Orijinalini görmek için tıklayınız : Fikirler -> Sistemler
Sayfa :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
ilk barimizi to 29350 th 29425 tl 29175 c 29425 gore ob 0.65 degilmi
dunku ob degerıne gore ıslem yapıyoruz bugunkune gore degıl, cunku bugunku close 'u bılmıyoruz...Daha seans kapanmadı...
Bız bugunku ılk 30 dakıkanın sadece open hıgh ve low'unu anmax ,anmin saptamak ıcın kullanıyoruz.
Cuma kapanıs ob degerı 0.88...
bgungor68
09-03-2009, 10:31
OB, 30 dakikalıkta 0.0 degerine geliyor. bu hızla yukarı toparlıcak demek olablirmi? hep obolgeden yukarı fırlıyor..
dunku ob degerıne gore ıslem yapıyoruz bugunkune gore degıl, cunku bugunku close 'u bılmıyoruz...Daha seans kapanmadı...
Bız bugunku ılk 30 dakıkanın sadece open hıgh ve low'unu anmax ,anmin saptamak ıcın kullanıyoruz.
Cuma kapanıs ob degerı 0.88...
anmax anmin diye excelde bir baslik yok ama baska birseye mi esdeger?
bgungor68
09-03-2009, 10:42
anmax anmin diye excelde bir baslik yok ama baska birseye mi esdeger?
ANHIGH ve ANLOW degerlerı olablir sn. Dantes
gidisata ne diyorsunuz ustad
CATEDRAL
09-03-2009, 14:20
Sevgili Dante ve Sevgili bgüngör
Sayın teo yok sanırım.. Sizin fikriniz nedir?
Sevgili Dante ve Sevgili bgüngör
Sayın teo yok sanırım.. Sizin fikriniz nedir?
hayir buralarda 10 dk once logindi.
okumussunuzdur 29150 altina gelirse short demisti geldi ustu temkinli long demisti. orta vadede 29450 ustune cikamaz gozukuyor.(bu benim fikrim)
bgungor68
09-03-2009, 14:27
29,175 Aşağısı Short. yukarısı Long poz.. Yeni sisteme ve MP ye gore.. Svg. Catedral, Siz Trend cizgileri ile trade yapıyorsunuz. Onceki sayfadaki Sn.Teo'nun bu konu hk. yazısı var. Çok önemli o yazı.. Trend çizgilerini yanlış çiziyor olablirsiniz..
Ustad dun 01 sularinda yazismistik eur/usd orta vade yukari yazmissiniz simdi dediginiz yontem ile ciziyorum asagi gozkuyor ve ben uyuduktan hemen sonra asiri satta dusup(1.2714) bu hale gelmis ne dersiniz.
ek: saat 16.00 ticki ile asiri sattan cikacak gozukuyor dusus durmasi gerekli artik.1.2601
ek: 1.2682 kadar gidebilir gozukuyor
dowun gidebilecegi yer teknik olarak 6665 tir. bizimde 29450 en fazla. bakalim dogru cikacakmi.
teo nun sistem şu anda al verdi...hesabı yapın göreceksiniz...........
teo nun sistem şu anda al verdi...hesabı yapın göreceksiniz...........
al verse bile gidecegi yer sinirli gozukuyor tabi yanilabilirim sn SEREN
dow icin 6665 demistim 6645den dondu. ama bu dansoz dow ne yapacagi belli olmaz.
eger orayi kirip yukarda kalirsa orta vadeli dusen trendini kirmis olur bence.
vob.....28900......spot......29125...te al vermesi gerek.......ancak bar bazında teyit gelmeli ki..gelmedi.....
gideceği yer şu an sınırlı haklısın..ama kapanış değerleri herşeyi değiştirebilir.....
vob.....28900......spot......29125...te al vermesi gerek.......ancak bar bazında teyit gelmeli ki..gelmedi.....
gideceği yer şu an sınırlı haklısın..ama kapanış değerleri herşeyi değiştirebilir.....
evet haklisin kapanis onemli yarina ama AL konumu guclu olarak kapatabilir boyle dusuk giderse.geceye poz ile girmiyoruz dowun arti 2 sinde bile eksi 5 kaybi gordukten sonra.
15.30 da baslayan AL da butun gune oranla cok fazla volume gerceklesiyor.
teo bir açıklama ..ben senin yerine yazdım ama....gün içi.....
gece pozisyonunu yaz lütfen.......sistemin handikapı gece pozisyonu ama ...bir görüş iyi olur...
Anladığım kadarıyla bu sistemde vob da geceye flat giriyoruz ertesi günkü 30 dk kapanışa göre pozisyon kovalıyoruz.
29150 civarındaki kapanış 0.40 değerini verir.........flat........longda olunabilir.....
yarınki değer....0.42 dir....anlamını biliyorsunuz.....iyi akşamlar.......
bgungor68
09-03-2009, 17:17
0,40 degeri NOTRADE. Flat olmak çok yerinde bir karar..
sistem gün içinde para vermiştir...açılışta yeni yükseklik yapacağını öngörmüş.....ve ordan kısa pozisyon açılmasını söylemiştir.....28900..lerde longa geçirmiştir.........(bu benim hareketli sistem tahminim..ben öyle yaptım....)
29150 civarındaki kapanış 0.40 değerini verir.........flat........longda olunabilir.....
tamda 29150 kapattı, geceye ben zaten pozisyon almıyorum, ama ob=0,40
yarın hareket swing olur...
Vur patlasın, çal oynasın, adamlar da tam yazdığımız yerde kapattı.
Yarın olsun açılışı görelim.
Buğüne mama olmadı.
Yarın tüm gün Teo flat, ertesi güne bakarız.
Neticede ya 0.70 üzerine gider, Ya 0.30 altına gider,
Tek korkum yarında bunun arasında kalırsa ertesi gün yine flat..
Dayan dayanabilirsen pozisyon almadan....
Teşekkürler yarın için beklemedeyim.
bgungor68
09-03-2009, 21:11
Svg. Teo. , OB, .70 ustunde olması Asırı Alım,.30 altında olması asırı satım seviyelerimidir? IB'yi baz alarak, IB nin altına kayarsa ve OB<.30 IB in altından Short, IB'nın ustune kayarsa ve OB >.70 Long, bu sistem mantıklımıdır?.
bugun boyle trade yaptım. OB acılısta 0.10 idi ve Fiyat IB altına kaydı. 29.175 ten short girdim (AnhighAll yakın seviye). IB genislignine tam katına kadar bekledim. Eger sonraki bar ustte kapatsaydı stop olacaktım. 15 tick aşağıa kadar bekledim( Hareketli stop gereği ) sonra cover (28.850). ama 20 tick aşağıda iken Long olmak gerekiyordu..(28.700) yapamadım. çok kafam karıstı ondan sonra..
bgungor68
09-03-2009, 21:14
IB high = 29 650 , IB low = 29175 ,, IB width 19 .bar.. 19 barın ticklerini sayıyorum devamlı poz almak için.. Bir seyleri eksik yapıyormusum gibi geliyor. Bu trade sekli biraz değişik..
bgungor68
09-03-2009, 21:17
http://img22.imageshack.us/img22/8461/vob30mpo.png
bgungor68
09-03-2009, 21:20
Svg Teo ben hala IB hikmetini anlayamadım. Ama çok sağlam bir Çıpa görevi yapıyor. MAtematiksel olarak açıklayamıyorum ama IB sanırım birden çok şeyi ifade ediyor.. IB ve OB etkin kullanablirsem çok sağlam bir sistem olusacak sanırım..
Svg. Teo. , OB, .70 ustunde olması Asırı Alım,.30 altında olması asırı satım seviyelerimidir? IB'yi baz alarak, IB nin altına kayarsa ve OB<.30 IB in altından Short, IB'nın ustune kayarsa ve OB >.70 Long, bu sistem mantıklımıdır?.
bugun boyle trade yaptım. OB acılısta 0.10 idi ve Fiyat IB altına kaydı. 29.175 ten short girdim (AnhighAll yakın seviye). IB genislignine tam katına kadar bekledim. Eger sonraki bar ustte kapatsaydı stop olacaktım. 15 tick aşağıa kadar bekledim( Hareketli stop gereği ) sonra cover (28.850). ama 20 tick aşağıda iken Long olmak gerekiyordu..(28.700) yapamadım. çok kafam karıstı ondan sonra..
para kazanıyorsanız sorun yok, ben genelde o kademe de shortlarım
tekrar donerse alırım,
Cok kımıldamak huyum degıldır
Forex de 00:31 de poziyon alırım , eger stoplamıyorsa ertesı gune kadar 00:31 de yenıden poz alırım
Piyasa artık ne verırse, cok basında duramıyorum bu ara...
Pozisyon alıp stopu yazıp cıkıyorum, veya forexde yatıp uyuyorum...
Bugun sıstemın zarar ettırmıs olması lazım eger tıckı bekledıysenız, 100 puan cıvarı..
Bu sıstemın en guzel yanı, yatay pıyasada carpılmazsınız, swıngte dıpten satıp, ustten almazsınız, Cunku bız o pıyasalarda flat kalıyoruz...
Sistemler uygulayanın beklentılerını yansıtır,
Bu sıstem bana aıt olduguna gore bunu kullanan benım le aynı beklentıde olması gerekır.
Daha fazla rısk almak ısteyen veya daha fazla konservatıf olmayan artık kendı karakterıne gore bunu uyarlaması lazım.
Olayın mantıgı bellı...
Ob 70 uzerınde satıs fırsatı beklerız, eger yukarı gıdıyorsa, konservatıf olan long yapmaz , fırsatı bekler short ıcın, agresıf olan long da olur,
Macera seven gece son duruma gore poz da alabılır.
Artık bundan sonrası, uygulayanın rısk anlayısına, ve kar iştahına bağlı...
Ustad formul bazinda hersey olustumu biraz kullanmayi biliyoruz ama tam degil. yani makine var ama manueli kafamizda eksik. Bugun siz yokken bazi ongorulerde bulundum hem forex hem fdow hem vob30 icin sukur hemen hepsi tuttu (fdow sadece bir delik acti ama tutunamadi gidecegi yeri de soyledim hatta. eur/usd icin bile tahmin yaptim.(onceki sayfalarda bakarsaniz sevinirim) 1 hafta oncesine kadar hic bilmezdim ama simdi suraya gider surdan doner diyebiliyorum mesela ama biraz corba sekilde. tam otursa guzel olacak eminim sizdeki guven bizede gececektir. piyasanin ne oldugu artik hic onemli degil bir sayi oyunu gibi.
elimizde ne var mp,tgus elementleri ,baz indikator,raff bunlarla pazar ne olursa olsun fikir yurutebiliyoruz orta capli.
vadeli-sistem
http://i39.tinypic.com/o57zvd.jpg
Ustad formul bazinda hersey olustumu biraz kullanmayi biliyoruz ama tam degil. yani makine var ama manueli kafamizda eksik. Bugun siz yokken bazi ongorulerde bulundum hem forex hem fdow hem vob30 icin sukur hemen hepsi tuttu (fdow sadece bir delik acti ama tutunamadi gidecegi yeri de soyledim hatta. eur/usd icin bile tahmin yaptim.(onceki sayfalarda bakarsaniz sevinirim) 1 hafta oncesine kadar hic bilmezdim ama simdi suraya gider surdan doner diyebiliyorum mesela ama biraz corba sekilde. tam otursa guzel olacak eminim sizdeki guven bizede gececektir. piyasanin ne oldugu artik hic onemli degil bir sayi oyunu gibi.
elimizde ne var mp,tgus elementleri ,baz indikator,raff bunlarla pazar ne olursa olsun fikir yurutebiliyoruz orta capli.
hayır formul bazında her seyı yazmadım, her seyı bırden yazmak ıstemedım dogrusu, su an ob yı acıkladım, exceldekı dıger degerlerde ılerledıkce yazacagım manasını, ve nasıl trade edılecegını..
Malum bu foruma yenı geldık, her seyı bırden yazmıyalım.
---usd-jpy---
98.80 üzeri görüldüğünden ve buralara çapa attığından dün yazılan senaryo iptal olmuştur....
98.65 altına inmeden kısa pozisyon almadan flat beklemek gerekiyor....
99.10 üzeri tutunmalarda ve 99.30 kırılımı olursa temkinli uzun yapılabilir...
bu arada ben kısa pozisyon için beklemeyi tercih ediyorum....
bol kazançlar...
---usd-jpy---
98.80 üzeri görüldüğünden ve buralara çapa attığından dün yazılan senaryo iptal olmuştur....
98.65 altına inmeden kısa pozisyon almadan flat beklemek gerekiyor....
99.10 üzeri tutunmalarda ve 99.30 kırılımı olursa temkinli uzun yapılabilir...
bu arada ben kısa pozisyon için beklemeyi tercih ediyorum....
bol kazançlar...
bu usd cok uyuzlastı, 0.70 uzerınde duruyor 4 gundur, ne zaman basacaklar bende merakla beklıyorum, gecen haftayı mındar etti stoplata, stoplata...
bu usd cok uyuzlastı, 0.70 uzerınde duruyor 4 gundur, ne zaman basacaklar bende merakla beklıyorum, habıre stopluyorum...
sorma abi ya...valla benide sinir etti....3 kez de ben stop yedim.....
sanırım yarına başlar show....hele 98.65 altı gelsin ve biraz oyalansın....
yavaş yavaş yapıp yatacam üzerine....stopların acısıda var daha çıkacak...:040::040:
hayır formul bazında her seyı yazmadım, her seyı bırden yazmak ıstemedım dogrusu, su an ob yı acıkladım, exceldekı dıger degerlerde ılerledıkce yazacagım manasını, ve nasıl trade edılecegını..
Malum bu foruma yenı geldık, her seyı bırden yazmıyalım.
forumlar bir arac. sizin arkanizdan o forumda da yazip olay cikartmistim ama anlamadilar hellim olaya mekanik bakip sizi destekleyen yazilari dip kose biryere tasidi. bende bunu sinirlendim. ne kadar basit. birisini kaybetmek kolay kazanmak zor diye. ama yine anlamdilar. sanki dunyada forum yok.
bgungor68
09-03-2009, 23:15
http://img510.imageshack.us/img510/7201/vob30x.png
bgungor68
09-03-2009, 23:17
VOB30 Gun, OB,Voality,unhighall,unmediumall, unlowall degerlerini gosteriyor..
bgungor68
09-03-2009, 23:34
Bu da USDJPY, UNTRADE bolgesınde gozukuyor bu grafikte..
http://img14.imageshack.us/img14/1134/usdjpy.png
SAyın Dante downloader dan aldıgınız 5 dakıkalıkları Ms den sag altta I harfine basınız ve 30 dakıkayı ısaretleyınız, ıstedıgınız olur...
SAyın Dante downloader dan aldıgını z 5 dakıkalıkları Ms den sag altta I harfine basınız ve 30 dakıkayı ısaretleyınız, ıstedıgınız olur...
tesekkur ederim ama istedigim barin sag tiklayip edit data yapmak(ms downloader toolu varya orada) o acilinca tum datalar 5 dklik siralaniyor excel gibi bir formda gormussunuzdur bunlari 30 dklik gruplayamadim.
Bu ara dikkat ettinizmi, 70 ustu 30 altı volarıte dusuyor, notrade bolgesınde ıse volarıte artıyor cok enteresan, dıkkatımı cektı, bu aralar bır garıp hareket edıyor...
tesekkur ederim ama istedigim barin sag tiklayip edit data yapmak(ms downloader toolu varya orada) o acilinca tum datalar 5 dklik siralaniyor excel gibi bir formda gormussunuzdur bunlari 30 dklik gruplayamadim.
ms kurulu degıl bende , ındıkatoru bırakınca sılmıstım,
Sayın Gungorde bu sıstemı de ındıkator seklıne dondurdu ya helal olsun:)
Bır zamanlar bende trade ederken pıvot sıstemını , dynamıc hale dondurmustum, her an pıvot degısıyordu,
Corbaya dondu her sey sureklı zarar yazıyordu.
Her an dınamık olması kafa karıstırmaktan oteye gıtmez dıye dusunuyorum...
ms kurulu degıl bende , ındıkatoru bırakınca sılmıstım,
Sayın Gungorde bu sıstemı de ındıkator seklıne dondurdu ya helal olsun:)
evet dogru bende sn gungor gibiyim grafigi daha cok seviyorum universiteden beri hem sayiyi hem sozu anlatiyor. ikisi bir arada yika ve cik gibi. yorumlamasi daha kolay benim gibiler icin.
gruplama sanırım , open layout yapıp, sonra ılgılı layouta grafıklerı ekleyıp sonra save layout etmekle oluyordu...
Sız tam olarak ne yapmak ıstıyorsunuz, ben anlayamadım galıba...
usd/jpy 6 mart 13.00 da baslayan yeni yukselis hareketiyle orta vadede yukselis trendine girmis asiri alim ve raff ile bakilinca.cunku dusen trend kirilmis.
bgungor68
09-03-2009, 23:56
Grafik goruntusundeki amacım, resimi daha net gorebilmek :). Bende sayıların buyuklulerini kavrama problemi var. Yani 29.800 bazen 28.900 gibi geliyor. bu yuzden çok zarar yazdım :(.. grafigi 30 dak. alınca resim netleşiyor .. :)
Grafik goruntusundeki amacım, resimi daha net gorebilmek :). Bende sayıların buyuklulerini kavrama problemi var. Yani 29.800 bazen 28.900 gibi geliyor. bu yuzden çok zarar yazdım :(.. grafigi 30 dak. alınca resim netleşiyor .. :)
:) gözlükler kalın galiba ...Program yazmak için sürekli monitöre bakınca olacağı neydi,,,
gruplama sanırım , open layout yapıp, sonra ılgılı layouta grafıklerı ekleyıp sonra save layout etmekle oluyordu...
Sız tam olarak ne yapmak ıstıyorsunuz, ben anlayamadım galıba...
gostereyim o zaman
http://img408.imageshack.us/img408/259/teo1.png
bgungor68
10-03-2009, 00:01
USD/jpy MP
http://img27.imageshack.us/img27/8664/usdjpymp.png
bgungor68
10-03-2009, 00:03
sanki grafikte biraz daha yukselcek gibin duruyor. En azından sert bi dusus yok gibin... 98.65 yukarsı long, asağısı short gider gibi..
bgungor68
10-03-2009, 00:07
Sn.Teo, Vobu tamamen bırakıp Pariteleremi yogunlassak. ne dersiniz?. Vobu da 3-5 kurumun elinde oyuncak ettiler..1000 puan alcaz diye butun gun stress oluyoruz. gunluk max 1000 puan veriyorlar. Gap lardan para yapıyorlar.. Bırakalım kendileri cebelleşsinler..:scratch:
Sn.Teo, Vobu tamamen bırakıp Pariteleremi yogunlassak. ne dersiniz?. Vobu da 3-5 kurumun elinde oyuncak ettiler..1000 puan alcak diye butun gun stress oluyor. gunluk max 1000 puan veriyorlar. Gap lardan para yapıyorlar.. Bırakalım kendileri cebelleişsinler..
aynen oyle dunyanin en zor borsasi her turlu numara var dow eksi 0.5 iken 29100. eksi 1.5 iken 29.175 boyle birsey gormedim hep ayni numara sadece kendileri kazansin.kirk kere ucuna getirip orada dunduruyorlar.
koca eur/usd icin soyle diyoruz oyle oluyor ilginc.
Sn.Teo, Vobu tamamen bırakıp Pariteleremi yogunlassak. ne dersiniz?. Vobu da 3-5 kurumun elinde oyuncak ettiler..1000 puan alcak diye butun gun stress oluyor. gunluk max 1000 puan veriyorlar. Gap lardan para yapıyorlar.. Bırakalım kendileri cebelleişsinler..
ben artık agırlıklı forex trade edıyorum.
Vob da cok az para bıraktım... Gun ıcı ıslerım zaten cok yogun ekran basında duramıyorum cogu zaman...
Forex benım ıcın daha rahat, paramın %15 ıle acıyorum pozsıyon.
Gece bar geldıkten sonra bıraz takılıp yatıyorum.Stopu yazarak.
Gunduzde ara da bır ekranın basına gelıp degerlere bakıyorum...
Bızde seans kapandıgı ıcın suprız cok oluyor,
Her ıkısınınde artıları eksılerı var.
Ama forex bence daha ıyı, eger saglam kurum bulup, paranızı garantı edersenız, kazanc ve kayıp dolar oldugu ıcın, yurt dısında calısan gurbetcı gıbı dusnebılırsınız.
Forexı tercıh etmemın sebebı, paırsler cok fazla, sartı saglayan bır paırs her zaman bulunuyor, Sımdı benım ıcın vob yarın notrade, belkı ertesı gunde o sekılde olacak.
Ama bu sıstemımde ben paırslerde no trade sız gecmedım, her zaman uygun bır paırs buldum...
Karar yatırımcının beklentısı ıle alakalı...
Ama forex de trade etmek de cok cok zor, dıyeceksınız kı, dıgerlerı cok kolay gozukuyor ama netıcede gercekten kolay mı...
Sonuc farketmıyor 30 dakıkalık grafık olduktan sonra, ha endeks almıssınız, ha portakal suyu, ha domuz kulagı...
Her sey 30 dak bar benım ıcın...
Volarıte olsun da,,,
aynen oyle hersey sayi oyunu. tesekkurum bitmis.
bgungor68
10-03-2009, 00:31
Sn.Teo USD/jpy,usd/chf Long olucaz galiba.. Eur/usd ise short ..GBP/USD short.. pozlar ıcın fırsat bekliyorum...benimde kursunum birmis sn.Dantes..:)
gene acemi olarak yorum yapayim kayitli kalsin sanal olarak
usd/jpy,us/chf long
eur/usd short
gbp/usd karar veremedim ama no trade fazla kazandirmaz
EURUSD 0.30 1.2577
USDJPY 0.67 98,81
USDCHF 0.58 1.1629
GBPUSD 0.09 1.3720
Bol Kazançlar, rulet çevrilmiştir.
bgungor68
10-03-2009, 00:43
hepsinde Trade var. ben Orphens oynayacagım sanırım :)
cumleten iyi geceler bol kazanclar
usd-jpy şuan 98.90.....
ben öncü sinyalim ile 98.65 altı beklemeden 98.25 stop olmak üzere açmayı planladığım pozisyonun 1/8 ni açtım.....(ortalamam 98.89)
aynen uykuya giderim.....
bol kazançlar...iyi geceler....
Ustad tebirkler eur/usd ve gbp/usd sorunsuz long idi sanirim oyle yaptiniz
ben yanildim ama neden yanildigimi gormek icin tahmin sart. birde takip sart hemen girp cikanlar var al-sattan saat 3,5 hatta 8 kadar hareket oluyor ters yasasan super. bu vob berbat ya iyice uzun vadeli bakip girecen sn shibumi gibi yada hic bulasmayacaksin yada belli zamanlarda sizin gibi.
forex bana daha uygun gibi hem zaman olarak hemde hareket sn gungor hakli. tesekkurler gosterdiginiz icin bu gercegi.
bakin simdi dun fdow 1.2 eksi idi simdi 1 e yakin arti sanki birsey kaybetmisiz gibi gozukuyor gorunuste hayir yuzde bir den fazla kayipta aslinda simdi bakalim acilista yine milleti kandirip ayni yerden hatta yukardanmi acacaklar yoksa gercekten mi, dansozler.
ek: gordunuzmu sahtekarlari dun kapatirkenden yuzde eksi 1 asagidayiz ama umursayan kim.
birde sn teo dusen orta vadeli dusus ustunde acti raff cizgisinin. size sordugum gibi birsey oldu.
Ustad birde su kafama takildi raffta orta vadede evet dusus diyoruz ama bu nasil yukselise doner bu konuda rafftan nasil destek alinir.
Ustad tebirkler eur/usd ve gbp/usd sorunsuz long idi sanirim oyle yaptiniz
ben yanildim ama neden yanildigimi gormek icin tahmin sart. birde takip sart hemen girp cikanlar var al-sattan saat 3,5 hatta 8 kadar hareket oluyor ters yasasan super. bu vob berbat ya iyice uzun vadeli bakip girecen sn shibumi gibi yada hic bulasmayacaksin yada belli zamanlarda sizin gibi.
forex bana daha uygun gibi hem zaman olarak hemde hareket sn gungor hakli. tesekkurler gosterdiginiz icin bu gercegi.
sabah altı da usdchf den shortladım, bu gece 00:31'e kadar dokunmıyacagım, stop noktam yıne yazmıs oldugum USDCHF 1.1629
kademesi olacak...
Ustad birde su kafama takildi raffta orta vadede evet dusus diyoruz ama bu nasil yukselise doner bu konuda rafftan nasil destek alinir.
iki tane asırı satım karsılastırdıgında sondakı fıyat onceki fıyattan buyukse artık raff channel yukselen olur...
sabah altı da usdchf den shortladım, bu gece 00:31'e kadar dokunmıyacagım, stop noktam yıne yazmıs oldugum kademe olacak...
evet kalkinca baktim o da cok guzel olmus.helal olsun bu kadar kafa patlatmaya odul lazim artik bunlar az bile.
iki tane asırı satım karsılastırdıgında sondakı fıyat onceki fıyattan buyukse artık raff channel yukselen olur...
onun biliyorum sayenizde iki tane asiri alim arasinda satis var ilk yuksek digeri alcak ok dusus trendi var ama bir asiri satistan sonra grafik yukseliyor bazen gibi.bunu gorebilirmiyiz onceden.
size resimli bir ornek verecegim daha iyi anlatmak icin.
ne zamandir vix bakiyorum dusunce dow yukseliyor iyi indikator gibi idi ama dun gece hem dow hem vix dusmus al bakalim burdan yak simdi kim aciklayabilir. metin akpinarin dedigi gibi yuz derecenin altinda su sadece tr de kaynar gibi birsey:)
bu vob cok asiri dow hareketleri olmadikca fdow asigi. sanki dun gece hicbirsey olmamis gibi endeks.
Vob için kadememiz 29075,
Su an ıcın long gozukuyor...Bugun sert hareketler olabılır...
Vob için kadememiz 29075,
Su an ıcın long gozukuyor...Bugun sert hareketler olabılır...
Sayın teo long girildi takibe devam teşekkürler.
hedef noktalarımızı verebilirmisiniz.
Ustad cok mesaj bos mesaj kirliligi yapiyorum ama kusura bakma. sizde bir ricam olacak mp de yaptiginiz gibi dunki degerleri baslik halinde bir yayinlarsaniz bir saglama yapabilirim mevcut degerlerimizi. zahmet olmaz ise.
Ustad 9.30 itibariyel usd/chf dediginiz icin yaziyorum buyuk donus barlari goruyorum ne dersiniz asiri satimda cikiyormu gecici durum mu sizce.
ek: ustad gecici degilmis trendde kapandi yenisi acilirmi bilemem ama cikis suruyor.
bu kadar ilginc birsey olmaz nerdeyse 5 gunluk orta vade trend cizgisinin altindalar boyunlari bukuk duruyorlar sanki gorunmeyen bir sey var ama biz goruyoruz sizin gibi guleyim hehehe
fdow 6590 vob30 29300 gibi bunlari kalici patlatirsa sn teonun dedigi hareketleri goruruz. yani bol b dada bakilirsa sıkısma goruluyor bir kirilma olacak.
ek: bakin patlatti ne cizgi imis bakalim kalici olacakmi.
ek: bu cizgileri en iyi 30 ve daha ustunde iyi calisiyor mesela 5 dk gore cizilen patladi ama 30/60 dk patlamadi gibi. fikir versin diye yaziyorum.
ek: artik supportda cizebiliyorum deneme olarak fiat 28.825 den asagiya giderse baska birsey olur diyeyim kayitli kalsin alt destek orada.
dikkat edilirse iki cizgi ile ucgenin ucuna gelmis olacagiz bir patlatma yada kirilma olmaz ise 15.30 da.
bu vade icin bir ongorude bulanayim kimse yazmiyor birsey ama belki bir girdi cikti daha yapariz ama yuklu bir cikis yakinda gibi belki onumuzdeki hafta gibi.
Tam swing market çalkalama modu, OB bizi dün geceden market swing olacak diye uyarmıştı...
Tam swing market çalkalama modu, OB bizi dün geceden market swing olacak diye uyarmıştı...
haklisin ustad yukarida dediklerime ne diyorsun. merak ediyorum.
ob cok dogru. acilista biraz sacma hareket yapip ob nin geregini ya hemen yapmaya basliyorlar sonra aksama biraz ters donus. son uc gun bakilirsa aynen boyle. yuksek ob dus alcak ob yuksel ortada ob dolas gibi. swing S sini ciziyorlar.
bgungor68
10-03-2009, 11:46
Endekste bu fiyatlar ucuz kaldı..eder, 29,200.. swing piyasa ise burlardan 29,200 lere dogru kapatma yapması lazım sanırım.. OB yarım saatlikte ASIRI SATIM bolgesinde.. Yukarı gitmesi lazım..
28750...görülmesi olumlu....yukarı hareket açısından.....sistem bu noktada yarın longu avantajlı görecek......
benim basit sistem öyle der...teo .nun sistemle akşama saglama yaparız.....
28750...görülmesi olumlu....yukarı hareket açısından.....sistem bu noktada yarın longu avantajlı görecek......
dogru o sayi dinamik ob ye gore 0.04 eder uygun teknik cizime gore 28825
simdilik ikisinin arasinda ikisine carpti.
nasil kapatacaklar acaba kocamanda adx trendi var. cok guzel bir ornek olacak.
bgungor68
10-03-2009, 12:01
Ben Paritelerde Küllüm çarpıldım. Amma yanlış pozda kalmışım. hepsi istop oldu :(
iste sabah bahsettigim konu Ustadhttp://img27.imageshack.us/img27/5147/teoeurousd.png
Ben Paritelerde Küllüm çarpıldım. Amma yanlış pozda kalmışım. hepsi istop oldu :(
surekli takip lazim mesela ustadin oblu ongoruler tuttu birde takip edersen yanilmayi payi cok az sn gungor.obur turlu altili gibi oluyor evet.
bu son mesajim cok doldurdum bugun eur/usd yavaslama sinyal veriyor gibi asiri aldan cikacak gorunuyor 30 dk ya kadar birsey olmazsa.
teo..senin sistemi basitçe hareketli uyguluyorum...sanıyorum anladın......28800...ortalama maliyet ile longum....vakit olursa satarken haber vereceğim...
bgungor68
10-03-2009, 12:31
teo..senin sistemi basitçe hareketli uyguluyorum...sanıyorum anladın......28800...ortalama maliyet ile longum....vakit olursa satarken haber vereceğim...
Zaman periyoduna baglı olarak yapıyorsanız çok hızlı hareket ediyor. Gunluk ve 30 dakikalık daha faydalı.. OB güzel sinyal veriyor. Dipleri ve tepeleri güzel gosteriyor.
vob bozuldumu sizinki calisiyormu
bgungor68
10-03-2009, 13:07
vob bozuldumu sizinki calisiyormu
MTX terminali olarak diyorsanız , bende çalışıyor. Sorun yok gibi..
mtx nedir vob client diyorum sankonun.tamam simdi geri geldi.
caniscaplin
10-03-2009, 13:20
iki gündür sistemim çarpılıyor...-400 deyim..benimkimi böyle yoksa tüm sistemleri yatay opiyasada çarpıyorlarmı
iki gündür sistemim çarpılıyor...-400 deyim..benimkimi böyle yoksa tüm sistemleri yatay opiyasada çarpıyorlarmı
dun cok yatay degildi ama bugun oyle bence sisteminiz yatay uygun degilse(hangisi uygun o da belli degil) islem yapmayin en uzmanlar bile yapmiyor bakin.
caniscaplin
10-03-2009, 13:46
dun cok yatay degildi ama bugun oyle bence sisteminiz yatay uygun degilse(hangisi uygun o da belli degil) islem yapmayin en uzmanlar bile yapmiyor bakin.
yatay olduğunu nasıl analyacağım..tam aha gidiyo derken terse hareket ediyor..saatlik peryotta bile aynı şey oluyor :(
hareketli ortalama olması şart...ben 20..ve 30 ...dk..lıkları kullanırım...
sıkısma
http://img24.imageshack.us/img24/2894/teo30.png
yatay olduğunu nasıl analyacağım..tam aha gidiyo derken terse hareket ediyor..saatlik peryotta bile aynı şey oluyor :(
sn serenin dedigi gibi yuksek perioda gecip orada alsat yapin illa 5 dk derseniz ve indikator olsun derseniz adx size yataylik konusunda fikir verir.
voborsa.com fikirlerde bu konu cok detayli incelenmistir orayi okuyun yada inglizce baska kaynaklari.
caniscaplin
10-03-2009, 14:03
sn serenin dedigi gibi yuksek perioda gecip orada alsat yapin illa 5 dk derseniz ve indikator olsun derseniz adx size yataylik konusunda fikir verir.
voborsa.com fikirlerde bu konu cok detayli incelenmistir orayi okuyun yada inglizce baska kaynaklari.
teşekkürler
bgungor68
10-03-2009, 14:36
MTX, Matriks veri terminali. Sn.Teo'nun indicatorleri terketmesini daha iyi anlıyorum. TGUS zaten donus yerlerini çok yakın olarak belirliyor. Indicatorler orayı bulup tespit edinceye kadar çarpılıyor. Eur /USD elimden kaçırmısım resmen. SN. Dantes, daha yeni idrak edebliyorum bu sistemi. Mantıgını kavramaya çalışıyorum.. Pariteler iyi bir ders verdi bana..
son yarim saatte aniden usd/chf keskin duserken eur/usd keskin yukseldi sn teo bunun sebebi nedir teknik ve yontem olarak uygunmudur. bekliyormuydunuz.
iste sn gungor bu piyasayi iyi bilmeden dalarsak tam alim alanina cikmisken gumburt tum gunun kazancini goturduler. bakiyormusunuz forexe
bgungor68
10-03-2009, 14:46
USD/CHF paritesinin çok nemli bir özelliği var. Bu Parite Dünyadaki ekonomik gelişimini gösteriyor. İşler iyiye gisiyorsa Parite düşüyor. Kötüleşiyorsa Artıyor.
eur/usd inceledigime gore taa agustostan beri (daha oncede yazmistim) dusus yada satis trendinde idi gunlukte bugunku hareketle satistan cikmis gozukuyor.
teo..nun sistem ....vob... 29100...ve altında kapatırsa... 0.30 altında değer sahip olacak....buda yarın için long demektir............
alın size hareketli teo sistemi...........
teo..nun sistem ....vob... 29100...ve altında kapatırsa... 0.30 altında değer sahip olacak....buda yarın için long demektir............
alın size hareketli teo sistemi...........
eğer kapanış 29100 ve altında olursa geceden long pozisyonda olacağım...ertesi gün gap..li açılış riski var sistemin....pozisyonun yarısını da ertesi güne alım için bekliyeceğim.....
:kahve:
eğer kapanış 29100 ve altında olursa geceden long pozisyonda olacağım...ertesi gün gap..li açılış riski var sistemin....pozisyonun yarısını da ertesi güne alım için bekliyeceğim.....
:kahve:
bu pozisyon sekli mükemmel trade olur...hareketli teo sistemi adını takıyorum....ben zaten uyguluyordum......güzel para vereceğine inanıyorum..ama bugün..ama yarın.....kapanış yüksek olursa parayı bugün verecek...yok 29100..ve altında olursa yarı
:m06:n....yani el mecbur.............
bgungor68
10-03-2009, 15:46
yarın aşağı gap olursa ve 800 den kucuk olursa kapanıstan yön yukarı demek olablir..
bu pozisyon sekli mükemmel trade olur...hareketli teo sistemi adını takıyorum....ben zaten uyguluyordum......güzel para vereceğine inanıyorum..ama bugün..ama yarın.....kapanış yüksek olursa parayı bugün verecek...yok 29100..ve altında olursa yarı
:m06:n....yani el mecbur.............
ne yaptık...29100...den long aldık....ya bu seans...yada yarın paralar çuvalda....bugün olma ihtimaline karşı tedbir aldık...ve bugünü kaçırmadık....29375...oldu bile..işte benim sistem ile teo ..nun karışımı...yani hareketli teo sistemi...teo kulakların çınlasın...ben malı götürdüm......sana da kahve ısmarlarım artık........
:081:
bgungor68
10-03-2009, 15:49
Sn.Dantes EUR/USD de artık yön yukarımıdır? düşüş trendini nasıl kırdı?
bgungor68
10-03-2009, 15:54
sn.SEREN sizi tebrik ediyorum. Ben daha olayı kavrayamadım. Grafiklere bakarak anlam çıkarmaya çalışırken vurdunuz voleyi.. 2-3 bin puan daha gider bu hızla..
insan kismetsiz olursa boyle olur sabahtan beri kirlma sıkısma diyorum 15.25 sanko gitti gelmedi. daha once gonderdigim 15.30 bile demistim oldu ama ben birsey yapamadim birde boyle birsey var.boyle birsey olunca insan konsantrasyonun yitiriyor hep bir aksilik olmak zorunda.
http://img7.imageshack.us/img7/3441/teo31c.png
bgungor68
10-03-2009, 16:02
Endekste bu fiyatlarda uygundur. 32,000 kadar gider bu hızla.. Ben artık paritelere yogunlasacagım. Sn. Teo gibi, Vob da ufalıp, paritede yuklenecegiz.
Sn.Dantes EUR/USD de artık yön yukarımıdır? düşüş trendini nasıl kırdı?
gunluk kirdi dusunun eger kapanisa kadar boyle olursa cok buyuk birsey olur yada demek.moralim bozuldu simdi dengemi yitirdim.ilk defa sankoya kizdim hadi alistik sabahlari tam saeans baslarken zirt pirt kesiliyordu ama bu cook kotu oldu.
bgungor68
10-03-2009, 16:08
S.Dantes, takmayın çok fazla ,bu işler birazda nasip kısmet işi. Fırsatı tekrar yakalarsınız. Daha sakin olup yeni fırsatı bekleyeblirsiniz.. çok fazla üzülmeyin.
bu kadar ilginc birsey olmaz nerdeyse 5 gunluk orta vade trend cizgisinin altindalar boyunlari bukuk duruyorlar sanki gorunmeyen bir sey var ama biz goruyoruz sizin gibi guleyim hehehe
fdow 6590 vob30 29300 gibi bunlari kalici patlatirsa sn teonun dedigi hareketleri goruruz. yani bol b dada bakilirsa sıkısma goruluyor bir kirilma olacak.
ek: bakin patlatti ne cizgi imis bakalim kalici olacakmi.
ek: bu cizgileri en iyi 30 ve daha ustunde iyi calisiyor mesela 5 dk gore cizilen patladi ama 30/60 dk patlamadi gibi. fikir versin diye yaziyorum.
ek: artik supportda cizebiliyorum deneme olarak fiat 28.825 den asagiya giderse baska birsey olur diyeyim kayitli kalsin alt destek orada.
dikkat edilirse iki cizgi ile ucgenin ucuna gelmis olacagiz bir patlatma yada kirilma olmaz ise 15.30 da.
bakin bu mesaji 9.41 de yazmisim 11.40 duzeltmisim. zamana bakin kirk yilda bir sey tutacagiz bu seferde sanko bozuldu.
bgungor68
10-03-2009, 16:19
endeks 30 civarında kapatırsa yarın için OVERBUY olabilir. Sn. Dantes gercekten tebrik ediyorum sizide. Mükemmel bir öngörüydü. Bence artık sistemi kaptınız, elinize daha çok fırsatlar gececektir.
29450 fiat..senin teknoloji dandik.....dostum.......
endeks 30 civarında kapatırsa yarın için OVERBUY olabilir. Sn. Dantes gercekten tebrik ediyorum sizide. Mükemmel bir öngörüydü. Bence artık sistemi kaptınız, elinize daha çok fırsatlar gececektir.
tesekkurler sn teonun sayesinde.
tgusu tam bilmedigimiz icin kullanamadik elimizdekilerle ve ob, raff ile yaptim bu ongoruyu tamamini bilsek hic degilse bu bos zamanlarda moralimiz duzelir nasilsa para kazanmaya izin yok.
bugün fırsat kaçtı....ancak kapanış 29050 civarında olursa long..........
29700 civarında olursa şort kollamak gerek....bugün ve yarın için........
bugün fırsat kaçtı....ancak kapanış 29050 civarında olursa long..........
29700 civarında olursa şort kollamak gerek....bugün ve yarın için........
cok dogru rakamlari yakalamissiniz yine ama hala asiri alimda duruyor. bu sistemi tam denemek icin kosulsuz bir trend de gormeliyiz bakalim soyle hep cikan yakinda o da olur insallah
yarın için ..ob......0.53.......iyi akşamlar.....
Catedral gonderdıgın tum grafıkler LIN(Lineer) modunda, LIn modu her zaman ındikator sınyallerını ve fıyat sevıyelerını (destek veya trend cızgılerı cızerken) dogru gostermez..Olcekleme sorunu yapar.
Yanı al geldıgınde gercekten al vermemıs olabılır.
Grafıklerının LOG modunda olması gerekır...LIN uzerıne tıklayıp bunu LOG yapın... (Logaritmik)
Aman dıkkat...
sn teo boyle birsey okumustum metastockta bu nasil yapilir.
ama kisa vadede lin olsun diyorlar uzun vade log olmali imis ne dersiniz.
We see that on a longer term timeframe, the use of different scale made a huge difference to trendlines. And if one uses the wrong chart, it will be impact on ones entry and exit decisions.
-
Therefore, rule of thumb, use Log scale on a longer time frame, Linear scale on a shorter time frame. If in doubt, use a log scale. -
BULDUM AMA BU KAVISLI CIZIYOR DOGRUMUDUR trend line icin
birde grafiklerin logaritmik cizimi varmis. sizin dediginiz hangisi.
[quote=teo;53204]Her akşam yapacağımız ilk hareket yarınki gün nasıl bir gündür bunu bilmek..
Bunu şu formülle anlıyacağız..Buğünkü oluşan fiyata göre
High-Open+Close-Low
---------------------
2x(High-Low)
Bu değer 0.70 üzerinde ise aşırı alım bölgesi
Bu değer 0.30 altında ise aşırı satım bölgesi,
Bu değerler dışında yataydayız veya swingdeyiz.
Bunu bildikten sonra olay basit.
Buğün kapanışa göre Vob
Open: 29775
High: 30175
Low: 29575
Close: 30025
Formüle koyarsak yarın için 0.71 bölgesindeyiz.
Arkadaşlar bu formülde open olarak aldığımız rakamı nasıl belirliyoruz ben java kullanıyorum 5 dk veride böyle bir rakam çıkmıyor yardım istiyorum teşekkürler.
sn mmo
javayi bosver elle bile yapilir en iyisi excel gibi birsey.
open sayisi eger gunluk ise o gunu acilisi gunluk grafikten alabilirsin
eger gunici icinse ilk 30dklik barin acilisi yani gunun ilk fiati.
bu formulu uygula gunluk degerler uzerinde sonucun 0.53 yani notrade oldugunu goreceksin.
degerlerin boyle olmasi gerekli
to
29375,00
th
29575,00
tl
28700,00
tc
29425,00
CATEDRAL
10-03-2009, 18:48
Sayın Dante geçmiş olsun..
bgungor68
10-03-2009, 20:01
Sn. mmo, sanırım siz Java matriks kullanıyorsunuz. Orda maalesef Open fiyatı yok.Matriks veri terminalinde gorebliyorsunuz.
sn teo boyle birsey okumustum metastockta bu nasil yapilir.
ama kisa vadede lin olsun diyorlar uzun vade log olmali imis ne dersiniz.
We see that on a longer term timeframe, the use of different scale made a huge difference to trendlines. And if one uses the wrong chart, it will be impact on ones entry and exit decisions.
-
Therefore, rule of thumb, use Log scale on a longer time frame, Linear scale on a shorter time frame. If in doubt, use a log scale. -
BULDUM AMA BU KAVISLI CIZIYOR DOGRUMUDUR trend line icin
birde grafiklerin logaritmik cizimi varmis. sizin dediginiz hangisi.
her zaman log, olmalı bakmayın sız ona, fıyatın sag sıkalasına sevıyelerde tıklayınca , cıkıyor o secenek...
Sn. mmo, sanırım siz Java matriks kullanıyorsunuz. Orda maalesef Open fiyatı yok.Matriks veri terminalinde gorebliyorsunuz.
her sabah olmayanlar ıcın openı yazalım bızde, ben yazmazsam sızler lutfen yazın, yardımlaşmayı ihmal etmiyelim. ancak böyle gelişebiliriz.
svg teo....her sabah open yazılmalı.....ben sürekli logaritmik kullanırım....haklısın...daha sağlıklı ve teyitlidir.....hareketli sisteme gelince max..adrenalin doğru..ama market tipi sağlıklı seçilmişse ki bu bir yerde bizim işimiz...sürekli para demek....bugün sistemi test ettim...benim al sat yerlerine neredeyse birebir örtüştü..ve çok başarılı trade yaptı...bir şey daha hareketli sistem hızlı düşünmeyi ve fiat oluşmadan ..oluşacak fiata göre hazırlık yapmayı gerektiriyor....svg..teo biliyorsun ben usta bir satranç ve briç oyuncusuyum....hızlı hesap yapmak ve saymak benim için sorun değil.....
bugün endeks 29100 deyken sistem al diye bağırdı...aldıktan sonra düşse bile yarın için karlı bir trade idi..ayrıca gün içi spot 30 teyidi de gelince para ikram ettiler...sistemin 10 numara...bence telif hakkı iste...test sürüşü için yarın bekliyorum.....
usdchf bugun ıcın swıngmarkettır, ust kırılma gerceklesmıs, ve yenıden shortlanmıstır.
ılk duragı 1.1563 dur(anmedıum).1.1563'u asagı kırarsa yarın dusus devam eder, aksı takdırde kar realıze buradan yapılmalıdır gun bıtınce yenı deger olusana kadar.
---usd-jpy---
nihayet bugün yüzümüzü güldürdü ve kısaların hakkını verdi.....dün gece öncü sinyalle açtığım pozisyonları arttırarak karla kapadım...
sağolsun tekrar yukarı teperek yeni kısa fırsatı verdi...
99.15 stop olmak üzere kısa yapmaya devam...
bol kazançlar...
yarın kaptan swing market diyor teo sistem....bu durumda kısa için fırsat kollamak gerekir...açılışla birlikte ilk 5 dak...da muhtemel yükslişle beraber ob değeri max...yaklaşacaktır....bu sat emridir....swing markette....ancakk....geri çekilme ardından tekrar yukarı yapar ve en yükseği geçerse market tipi swing ten ..trend tipine dönebilir....dikkat.....market tipine karar verdiğiniz zaman para kendiliğnden gelir....anahtar market tipi.....
sistem disiplinli bir şekilde uygulanırsa....duygusuz yatırımcı olursanız....birde market tipine karar verecek kadar tecrübeniz varsa mutlak başarılı......sistemi anlıyamayanlar için basit bir öneri....5 dk..lık macd...dönerken aldınız...30 dak..lık macd dönerken satın....bu swing markettir.....yok 30 dak..lık macd dönmedi kestii...ve devam ediyor...o zaman trend market ihtimali mevcuttur...
vadeli-sistem
http://i43.tinypic.com/30iymgj.jpg
market tipini anlamak tecrübeli yatırımcılar için daha kolay olabilir....sadece teknik bakanlar ise tek bir indikatöre bağlı kalmamalılar....ancak unutmayın basit olan en iyisidir..kafa karıştırmaz.....bu drumda spot son derece önemlidir....spota bakmak faha doğru olcaktır..benim çift teyit dediğim vob ile spot...un beraber teyidi gereklidir....
bakın 20 yıllık borsacı olarak iddia ediyorum....sn..teo..nun bu sistemi yakında herkesin diline düşecek....hatta taklit edilecek..önlemler alınacak....şimdiden malı götürmeye bakın....svg..teo bence sisteminin ustalık payını kendine sakla....yada özelden üyelere ver....bedavaya para dağıtıyor sistem.....
bgungor68
10-03-2009, 23:44
Svg.Teo, olusan fiyatın, anmedium veya anhigh uzerine / altına dondugunu nasıl teyit ederiz? yani anmedium uzerinde 4-5 defa zig zag yapsa zor durumda kalmazmıyız?. 30 dak. barlarda nasıl teyit alırız?
Svg.Teo, olusan fiyatın, anmedium veya anhigh uzerine / altına dondugunu nasıl teyit ederiz? yani anmedium uzerinde 4-5 defa zig zag yapsa zor durumda kalmazmıyız?. 30 dak. barlarda nasıl teyit alırız?
bu soruyu sordugunuz ıcın tesekur ederım,ben bu konuda ccı formasyona bakıyorum....
bgungor68
11-03-2009, 00:06
Volume bakmak ta bize fikir vereblirmi? Hacimle geciliyorsa orası kırılmıstır diyeblirmiyiz?. MP de Volume POC a da bakabilirmiyiz?.. Ben çok mu soru soruyorum acaba? :)..
bgungor68
11-03-2009, 00:10
Sn. Lafola abimin tavsiye ettiği bir kitapta okumustum. Ünlü bir trader Ed Seykota olabilir. bir sistemi varmıs ona sadece kapanıs ve acılıs bilgilerini giriyormus ve sistem ona ertesi gunku trade aralıklarını veriyormus. Aklıma bu sistem geldi. Kork ey Ed Seykota.. çözdük sistemini :)
Gün TGUS günü Bgungor Seykotada kimmiş...Bu arada Teo cee diyip kayboldu ..Adam hayalet trader...
degerleriniz ciktimi bu gece icin forex icin sn teo
---usd-jpy---
hesaplaşma vakti....
level up olayı gerçekleşiyor....can sıkmalar cabası tabiki fırsat açısından ayrı.....
99.15 stop lar 99.27 ye çekilerek 1/2 kısa pozisyon açılmıştır....
kalanı yarına uyandıktan sonra....
bu hesap burda bitmez....akacak kan çok olunca hep bunu yapıyorlar ya...canları sağolsun....
300 pips alacağım var....hadi bakalım...(hedef= 95.78)
iyi geceler bol kazançlar...
fdow kapanisa gore ob degeri 0.92 yarin fodwda shortlarimizi giyelim acilisa gore highallda gecilmedi ayni bizim pazartesi gunumuz gibi seyredelim ne olacak.kaptan swing degil bayagi bir dusus olmali.bakalim dansoz dow ne yapacak.
sn teonun dedigi gibi ha domuz kulagi ha seker pancari ha dow farketmez.
bilmek ayri kazanmak ayri ama. para kismet isi.ben mesela bir ara verilere kafayi takmistim amerikada ilk uce giriyordum tahminde ama nafile birak kazanmayi kaybettim.
birde forex icin
MARKET NAME ENSTRUMAN OPEN PRICE OB/OS MARKET TYPE SUGGEST
forex USD/JPY 98.67 0.41 SWING NOTRADE
DOW DANSÖZ 0.92 TREND SHORT
* takip edilirse usd/jpy satisa girecek az sonra saat 2.30 de 98.74
:)
bu daha yakisikli oldu.
degerleriniz ciktimi bu gece icin forex icin sn teo
tüm major pairsler swing, hepsi bir arada..NOTRADE
Üstten sat, alttan al,işler bugun ( kabaca ust marj alt marjı bılmeyenler ıcın ,fıyat yere carpan top gıbı, her dıbe vurup, kafayı yukarı kaldırdıgında , her yukarı cıkıp ırtıfa kaybettıgınde (prıce bouncıng))
NOTRADE oldugu ıcın yazmadım...
sn teo,
forexe gecmeye karar verdim biran once.
ama tgusun inceliklerini daha fazla ogrenmek iyi olur kanisindayim.
cunku siz eskiden bir hikaye anlatmistiniz borsaya baslayan birinin anilari.
sonum oyle olmasin diye :)
Ustad,
fdow ob si cok yuksek ama orta vadede yukselen bu durumda yinemi notrade. cunku bir olumlu bir olumsuz dusmek icin notr olurmu.
sn teo,
hayırlı olsun, forexte kuralınız sudur.
Para kazanmak kolay degıl.
Sadece % 15 ıle paranızın pozısyon acmalısınız.Bu mutlak şarttır. % 20 açarsanız baştan hata yaparsınız.
Buna uymazsanız paranız 3 saat ıcınde sıfırlarsınız.
Forexe kaldırac ıcın gırmıyoruz. Sadece 24 saat olma,dolar kazandıgımız,
ve sıstemımıze uyacak cok parıte oldugu ıcın gırıyoruz.
Kesınlıkle major pıps ler dısında oynamayın.Pıps farkı acıldıkca dezavanatajınız artar.
Bazı arkadaslarımız altın almaya meraklılar. Altında pıps farkı 100 dur.
Yanı sız daha pozısyon acarken baslangıcta 1 kontrat ıcın 100 pıps kaybetmeyı kabul edıyorsunuz.
maca 0-100 skorla baslamak mı ıyıdır yoksa 0-2 pıps ıle mı baslamak ıyıdır.
Ama tabı altında kazanınca ınsan bunu farkedemıyor.
Bırde ayda 30 poz actıgınızı dusunursenız toplamda 3000 pıpsı pıyasaya sız verıp dezavantaj ıle baslıyorsunuz.
Kesınlıkle major pıps lerın dısına cıkmayın derım...
sn teo,
Selamlar...
Oynadığımız piyasada başarılı olmadan yada en azından sürdürebilir düzeye gelmeden başka piyasayı denememiz genelde sonucu değiştirmez...
Çünkü başarısızlığın temelinde, teknik analiz,sistem yetersizliği, o piyasanın sığlığı vb. gibi etmenlerin ötesinde, çoğunlukla oyuncunun doğru tutumu ve psikolojik duruşu henüz kazanamamış olması yatar...
Elbette bu söylediğim genel bir doğru, sizin özelinizde en ufak bir gerçeklik payı olmayabilir...
Hatta topiğin tamamını okumadan sadece son mesajınıza istinaden bunu yazmam da çok sağlıklı değil, farkındayım...
Sadece kişisel görüşümü aktarmak istedim, umarım saygısızlık yapmamışımdır...
Süreç içinde topiği baştan sona okumaya çalışacağım...
Kolay gelsin...
Ustad,
fdow ob si cok yuksek ama orta vadede yukselen bu durumda yinemi notrade. cunku bir olumlu bir olumsuz dusmek icin notr olurmu.
anmedıum degerını alarak , trade edebılırsınız.Bu zor bır trade seklıdır.(psikolojik olarak)
Fıyat duserken alabılme psıkolojınız var ıse, Fıyat cıkarken shorta gecebılme psıkolojınız varsa trade edınız.Pıyasa sıze ne verıyorsa alınız.
Bu bolgede oldugu ıcın, anmaxhıgh degerını gecınce short, anmaxlow degerını asagı kırınca long olmayı ıhmal etmıyoruz.
Yanı kırılmalarda ters yone poz acacagız.
Selamlar...
Oynadığımız piyasada başarılı olmadan yada en azından sürdürebilir düzeye gelmeden başka piyasayı denememiz genelde sonucu değiştirmez...
Çünkü başarısızlığın temelinde, teknik analiz,sistem yetersizliği, o piyasanın sığlığı vb. gibi etmenlerin ötesinde, çoğunlukla oyuncunun doğru tutumu ve psikolojik duruşu henüz kazanamamış olması yatar...
Elbette bu söylediğim genel bir doğru, sizin özelinizde en ufak bir gerçeklik payı olmayabilir...
Hatta topiğin tamamını okumadan sadece son mesajınıza istinaden bunu yazmam da çok sağlıklı değil, farkındayım...
Sadece kişisel görüşümü aktarmak istedim, umarım saygısızlık yapmamışımdır...
Süreç içinde topiği baştan sona okumaya çalışacağım...
Kolay gelsin...
tesekkurler.
burada yani vobda basarili olmak kumar oynamaktan yada asiriliklara sabretmek geciyor bu cogu zaman cok zor.
(sizin gibi saattlik yada gunluk oynamak buyuk yetenek gerektiriyor)
dogru tutum ve psikolojide cevresel sartlar cok onemli bunu bozan dunyanin enzor borsasi vob var. birde insanin psikolojisi kendikendine bozulmaz olaylar bozar ve bu anlamsiz olaylar burada cok fazla dowu takip eden ama etmeyen ulke sartlari zirt pirt degisen acayip bir yer burasi.
ben delirene kizman delirtene bak.:)
USDCHF swing dir.Bu saate kadar kırılma yapan tek parite oldugu ıcın pozisyon almak ıcın USDCHF yı sectım..
Şu an üst band kırılımı gerçekleşmiştir.Short yapıp, kar realize noktam anmedium degeridir.
bu parite için anmedium değeri 1.1539 dur.
Eger kırılım olmasa ıdı, Anmedıum degerını yukarı cıkınca long olacaktık ve kırılmda short olacaktık.
Oglene kadar ıslerım oldugu ıcın , foruma muhtemelen ogleden sonra baglanacagım.
Vob open fıyatımızı ,arkadaslarımız ıcın yazmayı lutfen ıhmal etmıyelım...
Sevgili Dantes,
Kendi özelimde kabaca 2 yaklaşım vardı...
Onlarca doneye bakıp yorum yapmak ve buna bağlı kararlar verip işlemlerimi gerçekleştirmek...
Yada sadece fiyatları izleyip işlem yapmak...
İlkinde başarılı olamadım, bende ikinci yolu seçtim...
Memnunum...
bugunku gunluk grafige gore OPEN degeri 29.500 dur.
günaydın.....teo.nın TGUS...ne hoşgeldiniz.....
29325........pivot diyeyim...anmedium..mudur nedir...........
benim pivot hareketlidir ......biraz değişecektir........gün içinde.......
Sevgili Dantes,
Kendi özelimde kabaca 2 yaklaşım vardı...
Onlarca doneye bakıp yorum yapmak ve buna bağlı kararlar verip işlemlerimi gerçekleştirmek...
Yada sadece fiyatları izleyip işlem yapmak...
İlkinde başarılı olamadım, bende ikinci yolu seçtim...
Memnunum...
haklisiniz bende biricide tutturamadim sn shibumi tesekkurler ama sadece fiati izlemek yetmiyor onu birseyler takip etmek gerekli iste onu bulmaya yada anlamaya calisiyoruz bu topikte. dunku grafiklerime yazilarima bakin 15.30 kirilma olur demistim. fiat suraya giderin otesine gectik bir zaman verebilir hale geldik tabi her zaman bu kadar net olmuyor net oluncada aksilik cikiyor.
saygilar,
29325...üstü long olur.....market tipi swing......ise...29900....yukarı geçilemezse swing..dir....kısa açma fırsatı kollanmalıdır....29900 yukarı geçer rally başlarsa trend oluşur...derhal tersi yapılmalıdır......29850..şortum....stoploss 30000....
açıklamalı tam ilmihalli TGUS ..a hoşgeldiniz...........
beraber hareketli TGUS yapacağız inşallah...vaktim olursa......max...adrenalin....
teo... uyan kardeşim.......birazda vob....hep fx..fx..olmaz........vatandaş hizmet bekler...vekaleten görevdeyim .....bak .....ona göre.........
29325........pivot diyeyim...anmedium..mudur nedir...........
yani ust bant kirildi short yaptim kar realize noktam 325 mi diyorsunuz.
bana yazacaktiniz birde.
uyanmisti zaten sabah konustum ogleden sonra gelecek isi varmis. sn seren.
yani ust bant kirildi short yaptim kar realize noktam 325 mi diyorsunuz.
bana yazacaktiniz birde.
gece çok geç kaldın.seni bekledim.....bu gece yazarım....
29375..oldu
bgungor68
11-03-2009, 09:44
Dunku degerlere gore, unmedium 29.020 seviyesi. (ustu long, altı short..swing market). Anhigh : 29.530, anlow,:28.500
arada ekranda olamayabilirim....lütfen dikkat.....
pivot 29400....oldu.........
Dunku degerlere gore, unmedium 29.020 seviyesi. (ustu long, altı short..swing market). Anhigh : 29.530, anlow,:28.500
ilk 30 dk ya gore bugunku degerleri girip bir daha hesaplayin farkli gunici trade icin
bu arada spot..pivot 29500......
29425.....e geliyoruz şimdi dikkat......
28850 maliyetli kısalarla devam ediyoruz.......
10 numara sistem....hareketli zor ama bugüne özel...........sadece
29425..... kısalar kapandı..........
üstü tekrar long......
altı şort olur.....
bu arada bana müsadee..çıkmam gerek.......
28850 maliyetli kısalarla devam ediyoruz.......
29850 demek istedin.
bgungor68
11-03-2009, 10:14
09:00 degerlerine gore :
AnMaxlow : 29.150
AnLow : 29.000
AnHigh : 29.800
AnMaxhgih : 29.666
29850 demek istedin.
doğru..aceleden...bu arada hareketli pivot....29400.......spot....30 pivot....29550........ üstü long altı şort..........çift teyit olursa mükemmel oluyor........
sabahki yazilari okudun mu sayin gungor ust bandi patlattigi icin fiat cikarken short olduk ben geri duserken oldum yetisemedim sonra hafif cikti dowu takiben yeri optu ilk swing ilk bacagi yapildi. ama dow icin dun yazdim short diye fakat orta vade yukselen yani biraz zor gun.
doğru..aceleden...bu arada hareketli pivot....29400.......spot....30 pivot....29550........ üstü long altı şort..........çift teyit olursa mükemmel oluyor........
tamam su imzamdaki yazi gercek oluyor yavas yavas...
bu borsalarin ozet oyun plani aslinda ben siz kimse bunu tam uygulamiyor aslinda. ettigim zararlarin anisina yazdim herkes bunu bilmeli ve uygulamali.
bugun sert hizli ve kucuk marjda oynamalar olacak gibi gozukuyor bakalim. kimse almak satmak icin yetisemiyebilir.
aslinda bu dusus sn sereninde dedigi gibi 450 durmaliydi bu farkli bir durum ortaya cikardi kisa vadede a.alim yukari a.satim asagiyi gostermis oluyor teknik olarak swing arti bu dahada karisti.
artik boyle analizler cok komik geliyor(yapana saygim var ben icerik olarak diyorum hersey bir bahane bulma yani olay boyle degilki)
dun gece yazmistim fdow short diye ..
--------
"2008 yılı için yeniden revize edilen UBS’in
zararı 18 milyar dolar olunca yurtdışı piyasalarınla birlikte sert
geri çekilmeyi 29,300 seviyelerine kadar yaşadık. Günün desteği 29,150
olurken kırılması durumunda dünden açılan yeni long pozisyonlar
stoplanmalıdır."
----------
hep sunu derdim tama dow yuzde su kadar yada 5 artmis yarin bir garanti cikariz alayim simdi ise sattim(az miktar ama olsun) simdi ise duseriz diyordum benzerini adx tede bulmustum kocaman trend gozukuyor fiat gitmiyordu yada aniden kapaniyordu.gibi bunlari sebebi baska imis.
son olarak mesela al-sat gosteren indikatorlere bakiyorum cok gec 10 barinda hemde 5 dk da sat gosterdi oysaki o barin ucu 29.425 oldumu simdi
indikator kullananlar hemde en iyisi ve en kucuk periodda sonuc kazansaniz kazansaniz 50 puan riske degmez.
yukaridaki ankete cevap verilmis indkiatore uyarim cogunlukta iste sonucu.
sonuc mu
yatayda capril olmadi cikista veya dusute az kanaat et yada zarar et.
bgungor68
11-03-2009, 10:37
Vob ta istegiim fiyattan short olamadım. 29.800 short yazmıstım gelmemis. bende Major pairs'e dikkat kesildim.. usd/chf, usd/jpy bakıyorum..
29425..üstü long olr......spot 30....29600..üstü log....olur....
spot alda.....vob sınırda....izliyoruz..........
Vob ta istegiim fiyattan short olamadım. 29.800 short yazmıstım gelmemis. bende Major pairs'e dikkat kesildim.. usd/chf, usd/jpy bakıyorum..
niye yazip biraktin dostum bende oyle yaptim fiat cok hizli dustu cikti 725 te yakaladim sonra satar satmaz cikti 775 oldu yani 2 kere firsat verdi.
uzuldum.
29450...long.............stop.......29300........
5 ve 30 dk..lık macd..lere dikkat edin...dün gece söylediklerimi hatırlayın..............
5 ve 30 dk..lık macd..lere dikkat edin...dün gece söylediklerimi hatırlayın..............
hatirliyoruz ama fdow asiri satimdan henuz cikmadi 30 dklikta. simdi de onu takip ediyorlar sanirim.
biz saatlikte bile asiri aldan ciktik orta bolgedeyiz gri alan hersey olur.
hareketli tgus sisteme uyuyoruz.....29400...altı sat.....pivot 29400....
hareketli olduğundan 100 puan yanılma payı koyduk..stoploss için.....
simdi cikti fdow asiri satimdan ama tick dolmadi bu 15 dk icin dogru.
hareketli pivot 29450..ye yükseldi............longlarla devam.......
5 ve 30 dk..lık macd lere bakınız........işte sistem teyidi.......
hareketli pivot 29450..ye yükseldi............longlarla devam.......
bu durumda stoploss ..larımızı 29350..e yükseltiyoruz......
maksımum deger 29850 mın deger 29000 anmedıum 29450 cıktı bende, sureklı yazamıyacagım...bıraz ısım var...
maksımum deger 29850 mın deger 29000 anmedıum 29450 cıktı bende, sureklı yazamıyacagım...bıraz ısım var...
ehhh...günaydın....bizdede öyle çıktı..amma hareketli *****....
:D
ehhh...günaydın....bizdede öyle çıktı..amma hareketli *****....
ARKADAŞLAR ANMEDİUMUN HESAPLAMASINI AÇIK OLARAK TEKRAR RİCA ETSEM
bgungor68
11-03-2009, 11:49
sn.mmo ,önceki sayflarda excel formullerini bulablirsiniz. anmedium çok sayıda parametre içeriyor. Excelde yaparsanız daha net olarak goreblirsiniz..
sn.mmo ,önceki sayflarda excel formullerini bulablirsiniz. anmedium çok sayıda parametre içeriyor. Excelde yaparsanız daha net olarak goreblirsiniz..
O SAYFALARDA KAÇ GÜNDÜR KAYBOLDUM ZATEN BU EXCELL DOSYASINI PAYLAŞIMA AÇSANIZDA BİLGİSAYARIMIZA İNDİREBİLSEK OLMAZMI ACABA?
anmedium..mudur ne cart curt..sa.....ben pivot diyeyim yine 29475....oldu....stoploss...29375...e yükseldi.....longa devam.......walla para basar bu sistem...teo......telif hakkı olarak sana soğuk bir su ısmarlayacağım.......
ohhhh..ben malı götürüyom teo....sana eyi günler..........
bgungor68
11-03-2009, 12:01
Tebrikler Sn.SEREN.. Allah arttırsın . :) helal olsun size..
Tebrikler Sn.SEREN.. Allah arttırsın . :) helal olsun size..
dostlarım bu benim hergün uyguladığım trade şekli ...bugüne özel anlık canlı trade yapıyorum...svg...teo..nun TGUS..nin hareketli olabileceğini göstermek..ve beraber kazanmak için........
:)
fdow 7050 lere kadar gidebilir.erken ciktik mi acaba.
sevgili teo abi her gittgin yerde bi kütüphane kuruyorsun maşallah..emeklerine teşekkür ederim..bu mimvalde topige katkısı bilgi ve becerisinde paylaşımcı olan herkese teşekkürler...
hareketli pivot 29500..e yükseldi....yeni....stoplosss....29400...........
hareketli pivot 29500..e yükseldi....yeni....stoplosss....29400...........
bu degerlerin heaplami buluyorsunuz yoksa tgustanmi cikartiyorsunuz sn seren.
30 saniye sürüyor sadece kafadan....hesap..........
CATEDRAL
11-03-2009, 12:18
Şımarıksınız şımarıkk:D
klasik tekniklerde 29675 ten itibaren zayıflama var......ama sistemin test sürüşünde sisteme bağlı hareket ediyoruz.....(...bakınız..5 dk..macd... yukardan kesmek için hareketlendi......bu aslında bir satış sinyali.....idi..29675..de....)
nasilsiniz sn catedral
SEREN I´isimli üyeden Alıntı http://www.keyborsa.com/images/buttons/viewpost.gif (http://www.keyborsa.com/showthread.php?p=57424#post57424)
kıskansın da gelsin..nöbeti alsın diye yapıyorum...acıktım yahu...yemege gitmek istiyorum.........
CATEDRAL
11-03-2009, 12:21
Sayın Seren.. 5 dakikalıklarda flama oluşumu var.. Benim indikatörlerde müsait. Saat 13:00 te almanya verileri var.. Fdowda da indikatörler az biraz daha gidebilirim şeklinde düzeltti.. 30.000 seviyelerine azdırabilirler mi?
bgungor68
11-03-2009, 12:21
sistemde 29.800 ust sınır. ustu short gerektirir.. orası OB seviyesi. Dogru tespitmi sn.Dantes..? usd/jpy shorladım 98.60.. aşağıya gitmesi lazım..
burdan sonra fiatın gerilememesi gerek....macd..öpmeden döndü.....ama fiat sabit kalamaz ve düşemez..yoksa satıcı piyasaya gelir.....
ama TGUS ...stoploss..u koyar ve yemeğe gider.....pivot....29525.....stoploss....29475.... ....yahu sistemin stoploss..u bile alış maliyetinin üstünde...helal olsun svg..teo...analar ne evlatlar doğuruyor........
CATEDRAL
11-03-2009, 12:25
Sayın bgüngör..
Sizin sistemde 29.800 üstü short gerektirir diyorsunuz.. Benim takib ettiğim indikatörlerde bu seviyenin üstünde çok şişmiş oluyor. Sanırım birbirmizi teyit ediyor..
Sayın Seren.. 5 dakikalıklarda flama oluşumu var.. Benim indikatörlerde müsait. Saat 13:00 te almanya verileri var.. Fdowda da indikatörler az biraz daha gidebilirim şeklinde düzeltti.. 30.000 seviyelerine azdırabilirler mi?
amma kazık soru bee........ben bi sisteme sorayım...bilse bilse o bilir.....o da ancak karnı doyunca....açken çalışmıyor ya..bu sistem.......
30 ve 5 dklik grafik karisimi cok kisa vadede eger buradan duserse bir sıkısma sozkonusu yine teknik olarak
bende giderek hexenlesiyorum:)
http://img23.imageshack.us/img23/5461/teo32.png
sistemde 29.800 ust sınır. ustu short gerektirir.. orası OB seviyesi. Dogru tespitmi sn.Dantes..? usd/jpy shorladım 98.60.. aşağıya gitmesi lazım..
dogru ama tam 29750 idi 725 ten dondu.
fdowa bagli 7050 7100 arasina giderse hersey degisebilir patlatmis olur ama pek oyle durmuyor
forex sanal degilmi ben 2.30 da shortladim hic dokunmadim 98.75 idi.(dun gece yazmistim denemek icin)
Ustad bu sistem mp den daha populer oldu bir anda. o kadar yazdiniz mp birkac kisi katilmisti simdi masaallah. bu gidisle ana topigi gececek okunurluk
bikmisbroker
11-03-2009, 12:47
Valla buradan okuduklarimla bugun kapanisi 29.500 kabul ederek yarina bir hesap yaptim, deger 0.50 cikti.
Bu da bu sayfada yazilanlara gore ve de 29.500 den (2-3 tik yukarda ve assagida) kapanis yaparsak bile yarin icin SWiNG devam edecek..
Bugunki degerleri kapanis 29.500 kabul ederek hesaplarsak;
(29.900-29.500)+(29.500-29.300)
------------------------------------- =0.50
2 x (29.900-29.300)
Kabul ettim.
0.50 de swing ddemek oluyor.
Ustad bu sistem mp den daha populer oldu bir anda. o kadar yazdiniz mp birkac kisi katilmisti simdi masaallah. bu gidisle ana topigi gececek okunurluk
yahu daha dıger sıstem degerlerını acıklamadım, hepınız ob ye daldınız, excelde kı dıger degerlerı acıklamayayım barı :) hehehe
Su ıkram edecekmıs, para kazanınca nıye ınsanlar pintılesır bende anlamadım, balık rakı dese hadı neyse....
Zenginleştikçe pintileşiriz lafı dogruymus demekki..
yahu daha dıger sıstem degerlarını acıklamadım, hepınız ob ye daldınız, excelde kı dıger degerlerı acıklamayayım barı :) hehehe
Su ıkram edecekmıs, para kazanınca nıye ınsanlar pıntılesır bende anlamadım, balık rakı dese hadı neyse....
size bogazda ikram edelim Ustad Ankarada manzara yok.
bu arada raff teknik flamam nasil ustad calisiyor dogru cizim bu gercekten eskiden de yapardik sizle ama sonra biraktim.
fdow dusmeye baslarsa gidebilecegi yegane yer 6890 civari olur. burayi kalici barla delerse baska birsey baslar. iyice hexen oldum. birde onun gibi yazabilsem.:)
sn gungor icin yaziyorum usd/jpy flat oldum cunku cok swing 0.25 kazandik vermeyelim sanal olarak tabi.
bgungor68
11-03-2009, 13:26
20-30 pips aşağıya gitse flat olucam. Nuh diyor , peygamber demiyor.. Sn.SEREN kandırsakta forexte işlem yaptırsak nasıl olur :)
bgungor68
11-03-2009, 13:30
sn.Dantes, RAFF flama olayı gayet guzel işliyor. dünkü gibi nokta atışı bekliyorum sizden.. bu sefet tam 12 den vurucaz.. inş..
yahu daha dıger sıstem degerlerını acıklamadım, hepınız ob ye daldınız, excelde kı dıger degerlerı acıklamayayım barı :) hehehe
Su ıkram edecekmıs, para kazanınca nıye ınsanlar pintılesır bende anlamadım, balık rakı dese hadı neyse....
Zenginleştikçe pintileşiriz lafı dogruymus demekki..
svg..teo sana kahramanda bir kalkan ..rakı masası hazırlayacağım......ama acele etme hele çuvalı dolduralım....vakit varken...
:m06:
pivot 29575......stoploss...29525.....longa devam............
CATEDRAL
11-03-2009, 13:51
Arkadaşlar Dow un düşerek açılmasını bekliyorum. O yönde de hesaplarınızı yapın derim..
bgungor68
11-03-2009, 14:04
USD/JPY sonunda çöküyor galiba.. hedef 95.xx.. hadi hayırlısı..
USD/JPY sonunda çöküyor galiba.. hedef 95.xx.. hadi hayırlısı..
evet erken flat oldum olsun karli oldu sanal tabi. boylelikle hatami goruyorum 2.30 dan beri bekledim dusun.
bgungor68
11-03-2009, 14:09
dayanamıyorum ve MP grafigi gonderiyorum bu anı ölümsüzlestiriyorum :
aşağıya acılan Range'ın endamına bakınız..Endamın yeter...
http://img99.imageshack.us/img99/1134/usdjpy.png
PİVOT....29625.....stoploss...29575.....longa devam........
CATEDRAL
11-03-2009, 14:28
Sayın güngör
ne demek istiyor o MP şimdi?
29900 geçilirse durum değişir......market değişir.....29900...stıoploss olmak kaydıyla arkaya yaslanırım................
20-30 pips aşağıya gitse flat olucam. Nuh diyor , peygamber demiyor.. Sn.SEREN kandırsakta forexte işlem yaptırsak nasıl olur :)
bende usdchf den shortlamıstım ust bandda kırılım yapınca, epey dırendı, ama sonunda o da bıraktı dırenmeyı...
bgungor68
11-03-2009, 14:30
VOB tehlikeli bolgeye geldi.. temkinli long olablir ama asıl sistem short der. Over buy. olduk
geçilmezse....29850.....satış serbest........
29900..ün üstünde kalırsa bar bazında tekrar long...market tipi değişir...................ehhh..bereket versin........
bgungor68
11-03-2009, 14:33
sn.SEREN, gün içinde Market tipi değişmiyor sanırım. Nasıl başlarsa oyle devam ediyor. En azından bizim sistem boyle diyor :)
VOB tehlikeli bolgeye geldi.. temkinli long olablir ama asıl sistem short der. Over buy. olduk
acele etmeyın, 850 den satıs yapılacak dıye kural yok, kapanısı beklemek lazım bır bakarsınız 400 puan yukarıdan yaparsınız shortu.Bılınmez.
850 noktası kırılım noktasıdır.Kırılım uzerınde kapanıs tıck uzerınde satıs yapmak gerekır.
kısa bile açılır...rahatlıkla...29950..stop olmak kaydıyla..iyi de para verir...ama ekran başında olmam çok zor...bundan kısa açmıyorum...
her tarafa para.....para....ahh.......teo...ahh....
aman dıkkat, swıng markette temkınlı long yok, 30 altı ve 70 ustunde bu kavram var...
CATEDRAL
11-03-2009, 14:34
Benim takib ettiğim indikatörlerle de örtüştü...Bu tesbitiniz teşekkürler..
acele etmeyın, 850 den satıs yapılacak dıye kural yok, kapanısı beklemek lazım bır bakarsınız 400 puan yukarıdan yaparsınız shortu.Bılınmez.
850 noktası kırılım noktasıdır.Kırılım uzerınde kapanıs tıck uzerınde satıs yapmak gerekır.
aynen...........................
cizdigim seye flama degil scissor yani makas ismini verdim uzantilari bile calisiyor halen.yani bir kavram eklemis olayim.
aman dıkkat, swıng markette temkınlı long yok, 30 altı ve 70 ustunde bu kavram var...
işte bu......teo.....malı götürdük.....akşama çuvalla gel payını verecem........
bgungor68
11-03-2009, 14:37
swing markette , fiyat cogunlukla TPO POC a dogru geliyor. o yuzden temkinli long, normali Short demek istedim.. tek eksigim tick saymak. becerebilsem süper olacak .. ama nerdeee.... Bugunku kapanısın 29.600-700 arasında olablicegini dusunuyorum... :scratch:
her tarafa para.....para....ahh.......teo...ahh....
su akarken testi doldurulur, şikayet etme, kapanışa doğru birde gevşemeden kaparsın para...
Para yı boşver, aşk hayatın nasıl sen ona bak :) hehehe
vBulletin v4.0.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.