir.
UsdJpy short potasına gıtmıstır
97.75/98.64 ob:0.53
bende 9.15 te usd/chf yi yakaladim ustad sanal para kazandim.
CATEDRAL
17-03-2009, 13:06
Teo görüyosun dimi aşağılık usd jpy yi.. Dün akşam yatayda ne sinir etti aşağılık parite:)
bgungor68
17-03-2009, 13:11
http://img4.imageshack.us/img4/7558/vob30.png
bgungor68
17-03-2009, 13:15
http://img16.imageshack.us/img16/6395/vo33.png
Teo görüyosun dimi aşağılık usd jpy yi.. Dün akşam yatayda ne sinir etti aşağılık parite:)
2 gun beklettı ama 60 pıps kazandırdı, artık shorta gectım...
BU parite hakikatten illet bir parite, her şey düşüşü gösterir o inatla yukarı gider...
bgungor68
17-03-2009, 13:17
ilk grafik MP, fiyar aşağılara gitmek istemeyor pek. Kırmızı çizgiler IB'nin katları.
2.grafik MTX, KANAL IB, Kanalın içine giremeye çalışcaktır fiyat. Kanalın altında VOALity azalmakta , içine girdikce artmaktadır.
bgungor68
17-03-2009, 13:20
Pariteler inanın daha sistematik gidiyor. VOB ta, oldukca geniş yürekli olmak lazım.Sn .TEo'nun dediği gibi, Alış ve satış noktalarını yakalamak çok önemli, Vobta çok nadir olarak Trend oluşturyorlar. Strateji olarak, alış ve satış fiyatlarını belirlemek daha uygun olabilir düşüncesindeyim..
vob30 destek noktalari farkli sistemlerde 29175, 29275 ve 29235 gunun en dusugu 29150.
bgungor68
17-03-2009, 13:30
USD/jpy Long poz daha iyi duruyor. Short poz için çok sabır lazım gibi.
2 gun beklettı ama 60 pıps kazandırdı, artık shorta gectım...
BU parite hakikatten illet bir parite, her şey düşüşü gösterir o inatla yukarı gider...
30 dk barlari bile kilic gibi cok pis samuray kilici gibi aynen.
birde sunu kesfettim indikatorlerdeki en buyuk sorunlardan biri hareketleri bilseniz bile kazanc oranlari cok farkli tam yerinde alim satim bile cok az kazandirabilir (her cycle) birde bilinmesi gereken hangi hareketin daha fazla kazandirabilecegidir. eger atasozdeki gibi urkuttugun kusa yada riske degecekse girmek daha mantiklidir diye dusunuyorum.(ee bunu zaten biliyoruz demeyin bilmeyenler icin yazdim yada niye boyle oluyor diye dusunenler olabilir benim gibi.)
birde insanlarin icindeki pozitiflik yada imkbden gelen aliskanlikla hep alma arzusu vardir aslinda alma kadar satmada kazandirir. almayi beklerken ya zaman gecer yada firsat kacar.(simdide sair oldum) nickimi degistirip binbirsurat yapacam.
Alırlar 1265 taneyı, kalırsın ortada bak...
fdow destegini kirdi.30dk ve 2 gunluk takip.
http://img27.imageshack.us/img27/9637/teofdow.png
Vobda kırılma gerceklestı, bundan sonra koftıden ınısler py becerısıne aıt...
bgungor68
17-03-2009, 15:32
PY, düşüremiyor sanırım, piyasa illaki o banda girmek istiyor.
vob30 destek noktalari farkli sistemlerde 29175, 29275 ve 29235 gunun en dusugu 29150.
ne destek yazmisim be. dowlar geberdi hala bizim destekler direniyor viyana mubarek.
bunun icinde 10 tesekkur isterdim ama hayat pahali 5 olsun.:)
PY, düşüremiyor sanırım, piyasa illaki o banda girmek istiyor.
dusuremiyor degil onlari ustad hesapladi o yuzden gecemiyorlar :) hehehe.
dun piyasa hakkinda yazilanlari unutmayin boyle havada efg bir hamlede 150 kontrat aliyor mesela.
tam swing oldu ha.
bgungor68
17-03-2009, 15:53
dusuremiyor degil onlari ustad hesapladi o yuzden gecemiyorlar :) hehehe.
dun piyasa hakkinda yazilanlari unutmayin boyle havada efg bir hamlede 150 kontrat aliyor mesela.
tam swing oldu ha.
o destekleri Svg.Teo tutuyor olmasın ? :).. Hani yazdık bir kere o destekleri tutalım babında :)..:) hehehehe.. ben kendi hesabıma alt çizgiden düştügü anda poz alıyorum :).. destek bizden, Takdir Allahtan artık..
o destekleri Svg.Teo tutuyor olmasın ? :).. Hani yazdık bir kere o destekleri tutalım babında :)..:) hehehehe.. ben kendi hesabıma alt çizgiden düştügü anda poz alıyorum :).. destek bizden, Takdir Allahtan artık..
dogrudur ama senin komisyon odemen tavan yapar boyle gunlerde kirk kere gidip geliyor.
arkadaslar dikkat ettinizmi dow 15.30 acildigindan beri cok farkli eskiden bu kadar swing yapmazdi yemin ederim ya yukari ya sagi giderdi. simdi daha da yalanci ve dansoz.:kahve:
bgungor68
17-03-2009, 16:04
alt çizginin altında Long aldık ..Ya nasib artık.
http://img12.imageshack.us/img12/7558/vob30.png
Pivot 29400....üstü Long ......geçerse Gerekeni Yaparim....
spot 30...pivot.....29800.....
spot 30 da 29800...vob da 29400 yukarı geçilirse long alırım.....
29500 altinda tum kapanislar ob 0.30 altinda birakir.
swingi mvingi bosverin dostlar, ayulukta bereket vardir.:m06:.
spot 30 da 29800...vob da 29400 yukarı geçilirse long alırım.....
o kadar swing ki 5 dk da bir geciliyor zaten. sefer yapiyorlar 300-400 arasi
kaditatr
17-03-2009, 16:27
muhtelif zaman dilimleri için fibo seviyeleri
http://img24.imageshack.us/my.php?image=nisan30vob1703.jpg
sn teo eger bu seferde donerse usd/jpy bunun altindan gecen yani 98.70 ten gecen orta vadeli destek cizgisi var. dikkatinizi cektimi.
Simdilik bana müsade....
Sabahtan beri cocuk bakiyorum.. Bir Allahin kuluda cikip iki dakikacikta ben bakivereyim demedi...
cik cik cik... :D
sn teo eger bu seferde donerse usd/jpy bunun altindan gecen yani 98.70 ten gecen orta vadeli destek cizgisi var. dikkatinizi cektimi.
hiç bakamadım, ne yapıyormuş o çizgi orada....
FDOW yeni grafik kirlmasini gormeye seans yetmeyecek sanirim.
ucgene bakin simdiye kadar cizdigim tum grafikler calisti.
biz niye 350 yi cok sevdik gelip gidip oraya yapisiyor cunku hareketli destek yukari dogru tam ordan geciyor.
http://img14.imageshack.us/img14/1181/teofdow2.png
Simdilik bana müsade....
Sabahtan beri cocuk bakiyorum.. Bir Allahin kuluda cikip iki dakikacikta ben bakivereyim demedi...
cik cik cik... :D
Allah kolaylik versin
hiç bakamadım, ne yapıyormuş o çizgi orada....
bende cekin oradan onu dedim dinlemiyorlar asiri satis destek cizgisi yukselen trendli.
kaditatr
17-03-2009, 16:48
Oluşmuş son dalga fibonacci destek dirençleri
http://img4.imageshack.us/img4/4066/nisan30vobfibo1703a.jpg (http://img4.imageshack.us/my.php?image=nisan30vobfibo1703a.jpg)
29475....kapanış..ob.....0.28
29500..kapanış...ob... 0,31
29350 kapanış..ob... 0,20 yapar....
ilk ikisini tercih ederim.......
ob...0,18...........
iyi akşamlar
caniscaplin
17-03-2009, 17:33
swingi mvingi bosverin dostlar, ayulukta bereket vardir.:m06:.
:081:Yaşa varol nunu:081:
kaditatr
17-03-2009, 17:37
DJI için oluşmuş tepki dalgası ve destek dirençleri
iyi akşamlar
http://img14.imageshack.us/img14/8075/djifibo1703.jpg (http://img14.imageshack.us/my.php?image=djifibo1703.jpg)
Sayın Dante gönderdiğiniz dosyayı inceledim, çok sakıncaları var, çok sık al sat üretiyor ve genelde yanlış sinyaller,
Bu sinyaller indikatore dayanıyor, adam tum perıyodları bırlestırıp sınyal verıyor,
Buyuk kayıplar verdırır bu program...
Tüm gündür usd/jpy beklıorum acaip manıpulasyon donuyor bu parıtede.
Sattıgım yerden 50 pıps yukseldı, ancak sımdı kara gecebıldım...
Gbpusd kırılım gerceklesmıstır, Long yapılabılır..
---usd-jpy---
intikam için beklemedeyim....
1/8 kısa ile 98.17 kırılımını bekliyorum....kırılım ile pozisyonları tepkilerde de kısalamak üzere 1/2 ye çıkaracağım.....(bu arada belirtmek isterim pozisyonlar için belirttiğim oranlar full pozisyonda tüm portföyün % 25 lik kısmıdır)....
bakalım yine tuzak olursa ne kadar başarılı olacak...
hesaplaşma hedeflerim 98.17 kırılımı ile 93.88 dir...
tabiki 96.20---9580 altı her seviye kar alımı için uygundur....
bol kazançlar...
bgungor68
17-03-2009, 22:49
Sn..Teo, Short poz. olanları yarın çok zor bir gun bekliyor olacak sanırım. Hem OB :0.17. tam Long günü.. GBP USD long güzel poz.
Sn..Teo, Short poz. olanları yarın çok zor bir gun bekliyor olacak sanırım. Hem OB :0.17. tam Long günü.. GBP USD long güzel poz.
gerci ustada sormussunuz ama ben maydanoz olayim oyle gunler gordukki dow yuzde 3 artmisti biz dustuk. yani vob hersey cok iyi degilse dunku dow degil yarinki fdowu satin aliyor.dunu ise geceki dowu tahmin ederek kapatiyor. bilmem katilirmisiniz. ben milyarlar kaybettim bu yuzden. bildigim halde poz aldim ama tersi oldu. o zamnlar ob yi falan bilmiyorduk tabi. sn teonun geldigi noktanin bir anlami olmali degilmi?
bgungor68
17-03-2009, 23:17
Sn.Dantes, sizin fikirleriniz çok önemli, cevap yazmanız fikrinizi söylemenize çok memnun oldum... Bu seferki yukseliş sıkı yukselişe benziyor. En az 2 hafta sureblir. Muhasebeliştirmede esneklik getiren bir çalışma var. onaylanırsa bankalar otomatik kara geçiyor olacak. Onu satın alıyorlar..
bgungor68
17-03-2009, 23:18
Bugun alt çizgiden long poz. aldım. . Inş. yarın süpriz olmazsa , acılısta cover yapmayı planlıyorum.. ne dersiniz?
yarın ıcın onerılerım su sekılde
ob 30 altında oldugu ıcın , long yonunde olacagız ama dıkkat gecen gunku gıbı carpılmayın..
Poz olmayanlar poz almak ıcın acele etmesınler.
yarın ıcın verecegımız alt band degerınden almalılar.Yoksa gerı cekılmede zarar ederler.
Alt banddan aldıgınız takdırde artık hıc pozisyonu bozmadan oturacaksınız.
Ust banda gelsede kırsada kesınlıkle short yok, burası onemlı...Sadece swıng markette ust veya alt kırılımlarında ters pozizyon acıyoruz.
Kar realıze edebılırsinız ama short yok ...
Alttan alamadıysanız sabırla beklıyeceksınız pozisyonsuz, hıc altta gelmezse, sızde pozisyon almazsınız, Dunyanın sonu degıl herhalde..:)
FDOW yeni grafik kirlmasini gormeye seans yetmeyecek sanirim.
ucgene bakin simdiye kadar cizdigim tum grafikler calisti.
biz niye 350 yi cok sevdik gelip gidip oraya yapisiyor cunku hareketli destek yukari dogru tam ordan geciyor.
http://img14.imageshack.us/img14/1181/teofdow2.png
iyi geceler bakin arkadaslar gene yuzde yuz isabetli bir bir tahmin
usteki alinti 16.30 yazilmis kirlmayi bizim goremeyecegimizi bile yazmisim kirilma 17.30 gerceklesmis.daha once de "v" olur demistim. ondan sonra Allahini seven tutmasin modunda ilerlemis. garezi bize bunu yazmistim.longculari ellerinden gelinceye kadar dokmeye calistilar ama keyborsa-fikirler okurlari sanirim korunmustur bu kez.
iste yeni grafik ve kirilma ani bunun icin 20 tesekkur istesem az gelir.
ne yapalim nasip vob forexi birakip dowda oynasam keske.
(kimse yanlis anlamasin ben herseyi bilirim modunda degilim sadece sevincimi paylastim.bunlar normal insanlara anlatilamazki)
dowu ne yapayim demeyin isimize gelince dow bagliyiz sadece oyun zamanlari eee biz ayristik diyoruz.
http://img401.imageshack.us/img401/7404/fdowkirik.png
dowun swingi bize elelame direk trend ile kazandiriyor bize gelince bir eksi bir arti. 15.30 acildigindan beri daha bir sarhos.
Sayın Dante gönderdiğiniz dosyayı inceledim, çok sakıncaları var, çok sık al sat üretiyor ve genelde yanlış sinyaller,
Bu sinyaller indikatore dayanıyor, adam tum perıyodları bırlestırıp sınyal verıyor,
Buyuk kayıplar verdırır bu program...
ustad onun dedigi gibi 1 veya 5 dk degilde senin dedigin gibi 15 ve ustu periodlarda fena degil gibi mesela cekik gozlu parasinda seni tam yerinde shorta sokmus gorunuyor gbp de oyle bir karsilastir fikrin cook onemli.
Tüm gündür usd/jpy beklıorum acaip manıpulasyon donuyor bu parıtede.
Sattıgım yerden 50 pıps yukseldı, ancak sımdı kara gecebıldım...
ustad neden erken girdik bir yorum yaprsan cok yararli olur. ders almak acisindan bende bekledim stopu 99 a yazarak kil payi yirttik gercek para olsa tirnaklarimi yemistim:)
eurusd 0.71 SHORT
usdjpy 0.79 SHORT
usdchf 0.38 NOTRADE
GBPUSD 0.41 NOTRADE
AUDUSD 0.74 SHORT
GOLD 0.15 LONG
NZDUSD 0.56 NOTRADE
EURJPY 0.91 SHORT
Long olanlar ıcın altband, short olanlar ıcın ust band beklenmelıdır.
Gun Sonuna kadar adrenalın salgılamadan pozısyonda oturulmalıdır
ustad neden erken girdik bir yorum yaprsan cok yararli olur. ders almak acisindan bende bekledim stopu 99 a yazarak kil payi yirttik gercek para olsa tirnaklarimi yemistim:)
ben 64 den shortladım, 50 pıps cıktı, sonra ındı, netıcede 61 kapattı,
pıyasa sana bugun mama yok dedı.
Ama zarar etmedıkten sonra hıc sorun yok, daha gencız zaman var kar ıcın...
eurusd 0.71 SHORT
usdjpy 0.79 SHORT
usdchf 0.38 NOTRADE
GBPUSD 0.41 NOTRADE
AUDUSD 0.74 SHORT
GOLD 0.15 LONG
NZDUSD 0.56 NOTRADE
EURJPY 0.91 SHORT
Long olanlar ıcın altband, short olanlar ıcın ust band beklenmelıdır.
Gun Sonuna kadar adrenalın salgılamadan pozısyonda oturulmalıdır
tesekkurum bitmiste.
Sn.Dantes, sizin fikirleriniz çok önemli, cevap yazmanız fikrinizi söylemenize çok memnun oldum... Bu seferki yukseliş sıkı yukselişe benziyor. En az 2 hafta sureblir. Muhasebeliştirmede esneklik getiren bir çalışma var. onaylanırsa bankalar otomatik kara geçiyor olacak. Onu satın alıyorlar..
Short coverlarla negatif uyumsuzluk oluşturularak yapılan bir yükseliş. :whistling:
ben 64 den shortladım, 50 pıps cıktı, sonra ındı, netıcede 61 kapattı,
pıyasa sana bugun mama yok dedı.
Ama zarar etmedıkten sonra hıc sorun yok, daha gencız zaman var kar ıcın...
saat 13 te demistin yanilmiyorsam bu template tam orada 12.30 long acmis tam donustede short acmis saat 16.00 30 dklikta bakarsan.hala da short.
Gap oluşacağını nasıl anlarız,
Gap lar aslında bir para kazanma fırsatıdır.Piyasanın bedavadan ikramıdır.
Piyasa gap ile açıldığında , hemen gapın tersine yön alınmalıdır.
Yukarı gap yaptı short, aşağı gap yaptı long olmak gerekir, Ve ilk 30 dakika bitmeden bu kar alınıp kapatılmalıdır.
Gunluk range = High-Low
Avarage Range = 10 günlük ortalama Range / 10
http://img172.imageshack.us/img172/246/angellgeorgecompletedayl.png
İlk 30 dkda gap operasyonu olacak mı?
saat 13 te demistin yanilmiyorsam bu template tam orada 12.30 long acmis tam donustede short acmis saat 16.00 30 dklikta bakarsan.hala da short.
Siz bilirsiniz, bu kadar şey bilipte halen template sinyaline uyarsanız, kendinize çok yazık edersiniz.
Ondan bir fayda gelmez...
İlk 30 dkda gap operasyonu olacak mı?
anlayamadım sorunuzu Sayın Vobix.
Gap olursa shortlayalımmı anlamında soruyorsanız,yarın ıcın hıc shortu onermem, kar realıze olayı tamamı ıle yatırımcıya kalmıs bır olay...
Ben konuyu yeni buldum daha 12. sayfaya anca geldim de. Şu anki duruma göre açılış 29,650 gibi bir yerden olacak. Yani %1 civarı yukarı gap görünüyor. 2. sayfadaki yazıda yukarı gap olunca short açılıp ilk 30dkda kâr alınmalı diyor. Bu yarın için de geçerli mi yoksa OB nedeniyle iptal mi?
Siz bilirsiniz, bu kadar şey bilipte halen template sinyaline uyarsanız, kendinize çok yazık edersiniz.
Ondan bir fayda gelmez...
mesaji aldim tesekkurler.fikriniz onemli idi. neticede bir mertebeye gelebilmek icin buralardan gecmek gerekiyor gecerken hic gecemeyebilirim de onun icin gecenlerden ders almak vazifemiz.
Ben konuyu yeni buldum daha 12. sayfaya anca geldim de. Şu anki duruma göre açılış 29,650 gibi bir yerden olacak. Yani %1 civarı yukarı gap görünüyor. 2. sayfadaki yazıda yukarı gap olunca short açılıp ilk 30dkda kâr alınmalı diyor. Bu yarın için de geçerli mi yoksa OB nedeniyle iptal mi?
yarın long dusunuyoruz, asagı gap olursa hemen longlarız, ama yukarı gapta pozsiyon varsa beklerız, pozisyon yoksa, long yapmayız, asagı banda gelmesını beklerız.
Tersıde short dusunuyorsak yanı 0.70 uzerı ıse gecerlı...
bir gün önce beklediğim level up 2, squeezing şeklinde daralarak yükselme ile gerçekleşti ve ben stop oldum....
şuan 1/8 kısa devam ve kırılımı bekliyorum 98.17(intikam kısaları için)......1/8 kısa için kırılım olmadan olursa eğer stop seviyem 99.15......
zaten 99.23 üzeri işleri iyice karıştırır.........
bol kazançlar......
eurusd 0.71 1.2964/1.3084
usdjpy 0.79 98.20/99.06
usdchf 0.38 1.1759/1.1875
gbpusd 0.41 1.3960/1.4124
audusd 0.74 0.6581 /0.6659
gold 0.15 908.03/921.77
nzdusd 0.56 0.5266/0.5342
eurjpy 0.91 127.70/129.17
Bugun bende altın longlamak ıstıyorum 908 altına gıdınce longa gececegım..
Bır sey daha yazayım aklıma gelmısken,
Bız ıslemlerı tıck kapnısında yapıyoruz. Mesela 99.06 noktamız USD/JPY ıcın short noktamız, oraya gelmeden short yok bugun ıcın.
Dıyelımkı 30 dak bar 99.00 kapandı, eger o barın yuksegınde veya dusugunde 99.06 var ıse, 99.00 kapansa bıle shortlamamız gerekır.
Close 99.00 oldugu ıcın shortlamıyoruz denılmemelıdır..
caniscaplin
18-03-2009, 01:03
bir gün önce beklediğim level up 2, squeezing şeklinde daralarak yükselme ile gerçekleşti ve ben stop oldum....
şuan 1/8 kısa devam ve kırılımı bekliyorum 98.17(intikam kısaları için)......1/8 kısa için kırılım olmadan olursa eğer stop seviyem 99.15......
zaten 99.23 üzeri işleri iyice karıştırır.........
bol kazançlar......
Selam,
Level up 2 squeezing in anlamı nedir. Ayrıca beklentiniz gerçekleştiği halde neden stop:scratch::scratch: Anlamadım vallahi
Bır sey daha yazayım aklıma gelmısken,
Bız ıslemlerı tıck kapnısında yapıyoruz. Mesela 99.06 noktamız USD/JPY ıcın short noktamız, oraya gelmeden short yok bugun ıcın.
Dıyelımkı 30 dak bar 99.00 kapandı, eger o barın yuksegınde veya dusugunde 99.06 var ıse, 99.00 kapansa bıle shortlamamız gerekır.
Close 99.00 oldugu ıcın shortlamıyoruz denılmemelıdır..
ya oraya gelmeden dondu asagiya gidiyor goruyoruz bir bar iki bar ne yapacagiz yine bekleme modumu.no trade mi ikinci rakamda realize noktasimi birde.
ya oraya gelmeden dondu asagiya gidiyor goruyoruz bir bar iki bar ne yapacagiz yine bekleme modumu.no trade mi ikinci rakamda realize noktasimi birde.
oraya gelmeden dondu ıse zaten pozisyon almıyoruz,baska parıtemı yok, gelene pozisyon acarız, aşık değiliz ki usdjpy'ye...)
oraya gelmeden dondu ıse zaten pozisyon almıyoruz,baska parıtemı yok, gelene pozisyon acarız, aşık değiliz ki usdjpy'ye...)
dogru biz sipsevdiyiz kim kurala uyarsa onu severiz yada operiz:)
iyi geceler bol kazanclar gerceginden ustad
:36_1_21:iste ben bundan emin degilim.
aşkolsun teo abi.....dedim ya daha önce ben aşığım diye.....:):)
başka paritem yok....tanımam bakmam başkasına......saf salak aşığım ---usd-jpy--- ye...:m06::m06:
bol kazançlar....
başka paritem yok....tanımam bakmam başkasına......saf salak aşığım ---usd-jpy--- ye...:m06::m06:
bol kazançlar....
bende altın longladım 913 den, yatmaya gıdıyorum ıyı geceler...
bol kazançlar abi.....hadi iyi geceler......yarına gülerek uyanalım....
ustad bakin 5 ve 30 asiri alimsatim destek cizgileri 5 dkda sasirtma kirilim yapip 30 dk nin direncinde donup asagiya caktilar. super oyun.
EUR/USD
http://img301.imageshack.us/img301/6191/teoeurousd1.png
bol kazançlar....
bu kaniya nasil ulastiniz bircok parite var iken anlamak icin soruyorum yanlis anlamayin sn mordak tecrubelerinizden istifade icin
uzmanlasmak evet cok iyi birsey ama sizin gerekceleriniz mutlaka vardir.
CATEDRAL
18-03-2009, 09:12
Hiiiiiii:m02:
günaydın....vob pivot.....29450.....üstü long.........
ob..den dolayı longuz veya long kolluyoruz......şort deneme sisteme aykırı.......
Gunaydın Bandımız 29361/29625
29361 cıvarında veya altında longa gecıyoruz ve bır daha dokunmuyoruz kapanısa kadar, Pıyasa ne ıkram ederse artık...
fdowun cok kisa vade hareket bandi o kadar dar ki yinede dansozlugunu yapiyor yerim dar demiyor ama bu band kirilirsa oburu asagida 7350 gibi hareketli.
vob..pivot 29525...........spot 30......29875..........
birsey daha yakaladim bakalim dogru cikacakmis bir flama daha.
vob30
30 dk.
http://img25.imageshack.us/img25/4707/teovob.png
eurusd 0.71 1.2964/1.3084
usdjpy 0.79 98.20/99.06
usdchf 0.38 1.1759/1.1875
gbpusd 0.41 1.3960/1.4124
audusd 0.74 0.6581 /0.6659
gold 0.15 908.03/921.77
nzdusd 0.56 0.5266/0.5342
eurjpy 0.91 127.70/129.17
Bugun bende altın longlamak ıstıyorum 908 altına gıdınce longa gececegım..
Teo abi yok galiba şuan.
sizleri takip edip birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.benim muhatabım Euro-Usd paritesi.yukarıdaki rakamlar ne ifade ediyor.
OB 0.71 onu biliyorum.satış yap demek.
yanındaki 1.2964 nedir? 1.3084 nedir? bu rakamlardan ne anlamalıyım.
açıklama yapabilecek abime teşekkür ederim şimdiden.
syg
Teo abi yok galiba şuan.
sizleri takip edip birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.benim muhatabım Euro-Usd paritesi.yukarıdaki rakamlar ne ifade ediyor.
OB 0.71 onu biliyorum.satış yap demek.
yanındaki 1.2964 nedir? 1.3084 nedir? bu rakamlardan ne anlamalıyım.
açıklama yapabilecek abime teşekkür ederim şimdiden.
syg
0.70 ustunde short kovalanacagina gore 1.3084 short olunacak ust nokta
digeri ise alt bandi gosteriyor. short olduktan sonra realize size kalmis.
dunku ve bugunku degerler ustunden ornek vermisti yukarida onlarida okuyun.
Gunaydın Bandımız 29361/29625
29361 cıvarında veya altında longa gecıyoruz ve bır daha dokunmuyoruz kapanısa kadar, Pıyasa ne ıkram ederse artık...
açılış heyecanı bitti....vob pivot....29550......spot pivot....29900.....
şimdi svg..teo nun alt bandı olan.. 29361 ve altında long alınacaktır......veya 29550 ile 29900 ..beraber yukarı geçilirken long olmak icap eder..burası kişinin trade şeklidir....aslolan sistemdir.....long alırken pozisyonu yazmak ümidiyle...........
açılış heyecanı bitti....vob pivot....29550......spot pivot....29900.....
şimdi svg..teo nun alt bandı olan.. 29361 ve altında long alınacaktır......veya 29550 ile 29900 ..beraber yukarı geçilirken long olmak icap eder..burası kişinin trade şeklidir....aslolan sistemdir.....long alırken pozisyonu yazmak ümidiyle...........
cizdigim grafikte tam 29374 civarindan gecen destek cizgisi var muhtemelen orada yavaslar ve surunur.
kirilma olana kadar 375/700 arasi gezinir durur kirilma muhtemel zamani en gec 16.30 gibi. en erken ne zaman onu bilemeyiz ama anlariz zaten. dikkat edin tilki olan onlar bir sadece kuzuyuz.bizi yemeye calisiyorlar.
Üçe beşe bakmam diyenler için burası long noktası....29425, 29361'e yaklaştı neticede...
0.70 ustunde short kovalanacagina gore 1.3084 short olunacak ust nokta
digeri ise alt bandi gosteriyor. short olduktan sonra realize size kalmis.
dunku ve bugunku degerler ustunden ornek vermisti yukarida onlarida okuyun.
aynen budur, teşekür ederim açıklaman için.Eur/usd üst banda gelmiş bu arada umarım Sayın Tekke shortlayabilmiştir.
Ben Golda longa devam...
Ben yapacağımı yaptım, bundan sonrasını bilmek müneccimliğe kalmış,
Piyasanın ikramı neyse o, bekliyelim...
29250....ilave Long......
sistem gereği stoploss yok bugün...kademeli long yapıyoruz....
aynen budur, teşekür ederim açıklaman için.Eur/usd üst banda gelmiş bu arada umarım Sayın Tekke shortlayabilmiştir.
Ben Golda longa devam...
Ben yapacağımı yaptım, bundan sonrasını bilmek müneccimliğe kalmış,
Piyasanın ikramı neyse o, bekliyelim...
Teo abi.
Rakamların anlamını çözünce.
Parite her yukarı çıkışında basıyom tepesine.:)
Teşekkür ederim hepinize.
syg.
Goldda 908 'e de verdıler, mılımetrık calısıyor degerler ,Cok hosuma gıtti...
Goldda ek long fırsatı...
Eurusd short potasına girmiştir.
29,000 kritik bir destek seviyesi.
OB 0,30 altında ise AL 0,70 üstünse ise SAT 0,30-0,70 arasında ise Yatay burada swing deniliyor sonucu verdiği durumda son iki aylık durumu :
http://img21.imageshack.us/img21/2898/11912971.png
29325....longa devam................
teknik olarak vob....29425....spot 30....29825...üstü long olur.....
alınan pozisyonlar uygulanan sistem gereğidir....yukardaki değerlerin üstünde pozisyonlar tutulabilir...veya arttırılabilir....aşağı düşüşlerde kademeli long yine sistem gereğidir....alınan pozisyonlar gün içi kazanç yazmazsa ..veya kişiye bağlı olarak... ertesi güne taşınacaktır....
http://www.resim-yukle.gen.tr/images/siiitlsoqd94ior6gsx.gif (http://www.resim-yukle.gen.tr/viewer.php?file=siiitlsoqd94ior6gsx.gif)
caniscaplin
18-03-2009, 15:32
Sevgili nunuya selam...Ayuluk iyidir:)
vob....pivot....29375.......spot 30.....29775........
vob....pivot....29325.....spot pivot.....29700......
goldmund
18-03-2009, 16:32
buralardan kapartırsa ob kaç olacak...açılışı bilmediğim için hesaplayamadım..teşekkürler
buralardan kapartırsa ob kaç olacak...açılışı bilmediğim için hesaplayamadım..teşekkürler
acilis 600 idi buralar ob 30 altinda gosteriyor.
29175 en düşük kalırsa 29175 ile 29350 arasında OB 0,30 altında olacak.
Dow dünkü negatif uyumsuz yükselişine bugünkü negatif uyumsuz yükselişle devam etti. 7400ü geçemezse 7170 altında 6950 ikili tep riski bile bulunuyor. Uyumsuz yükselişler de bir yere kadar.
Şu anki verilerle yarınki VOB açılışı tahmini olarak 29,650 civarından gerçekleşecektir. 30,250yi yukarı kıramayan VOB loncuların ümitlerini başka bahara saklamalrına neden olacaktır. 29,900da da direnç bulunmakta olup buranın üstü görülmeyebilir de.
7400 geçilemediği için ikili tepe formasyonu hala gündemde teyit için 7170in kırılması beklenmelidir. Uyumsuzluklar çalışıyor şu anda.
VOBda açılış 29650 olmasa da 29600den gerçekleşti 29900ün 125 puan altı 29775 günün en yükseği oalrak kayıtlara geçti.
VOBda longları rahatlatacak seviye 30,250den 30,150ye gerieldi. 29,100 altında kısa vadeli yükseliş trendi sona ereceği için kısa pozsiyonalrı sevindiren uzun pozsiyonalrı üzen seviye olabilir. Herkese bol kazançlar. :m06:
29275 ilave long......son parça ilave spot kapandıktan sonra yapılacaktır....
Geceye full Long diyorsun ?
gerçekten long almanın son derece zor olduğu bir seans.....korkmuyorum desem yalan olur....
spot 30.....29807....ile pivotun üstünde kapandı........vob ise 29325..i geçerek ilk defa teknik al sinyali verdi.......
SEREN I´isimli üyeden Alıntı http://www.keyborsa.com/images/buttons/viewpost.gif (http://www.keyborsa.com/showthread.php?p=62003#post62003)
Geceye full Long diyorsun ?
hiçbir zaman full olmaz...benim full...den kastım...3/4 pozisyondur.....gelin ata binmiş ya nasip demiş......kapanışta alacağım son parça ile 1/2 pozisyon olacak....
29350...ob..yi 0,30......
29375 ob..yi 0,32 yapar.......
29350...son parça long alındı...geceye 1/2 pozisyon long.................
iyi akşamlar..............
bu kaniya nasil ulastiniz bircok parite var iken anlamak icin soruyorum yanlis anlamayin sn mordak tecrubelerinizden istifade icin
uzmanlasmak evet cok iyi birsey ama sizin gerekceleriniz mutlaka vardir.
sn. Dantes
parite işlemleri için üzerinde en çok çalıştığım ve sadece sistemlerimin daha iyi işlediğini gözlemlediğimden dolayı ve birde alışkanlık diyelim sadece usd-jpy de işlem yapmayı (yüklü olarak) tercih ediyorum....
tabiki ara sıra küçük pozisyonlar ile diğer parite işlemlerimde oluyor.....
fakat kendimce 1-2 paritede çalışmanın daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum hem takip,hem zaman,hemde sistemler gereği....tabiki bu sadece benim düşüncem.....
bol kazançlar........
---usd-jpy---
intikam için beklemedeyim....
1/8 kısa ile 98.17 kırılımını bekliyorum....kırılım ile pozisyonları tepkilerde de kısalamak üzere 1/2 ye çıkaracağım.....(bu arada belirtmek isterim pozisyonlar için belirttiğim oranlar full pozisyonda tüm portföyün % 25 lik kısmıdır)....
bakalım yine tuzak olursa ne kadar başarılı olacak...
hesaplaşma hedeflerim 98.17 kırılımı ile 93.88 dir...
tabiki 96.20---9580 altı her seviye kar alımı için uygundur....
bol kazançlar...
evet kırılım gerçekleşti ve pozisyonlar alındı......1/2 kısa ile yola devam....şuan stop seviyesi 98.50..........
97.65 kırılımı ile stop seviyesini 98.10 na çekerek 1/4 kısa daha yapacağım....hedefler aynen geçerlidir...
bol kazançlar....
Sn teo özü itibariyle aşırı alım short, satım arkası long ile sanki gün içi tepki siklusu mu trade ediliyor tam anlayamadım.
Sizin yorumunuzla sistem mantığını izah emenizi rica etsem mümkünse.
Emekleriniz için teşekkür ediyorum
TGUS Kullanma kılavuzu
""Şimdi bu Teo'nun sisteminde mantık şu, olayı anlamak lazım.
Biz fiyatı hafiye gibi takip ediyoruz, haritada fiyatın nerede olduğunu sürekli biliyoruz. Dün neredeydi fiyat (ob kaçtı), buğün nerede, burada ise ne yapıyor, beklediğimiz gibi mi hareket ediyor, yoksa ideal durum dışına mı çıktı,Satış bölgesinde olduğu halde Anhighhall üzerinde ise amacı ne,
Bunları düşünüyoruz.
Eğer =0.70 üzerinde ve Anhighhall üzerinde ise ve gaplı açmamışsa yukarı doğru belliki, daha da yukarı, uyumsuz çekecekler, eğer altında ise aşagı inecek...
Bunun gibi marketi anlıyoruz, fiyat hareketini tanıyoruz.Bu çok iyi bir arkadaşınızın huyunu bilmek gibi bir şey, Niye ne yaptığını anlayınca gerisi kolay...
Gap olayına gelince...
Şimdi Pazartesi 0.88 bölgesindeyiz, Eğer kapanışa yakın açar ve Anhighhall üzerinde olusa temkinli long.
Ama açılış yukarı gaplı olursa, Bunun anlamını biliyoruz.Zaten 0.88 deyiz.
Adamlar birde yukarı gap yapmış,demekki açılışta 0.98 lere gelmişiz.O zaman Anhighhall üzerindeyiz diye long yapmıyoruz.Gideceği uyumsuzluğu kafadan gap ile yapmış, niye long olalım, O zaman işte hemen short,Piyasanın avantajlı ikramı diye bahsetiğim olay bu...Saatlerce beklemeden en tepeden yap işlemini diyor...
Ama 0.30 ile 0.70 arasındayız, piyasa gap yapmış, O zaman hemen gap yönünde pozisyon almalıyız.
0.70 uzerınde veya 0.30 altında gap da ise hemen gap tersinde pozisyon almalıyız.
Huyunu bildikten sonra olay çok basit....
Bu 24 saatlik marketlerde olmuyor,gaplı açılış, sadece Pazar gecesi yaşanıyor..Onun dışında gap derdi yok.24 saatliklerde...
Bütün olay biz planımızı bu geceden Pazartesi için yaptık, bunun rahatlığı kadar güzel bir şey varmı...
Pazartesi,
Gaplı yukarı açılış, hemen 1. dakikada short.
Gapsız açılış, 30 dakikalık ilk bara bakılacak..
Anhighhall uzerınde ıse temkinli long (ideal durum değil, biz short yapmayı ümid ediyorduk ), stop Anhighhall 'a yazılacak.
Eger stoplamadan hep yukarı gidiyorsa, pazartesi gecesine short gireceğiz.
Anhighhall altında normal veya gaplı aşağı açılışta, arkana yaslan gönül rahatlığı ile shortunu yap demektir""
evet kırılım gerçekleşti ve pozisyonlar alındı......1/2 kısa ile yola devam....şuan stop seviyesi 98.50..........
97.65 kırılımı ile stop seviyesini 98.10 na çekerek 1/4 kısa daha yapacağım....hedefler aynen geçerlidir...
bol kazançlar....
evet intikam senaryom gerçekleşmiştir......tüm pozisyonları kapattım.....
beklediğimden erken oldu....:scratch:
güzel trade oldu......haftaya kadar işlem yapmayacağım....tatili yine hak ettik..:):)
herkese bol kazançlar.....
CATEDRAL
18-03-2009, 23:58
Sevgili Teo
Gold tesbitinde sistemini ve seni tebrik ediyorum.. TGUS un zaferi..:081:
Sevgili Teo
Gold tesbitinde sistemini ve seni tebrik ediyorum.. TGUS un zaferi..:081:
tebrikler teo abi..:)
saolasın kel b.:)
Bugunku Gold olayında kaldıracını ayarlamayan maalesef sehıt dusmustur, Yukarı cıksa bıle kurbaganın gozu patlamıstır.
EurUsd de trend olayında yanılmıstır.
Sıstemde bugunku durumu gozden gecırıp, revıze yapmak gerekmektedır.
Su an ıcın TGUS UNDER CONSTRUCTION.
http://img440.imageshack.us/img440/2923/eurusd.png
eur/usd inceledigime gore taa agustostan beri (daha oncede yazmistim) dusus yada satis trendinde idi gunlukte bugunku hareketle satistan cikmis gozukuyor.
merhaba Ustad ve forekse ilgi duyan arkadaslar,
dedigin yonteme gore analiz yapip gore yukaridaki mesaji 9 ve 10 martta yazmisim
ogunden bugune 450 pips civari artmis ve asiri alim durumuna girmis gunlukte hemde.senin metoda ile agustostan beri hemde uc kere bu gel git yakalanirmis ustad. birak 70 pips onbinlerce pips sozkonusu. sende boyle foreksde oynanir mi yani uzun bekleyerek.fikrin cok onemli.herkesin tersine cogu insan saatlik yada dklik oynuyor.(kafama takildi geceden beri yazamadan duramadim. amac dogru analiz ve kazanmak.) birde sistemi boyle oynamak icin tasarlanabilirmi. gunluk oldugu icin bu sasirtma tabi daha az ama kasim sonu boyle birsey olmus geri donmus ama o zaman gri bolgede imis ve 400 pips ucmus.
simdi grafikte ilk asiri satima giden egri bir onceden gececekti yanlis cizmisim.(iyice hexenlestim isi ogrenince sayende) tabi bu gider anlamina gelmiyor sadece su anki durumun tesbiti ayni bilanco gibi.bilanco butun yili ozetlese bile sadece o ani anlatir. bunu hic anlamamistim okulda simdi anliyorum.:)
bakin arkadaslar bunu 4 gun once tekrarlamisim ondan once 9 martta yazmisim teknik bunu gosteriyordu. bu cizimler %90 tuttu simdiye kadar tek sorun UYMAMAK ve gunicinde KAYBOLMAK bildigimiz halde.
http://img156.imageshack.us/img156/3683/eurusdgun.png
bir 1.26 dan beri gostermek istedigim sey oldu herkese farkli bir bakis acisi kazandirmak amaciyla son durumu ortaya koyuyorum hic bir indikator kullanilmadan sadece fiat ile bu analiz 9 martta yapilmistir iste sonucu neredeyse 8 cent kazandirmis. sadece 9 gunde( tabi burada bakin super tahminler yapiyorum demek istemiyorum yanlis anlasilmasin farkli bir bakis acisi ortaya koyuyorum) usteki oklarda hedefleri...
(en az 20 tesekkur degerinde ama hayat pahali artik kimse vermez):040:
ne yapayim eur/usd yi diyenler vob30 gunluk durum ayni teknikle.
http://img7.imageshack.us/img7/2895/vobgunluk.png
Bugunku Gold olayında kaldıracını ayarlamayan maalesef sehıt dusmustur, Yukarı cıksa bıle kurbaganın gozu patlamıstır.
ustad bildigin gibi sanada yazmistim agsutostan beri gelen dusus trendini kirmak uzere diye manuel olarak bularak hatirlarsan hani gunluk oynamak mumkunmu diye forexte. tgusa bu mantigi eklersek sanirim sorun kalmaz gunluk bazda nerdeyiz buna gore buna gore asiri alimda gunluk bazda buyuk resimde, 0.70 ob ciksa bile supheli oluyor yada gunluk beklenmesi riskli oluyor daha kisa vade ile tetikte beklenmelidir. ortada evet sorun olmaz. gun ici trade gunlukte harita neredeyiz ile bu sorun kolyaca asilir. cozulmesi gereken yer ve cozum bu olsa gerek.baska aksayan yer yok.
birde su gecenki durum alim olmasi gerekirken biz alt bandlarda gittik orada cakili kaldik bunu sebebi FDOW cunku gun icinde hep yeri opmeye calisiyor.
CATEDRAL
19-03-2009, 07:34
Teo Gold da saat 03:00 saatlerinde piyasalarda el ayak çekildikten sonra 5 ve 15 dakkalık graflarda yaptıkları harekete baksana..:D
Uzakdoğuda da biçer döver gibi çalışmışlar:D
forex yada hisse disindaki seylerin en kotu yani cok sert hareketlerle asiri satimdan asiri alim alanina atliyorlar sonra orada hareket olmuyor. bunlar cok tehlikeli.
caniscaplin
19-03-2009, 08:21
Goldcu arkadaşları tebrik ederim. Darısı VOBcuların başına. Bakalım Dow ub bu hareketinden sonrada postu kurtarabilecekmiyiz.Gerçi artık bana, Dow %10 çıksada burda bi numara olmayacakmış gibi geliyor. Hatta buranın çıkması için sanki Dow un düşmesimi lazım ne:)
butun altin ve forex kirilmalari ayni zamanda olmus cok sert saat dun gece 20.00 sularinda altin/usd yukari, eur/usd yukari usd/jpy asagi. bu normal bir sekilde dolar deger kaybetsin denmis ona gore hepsi etkilenmis bir anda. paraya bak.dolar dusunce altin dengelemek icin artmis.
DOW icin yorum 10.3 marttan beri yani 6500 degdiginden beri baslayan yukselen trend dunde guclenerek devam etti bizi kandirmak icin ufak bir kirilma yapar gibi oldu biz kapaninca yine rahatladi.(anlamadigim ne istiyorlar su kucucuk borsadan)
iste vob30 acilmadan
http://img183.imageshack.us/img183/8126/von3030.png
yukaridaki ilk dirence degdi kismet gecerse ikincisi az ustunde 29.6 ve 29.7 gecilmesi ve sonrada 29.9 cook onemli. bakin sabah yazdim yine basladi fdow yeri opmeye calisiyor ne var yerde anlamiyorum. garezin bizemi amerikaya kazandira kazandira bikmadi.:) istikbal goklerdedir dimi.
ek:
bakin bu direncler gecildi ama kalici olmadi eger fodw kelek yapmaz bir daha denerse gve gecerse 30 lari hersey iyi giderse onumuzdeki gunler obama,imf secim gibi gibi 31.5 denenir
iste hersey birarada tgus,temel,teknik analiz. yika ve cik gibi:D
bu ne demek hic anlamadim ustad.
bgungor68
19-03-2009, 09:36
bu ne demek hic anlamadim ustad.
Dun Gold Long poz onerdi sistem. fakat gece çakıldı... ammaa velakin uzakdogu Goldu yukarı ucurdu. Yani sistem iyi sinyal üretmiş oldu aslında.. Eger Teo bu sabahki Altın harektini gormeden sistemde Edit yapıyorsa yandı gulum keten helva.
bgungor68
19-03-2009, 09:37
UStad, mukemmel sistem kurma peşinde. Bir çeşit Kahis Sistem kurmak istiyor sanırım. Her hareketi bilen sistem.. EUR/USD yanıldıgını dusunuyor sistemin.. ben oyle dusunmuyoum. Asırı satımda iken anhighall satus oneriyor. AMA burdan dusmuyorsa ANhıghall dan long almak gerekiyor. Sistem bunu da diyor...
Dun Gold Long poz onerdi sistem. fakat gece çakıldı... ammaa velakin uzakdogu Goldu yukarı ucurdu. Yani sistem iyi sinyal üretmiş oldu aslında.. Eger Teo bu sabahki Altın harektini gormeden sistemde Edit yapıyorsa yandı gulum keten helva.
yok cakilmadi 20 ye kadar gece asiri satimdaydi tam orada cikti ustad erken almis biraz butun gun dar kanalda asiri satimdan durdu sasirtma idi bir kirilim yapti artik anliyorum super.anlamadigim yada cok kotu olan 3.30 daki kiliclar gordunuzmu bunlar cok kotu malum banakada altin hesabiniz olsa karda olsaniz kut kapatirlar margin asimi diye.kardayken zarar edersin ne komik sonra yoluna devam etti.
bgungor68
19-03-2009, 09:51
Sanırım Sistemi tam anlamak lazım. Bu sistemin temeli İmplied voality .. yani biz Voality based trading sisteme uyuyoruz. kesinlkle trend takip edici sistem değil. Voality arttıysa sistem eninde sonunda para kazndırıyor. Biraz sabırlı ve genş olmak lazım.
Sanırım Sistemi tam anlamak lazım. Bu sistemin temeli İmplied voality .. yani biz Voality based trading sisteme uyuyoruz. kesinlkle trend takip edici sistem değil. Voality arttıysa sistem eninde sonunda para kazndırıyor. Biraz sabırlı ve genş olmak lazım.
bugunku goruslerin cok faydali anlamaya calisacagim. forexde genis olmak voba gore daha dar adamlar hesabini kut kapatiyor (paran olsa bile cok kaybettin sen diye babammisin kardesim sana ne diyemiyorsun bilmiyorum sn teo nasil idare ediyor beklemeyi sordum ona ama) margin asildi diye biliyormusun senin kaybetmeni engelliyor. bilmeyen takip etmeyen oynamasin o zaman.(malum banka)
evet bu arada mumu diktik.
gun sn serenin gunu.
bgungor68
19-03-2009, 10:02
Svg. Teo ile bizim trade şeklimiz farklı olmak zorunda. cunku biz kısa süreli trade yapmayı istiyoruz. Ve devamlı takıp halindeyiz. Fiyat kazanclı seviyeye geldigi anda Hareketli stop loss yapmamız gerekli. Yani Kardan zara etme yolu. Sonra tekrar sisteme uygun fiyat kollamalıyız. Ustad daha genis davranabliyor. Cunku tum gun ekran basınsa olamıyor. O yuzden ona uygun bir trade tarzı geliştiriyor. Ekranları gormedigin için problem olmuyor Sabah acıyor ( 00:30) pozu, gec yarısı kapatıyor. piyasa ne kadar ikram ederse diyor. Biz 20-30 pipi gorunce karımızı alıyoruz. Bekleyemiyoruzki.
CATEDRAL
19-03-2009, 10:59
Sevgili Dante OB ne alemde?
sevgili catedral, soyle durum 30 dklik dinamik ob 0.58 civarinda.dunku sinirda idi ama iki gunluk 0.30 degerinin altinda bekledikten sonra. ilk teo gelincede boyle olmustu hatirlarsaniz o zamanda sakin long yapmayin deyip durdu cunku hem ob 0.70 den buyuktu sizde bende dinlemedik.30.300 den hatirlarsaniz.dinamik degerlere gore resistance 29791 de.
fdow 470 435 bandinda sıkısmıs bir yone ciddi hareket yapmadikca -yani buyuk barlar atmasi gerekli -kizkardesi de bir sey yapmaya niyetli degil.
sevgili catedral, soyle durum 30 dklik dinamik ob 0.58 civarinda.dunku sinirda idi ama iki gunluk 0.30 degerinin altinda bekledikten sonra. ilk teo gelincede boyle olmustu hatirlarsaniz o zamanda sakin long yapmayin deyip durdu cunku hem ob 0.70 den buyuktu sizde bende dinlemedik.30.300 den hatirlarsaniz.dinamik degerlere gore resistance 29791 de.
Dinamik değerler dediğiniz şu anki fiyatlarla hesaplanmış OB mi?
L 29475
H 29800
O 29575
C 29750
gibi?
Dinamik değerler dediğiniz şu anki fiyatlarla hesaplanmış OB mi?
L 29475
H 29800
O 29575
C 29750
gibi?
11.30 degerlerine gore idi.
ustad gelmis onun yoklugunda elimden geleni yaptim degilmi ustad
alin size buyuk barlar. bana eyvallah artik.
grafik tgus tahmin yorum...
Vob....ob.....29700......üstü Long......
Dünkü Longlarin Yarisi 30100...den Verildi..alanda Hayrini Görsün
Citi % 10 Yukarda Işlem Görüyor....
svg..teo altından malı götürmüşsün ...ağır para ..yakışır sana........helal olsun......
vob ..da bir yılda alınacak parayı bir gecede almak her babayiğitin harcı değil........TGUS sağolsun.........
Vob....ob.....29700......üstü Long......
Dünkü Longlarin Yarisi 30100...den Verildi..alanda Hayrini Görsün
pozisyon fazlalığından sattıldı..yanlış anlaşılmasın...longa devam......
vob..ob....29725........spot 30.....30025......
bgungor68
19-03-2009, 14:03
Sn.Seren, Bol kazanclar diliyorum. Yukarısı açık gibi. 32,000 mi goruyorum ne? :)
sorunlu bölge......30400....30650.......
geçersek çok güzel olacak.....
bikmisbroker
19-03-2009, 14:10
Dun actigim ALTIN LONG larimi sabah kapadim.
Fakat bizdeki rakam (i.e 51.500) ile ONS$ fiyati (i.e 945$) arasindaki korelasyonu nasil kuruyorsunuz?
Yani oran nedir? Paritesi nedir?
30..dk..lık tobo hedefi olan....30300...ler görüldü....
şimdi geri alışın boyu önemli.....
30275....geçilmezse kar satışı gelebilir.....geçerse arkaya yaslan......
30200.......longların bir kısmı daha verildi.........
data öncesi aşırı alım oluştu.....vob...pivot.......29800.......spot pivot......30100.........
30275...geçilirse yukarı hareket hızlanır.............
60 dk..lık formasyon toboya dönerse hedef 31800......olur...bunu için önce 30500..ün geçilmesi..ve üstünde kalması gerek..........
30275....30500...çok önemli yerler...üstünde kalırsak arkaya yaslan............
30275....30500...çok önemli yerler...üstünde kalırsak arkaya yaslan............
30500..üzerindeki kapanışlarda hızlı para var...hedef direkt 31800........bu rally olur...
indikatörler yoruldu......dinlensinler bakalım..........
vob pivot....29900.....spot pivot..........30150........
bgungor68
19-03-2009, 14:56
indikatörler yoruldu......dinlensinler bakalım..........
vob pivot....29900.....spot pivot..........30150........
indicatorler makina gibidir.. yorulmazlar. açıldıkça açılırlar :) bugun 32 hedefte duruyor.
indicatorler makina gibidir.. yorulmazlar. açıldıkça açılırlar :) bugun 32 hedefte duruyor.
istirahat etsinler...daha hızlı çıkarlar....benim hedef 31800....ancak 30500...üstünde kalması gerek...
:)
evet......iyi dinlenmişler..belli...bu sefer 30500--30600 yukarı geçilmeli..ve dahi 30275..in altına inilmemeli.........o zaman tek hedef 31800.....
vob pivot....29975.......spot.......30200.....
rally isteriz......bir haftalık birikmiş alacak tahsilatı vardır.........
bikmisbroker
19-03-2009, 15:12
rally isteriz......bir haftalık birikmiş alacak tahsilatı vardır.........
Piyasa kopacak sanki?? :D:D
erterden
19-03-2009, 15:16
Dun actigim ALTIN LONG larimi sabah kapadim.
Fakat bizdeki rakam (i.e 51.500) ile ONS$ fiyati (i.e 945$) arasindaki korelasyonu nasil kuruyorsunuz?
Yani oran nedir? Paritesi nedir?
Formül şöyle arkadaşım;
1. ONS Altın =31.1 gr.
Türkiye fiyatı =ONS FİYATI($) / 31.1 * USDTRY kuru
= 945 /31.1* 1.6948
= 51.50
IMKB GLDTR içinde Türkiye fiyatını 0.98 ile çarpıyorsun.
Piyasa kopacak sanki?? :D:D
30500..30600..üstünde bar bazında kalırsak....kopar....önce bu seviyeleri geçelim...yoksa pivota döneriz......TGUS ne derse o.......ahh..teo ne sistem beee.....helal olsun ...analar ne evlatlar doğuruyor.......
teşekkürler svg..teo
;)
abd açılmadan pivot değerler..........
vob.....30050.........spot......30275...........
30425......longlar kapandı..........
fiatların pivota yaklaşması gerek...bekliyorum.........veya 30600...üstüne çıkılması gerek.........
CATEDRAL
19-03-2009, 15:37
Sevgili Lafola
İzliyormusun ONS u nereye gidiyor :)
vob 30300 iken tgus ne düşünüyor..sistem ne diyor anlamında
svg..teo sen bu alemin kralısın.....helal sana..satış yeride cuk oturdu....ne diyeyim sana....
pivot.....30075......altı sat.............
Büyüksün üstad..Ama senden büyük Tgus var..
CATEDRAL
19-03-2009, 15:44
Büyüksün üstad..Ama senden büyük Tgus var..
TGUS tan büyük AGUS :m06:
Sevgili Lafola
İzliyormusun ONS u nereye gidiyor :)
Büyüksünüz sultanım..Sizden büyük TGUS bile yok..
;)
30425...satış yerini TGUS un bulması harika bir olay......sistem aynı zamanda burdan sat verdi....ama yok yahu dedim.....
CATEDRAL
19-03-2009, 15:50
;)
30425...satış yerini TGUS un bulması harika bir olay......sistem aynı zamanda burdan sat verdi....ama yok yahu dedim.....
AGUS ise yarım pozisyon altın longuyla yarın 965 ons görmek ister:D
;)
Yakında TEO ve TGUS isimli eşantiyonlar dağıtacak aracı kurumlar..Hatta TGUS kelimesinin borsacılar arasında selamlaşma biçimi olarak yaygınlaşmasıda düşünülmeli ..Sağlığına duacıyız ..TGUS un mimarı sayın TEO ...
endeks dönüyor............
vob pivot.....30100.........
spot.....30300.......
vob pivot.....30100.........
spot.....30300.......
hiç boşa kıpraşma...TGUS2
CATEDRAL
19-03-2009, 15:56
Boşa kıpraşıyosun.. AGUS ve :attachmentf:
anlaşıldı merkez........sistem dışı tradeleri yazmıyorum.........30325 şort kısa vadeli açtım....birazdan kapatacağım....
:D
svg..teo bir kaç kişi aradı..sistemi satın almak istiyorlarmış....bak satarım ..ona göre....
endeks dönüyor............
Kafayı fazla yorma TGUS NE DİYORSA O...Unutma senden büyük TGUS var..Tabi birde en büyüğümüz varki onu ALTIN ticaretinden aşağısı kurtarmıyor ..
Kafayı fazla yorma TGUS NE DİYORSA O...Unutma senden büyük TGUS var..Tabi birde en büyüğümüz varki onu ALTIN ticaretinden aşağısı kurtarmıyor ..
bak bakalım altın bugun nerden donmus , dun gece 924 catedrale dedıgım yerden cuk donmus , yanı %1 % 1 temız bugunde = %2 dagıtmıs..
Ihtıyar anacagım da her zaman derdı, oglum her zaman altın al, kasaya koy dıye :)
sistem olunca trade rahat......bir yerde beni kontrol ediyor..yoksa ben rahat duramam.......
:kahve:
bak bakalım altın bugun nerden donmus , dun gece 924 dedıgım yerden cuk donmus , yanı %1 % 1 temız bugunde = %2 dagıtmıs..
Ihtıyar anacagım da her zaman derdı, oglum her zaman altın al, kasaya koy dıye :)
walla tebrikler.....ben şahidim......bütün gün altın oraya gidermi dedim.....gitti.......yok ben bu sistemi paraya satmam arkadaş......altın yumurtlayan tavuk kesilirmi.........
:D
CATEDRAL
19-03-2009, 16:05
bak bakalım altın bugun nerden donmus , dun gece 924 catedrale dedıgım yerden cuk donmus , yanı %1 % 1 temız bugunde = %2 dagıtmıs..
Kocam bana hiç altın almamıştı.. :040: Hep hisse alırdı:040:
fiatlar pivota yaklaşıyor....heh hee.......
Evet ama artık yeni moda var ..İleride çocuklarımız şöyle diyecek TGUS derki Swıng bolgesinde işlem yapacak kadar zengin değilim..İşlemlerimi aşırı bölgelerde yaparım...
Evet ama artık yeni moda var ..İleride çocuklarımız şöyle diyecek TGUS derki Swıng bolgesinde işlem yapacak kadar zengin değilim..İşlemlerimi aşırı bölgelerde yaparım...
doğru...bu üst versiyon.....dostum böyle şeyler kulağa söylenir.....sus yerin kulağı var.........
:icon4:
30325 şortlar......30200...den kapandı.....
30500..yukarı koparsa 60 dk..lık tobo tehditi var........yüreği olan işlem yapsın...hadi bakalım.......stoploss olmadan artık işlem yok...TGUS diyor.......
CATEDRAL
19-03-2009, 16:21
30500..yukarı koparsa 60 dk..lık tobo tehditi var........yüreği olan işlem yapsın...hadi bakalım.......stoploss olmadan artık işlem yok...TGUS diyor.......
Walla yürekmi dersiniz başka bişeymi bilmem ama:D Geceye hem altın hem endeks long düşünüyorum:kahve:
Walla yürekmi dersiniz başka bişeymi bilmem ama:D Geceye hem altın hem endeks long düşünüyorum:kahve:
AGUS TGUSU döver..
bikmisbroker
19-03-2009, 16:26
Endeks de LONG neyse..
Fakat ALTIN da long??
Cesaret ister sanki.
bence riskli.......doğrusu NOTRADE.....
flat.........geceye flat......
vob pivot 30125...........spot 30350........
dikkatli olmak lazım.....pivota vuracak birazdan...........bakalım tutacakmı.........
şişman kadın spotta ve vobda en büyük alıcı neredeyse.........kısaları kapttırma hamlesi yapar mı..acaba...şöyle bir 30600...30700...yapsa...walla şortlar tanga olur korkudan....tam bir boğa tuzağı......bundan dolayı flat bekle der..TGUS..........ASLANIM TGUS...
CATEDRAL
19-03-2009, 16:34
Endeks de LONG neyse..
Fakat ALTIN da long??
Cesaret ister sanki.
Sevgili Babo
Full değil.3/1 poz.. Rulet çevircem.. Dün akşam 886 yı gördüğümde ons ta ölüyodum.. Ödeşmem lazım..:D Yada vergisini veririm cayy
CATEDRAL
19-03-2009, 16:50
54.800 ler de vedalaşırım arzu ederlerse :)
vob ...pivot 30150.....spot 30375.......
vob pivot 30125...........spot 30350........
dikkatli olmak lazım.....pivota vuracak birazdan...........bakalım tutacakmı.........
Bu ne pivot yahu tam isabet....sen çaktırmadan tgusa meydan okuyorsun bak..sonun iyi olmaz..
CATEDRAL
19-03-2009, 17:01
Çamaşır ipleri 5 dakkalıklarda OBo görmekte..
Bu ne pivot yahu tam isabet....sen çaktırmadan tgusa meydan okuyorsun bak..sonun iyi olmaz..
ben sadece TGUS rakkamlarını yorumluyorum.........azıcık tuz..azıcık şeker...falan filan...sistem gerekeni yapıyor...........
:m06:
evet pivota geldik.....kara göründü......
asiri alim ile satim araligi yarin icin 31.00 ila 29.25 arasi trend devam ederse oraya gideriz gitmez ise ob ye gore realizasyon gelir destege dogru gidilebilir bence.29975 in altina gelmedikce ob .70 ustu kaliyor
30200...kapanış ob...yi 0,80 yapar..........
30150..ob..yi 0,78....yapar...
30100..ob..yi 0,76 yapar.....
anladınız siz onu..........
30100..ob..yi 0,76 yapar.....
anladınız siz onu..........
iyi akşamlar...ob....0,76......
;)
---eur-usd---
1.3716--1.3752 bölgesi 1. level up bölgesi....buna bağlı olarak 1.3700 altı olduğu sürece ilk hedef 1.3580 lerdir....
stop 1.3720 olarak kısa pozisyon alınabilir.....
kendi pozisyonlarım olmayıp flat konumda beklemedeyim.....
herkese bol kazançlar......
---usd-jpy---
2. level up gerçeklerşti ve sonrası baya kanlı oldu.....öngördüğüm 94 lü seviyeler dahi kırıldı......haftaya tekrar kısa için fırsat kollayacağım....
başlatılan yukarı tepki ile 96.20--97.10 arası kısa yapmayı planlıyorum...(aksi durumlarda belirtme yapacağım)......
şuan tatil devam alacağımızı aldık.....
1. level up bölgeleri.....
eur-usd---------1.3716--1.3752
eur-jpy---------130.44--130.72
threshold levels.....
eur-usd-------1.3644
eur-jpy-------128.87
ne zamandır yayınlayamadım......
vadeli-sistem
http://i44.tinypic.com/xok4qq.jpg
pozisyon flat...........
abi seans arası bakamıyorum ama valla maşallah diyelim güzel okuyorsun piyasayı ve işlemler gayet şık...(artık bir balık rakı ısmarlarsın:):))...
iyi çalışmalar ve bol kazançlar.......
vobix saat daha erken bu arada...:)
vobix saat daha erken bu arada...:)
yavaş yavaş geç oluyor.....VOBİX eninde sonunda olacak......:m09:
yavaş yavaş geç oluyor.....VOBİX eninde sonunda olacak......:m09:
Senin için "VOBiX'in Hayaleti" diye nick alacağım yakında. :m06:
Geceleri PC açık kalıyor benim. MS çalışıyor!
Herkese Günaydın!
dow hareket bandi o kadar dar ki yine 280 ile 305 arasinda ve buradaki kucuk hareketlere bile tepki veriyoruz sıkısık bolge yine uzun barlar gerekli bir yone birseylerin olmasi icin.
sanko ve foreks ten yine gercek bir sacmalik ornegi daha fdow 7300 iken 7365 gosteriyor. sizdede oylemi bloomberg baktim 7300.
Yahoo'da 7,355.00. Bloomberg daha gecikmeli veriyor dataları bildiğm kadarıyla..
OrkunLeo
20-03-2009, 11:26
sanko ve foreks ten yine gercek bir sacmalik ornegi daha fdow 7300 iken 7365 gosteriyor. sizdede oylemi bloomberg baktim 7300.
Aynen bende gözlerim yanlışmı görüyor dedim bir an :m09:
Şimdi düzeldi.
albatrros
20-03-2009, 11:27
Şu an 7293 %80-
Şu an 7293 %80-
??
7370 cnbc-e de..
OrkunLeo
20-03-2009, 11:30
??
7370 cnbc-e de..
Zagor, cnbce gecikmeli veriyor -100 ken +30 olduğunu çok gördüm orada :)
Yahoo'da 7,355.00. Bloomberg daha gecikmeli veriyor dataları bildiğm kadarıyla..
cuma gunu hic 7355 olmadi oyle gecikme olmaz bu hata bence. simdi duzeldi.bloomberg dogrudur dunya oraya bakiyor.
MArttan HAziran avdeye geçilmiş sanırım.
http://www.cmegroup.com/trading/equity-index/us-index/e-mini-dow.html
buradan bakın
Şu an:
Bloomberg veri saati 5,15 ET
Yahoo veri saati 5,35 ET
MArttan HAziran avdeye geçilmiş sanırım.
http://www.cmegroup.com/trading/equity-index/us-index/e-mini-dow.html
buradan bakın
Teşekkürler... Vadeden kaynaklanıyor farklar doğru :)
iste uzunbarlar gelmeye basladi ama ob 0.70 uzeri unutmayin
Vob için 30100, uzerı long, altı short...
---eur-usd---
1.3716--1.3752 bölgesi 1. level up bölgesi....buna bağlı olarak 1.3700 altı olduğu sürece ilk hedef 1.3580 lerdir....
stop 1.3720 olarak kısa pozisyon alınabilir.....
kendi pozisyonlarım olmayıp flat konumda beklemedeyim.....
herkese bol kazançlar......
---usd-jpy---
2. level up gerçeklerşti ve sonrası baya kanlı oldu.....öngördüğüm 94 lü seviyeler dahi kırıldı......haftaya tekrar kısa için fırsat kollayacağım....
başlatılan yukarı tepki ile 96.20--97.10 arası kısa yapmayı planlıyorum...(aksi durumlarda belirtme yapacağım)......
şuan tatil devam alacağımızı aldık.....
aynen beklemeye devam.....senaryolar çalışıyor....
sanırım pazartesi günü usd-jpy kısa için hazır konumda olacak.....
1. level up bölgeleri.....
eur-usd---------1.3716--1.3752
eur-jpy---------130.44--130.72
threshold levels.....
eur-usd-------1.3670
eur-jpy-------129.12
30300 kapanırsa OB 0,74 mi olacak?
---usd-jpy---
kısa için üst sınır-------96.80-----------stop 97.20
kısa için alt sınır--------96.20-----------stop 96.50
threshold level.....
usd-jpy-----95.36
vBulletin v4.0.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.