PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fikirler -> Sistemler

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16

teo
19-05-2009, 13:19
dene dene omur bıter..

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=120034

my own developed benkyalate system

http://img167.imageshack.us/img167/9787/gbppy.png (http://img167.imageshack.us/my.php?image=gbppy.png)

teo
19-05-2009, 13:24
Forex Systems Course — The Fakey Setup Reversal Bar Entry (http://www.forexvideozone.com/2613-forex-systems-course-the-fakey-setup-reversal-bar-entry)

Video

http://www.forexvideozone.com/2613-forex-systems-course-the-fakey-setup-reversal-bar-entry

mozkan
19-05-2009, 14:57
USDJPY taze short,

Short gırıldı 96.32 den.

96,30 VE 96,13 altına sarktı ama momentum yok gibi, yorumum fake sinyal, ew diliyle 1orA dün bitti, bu ise 2orB derim. sonrası 3orC olan up swing, yanılma ihtimalim %50 dir, sisteminize sadakat lütfen.

teo
19-05-2009, 15:06
96,30 VE 96,13 altına sarktı ama momentum yok gibi, yorumum fake sinyal, ew diliyle 1orA dün bitti, bu ise 2orB derim. sonrası 3orC olan up swing, yanılma ihtimalim %50 dir, sisteminize sadakat lütfen.

saglamdır bende gozuken ama borsa bu her sey olur...Sagolun dusundugunuz ıcın..

teo
19-05-2009, 15:31
Usdcad taze long

http://img156.imageshack.us/img156/7995/asdfct.gif (http://img156.imageshack.us/my.php?image=asdfct.gif)

teo
19-05-2009, 15:33
Gold/USD taze long

http://img8.imageshack.us/img8/1247/asdn.gif (http://img8.imageshack.us/my.php?image=asdn.gif)

teo
19-05-2009, 16:21
Usdchf taze long

http://img145.imageshack.us/img145/6396/asdc.gif (http://img145.imageshack.us/my.php?image=asdc.gif)

Dantes
19-05-2009, 16:57
odl nin sayfasinda iki sey gordum sizinle paylasmak istedim birincisi kimse turkiyeyi takmaz sayfasina bile yazmaz bu adamlar eklemisler london vancuver subu ve istanbul yaziyor.
ikincisi sitelerinde EA diye bir bolum acmislar demekki robotlara karsi degiller.linki ekledim.
http://odl.fx-auto.com/#?cid=ea_tab

sanirim bu yeni daha once gormedim cunku
Use of Expert Advisors (EAs)

We permit the use of Expert Advisors (EAs) as a system by which our Clients can be assisted with making their investment decisions. We draw the attention of those Clients who use scalping EAs to our Terms of Business which give ODL the discretion to suspend or cancel our trading platforms with any clients who are considered to be abusing our price feeds or carrying out any other type of similar prohibited activity.

Tekke
19-05-2009, 17:05
odl nin sayfasinda iki sey gordum sizinle paylasmak istedim birincisi kimse turkiyeyi takmaz sayfasina bile yazmaz bu adamlar eklemisler london vancuver subu ve istanbul yaziyor.
ikincisi sitelerinde EA diye bir bolum acmislar demekki robotlara karsi degiller.linki ekledim.
http://odl.fx-auto.com/#?cid=ea_tab

sanirim bu yeni daha once gormedim cunku
Use of Expert Advisors (EAs)

We permit the use of Expert Advisors (EAs) as a system by which our Clients can be assisted with making their investment decisions. We draw the attention of those Clients who use scalping EAs to our Terms of Business which give ODL the discretion to suspend or cancel our trading platforms with any clients who are considered to be abusing our price feeds or carrying out any other type of similar prohibited activity.

abi onlar burada zaten.müşteri kabul ediyorlar.http://www.odlturkiye.com/

künEFE
19-05-2009, 19:48
sn.teo ve diğer katılımcı arkadaşlar,

mq4 üzerinden VOB30 endeks grafiği izlememiz mümkün mü? mümkünse bunu nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz?

komik bir soru sordumsa kusura bakmayın.

hepinize bol kazançlar,

Tekke
19-05-2009, 20:06
sn.teo ve diğer katılımcı arkadaşlar,

mq4 üzerinden VOB30 endeks grafiği izlememiz mümkün mü? mümkünse bunu nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz?

komik bir soru sordumsa kusura bakmayın.

hepinize bol kazançlar,

Evet teo abi böyle bişey yaptı diğer arkadaşlarla birlikte.

nerde o bilgi dersen bu topikte 25-30 sayfa geride biyerde olmalı.:)pek yardımım olmadı galiba ama ne yapalım topik çok hızlı ilerliyor.:whistling:bende zaman zaman yetişemiyorum.

künEFE
19-05-2009, 20:16
Evet teo abi böyle bişey yaptı diğer arkadaşlarla birlikte.

nerde o bilgi dersen bu topikte 25-30 sayfa geride biyerde olmalı.:)pek yardımım olmadı galiba ama ne yapalım topik çok hızlı ilerliyor.:whistling:bende zaman zaman yetişemiyorum.

sn.Tekke,

evet buldum geri sayfalarda ancak VOB datasını nasıl aktardılar pek anlamadım.sorun benden kaynaklanıyor tabii bunu biliyorum.tekrar tekrar okursam belki çözerim.

yardımınız için teşekkürler :)

lafola
19-05-2009, 23:50
Piyasa şartları ne kadar değişsede ünlü teknik analist ve proğramcı Perry Kaufmann dikkate değer bir genelleme yapmış.Kauffman'a göre gelişmiş piyasalarda bilinemeyen,belirlenemeyen(price noise,fluff) fiyat hareketleri daha yaygın görüldüğü için trendi ortaya çıkarmak daha zor ve daha geniş zaman dilimine yayılırken gelişmekte olan piyasalarda fiyat hareketleri daha düzgün ve trendi bulmak daha kolay diyor.Kauffman' a göre ''price noise'' = fiyat değişiminin belirli bir zaman dilimindeki her bir fiyat hareketinin toplamına bölümü.
“There are times when a market is volatile, or moves unusually, and you need to take different strategies to trading,” said Kaufman, a market strategist, author and director of research for the consulting firm Kaufman, Diamond & Yeong, based in Wells River, Vt. He was speaking at the Technical Analysis Group (TAG XVIII) traders conference, held here late last week and sponsored by Dow Jones Telerate.

“Price shocks”--a government economic report or other major news event--can quickly turn a quiet, sideways market into a volatile and highly discretional one, he said. A trading system that works in a sideways market will likely not work well in a volatile one.

Kaufman focused on what he terms “market noise,” which is the unpredictable movement of a market. He said more active markets have more market noise, and are therefore harder to trade.

The formula for measuring “market noise” is as follows, according to Kaufman: Change in price divided by the sum of each price movement over a period of time.

More market noise means it takes longer for a trader to identify a trend in a market, said Kaufman. He said the S&P 500 futures are very “noisy,” and therefore need a longer time for a trend to develop. Conversely, Eurodollars have less noise, so traders can jump on a price trend in a shorter period of time.

Very long timeframes make market noise less significant, said Kaufman. For short-term trading, noise is more important than the trend, he said.

“Short-term (price movement) is mostly noise and long-term is mostly trend,” said Kaufman.

“If a market has high noise, you should not trade with a trend-following system,” he said.

Kaufman ranked the world’s markets by their “noise” factor--keeping in mind his proposition that less noisy markets are easier to trade.

Brazil has the least market noise because it’s an emerging marketplace, said Kaufman. There’s less participation in emerging markets. Thus, “you can trade trend-following systems and faster moving averages” in those markets, he said. Indonesia, Turkey, Malaysia and South Africa are among the other less noisy world markets, he said.

The U.S. markets are the noisiest, most active markets, and hardest to trade, said Kaufman. France, Japan, Germany and U.K. markets are close behind

Perry Kaufman özellikle trading sistemi tasarımında,dünyaca ünlü bir otorite.Kendisine özgü HO sistemleri meşhur,ben de bir tanesini kullanıyorum,kendi adıyla MS formülü veren sitelerde ararsanız,bulunabilir.Örneğin şu sitede K harfinde arayabilirsiniz:

http://trader.online.pl/MSZ/!-MSZ-index.html (http://trader.online.pl/MSZ/!-MSZ-index.html)

Yazının başında bahsettiği gibi,sistemle uğraşanların temel sorunlarından biri,sistemin ya yatay piyasada ya da trendde iyi çalışmasıdır.Yatayda iyi çalışan volatil trendi kaçıracak ve trendde iyi çalışan yatayda zarar ettirecektir.

Bu durumda ya iki piyasa tipinde iki değişik trading sistem kullanmalı,ya da optimum bir sistem dizayn edip hem yatay ve hem de trendde kullanmaktır.Bu ikinci durumda örneğin trend ağırlıklı bir sistem seçtiyseniz,ya yataya girdiğinizde tradeleri yapmayacaksınız ya da yatayda gelen zararlara razı olacaksınız.

İlk durumda ise şöyle bir sorun var,yatay ve trend için iki sisteminiz var ama hangisini kullanacağınızı bilmiyorsunuz,çünkü yataya ya da trende geçtiniz mi,işte onu bilmiyorsunuz.

Şahsen ben tek sistemle hem yatayda hem de trendde trade etmeyi tercih ederim,trend ağırlıklı böyle bir sistem ,yatayda bazı tradelerde zarar eder,ama her zaman trendi sonuna kadar takip eder.Çünkü trading sistemle çalışmanın olmazsa olmaz iki koşulu var bana göre,bunlar:
-Objektiflik
-Basitlik ya da uygulama kolaylığı
Objektiflik,trading sistemin ruhunda var,kararı siz vermezsiniz duygularınızla,o verir,objektiftir ,çünkü duygusu da yoktur parası da...http://www.hisse.net/forum/images/smilies/smile1.gif
Şu halde yapılması gereken sistemin mümkün olduğunca basit olmasıdır,ki kolaylıkla uygulansın.Eğer sistem kırk şeye bakıp karar veriyorsa,size atalet verir ,uygulayamazsınız...

Kaufman yazısında,gelişmekte olan piyasalarda daha düşük "market noise" olduğundan,trend takip eden sistemlerin daha verimli çalıştığını,Brezilya ve Türkiye' nin buna örnek olduğunu belirtmiş.
Biz de Türkiye piyasasında,genelde,çalıştığımıza göre ,yatay harekette uygun çalışan momentum göstergelerinden ziyade,trend takibi yapan göstergeleri kullanmamız daha uygun olur,kanaatindeyim.

lafola
19-05-2009, 23:54
Az veya çok bir miktar paranız varsa ve hisse senedi, vadeli işlemler, forex gibi piyasalara girmek istiyorsanız, çoğunluğun aksine amacınızın tez zamanda para kazanıp zengin olmak değil, para kaybetmemek olması gerekir. İkinci amaç ise, azda olsa sürekli bir geliri (kar) sağlamaktır. Eğer amacınız tez zamanda zengin olmaksa, maalesef kısa zamanda kaybetmeye mahkumsunuz. Zengin olma isteği keskin bir bıçaktır finans dünyasında. Eninde sonunda elinizi kesersiniz, doğaldırki bıçağın ucu atar damara bir şekilde rastlar. Piyasada kalmanın en mantıklı yolu düzgün bir para yönetim sistemine dayanır. Ne kadar kazanmalıyım yerine ne kadar kaybedersem yaşam konforum bozulmaz sorusu işin başlangıcıdır. Gerisi giriş noktasının belirlenmesi, çıkış noktasının tanımlanması ve piyasa ile inatlaşmamak. Pozisyona giriş/ pozisyondan çıkış üzerine yüzlerce sayfa kitap okudum. Hiç birisi mantıklı bir açıklama getiremiyor, çünkü mantıklı açıklama yapacak düzgün araçları yok. Tamamen subjektif bir konu ve kişiye özel tanımlanması gerekiyor. 6 kademe sonrası stop yap pozisyonu kapa, ortalamalar kesisişince pozisyonu aç veya kapa, macd, rsı, cci gibi göstergeler triggerini kesince pozisyonu aç veya kapa, divergence bak, vs gibi kendi içinde tutarlı ama bence uzun vadede beş para etmeyen öneriler mevcut. Örneğin günlük verilerle işlem yapıyorsanız macd trigger kesişinceye kadar, 13 lük ort 21 lik ortalamayı kesinceye kadar atı alan üsküdarı geçebilir veya piyasa flat ve üçgen düzeltmeye girdiyse işimiz spekin insafına kalmıştır. Trend döneminde çalışan sinyal yatay dönemde işlemez, yatay dönemde çalışan trent dönemlerinde sürekli al sat yaptırır. Teknik analizciler ne demek istediğimi kolaylıkla anlamıştır. Peki nasıl karar verilecek trendin başladığına veya başlayacağına. ADX ile mi, hiç sanmıyorum. Hareketin en az %20 si gitmiş olabilir, ADX döndüğünde. Ya divergence oluşursa 2 gün sonra. Yaklaşık 8 senedir imkb de, son 6 aydır da sadece vobta işlem yapıyorum. Hiç bir göstergenin fiyattan önce hareket ettiğini görmedim. Hiç bir göstergenin fiyatların nereye kadar gideceğini ima ettiğini de görmedim. Çoğu gösterge -100, +100 aralığına hapsetmiştir kendini. Fiyatlarda böyle bir sınır yok malumunuz, kafadan 2. arızayı da yaptı indicatöre güvenmek. İndicatör belki gecikmeli de olsa doğru yönü gösterir, ama asla nereye kadar ve nasıl sorusunu YANITLAYAMAZ. Önemli olan piyasada kalmak olduğuna göre kayıplarda paniklememek, karamsarlığa düşmemek, psikolojiyi bozmamak şarttır. Eğer önemli bir dip veya tepe sonrası oluşacak hareketin yönünü ve formasyon olasılıklarını kabaca da olsa tahmin edebiliyorsanız ne diye panikleyesiniz. Eninde sonunda dönecek demek kolaydır ama içinin dolu olması lazım bu ifadenin. Göstergeleri aşırı alımda iken artan bir sürü senet olduğu gibi divergence yapa yapa düşen senetlerde var. Elliott dalgaları ise sadece fiyata odaklanır. Fiyatların seviyesi yerine fiyatların izlediği yolun resmini çıkarır. Eğer resim netse, ters pozisyonda yakalansanız bile sağlam bir para yönetim sisteminiz varsa içiniz rahat olabilir, çünkü piyasanın hareket tarzı bellidir. 3 ler ve 5 ler her zaman trene binmeniz ve inmeniz için fırsat sunacaktır. Yazması kolay ama uygulaması tamamen sabır işi olan Elliott dalgaları da yeni başlayanlar için tuzaklarla doludur. Örneğin 5-3-5-3-5 şeklinde içsel yapısı özetlenen itkiler ile 5-3-5 içsel yapılı zigzaglar buna keskin bir örnektir. Önemli bir dip veya tepeden sonra itki- düzeltme-itki (sırasıyla 5-3 ve 5 i) yakaladınız diyelim. İtki devam mı edecek (eksik kalan 3-5 i yapacak mı) yoksa burası düzeltemenin W ayağı mı veya düzeltmenin sonu üst dereceli trende devam mı sorusunu çoğu analist 1orA, 2orB ve 3orC ile çözmeye çalışır. Yeni başlayanlar için bunun anlaşılmasının en sağlam yolu 3orC denilen dip/tepesinin aşılmasıdır. İyi güzel ama itkilerde çoğunlukla 3. dalga uzar, Zigzaglarda ise C dalgasının uzaması beklenir, yani 3orC damgalı dalga genelde uzayan dalgadır. 3orC dip/tepesini aşıncaya yada dalga konum ve etiketi konfirme edilinceye kadar ya kar gitti, yda balık kaçtı. Hadi confirme ettiniz ya bir X dalgası içindeyseniz ne olacak? Gözünüz korkmasın, Prtechercıların, Minercıların ve fotokopicilerin bilmedikleri bu açmazı çözmenin çok sağlıklı olan bir kaç yolu vardır. Zamanı gelince değiniriz. Piyasada kalmak nasıl sağlanabilir. Elbette hiç bir teknik yöntem size bunu tek başına sağlayamaz. Çünkü, başbakan çıkıp borsa 50000 olacak diyebilir, bir başkası bu bir krizidr deyip uçan anayasadan bahsedebilir, bir gece aniden e muhtıra ya kısa pozisyonda yakalanabilirsiniz, başlamış olan global düzeltmeye seçim zaferi nedeniyle uzun da yakalanıp subprime kriziyle karşılaşabilirsiniz, Fed faiz indirecek yeni zirveler gelecek saçmalığına inanan sürünün çılgın ve güya zekice alımlarına kısada yakalanabilirsiniz. Bunları maalesef hiç bir indicatör size söyleyemez. Dolayısıyla sermayenin %10 unu aşan bir pozisyon asla açılmamalıdır. Piyasa yanlış ben doğru diyorsanız piyasayı dışardan izleyin. Hem zarar büyümemiş olur, hemde daha iyi fiyattan kısa/uzun yapma şansınız olur. Stop loss veya take profit sonrası açgözlü olmayın. Karı veya zararı hazmedin. Kar veya zararın sebebini mutlaka inceleyin ve en azından excelde giriş, çıkış, kar, zarar, neye göre işlem yaptığınızı belirten bir trade kaydı tutun. Efg çizdi tahtayı ondan aldım, %61,8 i geçti artık gider, kanalı kırdı, oratlamalr kesişti, forumdaki xxx almış vs. ne sebep olduysa işlem kararınıza mutlaka kaydedin. Bir süre sonra kendinizle dalga geçmeye ve ne kadar acemiymişim, Allah ın sevgili kuluymuşum diyeceksiniz

mozkan
20-05-2009, 00:32
Az veya çok bir miktar paranız varsa ve hisse senedi, vadeli işlemler, forex gibi piyasalara girmek istiyorsanız, çoğunluğun aksine amacınızın tez zamanda para kazanıp zengin olmak değil, para kaybetmemek olması gerekir. İkinci amaç ise, azda olsa sürekli bir geliri (kar) sağlamaktır. Eğer amacınız tez zamanda zengin olmaksa, maalesef kısa zamanda kaybetmeye mahkumsunuz. Zengin olma isteği keskin bir bıçaktır finans dünyasında. Eninde sonunda elinizi kesersiniz, doğaldırki bıçağın ucu atar damara bir şekilde rastlar. Piyasada kalmanın en mantıklı yolu düzgün bir para yönetim sistemine dayanır. Ne kadar kazanmalıyım yerine ne kadar kaybedersem yaşam konforum bozulmaz sorusu işin başlangıcıdır. Gerisi giriş noktasının belirlenmesi, çıkış noktasının tanımlanması ve piyasa ile inatlaşmamak. Pozisyona giriş/ pozisyondan çıkış üzerine yüzlerce sayfa kitap okudum. Hiç birisi mantıklı bir açıklama getiremiyor, çünkü mantıklı açıklama yapacak düzgün araçları yok. Tamamen subjektif bir konu ve kişiye özel tanımlanması gerekiyor. 6 kademe sonrası stop yap pozisyonu kapa, ortalamalar kesisişince pozisyonu aç veya kapa, macd, rsı, cci gibi göstergeler triggerini kesince pozisyonu aç veya kapa, divergence bak, vs gibi kendi içinde tutarlı ama bence uzun vadede beş para etmeyen öneriler mevcut. Örneğin günlük verilerle işlem yapıyorsanız macd trigger kesişinceye kadar, 13 lük ort 21 lik ortalamayı kesinceye kadar atı alan üsküdarı geçebilir veya piyasa flat ve üçgen düzeltmeye girdiyse işimiz spekin insafına kalmıştır. Trend döneminde çalışan sinyal yatay dönemde işlemez, yatay dönemde çalışan trent dönemlerinde sürekli al sat yaptırır. Teknik analizciler ne demek istediğimi kolaylıkla anlamıştır. Peki nasıl karar verilecek trendin başladığına veya başlayacağına. ADX ile mi, hiç sanmıyorum. Hareketin en az %20 si gitmiş olabilir, ADX döndüğünde. Ya divergence oluşursa 2 gün sonra. Yaklaşık 8 senedir imkb de, son 6 aydır da sadece vobta işlem yapıyorum. Hiç bir göstergenin fiyattan önce hareket ettiğini görmedim. Hiç bir göstergenin fiyatların nereye kadar gideceğini ima ettiğini de görmedim. Çoğu gösterge -100, +100 aralığına hapsetmiştir kendini. Fiyatlarda böyle bir sınır yok malumunuz, kafadan 2. arızayı da yaptı indicatöre güvenmek. İndicatör belki gecikmeli de olsa doğru yönü gösterir, ama asla nereye kadar ve nasıl sorusunu YANITLAYAMAZ. Önemli olan piyasada kalmak olduğuna göre kayıplarda paniklememek, karamsarlığa düşmemek, psikolojiyi bozmamak şarttır. Eğer önemli bir dip veya tepe sonrası oluşacak hareketin yönünü ve formasyon olasılıklarını kabaca da olsa tahmin edebiliyorsanız ne diye panikleyesiniz. Eninde sonunda dönecek demek kolaydır ama içinin dolu olması lazım bu ifadenin. Göstergeleri aşırı alımda iken artan bir sürü senet olduğu gibi divergence yapa yapa düşen senetlerde var. Elliott dalgaları ise sadece fiyata odaklanır. Fiyatların seviyesi yerine fiyatların izlediği yolun resmini çıkarır. Eğer resim netse, ters pozisyonda yakalansanız bile sağlam bir para yönetim sisteminiz varsa içiniz rahat olabilir, çünkü piyasanın hareket tarzı bellidir. 3 ler ve 5 ler her zaman trene binmeniz ve inmeniz için fırsat sunacaktır. Yazması kolay ama uygulaması tamamen sabır işi olan Elliott dalgaları da yeni başlayanlar için tuzaklarla doludur. Örneğin 5-3-5-3-5 şeklinde içsel yapısı özetlenen itkiler ile 5-3-5 içsel yapılı zigzaglar buna keskin bir örnektir. Önemli bir dip veya tepeden sonra itki- düzeltme-itki (sırasıyla 5-3 ve 5 i) yakaladınız diyelim. İtki devam mı edecek (eksik kalan 3-5 i yapacak mı) yoksa burası düzeltemenin W ayağı mı veya düzeltmenin sonu üst dereceli trende devam mı sorusunu çoğu analist 1orA, 2orB ve 3orC ile çözmeye çalışır. Yeni başlayanlar için bunun anlaşılmasının en sağlam yolu 3orC denilen dip/tepesinin aşılmasıdır. İyi güzel ama itkilerde çoğunlukla 3. dalga uzar, Zigzaglarda ise C dalgasının uzaması beklenir, yani 3orC damgalı dalga genelde uzayan dalgadır. 3orC dip/tepesini aşıncaya yada dalga konum ve etiketi konfirme edilinceye kadar ya kar gitti, yda balık kaçtı. Hadi confirme ettiniz ya bir X dalgası içindeyseniz ne olacak? Gözünüz korkmasın, Prtechercıların, Minercıların ve fotokopicilerin bilmedikleri bu açmazı çözmenin çok sağlıklı olan bir kaç yolu vardır. Zamanı gelince değiniriz. Piyasada kalmak nasıl sağlanabilir. Elbette hiç bir teknik yöntem size bunu tek başına sağlayamaz. Çünkü, başbakan çıkıp borsa 50000 olacak diyebilir, bir başkası bu bir krizidr deyip uçan anayasadan bahsedebilir, bir gece aniden e muhtıra ya kısa pozisyonda yakalanabilirsiniz, başlamış olan global düzeltmeye seçim zaferi nedeniyle uzun da yakalanıp subprime kriziyle karşılaşabilirsiniz, Fed faiz indirecek yeni zirveler gelecek saçmalığına inanan sürünün çılgın ve güya zekice alımlarına kısada yakalanabilirsiniz. Bunları maalesef hiç bir indicatör size söyleyemez. Dolayısıyla sermayenin %10 unu aşan bir pozisyon asla açılmamalıdır. Piyasa yanlış ben doğru diyorsanız piyasayı dışardan izleyin. Hem zarar büyümemiş olur, hemde daha iyi fiyattan kısa/uzun yapma şansınız olur. Stop loss veya take profit sonrası açgözlü olmayın. Karı veya zararı hazmedin. Kar veya zararın sebebini mutlaka inceleyin ve en azından excelde giriş, çıkış, kar, zarar, neye göre işlem yaptığınızı belirten bir trade kaydı tutun. Efg çizdi tahtayı ondan aldım, %61,8 i geçti artık gider, kanalı kırdı, oratlamalr kesişti, forumdaki xxx almış vs. ne sebep olduysa işlem kararınıza mutlaka kaydedin. Bir süre sonra kendinizle dalga geçmeye ve ne kadar acemiymişim, Allah ın sevgili kuluymuşum diyeceksiniz

SN.LAFOLA
Bu yazının yazarı benim, aldığınız site şu an kapalı olan www.timepricetiming.com sitesidir.

lafola
20-05-2009, 00:44
Tebrik ederim sizi tekrar.. Bu yazınızıda arşivime atmışım..Gözden geçirirken tekrar buraya paste edeyim dedim..
İsmini şu anda hatırlayamadığım Top Trader ,Şöyle demekte idi : Her yıl Bir borsa sihirbazının anıları adlı tüm zamanların en iyi traderi sayılan livingston a ait kitabı 2-3 kere daha fazla okusaydım şu anda çok daha zengindim..
İnsan hafızasının zayıflığı ve unutkanlığının en büyük zarar verdiği alan sanırım Borsalardır..Bu tip yazıları ve önemli eserleri tekrar tekrar okumak gerekmekte ..Borsa eserleri roman değildir..

NUNU
20-05-2009, 09:31
Tebrik ederim sizi tekrar.. Bu yazınızıda arşivime atmışım..Gözden geçirirken tekrar buraya paste edeyim dedim..
İsmini şu anda hatırlayamadığım Top Trader ,Şöyle demekte idi : Her yıl Bir borsa sihirbazının anıları adlı tüm zamanların en iyi traderi sayılan livingston a ait kitabı 2-3 kere daha fazla okusaydım şu anda çok daha zengindim..
İnsan hafızasının zayıflığı ve unutkanlığının en büyük zarar verdiği alan sanırım Borsalardır..Bu tip yazıları ve önemli eserleri tekrar tekrar okumak gerekmekte ..Borsa eserleri roman değildir..
siz "Borsa Sihirbazlari" ile "Bir Borsa Spekulatorunun Anilari" isimli kitaplari karistirdiniz sanirim.:m09:.

lafola
20-05-2009, 10:29
siz "Borsa Sihirbazlari" ile "Bir Borsa Spekulatorunun Anilari" isimli kitaplari karistirdiniz sanirim.:m09:.

Düzelttiğin için teşekkürler minik hoplayan ayıcık..Ne demiş Livingston (ki sanırım dakikalık al satları hepimizin toplamından daha iyi bilir tüm zamanların en iyi traderi olarak ) <Ben al satla değil pozisyonda oturarak para kazandım ...>
Bazen uyku uyuyamaman işe yarıyor ..

NUNU
20-05-2009, 10:55
euro/dolar aliyorum.1.3630.

NUNU
20-05-2009, 12:46
euro/dolar...tunelden once son istasyon.:m06:.

Dantes
20-05-2009, 13:02
euro/dolar...tunelden once son istasyon.:m06:.
bence korelasyon calisirsa tam tersi olacak.hadi bakalim:)

teo
20-05-2009, 13:42
çoğunluğun aksine amacınızın tez zamanda para kazanıp zengin olmak değil, para kaybetmemek olması gerekir. İkinci amaç ise, azda olsa sürekli bir geliri (kar) sağlamaktır. Eğer amacınız tez zamanda zengin olmaksa, maalesef kısa zamanda kaybetmeye mahkumsunuz. Zengin olma isteği keskin bir bıçaktır finans dünyasında. Eninde sonunda elinizi kesersiniz, doğaldırki bıçağın ucu atar damara bir şekilde rastlar.

ben bunu yazan adamın aklına şaşarım, ve bir de üstad diye geçinir, tamamı ile kahve konuşmasıdır bu bana gore...

Aradaki fark nedir ?

Ben çok zengin olmak istiyorum kısa zamanda. Sistemim al verdi, aldım.

Benim amacım para kaybetmemek, sistemim al verdi aldım.

Sistemsiz demekki bu adamcağız gerçekten.

Mesele sistemin çalışıyorsa, zengin olmak için varın yoğun herşey ile gir.

Sistemin çalışmıyorsa zaten girme.

Bunun zengin olmak istemekle istememekle ne alakası var.

Üstelik psikolojik olarak para kaybetmemek için oynamak demek, enayi dolmalığıdır.

Kardeşim madem para kaybetmek istemiyorsun, hiç oynama, seni zorlayan mı var ? % 100 garantili yontem, bundan ıyı sıstemmı var, Hıc oynama, hıc kaybetme...

Sevgiler...

yakupcelik
20-05-2009, 13:48
Arkadaşlar bir bakın bakalım belki işinize yarar Sn. teo ya en kısa zamanda göndereceğim demiştim. teknik analiz de bıraz tecrübeli olan arkadaşlar sistemin nasıl çalıştığı hakkında hemen bir fikir sahibi olacaktır diye düşünüyorum

sn. teo nun gönderdiği toptrend ve "3" ler ile modifiye edilebilir ayrıca bırazdan göndereceğim cci nin değişik bir versiyonu da şablona dahil edilebilir.

sistemin ücretli olduğunu tahmin ediyorum. lütfen ekran görüntüsünü forumda yayınlamayın. ama fikirlerinizi ve düşüncelerinizi payalaşabiliriz.

teo
20-05-2009, 13:51
Arkadaşlar bir bakın bakalım belki işinize yarar Sn. teo ya en kısa zamanda göndereceğim demiştim. teknik analiz de bıraz tecrübeli olan arkadaşlar sistemin nasıl çalıştığı hakkında hemen bir fikir sahibi olacaktır diye düşünüyorum

sn. teo nun gönderdiği toptrend ve "3" ler ile modifiye edilebilir ayrıca bırazdan göndereceğim cci nin değişik bir versiyonu da şablona dahil edilebilir.

sistemin ücretli olduğunu tahmin ediyorum. lütfen ekran görüntüsünü forumda yayınlamayın. ama fikirlerinizi ve düşüncelerinizi payalaşabiliriz.

Sistemin adı nedir veya linki verirseniz, sistemi okuyalım, bulmaca cozmeye ugrasmayalım...

yakupcelik
20-05-2009, 14:02
Sistemin adı nedir veya linki verirseniz, sistemi okuyalım, bulmaca cozmeye ugrasmayalım...

sn teo sistemi bir dosya paylaşım sitesinden aldım nasıl çalıştığı hakkında bir döküman yok. nasıl çalıştığını tahmin ettiğim için böyle bir dökümana da ihtiyaç duymadım. şablon içerisinde rsı başarılı buldum 30 ve 5 dakıkalık lara bakarak ilk izlenimlerim iyi çalışıyor

Dantes
20-05-2009, 14:02
sadece 1 saattemi alim satim bilgisi veriyor bu sistem

teo
20-05-2009, 14:04
Audusd taze short

http://img93.imageshack.us/img93/7938/200520091300.gif (http://img93.imageshack.us/my.php?image=200520091300.gif)

NUNU
20-05-2009, 14:10
bence korelasyon calisirsa tam tersi olacak.hadi bakalim:)
sevgili dantes, korelasyon ile neyi kastettiginizi anlamadim. 1.3630 cok saglam bir seviye idi. tunelden once son istasyon ile kastim da zaten cikistan once o seviyenin tekrar denenecegi varsayimima dayaniyordu.:scratch:.

teo
20-05-2009, 14:12
sn teo sistemi bir dosya paylaşım sitesinden aldım nasıl çalıştığı hakkında bir döküman yok. nasıl çalıştığını tahmin ettiğim için böyle bir dökümana da ihtiyaç duymadım. şablon içerisinde rsı başarılı buldum 30 ve 5 dakıkalık lara bakarak ilk izlenimlerim iyi çalışıyor

Sayın yakup, gözünü sevdiğim , hiç olacak işmi dediğin,

Dokuman yok, bilgi yok, paylasım sıtesınde duruyor, ne oldu bellı degıl,

Gozle baktım bsarılı demek mumkun degıl, sız sakın bu sıstemı adam akllı test etmeden , 1 dolarlık ıslem bıle yapmayın.

Trade ısı oyun degıldır, Herseyınız kaybedersınız,

evınıze gece sokaktan buldugunuz bırısını yatırmak gıbı bır sey...

Dantes
20-05-2009, 14:21
sevgili dantes, korelasyon ile neyi kastettiginizi anlamadim. 1.3630 cok saglam bir seviye idi. tunelden once son istasyon ile kastim da zaten cikistan once o seviyenin tekrar denenecegi varsayimima dayaniyordu.:scratch:.
svg nunu korelasyon dow-parite(eur/usd) kastettim dowun dusecegini dusunuyorum ilk dusus oldu ama sata girmeden bir tepki verdi. seviyeniz cok saglam ama hakkini vermek lazim.eur/dolar bugun icin eksige gecerken vazgecti. bakalim sonrasinda ne olacak.

NUNU
20-05-2009, 14:24
svg nunu korelasyon dow-parite(eur/usd) kastettim dowun dusecegini dusunuyorum ilk dusus oldu ama sata girmeden bir tepki verdi. seviyeniz cok saglam ama hakkini vermek lazim.eur/dolar bugun icin eksige gecerken vazgecti. bakalim sonrasinda ne olacak.
1.3648'de kismet der, stop olurum. 1.3730'a kadar cikarsa bakacagim tekrar.
1.3670'e direniyor simdi.

Dantes
20-05-2009, 14:25
evet ustad hakli sn celik sizi paylasim icin demoralize etmis olmayalim biz sizin dostununuz dost aci soyler. bende buraya hergun 10 tane sistem yigarim ama bakiyorum olmuyor kendi icimde deniyorum iyi yonlerini bulup bir daha deniyorum olmuyor gibi.bence sanal sistemde birkac alim satim yapin sistemi denemek icin harfiyen. yada ea si var ise system testerda deneyin. gercek islem icin cok test lazim. sevgiler.

teo
20-05-2009, 14:27
EurUSd su an pek dusecek gıbı durmuyor, ılerleyen barlarda degısırmı bılemem...

Dantes
20-05-2009, 14:30
Jim Rogers'a göre kurlarını zayıflatmak için merkez bankaları para
basarak büyük devlet müdahalesi görüntüsü yarattığından gelecek kriz
kurlarda olacak.

CNBC'de katıldığı programda Rogers, "Gelecek krizin kur piyasalarında
olacağını düşünüyorum ve o sırada ne yapacağımı bulmaya çalışıyorum"
dedi.

Gelecekteki problemlere direnç göstereceğini düşündüğü içn Rogers
Japon Yeni aldığını fakat hiçbir kurda kısa pozisyonu olmadğını ve
artık yen de almadığını belirtti..

"Zirve yapmış olabilirse de dolarda kesinlikle açık pozisyonum yok.
Yeni de sonsuza kadar tutmayı düşünmüyorum çünkü Japonya'yı bekleyen
büyük problemler var." diyen Rogers merkez bankalarının yarattığı para
sebebiyle yükselen borsaların yeni bir dip yapabileceğini, bu yüzden
kurların piyasadaki her şeyden daha güvenli görünebileceğini
söyledi...

Rogers, "Eğer haklı çıkarsam gelecek 10-20 yılda büyük kur problemleri
olacak" dedi ve "Hükümetler birçok kuru çökertmek için ellerinden
geleni yapıyor... İnsanların bunu anlaması gerek.. Eğer şimdi
anlamazlarsa zor yoldan anlayacaklar" diye ekledi..

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Grup mesajlarının 3. ŞAHISLARA gönderilirken aşağıdaki grup alıntısının çıkarılmamasını önemle rica ederiz.

Bu mesajı bu gruba üye olduğunuz için aldınız: Google Grupları "PARATREND" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : PARATREND@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
PARATREND+unsubscribe@googlegroups.com (PARATREND%2Bunsubscribe@googlegroups.com)
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com/group/PARATREND?hl=tr adresinde bu grubu ziyaret edin

teo
20-05-2009, 14:41
Audusd stop, ve long

yakupcelik
20-05-2009, 15:03
Sayın yakup, gözünü sevdiğim , hiç olacak işmi dediğin,

Dokuman yok, bilgi yok, paylasım sıtesınde duruyor, ne oldu bellı degıl,

Gozle baktım bsarılı demek mumkun degıl, sız sakın bu sıstemı adam akllı test etmeden , 1 dolarlık ıslem bıle yapmayın.

Trade ısı oyun degıldır, Herseyınız kaybedersınız,

evınıze gece sokaktan buldugunuz bırısını yatırmak gıbı bır sey...

http://forum.mql4.com/18644
http://www.fxstreet.com/forum/showthread.php?t=2078

üzüldüm, üzüldüm ve kırıldım şimdi bu yazıya nasıl bir cevap yazmamı beklersin sn. teo
yazarken arkadaşlara iyilik olsun diye yazdım belki birşeyler paylaşabiliriz diye yazdım sitenin bir tanesinde 300 dolara satılıyor diye link vermekten itina ettim. (En azından emeği geçenlere saygısızlık etmemek adına)

Ayrıca bu forumdaki hiç bir arkadaşın da her gönderilen sisteme balıklama atlayıp gerçek hesaplarında kullanacaklarını kesinlikle düşünmüyorum.

Rsi başarılı bulduğumu yazdım 30 ve 5 dakıkalıkta (aynı anda) 55 üzerinde en az 10 hareketin 8-9 unda başarılı olduğu için özellikle rsı yazdım. seni önceki forumdan da çok sıkı takip ediyordum ve hakkınızda şu ana kadar fevkalede çok iyi şeyler düşünüyordum. Tamamen çok iyi niyetle yaptığım bir şeyin karşılığını teşekkür olmasa bile daha nazik bir uslüp olmasını beklerdim. Maalesef ki üzgünüm.

sn. teo yukardaki linkte nasıl çalıştığı hakkında bir açıklama yapılmış. saygılar

teo
20-05-2009, 15:05

üzüldüm, üzüldüm ve kırıldım şimdi bu yazıya nasıl bir cevap yazmamı beklersin sn. teo
yazarken arkadaşlara iyilik olsun diye yazdım belki birşeyler paylaşabiliriz diye yazdım sitenin bir tanesinde 300 dolara satılıyor diye link vermekten itina ettim. (En azından emeği geçenlere saygısızlık etmemek adına)

Ayrıca bu forumdaki hiç bir arkadaşın da her gönderilen sisteme balıklama atlayıp gerçek hesaplarında kullanacaklarını kesinlikle düşünmüyorum.

Rsi başarılı bulduğumu yazdım 30 ve 5 dakıkalıkta (aynı anda) 55 üzerinde en az 10 hareketin 8-9 unda başarılı olduğu için özellikle rsı yazdım. seni önceki forumdan da çok sıkı takip ediyordum ve hakkınızda şu ana kadar fevkalede çok iyi şeyler düşünüyordum. Tamamen çok iyi niyetle yaptığım bir şeyin karşılığını teşekkür olmasa bile daha nazik bir uslüp olmasını beklerdim. Maalesef ki üzgünüm.

sn. teo yukardaki linkte nasıl çalıştığı hakkında bir açıklama yapılmış. saygılar

ben sızı sevdıgım ve dusundugum ıcın yazdım, sız nıye olumsuz dusundunuz,

Kusura bakamayın...

bgungor68
20-05-2009, 15:12
sn.Yakupcelik lütfen kırılmayınız. Svg. Teo dogru bildigini direkt söyler. Tamamıyla iyi niyetiyle söyler. Ogrendiklerini paylaşmasını çok sever. Karşılık filan beklemez. Düşülen hatalara bir daha başkalırnın da tekrar düşmemesini istedigi için oyle yazmıstır. Sn.Teo iyi insandır.

Dantes
20-05-2009, 15:26

bunu teo degil baskasida yazsa icinde samimilikten baska birsey yok bosuna uzulmeyin ben bunu tahmin ederek sn teonun hemen altina yazmistim. paylasima devam.bende 200-300 dolarlik ea lari test ettim hatta birlikte ettik burada amac biz yaniltmak isteyenleri ayiklamak yoksa adam 12000 dolarada satiyor bes para etmez. bilmem anlatabiliyormuyum.

Dantes
20-05-2009, 16:08
eur/gbp bir haftadir gerceklesen dusus durdu yukselis olurmu?

teo
20-05-2009, 16:09
USDJPY taze LOng

http://img361.imageshack.us/img361/3724/200520091500.gif (http://img361.imageshack.us/my.php?image=200520091500.gif)

teo
20-05-2009, 16:28
eur/gbp bir haftadir gerceklesen dusus durdu yukselis olurmu?

vallahı bır daha gerı gelecek gıbı , longların kapanması lazım artık...

Dantes
20-05-2009, 16:35
43900 cook guclu destek geciyor al sana destek bunlarin hepsi palavra ellerini sallaya sallaya gectiler.

teo
20-05-2009, 16:39
43900 cook guclu destek geciyor al sana destek bunlarin hepsi palavra ellerini sallaya sallaya gectiler.

FSP bende yukselıs artık bıttı dıyor.. Keycafeye grafıgı attım...

Dantes
20-05-2009, 16:43
grafigi goremedim ama yorumunuz var
tamam gordum bende ekledim hic yazmiyordum oraya artik.

bende 4 gun once 40 binler konusulurken 44-45 dedim grafik cizdim ama poz aldinmi yok.

Dantes
20-05-2009, 16:57
1.3648'de kismet der, stop olurum. 1.3730'a kadar cikarsa bakacagim tekrar.
1.3670'e direniyor simdi.
tebrik ederim svg nunu.

NUNU
20-05-2009, 21:39
1.3810'dan verdim. goruntuyu sevmedim. yolu acik olsun simdilik.

mordak
20-05-2009, 21:51
---eur-jpy--- 131.67 stop olmak üzere iyi bir şekilde(1/4) kısa...

hedef 128.89.....

bol kazançlar....

teo
20-05-2009, 23:01
Saat dort gıbı sıstem sahte kırılımı uyarmıstı, Yalandan gazlamalarla mılletı gagalıyorlar, Artık kesın sata gectı.

uzun bır sure kendını toparlıyamaz..Bıraz da asagıya suzulsun, cok havalanmıstı :)

http://img140.imageshack.us/img140/3724/200520091500.gif (http://img140.imageshack.us/my.php?image=200520091500.gif)

teo
21-05-2009, 00:12
Price Action Detectors

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=167416

http://img177.imageshack.us/img177/7885/30usodj.gif (http://img177.imageshack.us/my.php?image=30usodj.gif)

NUNU
21-05-2009, 08:31
usd/chf----long
eur/usd----short

Dantes
21-05-2009, 08:36
sizi de tebrik ederim gercekten.herkes havalanmisti cikiyor derken siz tam tersini dediniz. su breakout etkili sanirim daha oncede oldumu boyle.

Dantes
21-05-2009, 08:45
1.3810'dan verdim. goruntuyu sevmedim. yolu acik olsun simdilik.
super svg nunu bize nasil trade ettiginize dair biraz aciklama yaparsaniz feyz aliriz her iki tespitte oncekiler gibi cok iyi idi.

NUNU
21-05-2009, 09:17
super svg nunu bize nasil trade ettiginize dair biraz aciklama yaparsaniz feyz aliriz her iki tespitte oncekiler gibi cok iyi idi.
birsey yaptigim yok aslinda svg.dantes, desteklere bakiyorum sadece. bu arada biraz onceki sinyaller stop oldu. izlemedeyim.

NUNU
21-05-2009, 09:24
usd/chf----short
eur/usd----long

Dantes
21-05-2009, 09:32
birsey yaptigim yok aslinda svg.dantes, desteklere bakiyorum sadece. bu arada biraz onceki sinyaller stop oldu. izlemedeyim.
hangi periyottan bakiyorsunuz

NUNU
21-05-2009, 09:46
hangi periyottan bakiyorsunuz
hem 5 hem 60.

Dantes
21-05-2009, 09:50
Price Action Detectors

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=167416

http://img177.imageshack.us/img177/7885/30usodj.gif (http://img177.imageshack.us/my.php?image=30usodj.gif)
oradaki indikator boyle bir goruntu vermiyor cc os ob basliklari var sanirim.

Dantes
21-05-2009, 09:53
hem 5 hem 60.
sisteminiz 18.5.09 10.00 da (tr saati) eur/usd icin ne demis.
yada 15.05.09 saat 18.00 de.

SEREN I
21-05-2009, 10:51
teo dostum..tgus 3 ŞORT...dedi..

44.000..fuull...........bastım...ALLAH sonumuzu hayır etsin...

tabii seninde ..sistem tutmazsa.........

Dantes
21-05-2009, 11:26
ustad ve dostum gungor artik pek bakmiyorsunuz ama Mp verileri ile 43400 44400 diye bir band cikarimi yapilabilirmi sizce

bgungor68
21-05-2009, 13:00
ustad ve dostum gungor artik pek bakmiyorsunuz ama Mp verileri ile 43400 44400 diye bir band cikarimi yapilabilirmi sizce
MP de Unfair Highlar hepsi onaylandı gozukmekte. ust banttayız diyeblirim..

oguzt
21-05-2009, 20:44
genelde tepelerde donusten once son ıkı cubuk uzun ve aynı boyda olusmus gıbı geldi banasonrasında daha uzun cubukla kımsenın elının almaya satmaya gıtmeyecegı sekılde dusmus
http://img20.imageshack.us/img20/9513/81623872.gif

Dantes
22-05-2009, 08:54
korelasyonlar haberler duzenbazlar insidercilar hepsi var
dow duserse eur/usd duserdi dun tam tersi oldu. hem dow hem usd satildi
korelasyona guvenip girersen yanarsin mutlaka sistem olmali

sp uk nin notunu dusurdu. iyi para kazanmistir sp ciler ve yandaslari.anlamadigim sey eur/gbp neden dusuyordu. kotu olan haber dusuncesi karsisinda eur/gbp nin yukselmesi gerekmezmiydi.
bir temel (laz) analiz yapalim.
ne dersiniz?

Dantes
22-05-2009, 11:59
bildigimiz ve kullandigimiz indikatorlerin EA halleri denedim hemen 40 dolar zarar ettirdiler. birde bunlar akilli uslu seyler.
http://forexforums.dailyfx.com/mt4/68570-free-fxcm-expert-advisors.html

teo
22-05-2009, 12:18
Geleceği bilebilirmiyiz. Bilemeyiz, Geçmiş geleceğe ayna tutarmı, istatstiki olarak evet, ama bunun da garantisi yoktur.

Son iki bar düsen bar ise, yeni oluşan bar düşer mi, bilinmez,

Ama bilinecek tek bir şey vardır. Olasılıgı yuksek tahmınde bulunabılırız,

O da mevcut bardır.

Yanı mevcut bar düşen bar ise, düşme ihtimali kuvvetlidir.

Mevcut bar yukselen ise, yükselme ihtimali kuvvetlidir.

2 önceki bar düşen ise, mevcut bar düşme ihtimali belli değildir.

O zaman trade olayımızı mevcut bar olasılığına göre belirlemeliyiz.

Mevcut bar, vade ile ilgilidir.

5 dak uzerıne 12 Ma atacagınıza
bu ındıkatorle ugrasacagınıza dırek H1 e bakın, H1 kırmızı ıse short, yesıl ıse long.

60 dakıka grafıge 12 Ma atacagınıza ,Dırek Gunluk (D) barına bakın, kırmızı ıse short, yesıl ıse long.

Vadenız haftalık ıse Haftalık bara bakın.

Vadenız aylık ıse Aylık bara bakın.

Dırek fıyata bakın, ındıkatore degıl...

Aslında bızler dahıl cogu kımse ne yaptıgını bılmıyor.

Gunluk bara MAcd atmıs,Ben gunluk oynuyorum dıyor, Hayır sen gunluk oynamıyorsun,vaden aylık haberın yok.

Macd 26 demek 26 gun demek zaten, O zaman macd ıle ne ugrasıyorsun.

Vaden aylık ıse aylık barı ac bak, Kırmızı ıse shortta kal, Yesıl ıse longta kal.

Sevgıler...

teo
22-05-2009, 12:33
vade konusunda bıraz daha yazalım.

Her zaman Bır perıyod alttakı perıyodları da ıcerır.

Gunluk Dusen ıse,alttakı perıyodlar onemlı degıldır. Cunku H1,M30,M15 ı de ıcınde barındırır.

Gunluk dusen ıse, Alttakı barlar yesıl ıse tepıyordur.ne zaman tepmeyıpde gercek olaya donusur hareket, Gunlugunde yukselen olmalsı ıle.

Gunluk dusen ıse hep short olmalıyım.H4 de aynı yonde ıse bır rısk yok.

Ama H4 ters yonde ıse tepecektır.

Ne yapabılırım.

H4 gunluk ıle ters yone donunce karı alıp cıkar ve beklerım yenı yon bellı olana kadar.

Fıyata bakmak olayı o kadar netlestırıyor kı.

Indıkator ınsanın basını bulandırmaktan baska bır ıse yaramıyor.

Dantes
22-05-2009, 12:57
tesekkurler ustad yine bir acilim yaptin.

teo
22-05-2009, 13:04
parite secımıne yenı bır sey eklemek ıstıyorum.

Atr ortalaması gunlukte en yuksek parıteyı secelım. Bu bunun hareket kabılıyetını gosterır.Dıgerlerıne gore en ıyı volarıtesı olan..

mesela Ben GBPJPY de short yaptım. Gunlukte ortalaması 311 pıps, hepsınden fazla hareket etmıs, bunu sectım. (Bunu gosteren indikatoru yollamıstım.bendekı hepsını beraber gosterıyor, sız tek tek bakarsınız artık.)

Shortu nıye yaptım, Gunluk barı kırmızı oldugu ıcın.

http://img218.imageshack.us/img218/9181/22052009fibsd.gif (http://img218.imageshack.us/my.php?image=22052009fibsd.gif)

http://img35.imageshack.us/img35/9096/15864825.gif (http://img35.imageshack.us/my.php?image=15864825.gif)

teo
22-05-2009, 13:08
Candleların rengı multı perıyodda gosteren ındıkator.

Ektedır.

teo
22-05-2009, 13:44
Bu konuda tek bir pairs icin, ilgili indikatorler ve tpl dosyasını gonderıyorum.

Tpl den dırek yuklersınız. Seansları otomatık secıyor.

Bu konuda yazıyı daha once gondermıstım.Hangı seansta oldugumuzu ana sayfada yazar,Su an London dayız mesela..Bunu gormenız lazım. 15:00 dan sonra NewYork yazacak. (Netınvest demosu ıcın ayarladım bunu)

Programı acıp kapatıp sonra tplı yı yuklersenız her sey tamam olur.

Sıfresi forumumuzun adıdır.

Yapacagınız tek sey gunlugun yonunde pozısyon almak.Ve tek tek tum parıtelere bakıp , avr ortalaması en yuksek olanı secmek.

Seans secımını odl demo kullananlar degısık ayarlaması lazım. Odl ıstersenız onu da aksam gonderırım.

Dantes
22-05-2009, 13:55
Isteriz ODL icin.
simdi odl ye kurdum 11 bar yeni basladi 5 dk bekledim 1 5 15 30 ve h1 kirmizi idi girdim. dogrumudur.kamikaze gibi yada kazma gibiyim
normalde yukarida anlattigin gibi girmezdim short yada long devam ederdim gibi.( yani su bunu kesmedi gibi seylere bakarak)

teo
22-05-2009, 14:13
ODL için bu tpl yı yukleyın Teoforexodl.tpl

Netınvest ıcın ıse Teoforex.tpl

Tum seanslar otomatık secılecektır, bır sey yapmanıza gerek yok ...

Dantes
22-05-2009, 14:17
ODL için bu tpl yı yukleyın Teoforexodl.tpl

Netınvest ıcın ıse Teoforex.tpl
zahmet oldu ustad su kamikaze icin ugrasmasaydin. saygilar.

Dantes
22-05-2009, 14:22
tama ustad yukledim ama eski ile yeni tpl arasinda ekranda en ufak bir farklilik goremedim bar renkleri ayni. hani senin anlattigin gibi o zamana gore al sat gibi. ne dersin.kolay para oldu 20 pip 15 dk da.tabi hala sanal

Dantes
22-05-2009, 14:33
tam dk 31 de 1 den 30 dk kadar hepsi yesile dondu bende kapattim 12 pips scalp oldu 1.3957 den. saatlikte scalping yapidigini ilk defa gordum yamukda uygulasam basarili oldu.

Dantes
22-05-2009, 14:41
Bu konuda tek bir pairs icin, ilgili indikatorler ve tpl dosyasını gonderıyorum.

Yapacagınız tek sey gunlugun yonunde pozısyon almak.Ve tek tek tum parıtelere bakıp , avr ortalaması en yuksek olanı secmek.

simdi burada hata yaptim aslinda gunluk yukari ben 5 15 30 bakarak kamikaze short girdim sanal kismetim oldugundan sanirim kazandim. (burada benim tezimide ispat ettik kismetin varsa her halde kazanirsin)
ikincisi AVR nerden gorucegiz. su toplu gosterim aradim bulmadim. dibs miydi neydi ismi.

teo
22-05-2009, 14:53
Vob 7 dakıka sonra 60 dak kapanıs barı ıle gunluk barı sata donecek gıbı gozukuyor...

Dantes
22-05-2009, 14:55
Vob 7 dakıka sonra 60 dak kapanıs barı ıle gunluk barı sata donecek gıbı gozukuyor...
bende simdi keykafede bunu yazdim bilmeyerek.

Dantes
22-05-2009, 15:00
cok ilginc bir durum oldu ustad gunlukler alda idi ben sattim cunku bar acilisi kirmizi idi 31 dk iyi idi sonra bozuldu ama idare ederdi son 5-10 hersey yine seyrine dondu. hem long hem short kazandi. ilginc durum.(eur/usd)
hemde eski indkator sistemler onlar kesmemislerdi zaten
bar da afrikali cocuklara dondu haliyle kafa buyuk vucut ciliz

Dantes
22-05-2009, 17:16
acaba bunlar mi diye bir demet TRO indikator buldum sizin toplu halde gosterim yok icinde galiba

http://kreslik.com/forums/portal.php?topic_id=1586

teo
22-05-2009, 19:20
acaba bunlar mi diye bir demet TRO indikator buldum sizin toplu halde gosterim yok icinde galiba

http://kreslik.com/forums/portal.php?topic_id=1586

dırek atarsanız toplu gosterım ozellıgı vardır. Tpl de ben bu ozellıgı kapattım, kafanız karısmasın dıye...

teo
23-05-2009, 11:19
2009.02.25 TRO MULTIMETER FRACTAL DIMENSIONS

http://img521.imageshack.us/img521/2397/10ckbap.gif (http://img521.imageshack.us/my.php?image=10ckbap.gif)

http://kreslik.com/forums/viewtopic.php?t=1638

teo
23-05-2009, 11:22
2009.01.07 EDUCATION TIME

http://img521.imageshack.us/img521/1521/2uo3sxy.gif (http://img521.imageshack.us/my.php?image=2uo3sxy.gif)

http://kreslik.com/forums/viewtopic.php?t=1545

teo
23-05-2009, 11:25
2009.05.13 MT4 LESSON - CHART SHIFT

http://img521.imageshack.us/img521/2794/30lfdif.gif (http://img521.imageshack.us/my.php?image=30lfdif.gif)

http://kreslik.com/forums/portal.php?topic_id=1806

CATEDRAL
23-05-2009, 15:04

bende simdi keykafede bunu yazdim bilmeyerek.

Kapanıştan sonra durum nasıl gözüküyor siszin sistemlere göre?:D

bgungor68
23-05-2009, 17:00
TRO_CMI ndicatorunun Matriz indicator formulu:
===================================
hh:=hhv(H,6);
ll:=llv(L,6);
denom:= (HH - LL) / C;
num:= ( REF(C,-4) - C) / C;
num:=ABS(num);
cmi:=100 * (num / denom);
if( denom>0 ,cmi, 0);
80;
20
===================
80 yukarsı Trendy, 20 aşağısı Choppy market type..

teo
23-05-2009, 17:54
if( denom>0 ,cmi, 0);
80;
20
===================

Bir yanlıs kodlama olmasın, trend dedıgı yer en tepe..

http://img140.imageshack.us/img140/1690/96414028.png (http://img140.imageshack.us/my.php?image=96414028.png)

teo
23-05-2009, 17:57
Sizin daha once yazdıgınız heart of forex, cok guzel oturuyor,matriks icin

Indıkator

-----------

100*(c-llv(l,24))/(hhv(h,24)-llv(l,24))
------------------

Ea
------------------

Boga Piyasasi

100*(c-llv(l,24))/(hhv(h,24)-llv(l,24)) >=75

---------------------

Ayi piyasası

100*(c-llv(l,24))/(hhv(h,48)-llv(l,24)) <=25

----------------------

Ea için yesil long, kırmızı short, ara bolge sıyah no trade, veya ustten sat, alttan al,

60 dakıka lık grafık ıcın...

bgungor68
23-05-2009, 18:00
Tam da ben Tepe ve dip leri gosteriyor yazıyordum :).. çok ilginc geldi banada..

bgungor68
23-05-2009, 18:02
MT4 tedki TRO_CMI deki hesaplamayı çevirmeye çalıştım
=========
int hh = Highest(symbol,tframe[x],MODE_HIGH,periodLength+1,0);
int ll = Lowest(symbol,tframe[x],MODE_LOW,periodLength+1,0);

HH = iHigh(symbol,tframe[x],hh) ;
LL = iLow(symbol,tframe[x],ll) ;

close = iClose(symbol,tframe[x],0) ;
pclose = iClose(symbol,tframe[x],periodLength-1) ;

denom = (HH - LL) / point ;
num = (pclose - close) / point ;
num = MathAbs(num) ;
ChoppyMarketIndex = 0.0 ;

if(denom > 0 )
{
ChoppyMarketIndex = 100 * (num / denom) ; // 100 * (num / denom)
}
===============

bgungor68
23-05-2009, 18:02
MT4 de aynı degerleri variyor. Periyoda baglı olarak..

teo
23-05-2009, 18:03
Bu yazdıgın ındıkator Sayın Hdıoxyde ıle beraber bence sadece bu uygulansa vobda ıs yapar.

Su an vob notrade bolgesınde, yanı ustten sat, alttan al,

Harıka oturmus 60 dak grafıkte...

http://img297.imageshack.us/img297/7430/dfsgsgsgs.png (http://img297.imageshack.us/my.php?image=dfsgsgsgs.png)

bgungor68
23-05-2009, 18:07
Vob ta bütün trendi yakaladı. Forexte de majorler paritelerde de bayağı iyi iş çıkardı.

teo
23-05-2009, 18:10
Vob ta bütün trendi yakaladı. Forexte de majorler paritelerde de bayağı iyi iş çıkardı.

aslında notrade bolgesınde hıc poz alınmasa buyuk para goturmus, no trade bolgesı cok dallama bır bolge , her sey mumkun, yanı yesılden sonra no trade gelırse mantıken short yapılması lazım, cunku en tepe yesılın bıttıgı yer olur, ama bu sekılde olmamıs bazı yerlerde...

Ben oynasam kesınlıkle adı uzerınde NOTRADE bolgesınde poz alınmasa, tum tradeden , memede süt bitene kadar süt içilir.

:) heheheh

teo
23-05-2009, 18:11

şimdi farkettim, sizde farkettinizmi, indikator, fiyat ile 1:1 aynı hareketi yapmıs, sankı bır kopyası...

bgungor68
23-05-2009, 18:19
sistem güzel.. No trade bolgesinde ben Destekte al, direncte Sat yapımaya calısıyorum.
http://img40.imageshack.us/img40/6484/eurusdr.png

bgungor68
23-05-2009, 18:20
BU DA VOB 30 İÇİN SİSTM
http://img40.imageshack.us/img40/3241/x30yv.png

Dantes
23-05-2009, 18:29
Kapanıştan sonra durum nasıl gözüküyor sizin sistemlere göre?:D
bana ise sorunuz sn catedral benim bir sistemim gunluk coktan sat verdi digeri ise ortada ne al ne sat.saatlik ve alti olan.

bgungor68
23-05-2009, 18:38
TRO_CC en son hali bu.. MQL4 teki aynı degerleri veriyor
===========
denom:= (HH - LL) / C*10;
num:= ( REF(C,-4)- C) / C*10;
if( denom>0 ,cmi, 0);
80;
20
============

bgungor68
23-05-2009, 18:40
TRO_CMI deki sayıları nasıl yorumluyoruz?.. Meta trader ile Matriks formul degerleri aynı... EUR USD M30 = 28 her ikisnde periyodu HAF yapıncada 65 çıkıyor.. formulde hata yoktur...

Dantes
23-05-2009, 18:41
if( denom>0 ,cmi, 0);
80;
20
===================

tesekkurler dostum 60 dk da bile cok gurultulu gozukuyor.

Dantes
23-05-2009, 18:45
Sizin daha once yazdıgınız heart of forex, cok guzel oturuyor,matriks icin

Indıkator
-----------
100*(c-llv(l,24))/(hhv(h,24)-llv(l,24))
------------------
Ea
------------------
Boga Piyasasi

100*(c-llv(l,24))/(hhv(h,24)-llv(l,24)) >=75

---------------------
Ayi piyasası

100*(c-llv(l,24))/(hhv(h,48)-llv(l,24)) <=25

----------------------

Ea için yesil long, kırmızı short, ara bolge sıyah no trade, veya ustten sat, alttan al,

60 dakıka lık grafık ıcın...
evet bu cok iyi bir alim satim indikatoru daha oncede yazmistim tro_cmi ind. e gore super

bgungor68
23-05-2009, 18:47
Periyotlarda çıkan rakamların yorumlanması farklı sanırım.
I've checked the code and have clarified everything:
if CMI > 80 - it will be in green -
means TRENDY market
(for both Up and Down trend -
this was the reason of my initial confusion)

if CMI < 20 - it will be in red -
means CHOPPY market.

what happens in between -
will be in orange = FLAT.

When I'm standing in the rain, I really want to know
how wet I'm (or how strong rain is),
as soon as I'm in pocession of rain strength indicator.

And I do need a definition, because I'm a scientist.

Definition of a choppy market:
Market with prices pushing up and down considerably
or within a narrow defined range
but with no resulting overall price movement in either direction.
..

Dantes
23-05-2009, 18:52
Bu yazdıgın ındıkator Sayın Hdıoxyde ıle beraber bence sadece bu uygulansa vobda ıs yapar.

Su an vob notrade bolgesınde, yanı ustten sat, alttan al,

Harıka oturmus 60 dak grafıkte...

http://img297.imageshack.us/img297/7430/dfsgsgsgs.png (http://img297.imageshack.us/my.php?image=dfsgsgsgs.png)
bu tur indikator klasik asiri al sati gosteriyor daha once belirttigim gibi CCI(24) olarak bakin mesela ayni goruntu geliyor. yine basa donuyoruz. sistem gosterir biz uygularmiyiz. hatta stoch ile bakarsak daha onceden yani 80 e gelmeden al diyor gibi. yanlis anlasilmasin yararsiz falan demiyorum. onemli olan bizim durumumuz.

teo
23-05-2009, 19:13
Ben tamamı ıle artık sadece ınsıde tradıng yapıyorum,

Su an bunun detaylarını okuyorum, anlamaya calısıyorum.

Kırılma anını yakalayınca guzel para verıyor, Ama puf noktaları var.

Tam anlıyayım, burada da yazarım...

teo
23-05-2009, 19:17
Tabı burada da en buyuk sorun vade sorunu. Grafıge bakarsanız haftalık grafıkler muthıs para bırakmıs, Gunlukler veya daha alt perıyoda ınınce daha az pıps kazanılmıs.

Mesele haftalık basında ıse sorun yok, ama degılse gerı cekılmeler can yakar.UsdJpy de oldugu gıbı , Haftalıklar bır sey kazandırmazken, gunluk guzel kazandırmıs, demekkı bır kısımını gerı tepmıs...

Ben sımdılık H1 de bunu uyguluyorum..

http://img297.imageshack.us/img297/8861/220520092300dibs.gif (http://img297.imageshack.us/my.php?image=220520092300dibs.gif)

teo
23-05-2009, 19:40
http://www.hisseyorum.net/?Katid=48

reklam vermıs , yon neresı cart curt
haftanın dusenlerı haftanın cıkanları, zart zurt,

Pekı short kazandırırmı ?

Tıklıyorsun,

Bedava degıl,

Neymıs short kazandırırmı, kaybettırımı onu soyleyecek, ama once para vermen lazım.

Yuru gıt ısıne zındık, para oyle kazanılırmı,

Sadece adam gagalanır.

Iyı bende soyleyecegım, hadı hesabıma havale yapın.

:)

Mıllet borsadan kazanamıyacagını anlayınca mılletı gagalama yolu secmıs.

En cok dusenler, en cok cıkanlar...

He olur..

Buna da verelım mı para....

teo
23-05-2009, 19:50
Learn about insidebar based trades-videos

http://www.traderji.com/technical-analysis/9257-learn-about-insidebar-based-trades-videos.html

Dantes
23-05-2009, 20:39
bu al-sati ancak senin gibi biri uygularsa iyi sonuc verir. bizim sinirler lacka olmus.

bgungor68
23-05-2009, 21:28
http://img7.imageshack.us/img7/8263/eurusdx.gifhttp://img5.imageshack.us/gal.php?g=usdjpyi.gif

bgungor68
23-05-2009, 21:30
http://img43.imageshack.us/img43/2346/gbpusd.gif

bgungor68
23-05-2009, 21:31
http://img43.imageshack.us/img43/5702/usdchf.gif

bgungor68
23-05-2009, 21:32
http://img38.imageshack.us/img38/4404/usdjpy.gif

bgungor68
23-05-2009, 21:34
Oklar Poza giriş sevileyeri. Noktalar Pozdan Çıkış için...

teo
23-05-2009, 21:54
MACD REVERSED CROSSOVER SYSTEM CODE

For MetaStock Exploration

Long entry:
Cross(Mov(MACD( ),9,E),MACD( ))

Short entry:
Cross(MACD( ),Mov(MACD( ),9,E))

For MetaStock TradeSim Enterprise Exploration:

EntryTrigger := Ref(Cross(Mov(MACD( ),9,E),MACD( )),-1);
EntryPrice := OPEN;
ExitTrigger := Ref(Cross(MACD( ),Mov(MACD( ),9,E)),-1);
ExitPrice := OPEN;
InitialStop := 0; { no initial stop used }

ExtFml( "TradeSim.Initialize");
ExtFml( "TradeSim.RecordTrades",
"MACD Crossover Reversed", {Trade Data Filename}
LONG, {Trade Position Type}
EntryTrigger, {Entry Trigger}
EntryPrice, {Entry Price }
InitialStop, {Optional Initial Stop}
ExitTrigger, {Exit Trigger}
ExitPrice, {Exit Price}
START); {Recorder Control}

--Donald W. Pendergast Jr.

teo
23-05-2009, 21:55
MetaStock code for fixed-percentage trailing stop from "Using Initial And Trailing Stops" by Sylvain Vervoort (http://technical.traders.com/sub/Codes/2009/052009Vervoort2.asp)

Here, I calculate the maximum allowed loss based on a fixed percentage of the closing price.

Fixed-percentage trailing stop for MetaStock

{SVE_Stop_Trail%_Date: Fixed percentage trailing stop from date}
InpMonth:=Input("Month",1,12,1);
InpDay:=Input("Day",1,31,1);
InpYear:=Input("Year",1800,2050,2009);
LongShort:=Input("1=Long or 2=Short? ",1,2,1);
InitStop:=Input("Initial Stop Price",0.1,10000,10);
Perc:=Input("Trailing Stop Percentage",1,30,12);
Loss:=C*Perc/100;
Entry:= InpYear=Year() AND InpMonth=Month() AND InpDay=DayOfMonth();
StopLong:=ExtFml("AdvancedStop.StopLong", Entry,InitStop,0,C-Loss,0,0,0,0);
StopShort:=ExtFml("AdvancedStop.StopShort",Entry,
Initstop,0,C+Loss,0,0,0,0);
Trail:=If(LongShort=1,Stoplong,Stopshort);
Trail

teo
23-05-2009, 21:56
MetaStock code for "Average True Range Trailing Stops" by Sylvain Vervoort (http://technical.traders.com/sub/Codes/2009/062009Vervoort.asp)

Code from page 34 of the June 2009 issue:

{Get the required ATR period;}
period:=Input("ATR Period :",1,100,5);
{Calculate the biggest difference based on the true range concept;}
diff1:=Max(H-L,Abs(H-Ref(C,-1)));
diff2:=Max(diff1,Abs(L-Ref(C,-1)));
{Use Wilders' moving average method to calculate the Average True Range;}
Mov(diff2,period*2-1,E)

Sidebar code from page 35 of the June 2009 issue:

ATR TRAILING STOP
{SVE_Stop_trail_ATR}
atrper:=Input("ATR period :",1,100,5);
atrfact:=Input("ATR multiplication :",1,10,3.5);
loss:=atrfact*ATR(atrper);
trail:=
If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
Max(PREV,C-loss),
If(C < PREV AND Ref(C,-1) < PREV,
Min(PREV,C+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Trail

Code from page 36 of the June 2009 issue:

Long position: SVE_StopLong_Trail_ATR_Date.

{SVE_StopLong_Trail_ATR_Date - ATR trailing stop long from date}
StopLong:=ExtFml( "AdvancedStop.StopLong", Entry,InitStop,0,C-Loss,0,0,0,0);
StopLong

Short position: SVE_StopShort_Trail_ATR_Date.

{SVE_StopShort_Trail_ATR_Date - ATR trailing stop short from date}
StopShort:=ExtFml("AdvancedStop.StopShort",Entry,
InitStop,0,C+Loss,0,0,0,0);
StopShort

Sidebar code from page 38 of the June 2009 issue:

ATR MODIFIED
{SVE_ATR_Mod}
period:=Input("ATR Period :",1,100,5);
HiLo:=If(H-L<1.5*Mov(H-L,period,S),H-L, 1.5*Mov(H-L,period,S));
Href:=If(L<=Ref(H,-1),H-Ref(C,-1),(H-Ref(C,-1))-(L-Ref(H,-1))/2);
Lref:=If(H>=Ref(L,-1),Ref(C,-1)-L,(Ref(C,-1)-L)-(Ref(L,-1)-H)/2);
diff1:=Max(HiLo,Href);
diff2:=Max(diff1,Lref);
Wilders(diff2,period);

Sidebar code from page 39 of the June 2009 issue:

MODIFIED ATR WITH TRAILING STOPS
{SVE_Stop_Trail_ATR_Mod}
period:=Input("ATR period :",1,100,5);
atrmod:=Wilders(diff2,period);
loss:=atrfact*atrmod;
trail:=
If(C>PREV AND Ref(C,-1)>PREV,
Max(PREV,C-loss),
If(C < PREV AND Ref(C,-1) < PREV,
Min(PREV,C+loss),
If(C>PREV,C-loss,C+loss)));
Trail

Sidebar code from page 40 of the June 2009 issue:

Modified ATR trailing stop from start date
Since you are using your own trading method to finding entry points, you certainly want
to be able to use your own entry date. So again, since the number of input parameters in
MetaStock is limited to six, we have to create separate formulas for a long or a short
position:

Long position: SVE_StopLongMod_Trail_ATR_Date.

{SVE_StopLongMod_Trail_ATR_Date}
StopLong:=ExtFml( "AdvancedStop.StopLong", Entry,InitStop,0,C-Loss,0,0,0,0);
StopLong

Short position: SVE_StopShortMod_Trail_ATR_Date.

{SVE_StopShortMod_Trail_ATR_Date}
StopShort:=ExtFml("AdvancedStop.StopShort",
Entry,InitStop,0,C+Loss,0,0,0,0);
StopShort

teo
23-05-2009, 22:05
Inside Bar

http://www.forex-tsd.com/metatrader-4/3592-inside-bar.html

teo
23-05-2009, 22:07
Inside Bar Forex Trading Trigger Strategy (http://www.forexvideozone.com/3025-inside-bar-forex-trading-trigger-strategy)

http://www.forexvideozone.com/3025-inside-bar-forex-trading-trigger-strategy

teo
23-05-2009, 22:08
IBNR4-1 Trading Naked Setup

http://www.trading-naked.com/InsideBarNR4Setup.htm

teo
23-05-2009, 22:11
Multiple Timeframe Trading Video

http://transcripts.fxstreet.com/2008/09/multiple-timefr.html

teo
23-05-2009, 22:12
A Trading Technique using the Inside Bar with the MACD

http://www.traderslog.com/macdinsidebar.htm

teo
23-05-2009, 23:07
Sayın MOzkan gozukmuyor, bır kac gundur, umarım ıyıdır..

AMON RA
24-05-2009, 00:19
Uzun zamandır yazmak kısmet olmamıştı.aslında bu topiğe yazmak bana zor üstadların içinde! Neyse karınca kararınca vadeli ile görüşüm şu şekilde. YVADE 60 dk grafik macd sat vermiş durumda ve belirgin bir uyumsuzluk söz konusu.Üssel ortalamalar kıvrılmaya başlamış budurum shortçuların işine gelsede 14 mayıs saat 11de oluşan dipten itibaren oluşan yükseliş kanalı halen kırılmış değil.Bu kanal kırılmadığı müddetçe yükseliş akımının devam edeceği düşünülür.Lakin hem oluşan uyumsuzluklar hemde dowun dün gece yaptığı hareketler. Kafamda soru işareti yaratıyor.

teo
24-05-2009, 11:16
Bu topikte bir sürü sistem yazdık çorbaya döndü, BU nedenle yazdıklarımı ayrı topiklere tasıyacagım.Ve orada sistem olarak tartısırız.

Bu topıkte bellı bır ortak sıstem yoktur.Sadece fıkırlerımızı tartısalımdır.

PAŞA
24-05-2009, 11:47
Bu topikte bir sürü sistem yazdık çorbaya döndü, BU nedenle yazdıklarımı ayrı topiklere tasıyacagım.Ve orada sistem olarak tartısırız.

Bu topıkte bellı bır ortak sıstem yoktur.Sadece fıkırlerımızı tartısalımdır.

Sn.Teo

Bu siteye üye olalı 2-3 gün oldu.Topiğiniz o kadar yararlı ki en baştan okumaya başladım ve şu an 30 küsürüncü sayfadayım.
Bence yazılarınızı başka topiklere dağıtıp bizim işimizi zorlaştırmayın:)
Burada herşeyi bulabilelim.Sevgiler:)

bgungor68
24-05-2009, 13:05
Sevgili Teo, Matriksten Metatradere veri aktarma için yazdıgımız metod için de bir başlık açılsa olurmu?.. SAnırım "Keykafe" okuyucuları Meta trader ile Endeks grafiklerini nasıl oluyor diye düşünüyorlardır..

bgungor68
24-05-2009, 13:06
Sistemleri alt başlıkta toplamanız arşiv açısından çok süper olmuş. Lineer Regresyonu lütfen unutmayın :)...

bgungor68
24-05-2009, 13:12
Market Profile metodu da bir alt başlığı hakediyor sanırım :) ... Bunlar bir kitapta toplansa nasıl olur?

teo
24-05-2009, 13:18
Sevgili Teo, Matriksten Metatradere veri aktarma için yazdıgımız metod için de bir başlık açılsa olurmu?.. SAnırım "Keykafe" okuyucuları Meta trader ile Endeks grafiklerini nasıl oluyor diye düşünüyorlardır..

lutfen siz acarmısınız dusunduklerınızı, ben her yere yetısemıyorum, ebook yolluyorum su an...

Dantes
24-05-2009, 18:35
sn hdioxyde yeni sistem onerisi olan "Hareketli Ortalamalarla Bir Sistem Önerisi" de cci yada heart of forex yada diger asiri alim satim grafikleri gibi bir sekil veriyor bize dikkat ettinizmi birebir ayni gibi.

karınca06
24-05-2009, 21:03
arkadaşlar daha önce bu topiği foreks topığı olduğunu düşündüğüm için takip etmiyordum ama dün nöbette baktım ki farklı bır topık sıstemler var buyuk bır zevkle 360 sayfayı birden okudum bitirdim sn teo ve diğer arkadaşların iznini almadan matrikste çalışan tum sıstemlerı aldım ve matrıkse kurdum ındıkatörlerle birlikte.çalışmalarınız ve paylaşımlarınız için teşekkürler.keşke bildiğim birşeyler olsada sizinle paylaşabilsem.

bgungor68
25-05-2009, 01:42
Sistem özellikle kısa periyotta da çok verimli :
http://img38.imageshack.us/img38/5909/euusd.gif

bgungor68
25-05-2009, 01:44
http://img36.imageshack.us/img36/2346/gbpusd.gif

bgungor68
25-05-2009, 01:45
sistemin yorumu :
Kırmızı = uptrend, Mavi = donw trend, Yesil = Flat...

teo
25-05-2009, 01:58
EurGbp Cok guzel bır trend vad edıyor.Haftalık pıvotunun da 6 pıps uzerıne cıktı..

http://img25.imageshack.us/img25/7336/250520090000dibs.gif (http://img25.imageshack.us/my.php?image=250520090000dibs.gif)

teo
25-05-2009, 03:54
sistemin yorumu :
Kırmızı = uptrend, Mavi = donw trend, Yesil = Flat...

istersen bunu da topık halıne getırelım, deneyenler goruslerını yazarlar..

teo
25-05-2009, 10:15
Forekste her zaman pips aralığı düşük paritelerde işlem yapalım.

Bu da Major Paritelerdir.

USDJPY
USDCHF
GBPUSD
EURUSD

Birde major olmayıpta pips aralığı çok düşük iki parite daha vardır. BUnlarda olabilir.

EURJPY

EURGBP

Bunlar dışındaki tüm pariteler, daha pozisyon açarken pips aralığı sebebi ile cebinizden para çalarlar.

ardasu
25-05-2009, 11:04
http://img7.imageshack.us/img7/8263/eurusdx.gifhttp://img5.imageshack.us/gal.php?g=usdjpyi.gif
sn.bgungor bu ea yı mq4 te nasıl uyguluyoruz ?birde bunun matriks versiyonu var mı?yazarsanız denemek istiyorum.

Dantes
25-05-2009, 11:27
sn ardasu bu ea degil iki tane indikator. mt4 e demek istiyorsaniz ayni expert/indicator altina atin sonra grafik acip ustune ekleyin.

ardasu
25-05-2009, 15:06
sn ardasu bu ea degil iki tane indikator. mt4 e demek istiyorsaniz ayni expert/indicator altina atin sonra grafik acip ustune ekleyin.

sn.dantes bu indikatörleri ben bulamadım ,daha önce adresi verilmişmiydi?

Dantes
25-05-2009, 15:22
eur/gbp de artik artis zamani geldi.

Dantes
25-05-2009, 15:23
sn.dantes bu indikatörleri ben bulamadım ,daha önce adresi verilmişmiydi?
keysistem altinda silver trading icinde var.
o kismi mutlaka okuyun ama

alta ekledim mesaji:
http://www.megaupload.com/?d=4PD8B5A4
http://www.megaupload.com/?d=T3QCRE47

MT4 kurup deneyeblirsiniz. Her periyotta başaralı. Hızlı trade için M5 ve M1 bile iyi sonuc veriyor..

bgungor68
25-05-2009, 17:37
sn.Karınca06 formullu Matriks için EA ornegi..
http://rapidshare.com/files/237069661/KARINCA06.mea.html

bgungor68
25-05-2009, 17:49
karinca06.mea dosyasını matrikste Expert Adviser da SISTEM AL dan secip yukleyebilirsiniz...

karınca06
25-05-2009, 17:50
arkadaşlar yukarıdakı ındıkatör sn teo nun yazıları arasında buldugum bır ındıkatördu bilgisayar özürlü olduğum için daha yukleyemedım umarım sonuçlar ıyıdır.başka bir arkadaşın yazdığına göre pıyasada 6000 ytl ye satılıyormuş.

karınca06
25-05-2009, 17:54
tşk ler bgungör ekledım sadece sorun alt banda veya yukarıdakı banda carpmadan dönüşlerde.bunuda ındıkatörü alta atarak görsel çözebılırım.

teo
25-05-2009, 19:50
karinca06.mea dosyasını matrikste Expert Adviser da SISTEM AL dan secip yukleyebilirsiniz...

son yukselıste fena cuvallamıs...herhalde bu da aşırı alım satım indikatoru ki, uyanamamış...trendde..

http://img198.imageshack.us/img198/1985/dsadfadfadfs.png (http://img198.imageshack.us/my.php?image=dsadfadfadfs.png)

bgungor68
25-05-2009, 19:53
19/05/2009 13:54:45 GBP/USD Açılış 3621515 1.55118 20,000.00

19/05/2009 13:54:57 USD/JPY Kapama 3621513 96.375 -20,000.00 3621517 96.301 20,000.00 -1480 -15.36 19/05/2009 13:55:09 EUR/USD Açılış 3621518 1.36371 20,000.00

19/05/2009 14:05:08 USD/JPY Açılış 3621521 96.31 20,000.00

25/05/2009 19:44:06 GBP/USD Kapama 3621515 1.55118 -20,000.00 3624187 1.59068 20,000.00 790 790 25/05/2009 19:47:27 EUR/USD Açılış 3624189 1.4006 -20,000.00

25/05/2009 19:48:08 EUR/USD Kapama 3621518 1.36371 -20,000.00 3624190 1.40053 20,000.00 736.4 736.4

bgungor68
25-05-2009, 19:53
Svg Teo, Paritem deki en son gesap hareketim :) .. sistemler işliyor sorun yok. buranın kıymetini bilene :)...

bgungor68
25-05-2009, 19:55
19/05 te acılan GBPUSD pozdundan (20K) kazanc: 790 usd , EURUSD (20k) 736 usd kazanc.. pozlar az önce kapandı... realize...

teo
25-05-2009, 19:58
19/05 te acılan GBPUSD pozdundan (20K) kazanc: 790 usd , EURUSD (20k) 736 usd kazanc.. pozlar az önce kapandı... realize...

bol kazançlar,

Sistemler çalışıyor ama çalışmayan bizim irademiz..

Silver sonucu mu bu, Eğer bu silver sonucu ise sonucu ilgili topiğe de yazarsan performansları da görebiliriz.

ben bir performans yazacağım, herkes şaşacak...Halen bekliyorum...

teo
25-05-2009, 20:05
Sayın Gungor, performansları para olarak hesaplıyamayız, ıstersenız pıps olarak yazalım aklımız karısmasın, herkesın pozisyonu farklıdır cunku,kac pıps edıyor bu kar...

bgungor68
25-05-2009, 20:14
GBPUSD açılıs : 1.55118.... kapanıs : 1.59068 yaklasık 400 pips
EURUSD OPN : 1.36371..... KAPANIS :1.40053 yaklasık 400 pips..

bgungor68
25-05-2009, 20:18
Svg. Teo birde VOBU yazsamı :) Mazaalllahhh nazalar degebilir.. Vobu varın siz dusunun :)....

karınca06
25-05-2009, 20:57
son yukselıste fena cuvallamıs...herhalde bu da aşırı alım satım indikatoru ki, uyanamamış...trendde..

http://img198.imageshack.us/img198/1985/dsadfadfadfs.png (http://img198.imageshack.us/my.php?image=dsadfadfadfs.png)

sn teo uyanmışta alt çizgiye degmediği için yoksa indikatör altta

http://i39.tinypic.com/2yzbdye.png

lafola
25-05-2009, 21:02
Grafikte son olarak arka arkaya 2 SAT komutu var ..SAT ardından bir AL komutu gelmesi gerekmezmi?

teo
25-05-2009, 21:11

degdırmeden olmaz dıyor ha , mutlaka dokunduracak,

Asırı alım satım ındıkatoru bu demekkı,

ZAten en tehlıkelı andır bu, ve cok para kaybettırır.

Asırı alım satım bolumunden cıkıp da yenıden gırerse, en guclu andır, ve parcalar atar.

En guclu olunan an, asırı bolgeden cıkıp da yenıden gırılmesıdır. En az 2 kat daha mesafe alır, ve acıta acıta, boğar adamı...

Ben bunu cok iyi bilirim, çok acıttılar bir zamanlar....Unutmam mümkün değil...

Bir trader için terse kalınacak en kötü noktadır. Para sıfırlanır.

Aşırı bölgeden cıkıp , yenıden asagı gıtmeden tekrar girmesi...

Allah düşmanıma göstermesin böyle bir anı....

Bu kurt kapanından kurtulmanın tek yolu şudur, uyanık olmak lazım,

EĞer short iseniz, ve pozisyon tersinize uzun bir yeşil bar gelirse, bir an bile düşünmeden ,pozisyonu kapatıp, hemen terse dönmeniz gerekir.

Bu uzun ters çubuk veya sabah gapı, indikatörün dönüp ,daha da güçlü şekilde aynı bölgeye gideceğinin belirtisidir.

Sevgiler...

karınca06
25-05-2009, 21:16
sn bgungör eger size zahmet olmazsa boş bir vaktınızde formulu çizgileri aşagıdan yukarıya kestığınde al yukarıdan aşagıya keserse sat diye değiştirebilirmiyiz.o zamanda bazı sınyaller çift gelir ama doğru alarmlar olur.

bgungor68
25-05-2009, 21:43
sn bgungör eger size zahmet olmazsa boş bir vaktınızde formulu çizgileri aşagıdan yukarıya kestığınde al yukarıdan aşagıya keserse sat diye değiştirebilirmiyiz.o zamanda bazı sınyaller çift gelir ama doğru alarmlar olur.
http://rapidshare.com/files/237147685/KARINCA06.mea.html
dediğiniz gibi son editlenmiş halii...

karınca06
25-05-2009, 21:51
bgungör cok tşk ederım eskı halinden cok cok ıyı

PAŞA
25-05-2009, 22:04
Metastock downloader dan (excel formatından) ,mq4 e (csv formatına) dönüşümü nasıl yapabiliriz?Bilen varsa ve yardımcı olursa çok makbule geçer...

bgungor68
25-05-2009, 22:06
bgungör cok tşk ederım eskı halinden cok cok ıyı
Güle güle kullanın. bol kazanaçlar..

lafola
25-05-2009, 22:11

http://i39.tinypic.com/2yzbdye.png

Bu grafikte son dönemde arka arkaya 2 tane SHORT sinyali olması kimseyi rahatsız etmiyormu acaba ?

teo
25-05-2009, 22:12
Bu grafikte son dönemde arka arkaya 2 tane SHORT sinyali olması kimseyi rahatsız etmiyormu acaba ?

benı etmıyor cunku vob da oynamıyorum :) heheheh

karınca06
25-05-2009, 22:15
lafola yeni şeklini denermısın rahatsız etmedı cunku saat 17 den sonra yapılan bir sistemdir.

teo
25-05-2009, 22:30
Lafola ıcın

http://img29.imageshack.us/img29/6415/asasasasas.png (http://img29.imageshack.us/my.php?image=asasasasas.png)

Dantes
26-05-2009, 08:52
Svg. Teo birde VOBU yazsamı :) Mazaalllahhh nazalar degebilir.. Vobu varın siz dusunun :)....
vobu mt4 tasiyarak mi yaptiniz silver ile yoksa matrikslemi hangi periodda?

karınca06
26-05-2009, 08:52
günaydın sistemciler.

Dantes
26-05-2009, 14:30
ayrimlar guzeldi ama sn teo nun ilk basta dedigi sey ortaya cikiyor yavas yavas karmasa okuma guclugu karisikliklar....

SubZero5
26-05-2009, 23:41
rapidshare.com/files/.../KARINCA06.mea
dediğiniz gibi son editlenmiş halii...bu dosyayı bir kere daha yüklemek mümkün olabilir mi acaba?

teo
26-05-2009, 23:49
Working with Excel (tools, indicators, conversion ...)

http://www.forex-tsd.com/tools-utilities/4457-working-excel-tools-indicators-conversion-2.html

ardasu
27-05-2009, 09:31
mt4 de grafiği haftalık görmek istediğimde sadece 1 bar gözüküyor.
Bunun ayarı nasıldır acaba?

teo
27-05-2009, 09:34
mt4 de grafiği haftalık görmek istediğimde sadece 1 bar gözüküyor.
Bunun ayarı nasıldır acaba?

SAg SOl okları ıle oynayın duzelecektır...

teo
27-05-2009, 09:36
Hep sorunumuz aynı...

Gırdıgımız pozisyon bızı saatlerce bekletıyor,

Acaba su sekılde bır sey bulabılırmıyız. Poz aldıgımız dakıka hareket baslasa...

Yanı yıne aynı soru...

Volarite yı nasıl olcerız...

Volarite demek hareket demek..

Once volarite olacak, sonra yonu tesbıt edecegız.

Volarite olmayınca sıstemler genelde yanlıs sınyal verır, cunku market serserıce hareket edıyordur,

Yanı Damıanı ve Ehlere gore gurultusu yuksek market,,

Şakın ördek gibi nerden dalacağı belli olmaz....

Damıanı bunun ıcın bır ındıkator gelıstırmıs,marketın gurultulu oldugu bolgede NOTRADE dıyor, Indıkatorle guvenılmez dıyor.

Ehler de aynı sekılde bır ındıkatoru var, Gurultu ındıkatorlerı...

Bu konuyu Sayın Hdioxyde ile dıger forumda uzun uzadıya yazmıstık.

Ama maalesef bu ıkı ındıkatorde başarısız....

Bır bakarız kı al gelmıs, fıyat gerı cekılmıs,

Bır bakarız kı sat gelmıs, fıyat yukselmıs...

Herseyın bası volarite...

Bunu olcecek basarılı bır yontem var mıdır...

Sımdılık Gozlemıme aldığım başarılı gıbı duran bir seyler buldum....

ardasu
27-05-2009, 09:38
[QUOTE=teo;109093]SAg SOl okları ıle oynayın duzelecektır...[/QUOTE

Maalesef olmuyor,dün programı yeniden de kurdum ama yine düzelmedi.:)

Dantes
27-05-2009, 09:54
svg ustad bence volatility icin en iyi gosterge ADX ve yardimcilaridir. gerisi bos. mesela gonderdiginiz sistem yada onlara gore sinyalleri verdiginizde ya uzun bekleme yada tersine oldugu durumlarda bunu adx ile inceledigimde sebebi bulabiliyorum mesela gecen 8 saat bekleyip durdugumuz yer gibi.(onun icin size bazen cok anlamsiz gelen sorular soruyorum karsilastirma yapmak icin yoksa aptalligimdan degil)
bence tek etkili ve ise yarayan sey asiri alim satim ve adx tir.

teo
27-05-2009, 10:08
svg ustad bence volatility icin en iyi gosterge ADX ve yardimcilaridir. gerisi bos. mesela gonderdiginiz sistem yada onlara gore sinyalleri verdiginizde ya uzun bekleme yada tersine oldugu durumlarda bunu adx ile inceledigimde sebebi bulabiliyorum mesela gecen 8 saat bekleyip durdugumuz yer gibi.(onun icin size bazen cok anlamsiz gelen sorular soruyorum karsilastirma yapmak icin yoksa aptalligimdan degil)
bence tek etkili ve ise yarayan sey asiri alim satim ve adx tir.

Adx de kurbaganın gozunu patlatıyor... Yukselene kadar 2 gun gecer...Daha farklı bır sey bulunması gerekır....

Dantes
27-05-2009, 10:13
Adx de kurbaganın gozunu patlatıyor... Yukselene kadar 2 gun gecer...Daha farklı bır sey bulunması gerekır....
eski periodunuzda daha iyi sonuc veriyor saatlikte zor tabi cycle lar cok hizli olunca. ama bu destek gostergesi sizi bu cyclelara sokup kucuklerinden korumak icin.

PAŞA
27-05-2009, 10:28
Hep sorunumuz aynı...

Gırdıgımız pozisyon bızı saatlerce bekletıyor,

Acaba su sekılde bır sey bulabılırmıyız. Poz aldıgımız dakıka hareket baslasa...

Yanı yıne aynı soru...

Volarite yı nasıl olcerız...

Volarite demek hareket demek..

Once volarite olacak, sonra yonu tesbıt edecegız.

Volarite olmayınca sıstemler genelde yanlıs sınyal verır, cunku market serserıce hareket edıyordur,

Yanı Damıanı ve Ehlere gore gurultusu yuksek market,,

Şakın ördek gibi nerden dalacağı belli olmaz....

Damıanı bunun ıcın bır ındıkator gelıstırmıs,marketın gurultulu oldugu bolgede NOTRADE dıyor, Indıkatorle guvenılmez dıyor.

Ehler de aynı sekılde bır ındıkatoru var, Gurultu ındıkatorlerı...

Bu konuyu Sayın Hdioxyde ile dıger forumda uzun uzadıya yazmıstık.

Ama maalesef bu ıkı ındıkatorde başarısız....

Bır bakarız kı al gelmıs, fıyat gerı cekılmıs,

Bır bakarız kı sat gelmıs, fıyat yukselmıs...

Herseyın bası volarite...

Bunu olcecek basarılı bır yontem var mıdır...

Sımdılık Gozlemıme aldığım başarılı gıbı duran bir seyler buldum....

maf_2
ve BBands~1 göstergelerini birarada kullanmayı denediniz mi?Direk volatilite ile ilgili değil ama ,15 dk larda geç kalmayı biraz olsun önlüyor gibi...

Dantes
27-05-2009, 10:34
sn pasa
maf2 nedir bband bildigimiz bolinger mi maf 2 eklerseniz seviniriz yada link.

PAŞA
27-05-2009, 10:50
http://rapidshare.com/files/237704321/BBANDS_1.mq4.html

http://rapidshare.com/files/237704631/maf_2.mq4.html

bgungor68
27-05-2009, 10:52
Market tipi için Matriks için bir indikatorum var. Metodun ismi Fractal dimension. Çizginin üstü Trend piyasa, Altı ise Chopy market. YAtay piyasa.. Hurst Metod:
===============FDI========
pr:=C;
periods:=100;
Ri:= LOG(C/REF(C,-1));
Mn:= SUM(ri,periods)/periods;
X:= SUM((Ri-Mn),periods);
Rn:= HHV(X,periods) - LLV(X,periods);
Sn:= SDEV(Ri,periods);
Hurst:= LOG(Rn/Sn) / LOG(periods/2);
FDI:= 2 - Hurst;
1.2;
FDI

==========================0

bgungor68
27-05-2009, 10:53
Hızlı Tade için Periyod sayısını azaltablirsiniz. ama Optimimum seviyesi 100 ..

bgungor68
27-05-2009, 10:55
Frantional Dimension Trde metod aslında Random Walk temeline dayanıyor. Hani Kar tanelerinin o guzelim şekilleri var ya , işte o Fractional Dimension.. Karışıklıklar içinde bie bir duzen vardır ilkesi var.

bgungor68
27-05-2009, 10:56
CMI gibi FDI de Market tipini gosteriyor.

FKT
27-05-2009, 12:15
http://www.megaupload.com/?d=1EABUBLB

burada forex forumlarını gezerken gördügü bir sistemi koyuyorum 5dk ligi fena durmuyor H4 ise sabırlı kişiler için kazanclı olabilir..herkese bol kazanclar dilerim

Dantes
28-05-2009, 16:30
amerika acilirken hersey acayiplesiyor uzuyor kisaliyor ters kose yapiyor.

oguzt
29-05-2009, 00:52
Teo abi wss adında bir sistemle karsılastınmı hic incelemek istersen linki asagıda abi
saygılarımla
(tanıtım pdf inde para yonetım sistemi de vermis o hosuma gitti)
http://rapidshare.com/files/217480780/WSS_v9.4.3_Final_Version_-_best_on_GBPUSD_M30.rar

hdioxyde
29-05-2009, 11:33

Kurbağa gözü patlatmayan ADX'ler

http://img145.imageshack.us/img145/1358/adx01.jpg

http://img145.imageshack.us/img145/1736/adx02.jpg

http://img145.imageshack.us/img145/2457/adx03.jpg

..

Bu göstergelerin ne olduğunu nasıl hesaplandığını bulana İstanbul'un en iyi yaprak sarmacısında yemek ısmarlıyorum...

Akşama kadar süre size....

.

bgungor68
29-05-2009, 12:14
ADX göstergesini Smooth edilmiş halimi?

teo
29-05-2009, 12:22

http://img145.imageshack.us/img145/1358/adx01.jpg

http://img145.imageshack.us/img145/1736/adx02.jpg

http://img145.imageshack.us/img145/2457/adx03.jpg

..

Bu göstergelerin ne olduğunu nasıl hesaplandığını bulana İstanbul'un en iyi yaprak sarmacısında yemek ısmarlıyorum...

.

ucak bıletını de yollıyacakmsın, ıst dısı ıcın :)

Dantes
29-05-2009, 12:30
===================
ADX/PDI/MDI - True
===================
---8<------------------------------------

{ True ADX/PDI/MDI v2.0
Incorporating automatic Support/Resistance.

MetaStock's native ADX plots erratic ADX
values as periods are increased. e.g.,
compare this formula (50pds) to MS's ADX(50).

Copyright © 2003-2008 Jose Silva.
For personal use only.
http://www.metastocktools.com }

{ User inputs }
pds:=Input("ADX periods",1,100,14);
plot:=Input("plot: [1]ADX, [2]PDI, [3]MDI, [4]All",1,4,1);

{ Variables }
Lo1:=Ref(L,-1);
Hi1:=Ref(H,-1);

{ Plus Directional Movement (PDI) }
condUp:=H>Hi1 AND L>=Lo1
OR H>Hi1 AND L<Lo1 AND H-Hi1>Lo1-L;
PlusDM:=Wilders(condUp*(H-Hi1),pds)/ATR(pds)
*100;

{ Minus Directional Movement (MDI) }
condDw:=H<=Hi1 AND L<Lo1
OR H>Hi1 AND L<Lo1 AND H-Hi1<Lo1-L;
MinusDM:=Wilders(condDw*(Lo1-L),pds)/ATR(pds)
*100;

{ True Average Directional Movement (ADX) }
DMdiff:=Abs(PlusDM-MinusDM);
DMsum:=Max(PlusDM+MinusDM,.000001);
ADXtrue:=100*Wilders(DMdiff/DMsum,pds);

{ Final plot }
x:=If(plot=2,PlusDM,If(plot=3,MinusDM,ADXtrue));

{ Automatic OverBought/Sold historical levels }
avg:=Cum(x)/Cum(IsDefined(x));
pk:=Ref(x,-1)=HHV(x,3) AND Ref(x,-1)>avg;
pk1:=ValueWhen(1,pk,Ref(x,-1))*pk;
oBought:=Cum(pk1)/Cum(pk);
tr:=Ref(x,-1)=LLV(x,3) AND Ref(x,-1)<avg;
tr1:=ValueWhen(1,tr,Ref(x,-1))*tr;
oSold:=Cum(tr1)/Cum(tr);

{ Plot in own window }
oBought;oSold;
If(plot=4,PlusDM,x);
If(plot=4,MinusDM,x);
If(plot=4,ADXtrue,x)

---8<------------------------------------

kazandim mi ama ben ismarlarim

hdioxyde
29-05-2009, 12:35
ADX göstergesini Smooth edilmiş halimi?

Smooth edince yavaşlaması gerekmez miydi?

hdioxyde
29-05-2009, 12:35
ucak bıletını de yollıyacakmsın, ıst dısı ıcın :)

Evet ama SunExpress :-)

hdioxyde
29-05-2009, 12:37
===================
..............

kazandim mi ama ben ismarlarim

Üzgünüm Dantes o zaten ortadaki adx göstergesi, ben üsttekileri soruyorum. Adx'e göre daha hızlı tepki veren Teo'nun deyimiyle Kurbağa gözü patlatmayan göstergeleri soruyorum...

FKT
29-05-2009, 12:40
Laguerre miydi neydi o gosterge gibi geliyor

Dantes
29-05-2009, 12:48
Laguerre miydi neydi o gosterge gibi geliyor
degildir lager ustadi zaten kendisi onu sormaz sanirim.

Dantes
29-05-2009, 13:51
usd/try de cok pis trend hazirligi var gunlukte bile goruluyor artik. hayirlisi zaten dunden beri epey deger kaybetti 1.57idi simdi 1.53.

Dantes
29-05-2009, 14:00
OIL cok kritik bir yerde gunluk lin reg ile alltan gelen sdc nin tam kesistigi yerden bir de ustlerinde 65 usd direnci geciyor tam uclu kesisme yeri kirarmi kirarsa gider kiramazsa yamulur.

Dantes
29-05-2009, 14:02
sunu nasil yapariz

ms9 daki gibi degil mt4 de bir indikator cagirinca onun ustune baska birsey atilamiyor cci ustune ma atmak gibi ornek olsun diye yazdim
bilen varmi

oguzt
29-05-2009, 14:10
sunu nasil yapariz

ms9 daki gibi degil mt4 de bir indikator cagirinca onun ustune baska birsey atilamiyor cci ustune ma atmak gibi ornek olsun diye yazdim
bilen varmi
Dogru anladıysam bu resimdeki gibi yapabilirsiniz Sn Dantes sol taraftan ma yı tutup diger indicator penceresine atıyoruz cıkan ekrandan first indicator data yı secince ust uste oluyor
http://img9.imageshack.us/img9/3910/94986540.gif

Dantes
29-05-2009, 16:03
super cook tesekkurler sn oguzt oldu. heryerinde birseyler var hic aklima gelmedi orada olacagi sadece ortalamalar var zannedip hic alta kadar bakmamistim baksaydimda zaten anlamazdim.

hdioxyde
29-05-2009, 18:19

..

.

Anlaşılan yemeği kendi başıma yiyeceğim.

Göstergeler orta penceredeki True ADX göstergesinin RMI, CMO ve RSI'si idi...
Aşağıdaki grafikteki gösterge RMI, aşırı alım bölgesindeki dönüşlerini başarılı bir şekilde bir kaç bar gecikme ile tepe ve dipleri yani trend sonlarını işaretleyebildiğine dikkatinizi çekmek isterim....

Ben şöyle yorumluyorum.

Göstergenin aşırı alımdan dönüş trend sonu,
Aşağı iniş süreci düzeltme,
Aşırı satımdan yukarı dönerek aşırı alıma gidiş süreci ise trend...
Aşırı alımda kaldığı sürece trend devam ediyor.
Aşırı satımda kaldığı sürece yatay market...
Düzeltme sırasında aşırı satıma kadar inip fiyatın yönü değişmeden yukarı çıkışı düzeltmenin basit bir düzeltme boyutlarını aşarak yeni bir trende dönüşmesi...

Herkese iyi tatiller bana da afiyet olsun... k22

Not: sağdan 3. çizgiyi biraz sola kaçırmışım kusura bakmayın..

http://img20.imageshack.us/img20/2655/adx04.jpg

bgungor68
29-05-2009, 18:58
Sn.Hdioxyde sistemi tam olarak anlayamadım :( ADX'in uzerine RMO mu atıyoruz? CMO ve RSI nerededir?

hdioxyde
29-05-2009, 19:06
Sn.Hdioxyde sistemi tam olarak anlayamadım :( ADX'in uzerine RMO mu atıyoruz? CMO ve RSI nerededir?

Adx'in üzerine RMI atılmış hali yukarda... Hatırlarsanız ilk mesajda 3 grafik vardı her biri bir başka momentum göstergesi idi. bir rmi bir rsi biri de cmo ile oluşturulmuştu. Üçü de hemen hemen aynı işi görmektedir..

Mantık yavaş olan adx'in içindeki momenti ölçmek... teknik analizde genel bir prensiptir. Moment göstergeleri fiyatın biraz önünde gider. Ben de burada adx'in biraz önünde gidecek şekilde onun momentini ölçerek kurbağa gözü patlatmasına engel olmaya çalıştım...

rsi(adx(14),14) ya da cmo(adx(14),14) olarak metastock ya da matrikste bu göstergeler yazılabilir....

bgungor68
29-05-2009, 19:22
rsi(adx(14),14) >20 and <80 ise Trendy,
<20 ise yatay , >80 ise donus basladı gibi yorumlayablirmiyiz? Formule haline getirmeyi planladıgım için sormaktayım. MT4 de cevirmeye çalışıyorum ...

hdioxyde
29-05-2009, 19:41
rsi(adx(14),14) >20 and <80 ise Trendy,
<20 ise yatay , >80 ise donus basladı gibi yorumlayablirmiyiz? Formule haline getirmeyi planladıgım için sormaktayım. MT4 de cevirmeye çalışıyorum ...

Şöyle desek daha doğru

rsi(adx)<30 yatay market
rsi (adx)<30 ama yukarı dönüş olası trend başı
yükselen rsi(adx) trend
düşen rsi(adx)düzeltme
rsi(adx)>70 trendin aşırısı
rsi(adx)>70 üzerinde dönüş olası trend sonu

umarım yeterince açıklayıcı olabilimiştir. bu arada mt4'ün içindeki adx fonksiyonu yanlış hesap yaptığını okumuştum tsd forumda... dikkat edin...

onun yerine abs(pdi-mdi)/(pdi+mdi) kullanıp varsa wilders ile yoksa 2*period-1 uzunluğunda ema ile yumuşatmalısınız çıkan sonucu...

kolay gelsin

karınca06
29-05-2009, 19:57
arkadaşlar indikatörleri matrikse yukluyorum ılk yukledığımde ındıkatörler kısmında gözukuyor ama grafıgı kapatarak tekrar actıgımda ındıkatörler kısmında cıkmıyor bunun nedenını ve nasıl düzeltebılecegımı bılen varmı?

karınca06
29-05-2009, 20:03
sn hioxyde
verdiğiniz indikatör üzerine en ıyı yön gösteren indikatör sizce hangisi hangi indikatörü atar isek piyasa yönünü bulabiliriz.

bgungor68
29-05-2009, 20:13
Sn.Karinca06, c:\MATRIKS direcitory gidin. orda Chartlayout.TB ve MainLayot.TB bu dosyları silin. Duzeliyor..

hdioxyde
30-05-2009, 11:23
sn hioxyde
verdiğiniz indikatör üzerine en ıyı yön gösteren indikatör sizce hangisi hangi indikatörü atar isek piyasa yönünü bulabiliriz.

İşte bu en zor soru...Bir yandan da en kolayı...

Piyasanın mevcut yönünü neredeyse her indikatör gösterir. MACD iyidir (http://forum.keyborsa.com/showthread.php?t=4119), dema smoothed macd de kullanabilirsiniz, biraz daha hızlıdır.

Lineer regression slope (http://www.metastocktools.com/MetaStock/LRS.txt) iş görür. ADX destekli PDI-MDI kesişmesi iyidir. Matrikste DIS (dispread) diye bir gösterge var, biraz yumuşatılarak kullanılabilir.

Ema Slope (http://www.metastocktools.com/MetaStock/EMA-slope.txt) faydalı olabilir bir deneyin.

En basiti ise barlara bakmak piyasanın yönü en iyi barlar trend çizgileri, yükselen tepeler mi düşen dipler mi yaptığı ile ortaya çıkar.

Bu kolay yanıtı idi.

Zor olan kısmı ise piyasanın yönü değil ne zaman döndüğü, döndüyse bu kalıcı bir dönüş mü yoksa kısa bir düzeltme mi? İşte bu sorunun yanıtını her seferinde doğru olarak vermek biraz zor....Hadi tek başına bir göstergeye imkansız diyelim...

karınca06
30-05-2009, 11:44
şu an bulunduğum bilgisayarda matriks yok artık bu verdıklerınızı yarın deneyebılecegım yapmaya calıştığım dün ki verdiğiniz indikatörlerle trend oldugu zaman doğru yönü bularak az işlem ve az veya cok kar hedeflıyorum tek bır ındıkatörün göstergesine sazan gıbı atlamak ıstemıyorum.trend olmadığı zaman yatay pıyasada stopploss çalıştırarak zararda etmesek aracı kurumu zengın edıyorum.

teo
30-05-2009, 12:16
Zor olan kısmı ise piyasanın yönü değil ne zaman döndüğü, döndüyse bu kalıcı bir dönüş mü yoksa kısa bir düzeltme mi? İşte bu sorunun yanıtını her seferinde doğru olarak vermek biraz zor....Hadi tek başına bir göstergeye imkansız diyelim...

Sayın Dostum benım sorum garıp gelebılır, Ben hıc pıyasanın nereye gıdecegını onemsemıyorum, amacım para kazanmak,

Sorum su...

Aldıgım pozisyon bana para kazandırıp kazandırmayacagına nasıl emın olabılırım?

Para kazandıracaksa uzun cubuk yapacagına nasıl emın olabılırım.

Uzun cubuk geldı ıse, ne zaman gerı donecegını bılıp pozisyondan cıkarım..

Aslında soru ne guzel degıl mı?

Alacagım
kazanacagım ama az degıl, uzun cubuk ısterım.
Bırde donusu bıleyım kı, uzun cubugun karını gerı vermıyeyım..

Var mı cevap, varsa bende de bır yemek + Dıledıgın bır sey (Alaadın Sıhırlı Lambası gıbı dusun)...

Sevgıler..

teo
30-05-2009, 12:22
Blackjack oyunu ve texas poker kazanması mumkun oyunlardır.Matematıksel avantaj vardır.

Burda sıstem uygulayan uzun vadede kaybetmez, Bu nedenle casınoların korkulu ruyalarıdır. Yakalarlarsa oynatmazlar, Hatta fılımı bıle yapıldı.

Bu adamlar nasıl kazanır. Sadece avanatajı beklerler,ve avantaj geldıgınde herseyını Kelly Ratıo oranında basarlar. (tum para degıl dıkkat)

Avantaj gelmesını beklemek ıcın 48 saat bıle masadan kalkmadan sabıt 5 dolara koftiden oynayabılırler,hıc bır beklentı olmadan (masadan kalkmaması lazım cunku saymak zorunda), ama ne zaman 500,1000, veya masanın maksımumunu masaya koyuyorlarsa avantaj vardır.Uykudan uyanırlar...

Borsada bu aslında, avantajlı durumlarda oynamak,5 dolarda basmak zorunda degılsınız.SAdece sabırla beklemek. Ve zaman geldıgınde, Bankaların yakasına yapısmak...

Avantajlı zaman ne zaman bunu bılmemız gerekır..

Oyunda her zaman olmanın hıc anlamı yok...

Dantes
30-05-2009, 14:16
http://img241.imageshack.us/img241/1278/adx.gif

sn hdioxyde o kadar farkli adxler varki anlamiyorum nasil hesapliyorlar

teo
30-05-2009, 14:37
Dante senın bonuslar geldı mı?

bana gelen gıden bır sey yok bonus olarak...

teo
30-05-2009, 15:44
Nefis tek kelime ile....

http://pixhost.ws/avaxhome/d0/34/000d34d0_medium.jpeg (http://pixhost.ws/pictures/865488)

Cyrine Abd El Nour - Layali El Hob (2009)
Libanese | 1CD | MP3 CBR 240 Kbps | 42Mb
Publisher: Ahla production | Language: Arabic

“New album of Cyrine Abd El Nourfrom Liban”

Tracklist:
1. Layali El Hob
2. El Oyoun El Asaliye
3. Omri Ma'ak
4. Tarekni La Meen
5. Sneen
6. Malak Ou Mali
7. Khabberni
8. Maleesh Ellanta

Download (http://rapidshare.com/files/238422644/Cyrine_Abd_El_Nour_-_Layali_El_Hob_zxcvbnm.rar)

teo
30-05-2009, 16:47
http://img211.imageshack.us/img211/701/11space1440x900.jpg (http://img211.imageshack.us/my.php?image=11space1440x900.jpg)

teo
30-05-2009, 22:33
THE FOUR POISONS
Janice Dorn, M.D., Ph.D.

May 30, 2009

How did I get into this, and how do I get out of it again, and how does it work?... Soren Kierkegaard

Night falls as the road narrows, leaving the paved highway and winding its way up the mile-high mountain. Squinting, I see a large shadow that comes slowly into focus. It's a gorgeous structure built by my friend who made millions in a business that nobody else wanted. He endured hardships, including law suits, major financial losses, an arsonist who set fire to his property twice, persecution from those who said it couldn't be done and betrayal from the love of his life. At 35 years of age, he is a role model, community leader and a seventh degree black belt in Tae Kwan Do. His name is Able, and he is a survivor.

His 20,000-square-foot home on the mountaintop is a testament to Able's ability to face the wilderness and return as a triumphant survivor. He refused to quit, kept his discipline and never stopped moving forward until he emerged on the other side. Right next to the palatial estate is a 5,000-square-foot structure called a dojo. It is immaculate, and there are a several parents chatting while their children prepare for class. The children, ranging in age from 6 to 14, are dressed in white outfits, each with a different colored belt. They are talking, punching, kicking and waiting.

At exactly 7:30 p.m., Able enters the room, and the lesson begins. The class is free for all who dare to make the trip and the commitment. It is Able's way of giving back to those who want to give to themselves. It's a joy to see the children so engaged in learning to defend themselves, making themselves stronger, and giving up time they might be spending with TV or just hanging out. Like Able, they are learning the art of survival.

The wilderness is a metaphor for the challenges that we face on a daily basis--both in the markets and in life. The behavior of the markets over the past year has taught us how to survive. We survive by preserving our financial capital, and with that, our mental, emotional, physical and spiritual capital. The markets will not rescue us from the wilderness. In fact, they are the wilderness. It is our responsibility to do whatever we can to face them and to survive.

How do we survive under such brutal and unfriendly conditions? How do we make it through the wilderness to the mountaintop? Deep Survival: Who Lives, Who Dies, and Why by Laurence Gonzales (published 2004, W. W. Norton & Company) has many lessons for traders and here is one of them:

There is a Korean martial art called Kum Do. This is a brutal game that involves a fight to the death with very sharp swords. The way it is practiced today is with bamboo sticks, but the moves are the same. Kum Do teaches the student warriors to avoid what are called "The Four Poisons of the Mind." These are: fear, confusion, hesitation and surprise. In Kum Do, the student must be constantly on guard to never anticipate the next move of the opponent. Likewise, the student must never allow his natural tendencies for prediction to get the better of him. Having a preconceived bias of what the markets or the opponents will do can lead to momentary confusion and--in the case of Kum Do--to death. A single blow in Kum Do can be lethal, and is the final cut, since the object is to kill the opponent. One blow-->death-->game over.

Instead of predicting, anticipating, and being in fear and confusion, you must do exactly the opposite if you are to survive a death blow from the market movements. You must watch with a calm, clear and collected attitude and then strike just at the right time. A few seconds of anticipation, hesitation or confusion can mean the difference between life and death in Kum Do--and wins or losses in the stock markets. If you are not in tune with the four poisons of fear, confusion, hesitation or surprise in the markets, you are at risk for ruin. Ruin means that your money is gone and the game is over.

How can you avoid the four poisons of the trading mind: fear,
confusion, hesitation and surprise?

Replace fear with faith--faith in your trading model and trading plan

Replace confusion with the attitude of being comfortable with uncertainty

Replace hesitation with decisive action

Replace surprise with the taking nothing for granted and preparing yourself for anything.

Always remember the long and winding road to the top of the mountain in the dark of night. Success in trading is a long journey with many twists and turns. You can and will get there if you are patient, watchful, non-anticipatory and always on guard for the exact moment when you can strike. Trading is a game of survival and the spoils are money. It's your money, your life and your future. You have the power to survive and flourish if you remember the lessons from Able and Kum Do.

Strategy without tactics is the slowest route to victory. Tactics without strategy is the noise before defeat... Sun Tzu

Dantes
31-05-2009, 00:00
http://img241.imageshack.us/img241/1278/adx.gif

sn hdioxyde o kadar farkli adxler varki anlamiyorum nasil hesapliyorlar
burada grafik olmaliydi cikmamis. kusura bakmayin

Dantes
31-05-2009, 00:04
Dante senın bonuslar geldı mı?

bana gelen gıden bır sey yok bonus olarak...
evet geldi. gelmesi icin en az bir kere islem yapmak ve 1000 ve ustu depozit bulundurmak gerekli gelmediyse bunlara karsin. musteri temsilcinize bildirin hemen eklerler.

Dantes
31-05-2009, 00:06
Nefis tek kelime ile....

http://pixhost.ws/avaxhome/d0/34/000d34d0_medium.jpeg (http://pixhost.ws/pictures/865488)

Cyrine Abd El Nour - Layali El Hob (2009)
Libanese | 1CD | MP3 CBR 240 Kbps | 42Mb
Publisher: Ahla production | Language: Arabic

“New album of Cyrine Abd El Nourfrom Liban”

Tracklist:
1. Layali El Hob
2. El Oyoun El Asaliye
3. Omri Ma'ak
4. Tarekni La Meen
5. Sneen
6. Malak Ou Mali
7. Khabberni
8. Maleesh Ellanta

Download (http://rapidshare.com/files/238422644/Cyrine_Abd_El_Nour_-_Layali_El_Hob_zxcvbnm.rar)

bayan mi album mu

teo
31-05-2009, 13:45
marketleri kimse kontrol etmiyor, marketler tamamı ile random hareket ediyor,

Market random olmadıgı durumlarda , psikoloji bloklaşıyor, bazı gruplar aynı şeyi düşünüyorlar.

Ama bu kadar kitap okudum, bu işin gurusu olduğu iddia edilenler bile marketten para kazanılmıyor diye şikayet ediyor.

Biraz para kazananda , ben nasıl kazandım diye kitap yazıyor ve tekniğini anlatıyor.

Yukarı çıkmak veya aşağıya inmek tamamı ile, artık çok düştü diyenlerle , ekonomi kötüye gidiyor diyenler arasındaki savaşla ilgili.

Savaşın sonucunu bilmek imkansız. Herşey olur.

Şimdi şu şekilde düşünelim.Örnektir.

Ben 100 kontrat sattım, ve 100 kontratımı birisi aldı.

Şimdi burada ortak olan nedir.

Ben düşeceğini düşündüm. Alan yükseleceğini düşündü.

Başka ortak noktamız yok.

Ben belki MA ,belki CCI ,belki MACD ,belki MP ,belki haftalık ,belki de 5 dak grafik kullandım.satarken.

Karşıdaki de ne kullandı bilemem.

Ama ortak nokta neydi, ben düşecek dedim, (bir şeylere bakarak),
O da çıkacak dedi. ( bir şeylere bakarak)

Ortak olan sadece buydu...

teo
31-05-2009, 13:45
Geçen bir arkadaşımız piyasa nasıl anlaşılır diye bir soru sordu?

Buna şu şekilde cevap vereceğim.

Bir otoyolun üzerindeki bir tepe de oturuyorsunuz.

Gelen geçen arabalara bakıyorsunuz tüm gün..

SAbah baktıgınızda arabaların tam gaz,frene basmadan gittiğini görüyorsunuz.

SOnra birden herşey değişiyor..

Otoyola polis geliyor ve saklanıyor bir köşede...

Bu sefer karşıdan gelen arabaların farları ile uyarı verdiğini, bunu görenlerin artık gazdan ayağını çektiğini ve frene bastığını görüyorsunuz.

Artık arabalar tam gaz gitmiyor, kimi frene basıyor , hızını azaltıyor, kimi yavaş gitmeye başlıyor.

Bazıları da polis var diye polis kontrolunden once , otoban çıkışlarından çıkmaya, ve karşı yola geçip geri dönmeye çalışıyor.

Ortalık karışmış, kimin ne yaptığı belli değil,Polis bazısını yakalıyor, bazısı kaçıyor, kimi yavaşlıyor, kimi gazlıyor, kimi önceki çıkıştan kaçmaya, kimide otoyolda geri geri gitmeye çalışıyor ,geri vitese takarak...

Market budur, ve bu şekilde anlaşılır...

teo
31-05-2009, 16:07
Nefis , tek kelime ile...

http://pixhost.ws/avaxhome/e5/34/000d34e5_medium.jpeg (http://pixhost.ws/pictures/865509)

Waad- Ya Ahlahom

Lebanon | 1CD | MP3 CBR 320 Kbps | 68Mb
Publisher: Sono stars | Language: arabic

“New album of Waad from Lebanon”

Tracklist:

01. Enta 7ayati
02. Many Le3ba
03. Ra3shet Alby
04. 7allaftak
05. 3ala Meen
06. Ya A7lahom
07. Taraktak
08. Ma Teftekersh
09. Sanam Jamed
10. Eb3ed 3anny
11. Enta
12. Khaan

Download (http://rapidshare.com/files/238427567/Waad_-_Ya_A7lahom.rar)

Tekke
31-05-2009, 18:15
Teo abi
Daha önce vermiş olduğun linkteki ablamızın müziklerini dinledim.

6.şarkısının girişi (MALAK mı ne yazıyo tam hatırlamadım):)Orhan babadan yürütülmüş.Demekki esinlenme heryerde varmış.:whistling:

teo
31-05-2009, 18:20
Teo abi

6.şarkısının girişi (MALAK mı ne yazıyo tam hatırlamadım):)Orhan babadan yürütülmüş.Demekki esinlenme heryerde varmış.:whistling:

ilk girişi evet orhan baba nın paraçasına benziyor, ama müzikte onun bir kuralı var sanırım, belli bir aralığa kadar normal karşılanıyor,

Lübnan da ne sanatçılar varmış, bu iki albumu de çok keyifle dinledim...

3ala Meen ,7Alaftak şarkısı ne güzel bir parçalarmış..bayıldım...

abilag
31-05-2009, 18:24
Teşekkürler sayın Teo.
İkisini de indirdim.
Bu Arap müziği- sözleri Batı sazlarıyla çalınınca sonuç harika oluyor

teo
31-05-2009, 18:47
Weekly Pivot Points (http://blogs.fxstreet.com/fxbootcamp/2009/05/30/weekly-pivot-points-54/), Too much info about pairs

http://blogs.fxstreet.com/fxbootcamp/

karınca06
31-05-2009, 19:13
http://i43.tinypic.com/14lsf36.png

yarınkı sıstem hazır sn hlioxyde nin yazdığı volatilite üstteki beyaz indikatör sıfır altında pozisyon yoksa notrade veya pozısyon varsa pozısyona devam taki sn teo nun yazdığı alttaki ana gösterge aksi sinyal verene kadar.

volatilite yukselmeye başladıgında ana göstergenın sinyalıne göre pozısyon alınacak.d+ ve d- yatayda oldugu sürece ana gösterge pozısyon degıştırsede pozısyon değiştirilmeyecek.

ana gösterge pozısyon değiştirdiğinde volatilite varsa d+ved- yatayda değilse ters tarafa pozısyon acılacak.

Dantes
31-05-2009, 21:51
Teo abi

bence tam tersidir.

Dantes
31-05-2009, 21:55

yarınkı sıstem hazır sn hlioxyde nin yazdığı volatilite üstteki beyaz indikatör sıfır altında pozisyon yoksa notrade veya pozısyon varsa pozısyona devam taki sn teo nun yazdığı alttaki ana gösterge aksi sinyal verene kadar.

volatilite yukselmeye başladıgında ana göstergenın sinyalıne göre pozısyon alınacak.d+ ve d- yatayda oldugu sürece ana gösterge pozısyon degıştırsede pozısyon değiştirilmeyecek.

ana gösterge pozısyon değiştirdiğinde volatilite varsa d+ved- yatayda değilse ters tarafa pozısyon acılacak.

bunlar nerede azzi ve volatilite bu topikte goremedim de.

Tekke
31-05-2009, 22:26
bence tam tersidir.
yok abi

orhan babanın o şarkısı 1970 yıllarına ait bir şarkı.mümkün değil.:)
bu ablamız daha ufak.teo abi açıkladı zaten esinlenme var galiba.

halojen
31-05-2009, 22:30

bu sistemin performansı nasıl sn.karınca06, test etme imkanınız oldu mu ?

Tekke
31-05-2009, 22:32
Teo abi
grafik yollayamasamda dolarda 1.55 den longum.hani pozisyon yazın diyorsun ya.ondan söyledim.:)

syg abi.

karınca06
31-05-2009, 22:48
sn tekke pozısyonu mt4 sinyaline göremi aldınız?
30 dklık benım sistem senın long pozısyonu desteklıyor.

http://i40.tinypic.com/28taotk.png

halojen
31-05-2009, 22:51
zaten borsaların pili bittiyse artık dolar buraları aşağı kırmaz...

ne yorum ama... :D

Tekke
01-06-2009, 00:03
sn tekke pozısyonu mt4 sinyaline göremi aldınız?
30 dklık benım sistem senın long pozısyonu desteklıyor.

http://i40.tinypic.com/28taotk.png
Evet abi Mt4 H1 grafiğe göre aldım.:)Burdaki çalışmaları sürekli izliyorum.Bu güne kadar sorun çıkmadı.Yalnız ben serbest piyasa işlem yapıyorum.Her gün olmasada haftada bir kere doğru işlem yapsam bana yetiyor.:whistling:

syg.

Dantes
01-06-2009, 11:53
eur/usd ile gbd/usd grafigi ikiz gibi.

FKT
01-06-2009, 11:59
eur/usd ile gbd/usd grafigi ikiz gibi.

ilk günlerinden beri onlar ikiz :)

ardasu
01-06-2009, 15:36
mt4 de haftalık grafik gözükmüyor.sadece 1 bar çıkıyor.Oklar ile vs.düzeltmeye uğraştım ama olmadı.çözümünü bilen arkadaş yazabilir mi?

teo
01-06-2009, 19:44
Degerli Arkadaşlar,

Bunca yıldır, her bildiğimi aktardım, Okuduğum yeni öğrendiğim bir konuyu, değil 1 saat geçirmek, 10 dakika içinde
forumlara gönderdim.

Hiç bir karşılık beklemedim, Hisse.net, Vobarsa.com ve nihayet burada yazılarıma devam ettim.
BU 3 topikte de tüm bildiklerim yazıyor. Benim başka bildiğim bir şey kalmadı.
Yazdıklarımı ciddiyetle takip eden, benim gibi düşünen,trade etmeyi seven, para kazanmayı hedef haline getirmeyen,
sadece öğrenmeye odaklanan bir kaç Teo daha yetişti.
Hatta bunlardan Sayın Bgüngör'ü çok sevdim, çok başarılı buldum. Boynuz kulağı bile geçti.
Kendisi sevgiyle takip ediyorum.

Artık zamanımı,forumlarda hayatında 3 tane kazı bile güdememiş ,kıskanç, haris bazı arkadaşlarla uğraşarak geçirmek istemiyorum.
Bu yaştan sonra bende bazı şeyleri kaldıramıyorum.

Yazışmalarıma yurtdışı forumlarda devam edeceğim.Artık TR içinde hiç bir foruma yazı yazmıyacağım.

Lütfen Bunu Kapris olarak değerlendirmeyin .

Sevgiyle kalın...

Tekke
01-06-2009, 20:00
Degerli Arkadaşlar,

Bunca yıldır, her bildiğimi aktardım, Okuduğum yeni öğrendiğim bir konuyu, değil 1 saat geçirmek, 10 dakika içinde
forumlara gönderdim.

Hiç bir karşılık beklemedim, Hisse.net, Vobarsa.com ve nihayet burada yazılarıma devam ettim.
Yazdıklarımı ciddiyetle takip eden, benim gibi düşünen,trade etmeyi seven, para kazanmayı hedef haline getirmeyen,
Hatta bunlardan Sayın Bgüngör'ü çok sevdim, çok başarılı buldum. Boynuz kulağı bile geçti.

Artık zamanımı,forumlarda hayatında 3 tane kazı bile güdememiş ,kıskanç, haris bazı arkadaşlarla uğraşarak geçirmek istemiyorum.

Yazışmalarıma yurtdışı forumlarda devam edeceğim.Artık TR içinde hiç bir foruma yazı yazmıyacağım.

Sevgiyle kalın...

Teo abi

Bu kararına saygı duymakla birlikte.Çok üzüldüğümü bildirmek isterim.
Bu forumda takip ettiğim üstadlardan birisiniz.
Sayenizde bir çok şey öğrendim.

Ümit ediyorumki biraz sakinleştikten sonra fikrinizi gözden geçirirsiniz.Sizlere bir eğitmen olarak ihtiyacımız var.Bizde yabancı dilde yok o yüzden gelişmemiz zaman değil imkansıza dönüşecektir.

Sevgiler abi.

karınca06
01-06-2009, 22:10
sn teo
ilk önce şunu soylemelıyım verdığınız karara sonuna kadar saygılıyım....

borsada yenı oldugumu fırsat buldukca soyluyorum.ilk önce hissenet ile tanıştım oradada şu an burada yazan veya şuan hernerde oldugunu bılmedığım ustadlar vardı karınca mısalı az ondan az bundan bilgi kapmak için kendi çapımda çabaladım.o kişileri rahatsız etmeden paylaştığı bilgilerden nasıl faydalanırım onu düşündüm.ama bir gun geldı densızler bu kişilere sataşmaya başladı ve forumda ustad dıyebılecek kişiler bir bir uzaklaştı.kendımı öğretmenını yıtırmış öğrenci gibi hissettım.

daha sonra burayı buldum bır baktım öğretmenlerımden bırkacı burada onları burada yazarken görduğum için ne kadar mutlu oldum bılemezsınız.sizin topığınızı ılk başlarda takıp edıyordum genellıkle foreks yazdığınız için bir ara takıp etmemeye başladım.bir gece nöbette bir yazınızı okudum ve burayı takıp etmemekle ne kadar yanlış yaptığımı anladım.bu yazınızı okudugumda topıgınız 350-360 sayfa arasıydı.ve nöbetımde 350 sayfayı okuyarak bıtırdım ve önemli sayfaları indikatör formulu yazan sayfaları tek tek not aldım.eve gıttıgımde bılgısayarıma bunların hepsını yukledım.ve o gunden bu yana vob ta para kaybetmıyorum.sizin ve topığe yazan diğer arkadaşlar sayesınde karma bır sıstemım oldu.tum bunları neden yazdınız dersenız...

benım gıbı sızlerin bilgilerinden faydalanan kaç kişi vardır.gelın bızlerı yalnız bırakmayın bir öğretmen daha kaybetmeyelım.

bankaları bırlıkte soymaya devam edelım...

BİR DENSİZİN YAPTIĞI YANINA KAR KALMASIN........

ardasu
01-06-2009, 23:06
Sn:teo ben de rica ediyorum, bu düşüncenizi birdaha gözden geçirir misiniz?
Size ve sizin gibi ky dostu arkadaşlara hepimizin ihtiyacı var.Vob,forex konusunda ne öğrendiysek sizlerin sayesinde oldu.
saygılarımla;

mordak
02-06-2009, 02:07
Degerli Arkadaşlar,

forumlara gönderdim.

Sevgiyle kalın...

abi hatırlarsan bir kez sen bana demiştin saçmalamayı bırak ve yazmaya devam et diye......tabiki ben böyle demiyorum ama bence bu kadar seni seven ve senden çok şeyler öğrenenler varken.........

SOYUN BANKALARI SİSTEMİ ni vermiş ve sonuçlarına bakarken bu işi yarıda kesme..........

tekrar asıl memleketine dön....yurtdışı forumlarda koşturma bizi......

bak yoksa balıkçı köye gelmeye mecbur olursun...eee balık rakı için.....;)

pammin
02-06-2009, 09:01
Sayın TEO,
Siz hangi siteye gittiyseniz bende sizi takip ettim. Sizden çok şey
öğrendim. Öğrenmeye devam etmek isterdim, bu kararınıza saygı duyarım.
Çok üzüldüm, sizden artık feyz alamıyacağım. Çünki gittiğiniz yere gidemem çünki ingilizce bilmiyorum.
Kararınızda ısrarlıysanız GÜLE GÜLE ey DOST .

EDY
02-06-2009, 09:08
Cok üzüldüm Teo abi...

Tüm forum yikilsaydi zerre kadar tinlamazdim ama senin veda etmene müthis üzüldüm....

Cevherdin sen... Bilene...

Önderdin.. Takip etmek isteyene...

Almadan vermeyi bilenlerdendin...

Tüm bu para piyasasi icinde senin yazilarini okurken o "he he.." demelerin bitirirdi beni... Gülücükler acilirdi yüzümde...

Bu isyaninin basit bir isyan olmadigini tahmin ediyorum.. Elimden birsey gelmeyecegininde idrakindeyim....

Ne diyeyim abi... Ne diyebilirim...

Adam gibi adam dediklerimdendin....

Hersey icin saol varol...

Her nerede olursan ol sevenlerin ve sevdiklerinle mutluluk icinde kal....

Bu EDY seni sevdi.... Cok....