PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fikirler -> Sistemler

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16

simurg
06-05-2009, 19:28
Teşekkürlerden anladığım kadarı ile bu öneriye katılıyorsunuz..

Sn. adminlerden ricam, eğer onlar da uygun görürlerse tabii, bir "Stratejiler" üst başlığı açılarak (mesela Keygrafik gibi KeyStrateji ya da KeySistem gibi bir ad da verilebilir) Fikirler ve Sistemler'i o başlığın altına "Sticky Topic" olarak taşıyabilirler mi?

..
Fikirlerinizle bizlere yardımcı olduğunuz için ve yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Bu konuda anladığım kadarıyla farklı bir ana topik istiyorsunuz ya da bir alt topik. Buna ilave olarak istedğiniz istedğiniz alt başlıkları özel mesajla iletirseniz sevinirim. İyi akşmlar, iyi çalışmalar...

teo
06-05-2009, 20:11
Gonderdıgım tpl de en altta TSR var, bu atr oranı stopları gosterıyor,

Bırde dıkkat edınız burda gunluk avaraj Daıly range var. (Olasılık olarak gunluk yol alma oranı...)

Atr kullanmasını bılmeyenler ıcın yazayım,Atr volarıte demektır,

Volarıtenın yarısı normal yoldur. ( stop noktası da olabılır)

Burada room up ve room down dıye bır sey var.

Bu kabaca yukarıda kac puan, asagıda kac puan oldugunu soyluyor , eger bu deger eksı olmussa, hareket abartılıdır ve gerı donecektır.

Mesela Audusd RooumUp := -30 oldu, yanı bu su anlama gelır, balondan cıkıyor, basacaksın shortu hıc korkmadan...Esek gıbı gerı doner...

Buna dıkkat edelım...

Dantes
06-05-2009, 20:30
Usdcad 1.1730 long...

Audusd de short olur her ıkısınde de, cyberidentifier teyid verdi, Ben usdcad'ı Adx'i, Audusd 'nın Adx ınden yuksek oldugu ıcın tercıh etttım...
adx nerede o template ustad.

Dantes
06-05-2009, 20:31

Bırde dıkkat edınız burda gunluk avaraj Daıly range var. (Olasılık olarak gunluk yol alma oranı...)

Bu kabaca yukarıda kac puan, asagıda kac puan oldugunu soyluyor , eger bu deger eksı olmussa, hareket abartılıdır ve gerı donecektır.

Mesela Audusd RooumUp := -30 oldu, yanı bu su anlama gelır, balondan cıkıyor, basacaksın shortu hıc korkmadan...Esek gıbı gerı doner...

Buna dıkkat edelım...

bunlar onemli ustad. tesekkurler template kadar kullanmakta onemli. tank dusun verdin tanki ama bir suru dugme var gibi. ates birak yurutemiyoruz gibi
o yuzdenmi hersey yesilken dusecek dediniz nzd/usd de 3 saat once.

teo
06-05-2009, 20:32
adx nerede o template ustad.

Sagda ust kosede homework var ya, oraya bakmıyormusun, yazıyor adx macd , haftalık ortalama, dunku ortalama, en yuksek, en dusuk, zart zurt,:) hehehe .... bır suru sey var...

teo
06-05-2009, 20:33
o yuzdenmi hersey yesilken dusecek dediniz nzd/usd de 3 saat once.

sız benı cozmeye basladınız, artık begenmıyeceksınız yakında benı :) heheheh

Dur ben yenı TGUS lar bulayım :)

Dantes
06-05-2009, 20:40
sız benı cozmeye basladınız, artık begenmıyeceksınız yakında benı :) heheheh

Dur ben yenı TGUS lar bulayım :)
dunya batana kadar siz ustadimizsiniz estagfirullah.

teo
06-05-2009, 20:43
dunya batana kadar siz ustadimizsiniz estagfirullah.

Dunya ne zaman batar bılınmez, ama 3 mılyon yıl sonra bızım samanyolu galaksısı ıle andromeda galaksısı carpısacakmıs.

Anlıyacagın, Dunyayı terketmek degıl, galaksıyı terketmek lazım o zaman ıste her sey duman...

Aldı benı bır dert sımdı...

Kaynak : The edge of universe... (Turkce altyazı)

http://divxplanet.com/sub/m/20304/Journey-to-the-Edge-of-the-Universe.html

Seyretmek ısteyenler ıcın torrent

http://isohunt.com/torrent_details/60528005/the+edge+of+universe?tab=summary

Tekke
06-05-2009, 21:00
Teo abi

Adx ve Atr değerleri ne olunca ne oluyor.:whistling:her şey güzelde biz bunu kullanamıyosss.önceki mesajından bazı şeyleri öğrendim.

kala kala Adx-Atr ve MACD kaldı.:)

teşekkür ederim.

Dantes
06-05-2009, 21:10
Dunya ne zaman batar bılınmez, ama 3 mılyon yıl sonra bızım samanyolu galaksısı ıle andromeda galaksısı carpısacakmıs.

Anlıyacagın, Dunyayı terketmek degıl, galaksıyı terketmek lazım o zaman ıste her sey duman...

Aldı benı bır dert sımdı...

Kaynak : The edge of universe... (Turkce altyazı)

http://divxplanet.com/sub/m/20304/Journey-to-the-Edge-of-the-Universe.html

Seyretmek ısteyenler ıcın torrent

http://isohunt.com/torrent_details/60528005/the+edge+of+universe?tab=summary
dogru daha ilerisi bir arkadas ise tip dort uygarliga ulasip birak dunyayi galaksiyi bu evreni terkedip baska evrene ziplayacakmis. okurken guldum yahu. biz daha sisliden taksime yada kizilaydan cankayaya gidemiyoruz yada alsancaktan karisyakaya gidemiyoruz.

mozkan
06-05-2009, 21:10

Buna dıkkat edelım...
aud usd de eşek değil eşş.u eşş.kmiş, 60 min swingi de kırdı yukarı, emme normali H4, D, ve de W Up, haliyle yön kesişimi ve momentum yada short cover

teo
06-05-2009, 21:32
Usdcad de room down'u sıfırladı, sonuna kadar kullanıyorlar masallah...

Ben bırde bunları bılmeden once -30 larda shortladım/longlardım (neymıs efendım , destek/dırenc kırılmıs) , vay ne keklıkmısım bır zamanlar...

bgungor68
06-05-2009, 21:44
USDCAD için long ta fırsat kollarım.. daha gelmedi.1670.ve altı...

teo
06-05-2009, 21:52
USDCAD için long ta fırsat kollarım.. daha gelmedi.1670.ve altı...

ben sıfırlayacagını hıc dusnmemıstım, cephaneyı call margın ıcın sakladıgım ıcın alamıyacagım ama malıyette cok yukarıda degıl,40 pıps az kazanmıs olurum :)

40 pıps kadar...

teo
06-05-2009, 22:32
her gun bende bır sey ogrenıyorum..

Demekkı adx 25 den buyuk olursa forex pıyasaları sofırlayana kadar gıdıyor, bu nedenle sıfırlamadan almamak lazım..

Veya ekran basında duramıyacaksanız call margını buna gore ayarlamak lazım... 30 40 pıps bır sey olmaz dememek lazım nerden baksan % 0.50 kazanc kaybı olacak benım ıcın...

Bunu da yenı ogrendım....

teo
06-05-2009, 22:48
Teo abi

Adx ve Atr değerleri ne olunca ne oluyor.:whistling:her şey güzelde biz bunu kullanamıyosss.önceki mesajından bazı şeyleri öğrendim.

kala kala Adx-Atr ve MACD kaldı.:)

teşekkür ederim.

Sayın Dante , mısafırımızı sıze yonlendırsem lutfen, cevapsız bırakmıyalım arkadasımızı...

Dantes
07-05-2009, 00:28
olur aslinda bunlari ciplak olarak gostermek gerekir adx e bir trend indicatoru denebilir basit hali uc bilesenden olusur pdi mdi adx gelismiş haline dx ve adxr eklenir. trendin yonunu gosteren pdi yani yani pozitif dm ustte minus yani negatif dm altta olursa bir artis yada yukselis sozkonusudur ama bunlarinyatay eksende birbirini kesip uzaklasmis olmalari deger olarakda mdi 15 altinda pdi ise 25 ustunde olmasi beklenir. adx ise trendin gucunu gosteren cizginin 20-25 ustunde olmasi beklenir.bunun tersine dogrudur. iste bu kadar laf yerine bir sekil herseyi anlatirdi.
macd ise kisaca iki ortalamanin birbirine orani olarak ifade edilebilir.
bir ornek ne kadar basit degilmi tam 100 pips 1000 dolar iste basit iki arac ve kazanc ama kismet yoksa nanay. bunlari goremezsin gorsende giremezsin girsende cikarsin....

http://img14.imageshack.us/img14/8407/usdcad11.gif

teo
07-05-2009, 06:00
usdcad stop, -60 zarar, nıye cıkmaz anlamadım....

usdchf long 1.1349...

oguzt
07-05-2009, 09:12
Günaydın Usd /chf 3 numarayı yaktı simdi shortmu kollamak gerekli bar kapanısında saygılar tesekkurler

teo
07-05-2009, 09:21
Günaydın Usd /chf 3 numarayı yaktı simdi shortmu kollamak gerekli bar kapanısında saygılar tesekkurler

adx yesıl oldugu surece sadece macd ye bakıyorsun, homeworkte, macd yesıl adx yesıl, long tutda...

3 lerı dıkkate almıyorsun bu durumda...

hdioxyde
07-05-2009, 09:32
Fikirlerinizle bizlere yardımcı olduğunuz için ve yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Bu konuda anladığım kadarıyla farklı bir ana topik istiyorsunuz ya da bir alt topik. Buna ilave olarak istedğiniz istedğiniz alt başlıkları özel mesajla iletirseniz sevinirim. İyi akşmlar, iyi çalışmalar...

Teo'cuğum şöyle bir şey yapsak sana uyar mı?

KeySistem (ana başlık)

Fikirler Sistemler (sabit alt başlık)
A sistemi
B sistemi
C sistemi
vb...

oguzt
07-05-2009, 09:37
adx yesıl oldugu surece sadece macd ye bakıyorsun, homeworkte, macd yesıl adx yesıl, long tutda...

3 lerı dıkkate almıyorsun bu durumda...
Sn teo abi eur usd de 3 numara yakmıs onda adx yesil macd kırmızı yine bekliyormuyuz yoksa girilebilirmi long

teo
07-05-2009, 09:38
Teo'cuğum şöyle bir şey yapsak sana uyar mı?

KeySistem (ana başlık)

Fikirler Sistemler (sabit alt başlık)
A sistemi
B sistemi
C sistemi
vb...

olur, elbette, ama tek tek buralara yazmak nasıl olacak,sadece bız yazıyoruz, baskası da yazsa ıyı olur, yoksa bızım yukumuz artar...

Dantes
07-05-2009, 09:55
takip eden arkadaslar herkes ustad gibi 40 inc lcd ile :) calismiyor sanirim
bu yuzden homework ayarlarina girip font size 8 veya 10 yapin biraz kuculsun.
grafik ustunde sag tiklayip gosterge listesi icinde bulabilirsiniz.

teo
07-05-2009, 10:01
paritelerde poz alırken room up ,room down degerıne bakarak poz alabılırsınız,Parıtenın hareket kabılıyetı pıps olarak orada bellı.

mesela GBpusd su an majorlerde en yuksek degere sahıp, dusus yonunde oynuyorsanız asagıda 136 pıps var...

Usdchf long yonunde sadece 45 pıpsı kaldı...Muhtemelen ondan sonra orada yatay gecer tum gun...

teo
07-05-2009, 10:09
Sn teo abi eur usd de 3 numara yakmıs onda adx yesil macd kırmızı yine bekliyormuyuz yoksa girilebilirmi long

su an dds bearısh sınyalı verdı bence gırme longa...

teo
07-05-2009, 10:16
Pozisyon alırken parıtelerı nasıl secelım..

1) Oncelıkle pıps farkı az olanı secmelıyız. Major olanlar tercıhen
2) Adx 'ı yesıl olanı secmelıyız.Hareket olması amacı ıle.
3) Pozisyonumuz yonunde, room up,room down ,yuksek olanı secmelıyız.

DDS pozisyon yonunu soyluyor.

Adx yesıl ıse macd, kırmızı ıse dds e bakmalıyız.

3 sınyallerını teyıd olarak kullanmalıyız,al/sat sınyalı olarak degıl...

Yanı adx yesıl, macd yesıl, long olmak ıstıyoruz, 3 veya 2 sınyalını beklemelıyız pozısyon almak ıcın,aksı takdırde tepeden almıs olursunuz, Belkı o an gerı cekılecek fıyat,daha ıyı fıyattan alma ımkanı olacak...

4)Tepkı hareketlerıne katılma yerıne, hareket yonunde olmalıyız.

Dantes
07-05-2009, 10:17
su an dds bearısh sınyalı verdı bence gırme longa...
bir deneme biraz erkende olsa long denebilir. bence
eur/usd long

hdioxyde
07-05-2009, 10:20
olur, elbette, ama tek tek buralara yazmak nasıl olacak,sadece bız yazıyoruz, baskası da yazsa ıyı olur, yoksa bızım yukumuz artar...

Amaç buraya gene biz yazarken kurallarını tanımladığımız eski ya da yeni bazı sistemleri buradan olgunlaşınca mezun edip arasıra takip etmek.

Böylece eski bilgiler bizim için de daha düzenli bir şeklide saklanmış kalır. Yoksa amaç bir oraya yaz bir buraya yaz değil tabii ki...

hdioxyde
07-05-2009, 10:23

2) Adx 'ı yananı secmelıyız.Hareket olması amacı ıle.

Yanı adx yesıl, macd yesıl, long olmak ıstıyoruz, 3 veya 2 sınyalını beklemelıyız pozısyon almak ıcın,aksı takdırde tepeden almıs olursunuz, Belkı o an gerı cekılecek fıyat,daha ıyı fıyattan alma ımkanı olacak...

Tamamına katılmakla beraber zamanlama olarak ADX yanarken DX'in alttan ADX'i kestiği an genelde tam hareket başı olarak gözükebilir diye düşünüyorum. Bir göz atın isterseniz.

Dantes
07-05-2009, 10:28
Tamamına katılmakla beraber zamanlama olarak ADX yanarken DX'in alttan ADX'i kestiği an genelde tam hareket başı olarak gözükebilir diye düşünüyorum. Bir göz atın isterseniz.
ustad mt4 de dxi goremiyoruz eger gosteren birsey var ise sevinirim.aradim bulmadim. biri verdi al bununla gosterebilirsin dedi ama yapamadim.

hdioxyde
07-05-2009, 10:39
ustad mt4 de dxi goremiyoruz eger gosteren birsey var ise sevinirim.aradim bulmadim. biri verdi al bununla gosterebilirsin dedi ama yapamadim.

Burada bulabilirsin sanırım...

http://www.forex-tsd.com/indicators-metatrader-4/11323-adx-system.html

teo
07-05-2009, 10:47
Arkadaslar ozelden cok soru gelıyor bu 3 konusunda, yenı arkadaslar kafalarını karıstıracaklar.Tecrubelı arkadaslar kullanabılır.

3'u unutun.. Sadece asagıdakılerı uygulayın, O yanarsa bu mu olur, sonerse ne olur,gerek yok.

teo
07-05-2009, 10:54

Bunu bır grafık ıle gosterebılırmısın, ben anlamdım pek bunu, netıcede DX ,ADX hızlı seklı degılmı...

Dantes
07-05-2009, 11:10
Bunu bır grafık ıle gosterebılırmısın, ben anlamdım pek bunu, netıcede DX ,ADX hızlı seklı degılmı...
bana sormadiniz ama.
soyle mt4 icin ariyorum hala. neden yapmazlar anlamadim. bu kadar gelismis platform.

http://img27.imageshack.us/img27/599/adx1.png

ardasu
07-05-2009, 11:13
Sn.Teo bendeki ekranda prob.meter homework un altında kalıyor.
Bu meter ı başka bir yere nasıl taşıyabilirim?Homework u sn.Dantesin dedği gibi küçültmeme rağmen yine olmadı.

lafola
07-05-2009, 11:14
takip eden arkadaslar herkes ustad gibi 40 inc lcd ile :) calismiyor sanirim
bu yuzden homework ayarlarina girip font size 8 veya 10 yapin biraz kuculsun.
grafik ustunde sag tiklayip gosterge listesi icinde bulabilirsiniz.

Ustamızın gözleri kartal ,kulakları Tilki gibidir..Hatta uyku bile uyumaz..

ardasu
07-05-2009, 11:18
Prob.meter ı taşıdım.x ve y leri değiştirince ekranda istediğimiz yete götürebiliyoruz.

Dantes
07-05-2009, 11:26
Prob.meter ı taşıdım.x ve y leri değiştirince ekranda istediğimiz yete götürebiliyoruz.
x 600 y 250 onu guzel yere goturur

ardasu
07-05-2009, 11:41
Sn.teo sizin template de gridlines,Murrey math. ve on chart rsi nin nasıl kullanılacağı hakkında bilgi verebilir misiniz?Neresine dikkat edileceğini bilmeyince ekranda boşuna duruyor gibi.

teo
07-05-2009, 11:48
bana sormadiniz ama.
soyle mt4 icin ariyorum hala. neden yapmazlar anlamadim. bu kadar gelismis platform.

http://img27.imageshack.us/img27/599/adx1.png

.
hepsını bırden mı gormek ıstıyorsun var bende vereyım..

ardasu
07-05-2009, 11:51
Sn.teo sizin hakkınız ödenmez,herşeyi sizden öğreniyoruz.Sizden bir ricam daha vardı.Son template üzerinde biraz uygulamalı işlem yapabilir miyiz?Alım satım kararı vereceğimiz zaman,pozisyon aldıktan sonra nelere dikkat edeceğimizi tam anlamamız için.Yukarıda sorduklarım gibi olanlar hk.
saygılarımla;

Dantes
07-05-2009, 12:01
.
hepsını bırden mı gormek ıstıyorsun var bende vereyım..
ustad bu sadece dordunu gosteriyor (di-,di+adx,adxr VAR) DX yok yani. sordum bunu editle dediler editledim olmadi duz cizgi cikti dostum gungor bir el atsin bence.

teo
07-05-2009, 12:20
Eurusd yon yukarı dondu, macd yesıl oldu,adx yesıl, ne feyk atıyorlar...masallah

teo
07-05-2009, 12:21
ustad bu sadece dordunu gosteriyor (di-,di+adx,adxr VAR) DX yok yani. sordum bunu editle dediler editledim olmadi duz cizgi cikti dostum gungor bir el atsin bence.

dxlı olanı da vardı bende hatırlıyorum, gonderırım...

Ama Hydıoxyde kızacak,Dx cok hızlı hareket edıyor, tavsıye etmem...

bgungor68
07-05-2009, 12:22
ADXWilders .içindeki dosyaya bakıyorum şimdi.. DX için nasıl bir edit gerekiyor? tarif ederseniz yapablirim sanırım.

Dantes
07-05-2009, 12:29
ADXWilders .içindeki dosyaya bakıyorum şimdi.. DX için nasıl bir edit gerekiyor? tarif ederseniz yapablirim sanırım.
dx i gostermesi gerekli icinde dx hesaplaniyor gerekli yerlere ekler yaptim tanimladim ama sadece duz cizgi cikti.hepsi birbirinin turevi zaten.

teo
07-05-2009, 12:30
Eurusd yon yukarı dondu, macd yesıl oldu,adx yesıl, ne feyk atıyorlar...masallah

aslında tahmın etmıstım bunu yapacaklarını, daha sabahın 10:00 da butun room down ve upları bıtırmıslerdı, gerı kalan 14 saatte ne yapacaklardı, ya yatay , ya da ters kose...

Dantes
07-05-2009, 12:33
bir deneme biraz erkende olsa long denebilir. bence
eur/usd long
bende yazmistim dowun artisina kayitsiz kalmazdi.bekledi bekledi o da artti.
bunlar ters ya dolar dusmeli dow artinca ama her zaman degil takip gerekli dikkat.

teo
07-05-2009, 12:35
Tek basına DSS sınyalı bıle yeter, eurusd asırı satımdayken bullısh sınyalı verdı..bende basmıstım kufuru dallamaya bak dıye :)

Cıddıye almadık, Ama usdchf den bearısh sınyalı cıkınca karı aldım cıktım...

Bunu cıddıye almıs olduk, ıkı kere hata yapana esek derler cunku...

teo
07-05-2009, 12:36
Gbpusd long 1.5123

teo
07-05-2009, 12:37
Sn.teo sizin hakkınız ödenmez,herşeyi sizden öğreniyoruz.Sizden bir ricam daha vardı.Son template üzerinde biraz uygulamalı işlem yapabilir miyiz?Alım satım kararı vereceğimiz zaman,pozisyon aldıktan sonra nelere dikkat edeceğimizi tam anlamamız için.Yukarıda sorduklarım gibi olanlar hk.
saygılarımla;

aksam yapayım olur...

yakupcelik
07-05-2009, 12:40
sadece Room Up a göre pozisyon aldık -20 lerdeyken dss destekli 20 pips stop koyduk izleyelim bakalım room up ne diyecek probilty 8 lerde
sonucu yazacağım.

teo
07-05-2009, 12:43
sadece Room Up a göre pozisyon aldık -20 lerdeyken dss destekli 20 pips stop koyduk izleyelim bakalım room up ne diyecek probilty 8 lerde
sonucu yazacağım.

Usdjpy de bıtırdı roomup ı,

ya yatay , ya gerı cekılecek, adx yuksek olduguna gore cekılmez, bence burada karı alıp cıkmak lazım, bu adx ıle de short yapılmaz...cekılse bıle bu rıske degmez, bır suru parıte var...

yakupcelik
07-05-2009, 12:46
Usdjpy de bıtırdı roomup ı,

ya yatay , ya gerı cekılecek, adx yuksek olduguna gore cekılmez, bence burada karı alıp cıkmak lazım, bu adx ıle de short yapılmaz...cekılse bıle bu rıske degmez, bır suru parıte var...

kesinlikle haklısın sn teo adx in hareketine dayanamayız çok yüksek pipse stop koymak geekiyor ki bu sabah bende eurchf de stop oldum.

teo
07-05-2009, 12:53
her fırsatta bızı somuren gavur bankaların paralarını kapın arkadaslar.

Sıstem saat gıbı calısıyor...:)

Forexte Gavurdan carpılan her para ulkemıze bır katkıdır...

teo
07-05-2009, 13:01
x 600 y 250 onu guzel yere goturur

ben sola dogru yaptım daha ıyı oldu...

extern int X_box = 850;//0
extern int Y_box = 480;//0

teo
07-05-2009, 13:21
S&P bu saatte kredıyı bıtırmek uzere.

Bu dow acılısta veya gece ılerleyen saatlerde suprız yapıp cıddı bır eksı ıle kapatabılır...

teo
07-05-2009, 13:24
USDTL nın 8 pıpsı kaldı dıbe, bununda bıttı benzını , Dunden zararım var, yıne erken daldık...

Saat 13 olduguna gore daha var, cabuk toparlamasını beklıyorum...

Dantes
07-05-2009, 13:29
gidecek cok roomu var ama 3 gordu adx atr macd kirmizi dss over sold
ne yapariz

teo
07-05-2009, 13:33
gidecek cok roomu var ama 3 gordu adx atr macd kirmizi dss over sold
ne yapariz

adx artık kırmızı ıse dss'e bakacagız.

Oversold da satda bekle demektır.. (Asagıda gıdecek yerı kalmadı ıse room olarak,dss'in yenı sınyal vermesını beklıyecegız, short karı alıp cıkacagız).Bu arada dss baska sınyal verırse cıddıye alacagız. Bullısh gıbı mesela... ( hele bu arada 3 veya 2 yandı ıse ballı borek :) )

bgungor68
07-05-2009, 13:36
DSS, güzel indicator. ben OBOS ile DSS kombine etmeye çalşıyorum. Digerleri bana çok karışık geldi :( ..

bgungor68
07-05-2009, 13:37
OBOS = Prob medetrdaki Indice Str. degeri bir karısıklık olmasın :)

teo
07-05-2009, 13:39
OBOS = Prob medetrdaki Indice Str. degeri bir karısıklık olmasın :)

obos bende calısmadı, hıc ugrasmadım baska perıyod ıle, 30 dak ıle calısıyorsa kabulumdur,yoksa takla atamam calıstırmak ıcın...

bgungor68
07-05-2009, 13:42
obos bende calısmadı, hıc ugrasmadım baska perıyod ıle, 30 dak ıle calısıyorsa kabulumdur,yoksa takla atamam calıstırmak ıcın...
30 dakikalık peroytaa bekleme yapın. Repaint yapmadıgı için sonradan çıkmaya başlıyor. Olustukca deger yazıyor.

teo
07-05-2009, 13:57
Dante Dx,ADX,DMI,ADXR ve alarm, hepsı bır arada...

Buldum...

bgungor68
07-05-2009, 13:58
buraya nasıl attach edilir?. mail attım size sağlam olsun diye :)

bgungor68
07-05-2009, 14:13
OBOS ile DSS aslında aynı şekilde hesap ediyor. şimdi farkettim. OBOStaki deger aralıklarını DSS te BEARISH,BULLISH gibi isimler vermiş sanırım..

teo
07-05-2009, 14:44
Eurusd long yenıden....

Dantes
07-05-2009, 14:47
Dante Dx,ADX,DMI,ADXR ve alarm, hepsı bır arada...

Buldum...
cok tesekkurler ustad bugune kadar bulmamistim gercekten. denedim ama istedigim gibi degil ms9 daki gibi sonuc uretmiyor cok farkli nasil yaptigini anlamama imkanda yok.

teo
07-05-2009, 14:47
DSS de bır sey farkettım, en saglam pozısyonlar OverBOught ve Oversold yerlerı, bu bolgede tum rooumu sonuna kadar harcıyor.

Bearısh, Bullısh snyallerınden hıc fayda gormedım, aldıgımızı gerı verıyoruz, ufak pıpler kazandırıyor.Gbpusd de oldugu gıbı,

Orda da hareketlı stop koymasak terse gelecegız.

Sadece bır onerı,

Overbought (Long) ve over sold (Short)larda pozısyon alalım...Bearısh veya Bullısh sınyallerınde de veya room'un tumu bıtınce karı alıp cebe atalım....Baska parıteye bakalım...

Dantes
07-05-2009, 14:50
DSS de bır sey farkettım, en saglam pozısyonlar OverBOught ve Oversold yerlerı, bu bolgede tum rooumu sonuna kadar harcıyor.

Bearısh, Bullısh snyallerınden hıc fayda gormedım, aldıgımızı gerı verıyoruz, ufak pıpler kazandırıyor.Gbpusd de oldugu gıbı,

Orda da hareketlı stop koymasak terse gelecegız.

Sadece bır onerı,

Overbought ve over sold larda pozısyon alalım...Bearısh veya Bullısh sınyallerınde de karı alıp cebe atalım....Baska parıteye bakalım...
gungorunde dedigi gibi dogru bu asiri alim satim indikatoru olduguna gore boyle olmasi normal bullish bogamsi turkcesi ile yada ayimsi ile sonuca gidilemiyor. gecen yil verdiginiz ornekler gibi en iyi yer 70 yada 80 ustu yada 30 alti gibi.

teo
07-05-2009, 14:52
Ne tatlı yakaladım son dakıkada Eurusd yı, aldım uzun bar geldı :) heheheh

Adx de yukseldı, Roomu bıtır karı alalım...

oguzt
07-05-2009, 14:52
Teo abi ornegin usd/jpy over bought ta 2.5 saattir room up ı sıfırlayıp sıfırlayıp duruyor short girdim dogrumudur hocam
saygılar tesekkurler

teo
07-05-2009, 14:56
Teo abi ornegin usd/jpy over bought ta 2.5 saattir room up ı sıfırlayıp sıfırlayıp duruyor short girdim dogrumudur hocam
saygılar tesekkurler

ugrasma bence 20 pıps duser tekrar cıkar, room'u sıfırladıgı yerde dolanıp durur.

oversold ve ya overbougta yenı gırmıs ,benzını dolu arabaya bak,...

bgungor68
07-05-2009, 14:57
Bir şey dikkatimi çekti, kullandıgımız sistemler piyasının aşırı voality oldugu zamanlarda kazandırıyor. Voality dustugu zaman yanlış sinyallere takılıp zarar yazıyoruz. Not: Trend demiyorum Voality diyorum.

bgungor68
07-05-2009, 14:59
nzdusd tepeye geldi,,, Short deneneblir... vurun kefereye..

teo
07-05-2009, 15:06

biliyorum ıntıkam almak ıstıyorsun ama, hıc ugrasma , daha sıfır kılometreler var, zora ne gerek var kolayı varken,

o da usdjpy gıbı dolanıp durur room cevresınde,ters V dususu yapması cok gorulen bır durum degıl, en fazla yataya gecer...

oguzt
07-05-2009, 15:06
room up -26 olmus keseden yiyor :)

mozkan
07-05-2009, 15:07
Ne tatlı yakaladım son dakıkada Eurusd yı, aldım uzun bar geldı :) heheheh

Adx de yukseldı, Roomu bıtır karı alalım...

usd cad e bulaşmada ne edersen et, bugünün en salak paritesi, al stop sat stop, soyguna çıkmış birileri

teo
07-05-2009, 15:08
usdchf verelım short, daha yenı geldı asırı bolgeye, asgıda 66 pıpsı begenırsen ama... :) heheheh

mozkan
07-05-2009, 15:09
Bir şey dikkatimi çekti, kullandıgımız sistemler piyasının aşırı voality oldugu zamanlarda kazandırıyor. Voality dustugu zaman yanlış sinyallere takılıp zarar yazıyoruz. Not: Trend demiyorum Voality diyorum.

trend varsa yataydakiler iş yapmaz malum, bu durumda
http://i727.photobucket.com/albums/ww271/timepricepattern1/adsz1.png

teo
07-05-2009, 15:09
usd cad e bulaşmada ne edersen et, bugünün en salak paritesi, al stop sat stop, soyguna çıkmış birileri

yahu bu dunden berı uyuzluk yapıyor, kımse kaldıramıyor bır turlu, oturdu oraya kımıldamadı :)

gunun en uyuzu gercekten...

teo
07-05-2009, 15:11
GbpJpy takıp edelım, benzın full, bearısh sınyalı bıtınce nereye gıderse,

Sıfır kılometre ceylan gozlu parıte,

Muhtemelen overbought (Long) verecek...

bgungor68
07-05-2009, 15:12
gecenlerdede USDJPY mıymıylık yapmıstır. 2 gundur usdcad mıymıy parite. hala bekliyorum onda.. 16:30 a kadar beklerim sonra tekme..

yakupcelik
07-05-2009, 15:13
room up -20 lerdeyken alınan 3 paritede 25 pips len maalesef stoplandı

teo
07-05-2009, 15:15
Bu parıtelerde harcıraha bakan memurlar gıbı, sonuna kadar verılen gunluk rooum'u harcıyorlar :) hehehhe

teo
07-05-2009, 15:16
room up -20 lerdeyken alınan 3 paritede 25 pips len maalesef stoplandı

gecmıs olsun,

mozkan
07-05-2009, 15:16
yahu bu dunden berı uyuzluk yapıyor, kımse kaldıramıyor bır turlu, oturdu oraya kımıldamadı :)

gunun en uyuzu gercekten...

bak neden ve nereden işlem yaptırdılar bana
http://i727.photobucket.com/albums/ww271/timepricepattern1/usdcad.png

yakupcelik
07-05-2009, 15:18
gecmıs olsun,

:D:D:D:D sağolasın

teo
07-05-2009, 15:21
Bu hareketlı stopa bayılıryorum 1.3351 den eurusd stopladı , temız kar bıraktı ...

teo
07-05-2009, 15:23

o oyuz cıkma degıl, dusme pesınde gıbı geldı bana...

mozkan
07-05-2009, 15:25
o oyuz cıkma degıl, dusme pesınde gıbı geldı bana...

görünen odur, ew 12345 der 4 aşılnca alırım keyfi bilir :D

teo
07-05-2009, 15:33
eurusd roomu bıtırmeden kımse alamaz benı asagı dıyor, ne kavga var barlarda masallah...

oguzt
07-05-2009, 15:36
eurusd roomu bıtırmeden kımse alamaz benı asagı dıyor, ne kavga var barlarda masallah...
Teo abi yazmanla room u bitirip donmesi bir oldu

teo
07-05-2009, 15:39
Teo abi yazmanla room u bitirip donmesi bir oldu

overboughun guzelıgı bu, alamıyorlar asagı,

dıpten alım fırsatı verdıler bırılerıne...

NUNU
07-05-2009, 15:44
Bu hareketlı stopa bayılıryorum 1.3351 den eurusd stopladı , temız kar bıraktı ...
sen yine de seni bosu bosuna stoplatmayan bir sistem bul istersen sevgili teo.:m06:.

teo
07-05-2009, 15:47
Eurusd de rahatladı, o da kenara cekılebılır.Kala kala elımızde GbpJpy ıle Usdcad kaldı...

teo
07-05-2009, 15:48
GbpJpy short, deneyelım bakalım... 40 pıps hareketlı stop gırıldı... 149.57 short

teo
07-05-2009, 16:03
Sistem degıl sankı medyum mubarek, Eurusd de sen kal orada...

Benzın bıttı..

Sankı bırılerı kasıtlı parıtelere sırayla gırıyor ve room'u bıtırp ,yataya park edıyor,

Tum gun sırayla hepsını park ettıler...

Parıte kalmadı, Elde kaldı 2 tane parıte,Daha 8 saat var,ne yapacagı bız, :)

oguzt
07-05-2009, 16:27
usd chf room dn temiz tekrar tebrikler ve tesekkurler Teo abi

teo
07-05-2009, 16:40
usd chf room dn temiz tekrar tebrikler ve tesekkurler Teo abi

onu da park edelım kenara,

Kaldı

USDCAD
GBPJPY

bırde

yenı yon degıstırecek olan GOLD,USDJPY,GBPUSD var bunlar takıpte...

teo
07-05-2009, 16:52
USDCAD ıle de ne oynadılar, sat gelır yukarı, al gelır asagı,

sen gırersın az sonra asırı bolgeye artis parıte...Takıpdeyım...

mozkan
07-05-2009, 17:27
USDCAD ıle de ne oynadılar, sat gelır yukarı, al gelır asagı,

sen gırersın az sonra asırı bolgeye artis parıte...Takıpdeyım...

ben alayım düşer demedi deme :D, sabahtan belliydi karın ağrısı ben diyeyim 1,18 sen de 1,19 sabredene

teo
07-05-2009, 17:28
GbpJpy guzel oldu, Asırı bolgeye de gırdı, bunu yakında kenara park etmeyı dusunuyorum :) hehehe

bgungor68
07-05-2009, 17:45
nzdusd tepeyi yakalamısım, usd cad longumu koruyorum.. hadi hayrılısı. bundan sonrası nasip kısmet..

teo
07-05-2009, 17:54
gecen gun, vobu nasıl metatrade .mq4 ıle kullanacagımızı yazmıstık.

Aslında ımport etmek yerıne,Seans ta her 30 dakıka da bar atınca elımızle de barın HLCO yazabılırız.

Bu daha saglıklı olur.

Dusundumde ne gerek var ımport etmeye...

teo
07-05-2009, 18:00
Yenı farkettım, daily range ındıcatorde USDTRY ve EURTRY,GOLD,GLDTRG destegı yok, bunun ıcın tanımlamamız gerekır.

Icıne gırıp bunları da tanımlayıp compıle edın lutfen...

Su sekılde degıstırılecek..

IndicatorShortName("TSR");
if(Symbol()=="GBPJPY" || Symbol()=="EURJPY" || Symbol()=="USDJPY" || Symbol()=="GOLD" || Symbol()=="USDMXN" || Symbol()=="GLD" || Symbol()=="GLDTRG") nDigits = 2;
if(Symbol()=="GBPUSD" || Symbol()=="EURUSD" || Symbol()=="NZDUSD" || Symbol()=="USDCHF" ||
Symbol()=="USDCAD" || Symbol()=="AUDUSD" || Symbol()=="EURUSD" || Symbol()=="EURCHF" || Symbol()=="EURGBP"
|| Symbol()=="EURCAD" || Symbol()=="EURAUD" || Symbol()=="EURTRY" || Symbol()=="USDTRY")nDigits = 4;

teo
07-05-2009, 18:12
GbpJpy den de kar alınıp,parıte parka dınlenmeye cekılmıstır.

NUNU
07-05-2009, 18:35
eur/usd almayanlari merkeze goturuyorlar.:m06:.

teo
07-05-2009, 18:42
AudJpy short 74.903

NUNU
07-05-2009, 18:45
AudJpy long 74.950.:m06:.

Dantes
07-05-2009, 21:39
ustad yeni silahlarinla bu kez yeneceksin nunu yu
aud/jpy gibi acayip bir paritede short

daha gireli 5 dk olmadi 30 dolar karda.
birde meret 6 pips spreadle calisiyor.kafadan 60 dolar gidiyor.

teo
07-05-2009, 22:12
ustad yeni silahlarinla bu kez yeneceksin nunu yu
aud/jpy gibi acayip bir paritede short

daha gireli 5 dk olmadi 30 dolar karda.
birde meret 6 pips spreadle calisiyor.kafadan 60 dolar gidiyor.

Sıfırlaması 73.95, 74.04 de TP var (bende fark 9 pıps).Bugun sıfırlarsa room'u bugun, yok sıfırlamasa, 00:00dan sonrakı degerı TP yazarım...

Dantes
07-05-2009, 22:17
Sıfırlaması 73.95, 74.04 de TP var (bende fark 9 pıps).Bugun sıfırlarsa room'u bugun, yok sıfırlamasa, 00:00dan sonrakı degerı TP yazarım...
kiyirta kiyirta dusuyor ayni bizim borsa gibi ne ciktigi ne dustugu belli ama bakinca 2500 cikiyor 2500 dusuyor vaybe diyorsun hayirli olsun simdiden 50 pips.

ardasu
07-05-2009, 23:59
sn.teo ,şu an usdcad i template üzerinden değerlendirebilir misiniz?short açılabilir mi?

teo
08-05-2009, 00:06
sn.teo ,şu an usdcad i template üzerinden değerlendirebilir misiniz?short açılabilir mi?

cok rahat acılır,zaten shorta gırmıs,
geceye bıracaksanız
harektlı stopu 45 pıps olarak bırakın derım

ardasu
08-05-2009, 00:08
zamanlama olarak geç kalın dı mı? yoksa tam zamanı mı?

teo
08-05-2009, 00:09
hareket kabılıyetı daha yuksek pıps olanlar var onları nıye secmıyorsunuz,usdcd sadece 100 pıps,ıstedıgınız yone gıderse, 45 pıps de sız stop koyuyorsunuz.

Yanı rısk oranı ıle getırısı ıyı degıl.

bence en az 4 oranında olmalı...170 pıps ten buyuk olanı secersenız daha ıyı olmazmı

ardasu
08-05-2009, 00:12
Bu seçim tsr ye göre mi yapılacak.Ben bunu grafiğe göre seçtim,yoksa haklısınız 45 pips stop ihtimali getirisine göre fazla.Bu konuyu biraz açar mısınız?Parite seçiminde ilk önce hangi koşula bakıyorsunuz?

teo
08-05-2009, 00:17
Bu seçim tsr ye göre mi yapılacak.Ben bunu grafiğe göre seçtim,yoksa haklısınız 45 pips stop ihtimali getirisine göre fazla.Bu konuyu biraz açar mısınız?Parite seçiminde ilk önce hangi koşula bakıyorsunuz?

bunları ben oncekı sayfalarsa yazdım dun, dunun ılk sayfalarına bakarsanız.

Bence hıc acelesı yok, bızım sısteme gore sabah baslarsınız, gece uykudayken nıye poz acacaksınız.Sabah her zaman fırsatlar var tum gun...

kacan bır seyde yok, ama sız bılırsınız....

mozkan
08-05-2009, 00:21
http://i727.photobucket.com/albums/ww271/timepricepattern1/usdcad.png

her zaman işlemiyor ama kitabi bir formasyondu, hangi kitap aha bu sayfa 161 şekil A-11

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51j%2BhcKaPYL._SS500_.jpg

hidden content may not be quoted

teo
08-05-2009, 00:23
her zaman işlemiyor ama kitabi bir formasyondu, hangi kitap aha bu sayfa 161 şekil A-11

su an dondu gıbı gozukuyor ama sabaha cok var, ıkı kere daha doner...

Aldın umarım karı cebe...

Sevgıler...

teo
08-05-2009, 00:25
Gold su an ıcın shortum dıye bagırıyor, sabah nıye olmazda gece yapar anlamıs degılım.

Gece oldugu ıcın almıyacagım, varsın kacsın....

mozkan
08-05-2009, 00:25
su an dondu gıbı gozukuyor ama sabaha cok var, ıkı kere daha doner...

Aldın umarım karı cebe...

Sevgıler...

maalesef hayır, 1,1644 stop var idi 1,1636 dan çevirdi keçiler, sonra voba odaklandım, stop yediğim paritede aynı gün tekrar poz açmam, ya bende ya paritede bi sakatlık vardır deyu :D

teo
08-05-2009, 00:28
, stop yediğim paritede aynı gün tekrar poz açmam, ya bende ya paritede bi sakatlık vardır deyu :D

halbukı ben sureklı pesınden gıtmeyı severım .Alma arzusunda oldugum seyı almadan, bırakmam ( pips) Tarz meselesı tabı :) hehehe

oguzt
08-05-2009, 00:33
Teo Abi nin sistem kullanımı ile ilgili verdigi bilgiler bir notepad e kaydederseniz elinizin altında bulunmasında fayda var

""Pozisyon alırken parıtelerı nasıl secelım..

Yanı adx yesıl, macd yesıl, long olmak ıstıyoruz, 3 veya 2 sınyalını beklemelıyız pozısyon almak ıcın,
aksı takdırde tepeden almıs olursunuz, Belkı o an gerı cekılecek fıyat,daha ıyı fıyattan alma ımkanı olacak...

Bırde en en onemlısı 3 sınyalı gelınce teyıd ıcın cyber ıdentıfıer koydum,
Her zamankı goz agrımız asırı alım satımı da ekledım bu arada...

Tpl dosyası ıcerındedır.Bu arada alarmı sadece 3 ıcın actım...

DSS yonun yataymı yoksa trendmı oldugunu yaznında yazıyor, overbought veya
oversold yatay, bearısh ayu, bullısh ıse boga modu, bazende yon bellı degıl uyarısı verıyor.

En alttakı ıse TGUS ta hesapladıgımız excel olarak, atr range degerlerını
verıyor 1.5.10.20 gunluk olarak.. Ayrıca ATR ye gore stop loss ların nerede olması gerektıgını yazıyor...

Grafık uzerınde ıse RSI band ( cok net gozukmesede) ve Murray MAth var...

Tum ayarlar 30 dak grafıge gore yapılmıstır...

Buna dıkkat edelım.

3 lerı dıkkate almıyorsun bu durumda...(tepede olusan 3 hakkında)""

stop hk :

""Zarar takıp konusunda da bır seyler yazmak ıstıyorum,

Bu zarar takıp gelısıguzel yazılamaz. Yanı 50 pıps ters hareket ederse çık gıbı kafadan duygularla olamaz.

Bunun genel kuralı sudur.

Zarar takıp bılıyorsunuz (hareketlı stop dıye de gecer), bellı bır kar edınce ,fıyat ters hareket ederse karı gerı vermemek ıcın kullanılır.

Bunun hesabı su sekılde yapılır.

Pozisyon aldıgınız parıtenın pıps farkı ne ıse bunun 6 katı cok uygun bır orandır.Daha agresıf ısenız 5 katı dıyelım..

Mesela benım kurumumda Major paırslerde fark 5 dır, Bu nedenle ben hareketlı stopumu hep 30 pıps koyarım)

Ama Gold ıse bunda 100 pıps tır fark. 600 pıps koyarım ,kural budur.

Bunu dogru ayarlamasanız zırt pırt stop olursunuz ve yenı poz acarken verecegınız yenı pıps aralıgı sızın kar kaybınız olur.

Usd Jpy de mesela 10 pıps koydunuz hareketlı stopu, sızı stoplattı, Yenıden poz actınız ve acılıs 5 pıps farkı sıze bosuna zarar yazdı,

Sevgıler...

Burası da okul gıbı oldu,

Bır gun bu yazıları kıtap halıne getırelım.Tum topıgı...Ve satıp gelırı ıle, hep beraber eglenceler duzenlerız.Bızlerede moral lazım."

mozkan
08-05-2009, 00:34
halbukı ben sureklı pesınden gıtmeyı severım .Alma arzusunda oldugum seyı almadan, bırakmam ( pips) Tarz meselesı tabı :) hehehe

sende haklısın ama ben H1 oynarım alt periyotlar çok gürültülü, poz lehime dönseydi H4 e çekecektim periyodu emme olmadı
hehehehe

teo
08-05-2009, 00:38
3'e kadar buralardayım sonra uyuyacagım...GBPJPY den long yaptım 149.218 , o saate kadar bakem ne olacak...

Kar alma noktam 151.37 ,sıfır noktası 151.49 (al/sat farkı 12 pıps)...Zarar stop hareketlı 5 katı 60 pıps...

pesınen yazıldı.. 230 pıpse 60 pıps rısk, ıyı oran :)

AUDJPY stopladı bu arada...6 pıps zararına...Meraklı tazelere duyurulur..

Dantes
08-05-2009, 08:43
3'e kadar buralardayım sonra uyuyacagım...GBPJPY den long yaptım 149.218 , o saate kadar bakem ne olacak...

Kar alma noktam 151.37 ,sıfır noktası 151.49 (al/sat farkı 12 pıps)...Zarar stop hareketlı 5 katı 60 pıps...

pesınen yazıldı.. 230 pıpse 60 pıps rısk, ıyı oran :)

AUDJPY stopladı bu arada...6 pıps zararına...Meraklı tazelere duyurulur..
uzuldum simdi 70 pips kadar dustu inanmiyorum neden vermediniz birakin room bitmesin adx donmustu.birde bilme olayinda herkes hakli dusecek diyorsun evet dusuyor 5-15-30 hatta saatlikde ama 4 saatlik bakiyorsan pek dusmus gibi gorunmuyor. ama arada sen 100 pips goturebiliyorsun.
birde olayin bu cephesi var hangi periodda kac pipslik dusus.
dusus cikis goreceli bir kavram ne kadar da objectif birsey gibi gorusede.
size gore degisen beklentilerinize gore degisen bir kavram.
dun vob 2500 puan cikti 2500 puan dustu simdi bu cikis midir dususmudur. yoksa yatay midir. bakis acisi.ayni nasrettin hoca misali.

Dantes
08-05-2009, 08:45
birsey soracagim her indicator yuklemesinde zaten yuklu olan mt4 acip kapamak cok zor oluyor kolay yolu yokmu su yenileri okusun. birde fazla indikator olunca alttakileri kullanilmaz hale getiriyor yani secilemiyor. bunuda bir yolu varmidir.

mozkan
08-05-2009, 11:11
vob endex 42,000-42,500 aralığı tekrar test edilebilir

mozkan
08-05-2009, 11:28
teo unutmadan 3 level ZZ için sağolasın

bgungor68
08-05-2009, 12:26
usdcad'ten benim sıtkım sıyrıldı. 2 gundur 10 pips için beklemişm. tekmeyi haketti bu parite..

bgungor68
08-05-2009, 12:27
Bugun paritlerde bir durgunlukmu var?.. Spek.ler nerde yaw?

mozkan
08-05-2009, 12:37

15:30 tarım dışı istihdam datasını bekliyorlar, araya gireni duman edecekler, şartlı emirleri olanları (stopmarket) yakacaklar

yakupcelik
08-05-2009, 12:55
bir gün mükemmel çalışan göstergeler bir başka gün kabus hayal kırıklığı, bu gavur bize zırnık koklatmaz abi

oguzt
08-05-2009, 12:58
Teo abi dun hepsinin ifadesini alıp otoparka cektirdi :)

teo
08-05-2009, 14:31
AudJpy 75.038 den bır short denemesı yaptım, Bugunun ılk ıslemı...

165 pıps almadan bırakmak yok..

http://img300.imageshack.us/img300/6626/uc040520090700.gif (http://img300.imageshack.us/my.php?image=uc040520090700.gif)

teo
08-05-2009, 14:40
birsey soracagim her indicator yuklemesinde zaten yuklu olan mt4 acip kapamak cok zor oluyor kolay yolu yokmu su yenileri okusun. birde fazla indikator olunca alttakileri kullanilmaz hale getiriyor yani secilemiyor. bunuda bir yolu varmidir.

inan hiç bir şey anlamadım, nedir sordugunuz, yardımcı olayım...

teo
08-05-2009, 14:41
bir gün mükemmel çalışan göstergeler bir başka gün kabus hayal kırıklığı, bu gavur bize zırnık koklatmaz abi

hangı parıte de sıkıntı yasadınız, yazabılırmısınız lutfen, amacımız dogruyu bulabılmek.

Ne yaptıgınızı tam yazarsanız, kendıme gore bır yorum yapayım..

teo
08-05-2009, 14:42
Sayın Ozkan,

Rıca etsem,

klasık bır ew kalıbı nasıl olmalı yazarmısınız, Kafam bır sey takıldı da...

mozkan
08-05-2009, 14:58
Sayın Ozkan,

Rıca etsem,

klasık bır ew kalıbı nasıl olmalı yazarmısınız, Kafam bır sey takıldı da...

en klasiği itkidir, 5 dalgadan oluşur, up trendde 1,3 ve 5 trend yönünde 2 ve 4 ise 1 ve 3 ün düzeltmeleridir, ana kurallar 3 en kısa olmasın 2 no 0 altına kaymasın şeklindedir,
ama tahminizden fazla kalıp, kalıp türevleri ve kalıp kombinasyonları vardır ew de ve doğal olarakda her kalıba ilişkin kalıp teyit testi, en kötüsü ise bazı kalıpların teyiti gelecek dataya ihtiyaç hisseder. uzatma kavramı bir üst zaman dilimi ile uyum vs. ise ömür törpüsüdür.

yakupcelik
08-05-2009, 15:01
hangı parıte de sıkıntı yasadınız, yazabılırmısınız lutfen, amacımız dogruyu bulabılmek.

Ne yaptıgınızı tam yazarsanız, kendıme gore bır yorum yapayım..

en son audusd 75,52 den short olmuştum 75.80 de stop oldum. oysa girerken yaklaşık bütün kreterlere uyuyor diye düşündüm :scratch:

teo
08-05-2009, 15:03
en son audusd 75,52 den short olmuştum 75.80 de stop oldum. oysa girerken yaklaşık bütün kreterlere uyuyor diye düşündüm :scratch:

Dogru yapmıssın, audusd short olmak gerkır bana gore de.
Yanlız bu shortu yaparken asırı bolgede mavının kırımızıyı asagıya kesmesını beklersenız (dss) erken yapmamıs olursunuz,
Daha asırı bolgeye gırmedı, gırsın, ve ıcınde ıken mavı kırmızıyı asagı kessın.Hemen shortlayabılırısınız...

Dıkkat sadece bu kalıp ıcın soyluyorum, hersey ıcın gecerlı degıldır, bu yazdıgım...

..bende audjpy de shortladım...

teo
08-05-2009, 15:10
en klasiği itkidir, 5 dalgadan oluşur, up trendde 1,3 ve 5 trend yönünde 2 ve 4 ise 1 ve 3 ün düzeltmeleridir, ana kurallar 3 en kısa olmasın 2 no 0 altına kaymasın şeklindedir,
ama tahminizden fazla kalıp, kalıp türevleri ve kalıp kombinasyonları vardır ew de ve doğal olarakda her kalıba ilişkin kalıp teyit testi, en kötüsü ise bazı kalıpların teyiti gelecek dataya ihtiyaç hisseder. uzatma kavramı bir üst zaman dilimi ile uyum vs. ise ömür törpüsüdür.

Aman ne gerek var o kadar detaya, ewteoş kalıbı daha kolay ve basit :) hehehe

Eline sağlık..

teo
08-05-2009, 15:33
Usdchf de düşmeye bahane arıyormuş...

mozkan
08-05-2009, 15:55
usdjpy 60 min çubuk değil dinamit oldu, stopunuzu sevsinler

Dantes
08-05-2009, 16:21
inan hiç bir şey anlamadım, nedir sordugunuz, yardımcı olayım...
cok indikator birikince export/indicator altinda en alttakiler artik secilemez oluyor sizde cok olmadigi icin sanirim bu sorun olusmadi

bir indikator yuklendiginde mt4 kapatilip acilmadan aktif olmuyor ex4 olusumu icin(elimle olusturup koyunca bazen okuyor)mt4 yuklu olunca yani cok fazla parite acikken cok zor aciliyor.

teo
08-05-2009, 16:27
cok indikator birikince export/indicator altinda en alttakiler artik secilemez oluyor sizde cok olmadigi icin sanirim bu sorun olusmadi

bir indikator yuklendiginde mt4 kapatilip acilmadan aktif olmuyor ex4 olusumu icin(elimle olusturup koyunca bazen okuyor)mt4 yuklu olunca yani cok fazla parite acikken cok zor aciliyor.

acıp kapatmaya gerek yok kı,

ındıkator ekleyınce, f4 e basın, cıkna menude solda ındıcators bolumunde koydugunuz ındıkatoru secın, sonra yukarıda menude compıle tusuna basın, acıp kapatmadan gelır..

NUNU
08-05-2009, 16:58
Dogru yapmıssın, audusd short olmak gerkır bana gore de.
Yanlız bu shortu yaparken asırı bolgede mavının kırımızıyı asagıya kesmesını beklersenız (dss) erken yapmamıs olursunuz,
Daha asırı bolgeye gırmedı, gırsın, ve ıcınde ıken mavı kırmızıyı asagı kessın.Hemen shortlayabılırısınız...

Dıkkat sadece bu kalıp ıcın soyluyorum, hersey ıcın gecerlı degıldır, bu yazdıgım...

..bende audjpy de shortladım...
iyi hatirlattin. audjpy long...75.18...:m09:...

teo
08-05-2009, 17:05
AudJpy adx bu kadar yuksek olup da halen yatayda nasıl duruyor anlamadım... 38.58,

hareket yakın..

yakupcelik
08-05-2009, 17:46
bildiğim kadarıyla adx bukadar yukarda iken önemli bir hareket olmaz aşağı veya yukarı hareketin ivmesi bitmiştir. yeni bir ivmeli hareket olabilmesi için öncelikle adx aşağı alınmalı bu dönemide yatay geçirmesi beklenir

Dantes
08-05-2009, 17:58
AudJpy adx bu kadar yuksek olup da halen yatayda nasıl duruyor anlamadım... 38.58,

hareket yakın..
momentum yoktur birde her iki di da 15 altinda duruyor yani hic etki yok + - cephesinde yada kefeler ayni momentum asagiya bakiyor ama yatay gibi.
ayrica obv de yataylik gosteriyor.
ne olur derseniz bence sıkılmıstır duser

birde aud/usd ile aud/jpy grafikleri ikizkardes gibi.

mozkan
08-05-2009, 19:35
stokastik RSI için metatrader kodu olan var mıdır?

teo
08-05-2009, 19:41
teo unutmadan 3 level ZZ için sağolasın

lafımı olur, gercı sızın gıbı ustalara bunları versek de farketmez, gozu kapalı cızersınız, ama bunu da ekleyın, fotograf senlensın...

Dısına cıkmaların ne anlama geldıgını bılıyorsunuz.ZZ nın ustune atarsanız..

Sevgıler...

teo
08-05-2009, 19:45
stokastik RSI için metatrader kodu olan var mıdır?

bana dıyorsun degılmı :) ah senı, senı...

Bır kac dakıka beklıyeceksın ekrana gelmesı ıcın...

mozkan
08-05-2009, 19:55
lafımı olur, gercı sızın gıbı ustalara bunları versek de farketmez, gozu kapalı cızersınız, ama bunu da ekleyın, fotograf senlensın...

Dısına cıkmaların ne anlama geldıgını bılıyorsunuz.ZZ nın ustune atarsanız..

Sevgıler...

ah o dışına çıkmalar dediğin kırılmalar işin özü orada, ne kadar çıkarsa anlamlı yada anlamsız işte paranın kaynağı orada, kimi der piple ölç, kimi der yüzde ile ölç, kimi der bar adeti ile ölç, kimi de der ew ile karar ver, bu 4 ü bir araya gelince de bakınız EURUSD :D

yakupcelik
08-05-2009, 22:04
arkadaşlar bişiy dikkatimi çekti. belkide çoğunuzun da çekmiştir bir çok gösterge geriye doğru en az 2-3 bar sonradan boyanıyor (repaint diyorsunuz sanırım ) bu tür göstergelerlen başarılı olmak çok zordur tıpkı teknik analizde zig-zag indikatörleri gibi sonradan bakılınca çok başarılıymış gibi görünürler ama aslında öyle değildirler

mozkan
08-05-2009, 22:25
arkadaşlar bişiy dikkatimi çekti. belkide çoğunuzun da çekmiştir bir çok gösterge geriye doğru en az 2-3 bar sonradan boyanıyor (repaint diyorsunuz sanırım ) bu tür göstergelerlen başarılı olmak çok zordur tıpkı teknik analizde zig-zag indikatörleri gibi sonradan bakılınca çok başarılıymış gibi görünürler ama aslında öyle değildirler

zigzagın amacı zaten gerideki dip ve tepeyi aştı mı aşmadı mı sorusuna yanıttır, her gelen bar ile repaint yapması normal zaten, zigzag la çalışan geriye bakacak, önceki tepe nere dip nere diye

yakupcelik
08-05-2009, 22:45
zigzagın amacı zaten gerideki dip ve tepeyi aştı mı aşmadı mı sorusuna yanıttır, her gelen bar ile repaint yapması normal zaten, zigzag la çalışan geriye bakacak, önceki tepe nere dip nere diye

sn Mozkan gelen bar ile normalde geriye dönük en az 2-3 bar ile yaparsa o indikatörü alım satımda kullanmak çok sağlıklı olmaz gibime geliyor. şu an plotformumun üzerinde olduğu için cycleIdentifier örnek olarak verebilirim. başka indikatörlerde dikkatimi çekti. Özellikle dönüş yerlerinde

bgungor68
08-05-2009, 22:49
EURUSD de altın vuruş yaptık. ama USD CAD tam bir faciaya donustu. her uzun denemem zarar ettirdi. bir daha elleme bu pariteye. NZDUSD ye kardeş oldu.

bgungor68
08-05-2009, 22:51
Meta Trader da indicator işlemlerini yparken bulundugu bardan N sayıdan itiabaren tekrar hesap yaptıgı için Repaint yapıyor.5 dakr öncesi Al konumunda iken, şimdi sata geçebliyor. Sn.TEo bundan dolayı manuel olarak ekrana durum poz.larını yazıyordu.

bgungor68
08-05-2009, 22:54
Lineer Regresyon kanallaını çizdiririken Repaint olmadan işletiyordum. Parite üst bandı kırdıgında ben Long olurken, başka arkadaşlar hala ust banta degdi diye Short olabliyorlardı.

mozkan
08-05-2009, 23:30
sn Mozkan gelen bar ile normalde geriye dönük en az 2-3 bar ile yaparsa o indikatörü alım satımda kullanmak çok sağlıklı olmaz gibime geliyor. şu an plotformumun üzerinde olduğu için cycleIdentifier örnek olarak verebilirim. başka indikatörlerde dikkatimi çekti. Özellikle dönüş yerlerinde

doğrusunu yapar, çünkü yeni dip yada tepe geldikçe zigzag tanımınızdaki lower low yada higher high değişirse göstergenin içeriği değişecektir, matematik bunu gerektirir. bu sorunun da çözümü vardır oda ZıgZag yerine GANN tarzı SWING kullanımıdır, ama bu swingleri de indicatorde kullanamazsınız. her sorun bir çözümü her çözümde yeni bir sorunu doğuruyor maalesef.

teo
09-05-2009, 02:31
aa
http://img509.imageshack.us/img509/8360/mastercandle.png (http://img509.imageshack.us/my.php?image=mastercandle.png)

teo
09-05-2009, 02:34
. her sorun bir çözümü her çözümde yeni bir sorunu doğuruyor maalesef.

ne güzel yazmışsın gerçekten yaşayan bilir...

teo
09-05-2009, 02:56
Fibonacci Projections and Retracements defined

Fibonacci price projections and retracements are very powerful ratios that can be used as a leading indicator. They use the current underlying structure of the market to attempt to predict where the market may go in the future.

Fibonacci ratios are common in almost everything in nature from flowers, to the human body, seashells etc. Our intention is to show you how you can use these powerful ratios to assist you in your trading. The basics of market price action are determined by supply and demand. This supply and demand can be measured in waves or swings with charts and graphs. Elliot wave technicians attempt to predict turns by counting waves and projecting them into the future.

The downside and the challenge to this methodology is that Elliot wave is extremely ambiguous and often too difficult for most traders to implement into their trading strategy with any degree of consistency. Fibonacci ratios however are just as, if not more powerful and can be done under a more rigid set of rules. After all, rules and discipline are the building blocks for successful trading. Fibonacci ratios are easy to use and just as easy to calculate. You take the range from one pivot to the next and add or subtract the ratios. Simple. Many traders now use spreadsheets and simple charts and graphs to do basic fibonacci ratios. Some common ratios are .382, .500, .618 1.00 1.382, 1.618, 2.00 and 2.618. These ratios also as they get larger tend to have more exhaustive qualities. Where this takes a powerful turn is when you assemble a ? CONFLUENCE? or grouping of these fibonacci ratios in a narrow well-defined area.

Then, when you are able to take that one step further and apply a confluence of ratios from multiple timeframes and multiple areas within the same chart, the confluence area develops into a powerful synergistic area that can be effectively traded to or off of depending upon your personal trading style.

Types of fibonacci ratios that you can calculate

There are 4 main types of Fibonacci Price projections that can be done.

1. Extensions
2. Alternates
3. Expansions
4. Retracements

1. Extensions take the range from point #1 to Point #2 and multiplying that distance by a Fibonacci number, add the two numbers together and project into the future where a possible turning point could be.

2. Alternates take the distance between point #1 and point #2 and adding that distance to point #3 to give you another type of projection into the future.

3. Expansions take the distance from the # 3 pivot to the #2 pivot and then multiply that distance by Fibonacci numbers and add that range to the #3 pivot.

4. Retracements take the distance from one pivot to the next. Preferably a #1 to a #2 pivot and take a portion of that range that is generally 100% or less. Common ratios to calculate retracements are .382, .500, .618, and .786.

teo
09-05-2009, 03:20
Bugun guzel bır master candle olusmus GBPUSD de...

http://img22.imageshack.us/img22/6626/uc040520090700.gif (http://img22.imageshack.us/my.php?image=uc040520090700.gif)

NUNU
09-05-2009, 05:32
Bugun guzel bır master candle olusmus GBPUSD de...

doktorali olani yok mu bu candle'in?:m06:.

rennie
09-05-2009, 07:26
Hayırlı ugurlu olsun vatana, USDTL al vermıstır,saglamından...

http://img523.imageshack.us/img523/1825/uc040520090700j.gif (http://img523.imageshack.us/my.php?image=uc040520090700j.gif)

sn teo,

usd/tl de stop nedir....malum eur/usd de olan yukari hareketten dolayi usd/tl ciddi deger kaybetti. birde usd/tl deki en yakin direnc ve destek leri yazarsaniz super olur

teo
09-05-2009, 09:35
sn teo,

usd/tl de stop nedir....malum eur/usd de olan yukari hareketten dolayi usd/tl ciddi deger kaybetti. birde usd/tl deki en yakin direnc ve destek leri yazarsaniz super olur

stop yazma ımkanı yok, cunku seans kapandı, 17:00 da, sacma sapan hareket gece oldu..

Bır acılsın da bakalım ne olacak...

rennie
09-05-2009, 10:37
stop yazma ımkanı yok, cunku seans kapandı, 17:00 da, sacma sapan hareket gece oldu..

Bır acılsın da bakalım ne olacak...

bende kac gundur topluyordum dolarlari 1.55 altina indikce (uzun vade icin)...sizde al verdi diyince super dedim...ama bu geceki hareket cok rahatsiz etti beni...parite onceden de bir kere boyle 1.45 lere dogru hareketlenmisti...sonra 1.3 lerin altina geldi..umarim bu harekette saman alevi olur

teo
09-05-2009, 12:24
bende kac gundur topluyordum dolarlari 1.55 altina indikce (uzun vade icin)...sizde al verdi diyince super dedim...ama bu geceki hareket cok rahatsiz etti beni...parite onceden de bir kere boyle 1.45 lere dogru hareketlenmisti...sonra 1.3 lerin altina geldi..umarim bu harekette saman alevi olur

zannetmıyorum, cunku bızde halen alda duruyor.Teknık bır hareket olarak yorumluyorum..Cunku Persembe gordugu dusugun altına gelmedı,

dusus trendınden sonra V yaparak cıkması mumkun degıl zaten,yukselıs trendı de bu sekılde baslar.Once tepkı olarak cıktı, sonra bu hareketın % 50 duzeltmesını yaptı ve Persembe gununun dusugunu gormedı...

Bandın dısına cıkmıs, ve altta 2 olusmus , (Long yonu % 51 long calsıır burada..)

Bu sayın Ozkan'ın , para kazanılacak kırılma tabır ettıgı olay.

Ama gapla oncekı gordugu gunun dusugunden acarsa bu senaryo bozulur..

http://img22.imageshack.us/img22/2738/uc040520090700i.gif (http://img22.imageshack.us/my.php?image=uc040520090700i.gif)

rennie
09-05-2009, 12:35
zannetmıyorum, cunku bızde halen alda duruyor.Teknık bır hareket olarak yorumluyorum..Cunku Persembe gordugu dusugun altına gelmedı,

dusus trendınden sonra V yaparak cıkması mumkun degıl zaten,yukselıs trendı de bu sekılde baslar.Once tepkı olarak cıktı, sonra bu hareketın % 50 duzeltmesını yaptı ve Persembe gununun dusugunu gormedı...

Ben rahatım...

Siz rahatsaniz; benim de kendime guvenim biraz daha artti. 1,55 in altindan topladigim dolarlar vadeli de fln degil;normal yatirim amacli USD ler...paramin 7/8 ile usd aldim (ilkokul matematik sorusu gibi oldu)...geri kalani da ters bir durum olursa diye vadelide hedge amacli tutuyorum ama hareket gece oldugu icin ve gunduz usd/tl al verdigi icin; vadelide usd sortlamadim...amacim 2010 da usd leri iyi biryerden bozup; dusen emlak piyasasindan ev almak...bakalim basarili olabilecek miyiz...usd/tl ile ilgi goruslerimizi paylasmaya devam ederseniz super olur...yakin takipteyim.

rennie
09-05-2009, 12:43
sn teo,

onceki gunun en dusugu 3 (sari ile yazilan) ile isaretlediginiz 1.5377 mi oluyor?grafikte tam degeri goremiyorum

yani buyuk resimde 3 u bitirip 4 e mi basladik dusus trendinde, daha sonra da 5 le dusus trendi bitecek? sayiminizda rakamlari okuyamiyorum

teo
09-05-2009, 13:41
sn teo,

onceki gunun en dusugu 3 (sari ile yazilan) ile isaretlediginiz 1.5377 mi oluyor?grafikte tam degeri goremiyorum

yani buyuk resimde 3 u bitirip 4 e mi basladik dusus trendinde, daha sonra da 5 le dusus trendi bitecek? sayiminizda rakamlari okuyamiyorum

resmı buyutmek ıcın grafık uzerındekı sarıya tıklamanız gerekır...

bgungor68
09-05-2009, 13:58
Sn.Rennie, uzun vadeli yatırım için USD yerine Altın Hesabı daha uygun olur düşüncesindeyim. USD artık eski gücünde olmayacaktır onca basılan paraya göre. Ama yinede bir yatırım uzmanı ile görüşme yapın derim. Şahsi düşüncemi yazdım sadece..

bgungor68
09-05-2009, 14:02
Sn.Rennie,Paritelerde işlem yaparken yatırım amaçlı yapmıyourz. Zaten biz yatırımcı değiliz. Trade yapıyoruz. Miyopuz. En cok 1 saat pozda kalabiliyoruz. Taktigimiz Vur kac.. Buları göz önüne alırsanız daha iyi olur kanaatindeyim.

teo
09-05-2009, 14:13
Sn.Rennie,Paritelerde işlem yaparken yatırım amaçlı yapmıyourz. Zaten biz yatırımcı değiliz. Trade yapıyoruz. Miyopuz. En cok 1 saat pozda kalabiliyoruz. Taktigimiz Vur kac.. Buları göz önüne alırsanız daha iyi olur kanaatindeyim.

yok Gungor, bende bankadaı TL dekı paramı dolara yatırdım realtıme, foreks veya borsa degıl , yanı kaldırac 1:1..

rennie
09-05-2009, 14:16
Sn.Rennie, uzun vadeli yatırım için USD yerine Altın Hesabı daha uygun olur düşüncesindeyim. USD artık eski gücünde olmayacaktır onca basılan paraya göre. Ama yinede bir yatırım uzmanı ile görüşme yapın derim. Şahsi düşüncemi yazdım sadece..

uyariniz icin tesekkurler....uzun vade derken max 1 yil...ama sizin gibi trade eden birisi icin cook uzun bir sure olduguna katiliyorum...bende vaadelide oynarken ayni mantikta davraniyorum...gunluk 100-200 tl arasi kara pozisyon kapatiyorum...ayda toplam 2.000 tl hedefle oynuyorum..nisanda hedef tuttu mayista simdilik iyi gidiyor...eger amacima ulasirsam cok ciddi bir ek gelir olacak her ay 2.000 tl para

usd ye gecmemdeki neden krizin daha surecegini ve 1 yil sonra dovizin daha yukarida ve emlak in suandan daha asagida olacagini dusunmemdir. Suan turkiyedeki faiz oranlarina baktigimda yeni politikanin dusuk faiz yuksek kur gibi gorunuyor.umarim yanilmam yoksa hedefledigim evi alamam, param da deger kaybeder

rennie
09-05-2009, 14:24
yok Gungor, bende bankadaı TL dekı paramı dolara yatırdım realtıme, foreks veya borsa degıl , yanı kaldırac 1:1..

supersiniz sn teo,

neden boyle soyledigime gelince; sizinle ayni pozisyonda olmak kendime guvenimi arttiriyor...uzun vadeli teknik analizlerde cok basarili oldugunuzu dusunuyorum (vob u fln saymiyorum cunku orada para konusuyor kisa vadede)...onceki forumdan beri sizi takip ediyorum ve gonderdiginiz kitaplari okuyorum zaman buldukca...calistigim icin cok firsatim olmuyor...

attiginiz usd/tl garifinde gorulen en dusuk seviye kac oluyor??? 1,5377 mi? ve bu en dusuk seviye buyuk tabloda (dusus trendi icin) 5 mi 3 mu olarak isaretlediniz?
bu sorduklarimi grafikte okuyamiyorum,zoom yapsamda etiketleri okuyamadim.
eger 5 ise suan 1 in (2) sini yaptik geri cekilmeyle dogru mudur?

bgungor68
09-05-2009, 14:41
Eger USD yükselirse sizden bilicem Svg.Teo :) .. enaz 5 pips yukarı beklerim..

Linda
09-05-2009, 15:07
bu sorduklarimi grafikte okuyamiyorum,zoom yapsamda etiketleri okuyamadim.
eger 5 ise suan 1 in (2) sini yaptik geri cekilmeyle dogru mudur?o grafikler EW dalga sayımı değil!..

rennie
09-05-2009, 15:20
o grafikler EW dalga sayımı değil!..

ne peki?

teo
09-05-2009, 19:12
http://img509.imageshack.us/img509/8360/mastercandle.png (http://img509.imageshack.us/my.php?image=mastercandle.png)

Master Candle ıle ılgılı Nıckc B Method.

http://rapidshare.com/files/231024443/NickB_Method_Master_Candles.zip.html

teo
09-05-2009, 19:24
TRADING RULES
1. Plan your trades. Trade your plan
2. Keep records of your trading results.
3. Keep a positive attitude, no matter how much you lose.
4. Don't take the market home.
5. Successful traders buy into bad news and sell into good
news.
6. Successful traders are not afraid to buy high and sell low.
7. Successful traders have a well-scheduled planned time
for studying the markets.
8. Successful traders isolate themselves from the opinions
of others.
9. Continually strive for patience, perseverance,
determination, and rational action.
10. Limit your losses - use stops ! ( mental imo )

11. Never Cancel a stop loss order after you have placed it!
12. Place the stop at the time you make your trade.
13. Never get into the market because you are anxious
because of waiting.
14. Avoid getting in or out of the market too often.
15. Losses make the trader studious - not profits. Take
advantage of every loss to improve your knowledge of market
action.
16. The most difficult task in speculation is not prediction but
self - control. Successful trading is difficult and frustrating.
You are the most important element in the equation for
success.
17. Always discipline yourself by following a pre - determined
set of rules.
18. Remember that a bear market will give back in one
month what a bull market has taken a three months to build.
19. Don't ever allow a big winning trade to turn into a loser.
Stop yourself out if the market moves against you 20% from
your peak profit point.
20. You must have a program, you must know your program,
and you must follow your program.

21. Expect and accept losses gracefully. Those who brood
over losses always miss the next opportunity, which more
than likely will be profitable.
22. Split your profits right down the middle and never risk
more then 50% of them again in the market.
23. The key to successful trading is knowing yourself and
your stress point.
24. The difference between winners and losers isn't so much
native ability as it is discipline excercised in avoiding
mistakes.
25. In trading as in fencing there are the quick and the dead.
26. Speech may be silver but silence is golden. Traders with
the golden touch do not talk about their success.
27. Dream big dreams and think tall. Very few people set
goals too high. A man becomes what he thinks about all day
long.
28. Accept failure as a step towards victory.
29. Have you taken a loss? Forget it quickly. Have you taken
a profit? Forget it even quicker! Don't let ego and greed
inhibit clear thinking and hard work.
30. One cannot do anything about yesterday. When one door
closes, another door opens. The greater opportunity always
lies through the open door.

31. The deepest secret for the trader is to subordinate his
will to the will of the market. The market is truth as it reflects
all forces that bear upon it. As long as he recognizes this he is
safe. When he ignores this, he is lost and doomed.
32. It's much easier to put on a trade than to take it off.
33. If a market doesn't do what you think it should do, get
out.
34. Beware of large positions that can control your emotions.
Don't be overly aggressive with the market. Treat it gently by
allowing your equity to grow steadily rather than in bursts.
35. Never add to a losing position.
36. Beware of trying to pick tops or bottoms.
37. You must believe in yourself and your judgment if you
expect to make a living at this game.
38. In a narrow market there is no sense in trying to
anticipate what the next big movement is going to be - up or
down.
39. A loss never bothers me after i take it. I forget it
overnight. But being wrong and not taking the loss - that is
what does the damage to the pocket book and to the soul.
40. Never volunteer advice and never brag of winnings.
41. Of all speculative blunders, there are few greater than
selling what shows a profit and keeping what shows a loss

42. Standing aside is a position.
43. It is better to be more interested in the market's reaction
to new information than in the piece of news itself.
44. If you don't know who you are , the markets are an
expensive place to find out.

45. In the world of money, which is a world shaped by
human behavior nobody has the foggiest notion of what will
happen in the future. Mark that word - Nobody! Thus the
successful trader does not base moves on what supposedly
will happen but reacts instead to what does happen.
46. Except in unusual circumstances, get in the habit of
taking your profit too soon. Don't torment yourself if a trade
continues winning without you. Chances are it won't continue
long. If it does, console yourself by thinking of all the times
when liquidating early reserved the gains that you would have
otherwise lost.
47. When the ship starts to sink, don't pray - jump.
48. Lose your opinion - not your money.
49. Assimilate into your very bones a set of trading rules that
works for you.

teo
09-05-2009, 20:41
ZZ Semaphor ıcın acıklamalar (3 2 1 ). Eliott Dalgalarını bılen bırısı ıcın mukemmel bır tool,Zıgzag algorıtması kullanıyor. (3 donus noktasıdır,ama bu hıgh ve low olusunca kendını ayarlar , bunun ıcın gereklı onlemler..)

Kısa sorulara cevaplar

When a semafor forms, look for a BREAKOUT BEFORE looking for a REVERSAL... IT IS THAT SIMPLE

If the "3" moves, you wait for that M15 candle to close. Do Not trade on a reversal candle.

hu?????????? You don't know what you are talking about. It is great, BUT only if you understand some basics of Elliot Wave.
So, put on a 1hr chart gbpjpy, a 30 min one, a 15 min one and a 5 min. one. Put the indicator on these chart.
You see that on 1hr a top is set, the 3 is in place. So we can be sure that price will go down until the 3 appears.
In between on the other charts this wave can be seen developping! Look at 30 min, three waves are there and a 3 is in place, so the first downleg is there.
No a correction wave upwards can be expected. Put the laguerre asci 2 on the 15 min chart as entry.
On this 15 min. chart there are already movements of this correction wave, no wait until the 3 is placed, and use laguerre asci 2 on 5 min. chart.
When on the 30 min. the 3 of the correction wave is placed and is confirmed, the last downwave is starting of a first complete wave down on 1hr chart.
The a correctionwave on 1hr will start. Can be up to 100% of the first down, but prob. less.
The a third wave down will start. And that will not be the shortest one! So money to be made, with the help of this "rubbish" indicator.
I guess you realy had no clue, maybe now I hope

This indicator is gorgeous
Combined with others you don't need to worry about the possible repaint.
A fractal replacement
Just follow the ABC ABC ABC ABC ABC ABC

teo
09-05-2009, 20:53
Simple and easy. The old ABC advance/decline.

If somebody is following the GBP during the last minutes should see a repaint in the previous bar where the last current 3 resides.

Last bar -1 had a 2 and now it disappeared. This is ok for zig zag style indicators.

But when we attach some indicators to help US it become easy to discover which number should stay and which not.

Last night previous 3 at current level does not repaint. Why? look at the indicators, MACD and Stoch divergence.

Also, at beginning of the chart where we see another 3 at +- 1.9340 we could see another divergence in both indicators.

The number 3 (previous to the last one) at 1.9725 shows a extreme stochastic.

Current 3 could represent a sell opportunity but the MACD angle is not in agreement.

The overall trend is up, so we´re looking for retracements for buy. Look at the same chart in H4 and scares to go short.

Number 3 does tell us too much. Combination of number 2 and 3 it's same but always following the ABC pattern.

Also, the MACD works to detect the ABS´s
Attached Imageshttp://www.forex-tsd.com/attachments/indicators-metatrader-4/53049d1201536859-3_level_zz_semafor-indicator-mt4-explanation.gif

mozkan
09-05-2009, 21:22
ZZ Semaphor ıcın acıklamalar (3 2 1 ). Eliott Dalgalarını bılen bırısı ıcın mukemmel bır tool,Zıgzag algorıtması kullanıyor. (3 donus noktasıdır,ama bu hıgh ve low olusunca kendını ayarlar , bunun ıcın gereklı onlemler..)
Just follow the ABC ABC ABC ABC ABC ABC
imdi, bunun hesabı zigzaga dayanıyor, formülün içine standart sapma vs. de eklenmiş, son 1 saatimi ZZ Semaphor içeriğine ayırdım, işaretlediği noktaların yarısı doğru yarısı yanlıştır, neye göre yanlış derseniz hem EW hem de Ganna göre, ama real time trade için görsel bir kolaylık sağladığı da gerçektir, indicatoru yazan arkadaşın sanırım EW bilgisi sınırlıdır, follow ABC ye bağlamış olayı ama keşke her Swing 3 e bölünerek ilerlese, bunun itkisi var zigzagı var 17-19 dalgalık olanı var, var oğlu var. mesela bizdeki vob şu an günlük bazda dipten 16 parçaya bölünerek ilerliyor, neye göre gann swinge göre, diğer konu sarı 3 göründü işlem yapayım diyen kesinlikle duman olur fx de, çünkü sarı 3 dediğiniz yerin kalıcı olması yani repaint olmaması için gerek koşullar vardır, onlar ise maalesef indicator saçmalıklarında bulunmaz, oturup paşa paşa yeni barları beklemeniz gerekir. sarı 3 göründü bura dip demek yerine oluşacak tepkide yeni bir sarının veya düşüş esnasındaki en son sarının aşımını beklemek riskinizi azaltır, bu konuda zaten bir gönderi yaptım usd cad realtime trade olarak.

vob günlük grafik
http://i727.photobucket.com/albums/ww271/timepricepattern1/16-1.png

teo
09-05-2009, 21:49
ne peki?

Sayın Rennıe,

Doların gunluk grafıgınde de donus var gıbı,1.5332 de guzel bır destegı var, gunluk olarak, en fazla buradan gerı doner...

Meraklanmayınız..

http://img89.imageshack.us/img89/4510/uc080520090000.gif (http://img89.imageshack.us/my.php?image=uc080520090000.gif)

teo
09-05-2009, 22:14
3 dediğiniz yerin kalıcı olması yani repaint olmaması için gerek koşullar vardır, onlar ise maalesef indicator saçmalıklarında bulunmaz, oturup paşa paşa yeni barları beklemeniz gerekir. sarı 3 göründü bura dip demek yerine oluşacak tepkide yeni bir sarının veya düşüş esnasındaki en son sarının aşımını beklemek riskinizi azaltır,

bunun cozumu su sekılde olabılırmı, 3 gorundu, hemen ıslem yapma, donus barlarını bekle,Bu arada foat (bu da donuslerı yakaladıgını ıddıa edıyor) da kı volume sıfırlanınca bır sans ver gıbı...Aynı anda room down da sıfırlanınca...

Dıkkat edersenız alttak master candle olusmu var..( Bunu da yenı ogrendım, kullanayım barı :) hehehe )

USDJPY 30 dak grafık

http://img6.imageshack.us/img6/5827/uc080520090000a.gif (http://img6.imageshack.us/my.php?image=uc080520090000a.gif)

teo
09-05-2009, 22:22
USDCHF de 3 olusmus ama henuz bır teyıd gelmemıs, Sadece Atr programı best long ıcın 1.1049 demıs, su an fıyat 1.1054,Burayada cok nadır gelıyor normalde best denılen yere...

http://img119.imageshack.us/img119/4510/uc080520090000.gif (http://img119.imageshack.us/my.php?image=uc080520090000.gif)

mozkan
09-05-2009, 22:32
bunun cozumu su sekılde olabılırmı, 3 gorundu, hemen ıslem yapma, donus barlarını bekle,Bu arada foat (bu da donuslerı yakaladıgını ıddıa edıyor) da kı volume sıfırlanınca bır sans ver gıbı...Aynı anda room down da sıfırlanınca...

Dıkkat edersenız alttak master candle olusmu var..( Bunu da yenı ogrendım, kullanayım barı :) hehehe )

USDJPY 30 dak grafık

http://img6.imageshack.us/img6/5827/uc080520090000a.gif (http://img6.imageshack.us/my.php?image=uc080520090000a.gif)
123 yada abc nin anlamı şudur, düşen trendde 1 dibine ver düşen trendin bitiğine inanıyorsan teyit 2 tepe aşımıdır, yoksa 3 göründü Al anlamına gelmez. dolayısıyla bu grafikte sarı 3 sonrası yükseliş gelecek kavun içi yada kırmızı olan cinsten yeni işaretlemelr yapılacak ve siz ancak o tepe aşılınca alacaksınız, dolayısıyla yapılan işaretlemeler reversal tespiti yerine trend dönüş teyidi olarak kullanılmalıdır, reversali kimse bilemez ama bu yöntemle teyit gelir. bu mantığı kullanmak için pahalı al daha pahalı sat veya ucuza sat daha ucuza al felsefesini kabul etmek gerekiyor. usd yen için mesela, cuma kapanış 98,45 galiba, şu an için satım yerim 97,945 ve 95,627 dir, 98,45 den satmam ama 97,945 ve 95,627 den satarım:D

teo
09-05-2009, 22:49
Here's a money management idea to make trading profitable - hopefully very profitable.

Just about any strat (strategy) is successful when combined with prudent money management and traded at the right time. i.e trade a trend following strat. when markets are trending, trade a retracement strat. when markets are range bound.

The hard part is identifying the current market conditions and switching strats at the right time which can be at any time (and usually when you least expect it ).

THE SOLUTION:
Trade 2 strats simultaneously and use money management to allocate more money to the one that is winning and reduce the risk to the one that is losing. One strat is trend following the other not.
Initially each strat is allocated a value for RiskPerTrade1 and RiskPerTrade2 = 0.25%.
If the last trade was a winner then increase RiskPerTrade by multiplying it by 1.5
If the last trade was a loser then decrease the RiskPerTrade by multiplying it by 0.5.
When market conditions favour one strat (i.e. it's winning trades) it is allocated more risk to maximise the profits. When market conditions are killing a strat it's position size is wound down to limit the losses. You'll also see that this scales down faster than it scales up i.e. fear is given more weight than greed to protect your money.

The beauty of this is that it automatically does what is possibly the hardest and most important thing to get right with live trading.

Of course you would set a minimum and maximum value for RiskPerTrade. Prudent values would be 0.025% and 2.5% when daytrading. A limit on the days and weeks losses is also prudent. The trend is not your friend if your account balance is trending down.

mozkan
09-05-2009, 22:53
teo bu seyirci üye konumu için yönetimle konuşssan,
mr. swing
yapsalar olmaz mı, yazmam yoksa hehehehe

mozkan
09-05-2009, 23:06
Senı seyırcı degıl, bınıcı yapmak lazım.

Ne desınler gann trader, swıng trader, forex trader, mr swıng.,demırbas,tecrubelı uye, :) var da var vallahı.

Aslında bunu secenek yapsalarda herkes kendıne uygun olanı secseler.

Bende hep, 'kararsız kazım,sana le lazım rumuzunu almak ısterdım :) her gun yenı bır sey. :) heheheh
ahanda değişti, hehehehehe:m06:

mozkan
09-05-2009, 23:19
sende sozunu tutup yazarsın artık, bızde ogrenelım su ew ıslerını,

ogretsen bıze...

3 kişinin kitabını okuyacaksın teo, önce pretcher idiotunun yazdıklarını, ilk baştan masal gibi gelecek, hep çalışan örneklerle bezenmiş olan kitabı, sonra miner agayı keşfedeksin elliott ile trade in piridir kendisi, daha sonra bu ikisi yetersiz gelecek piyasa çözümlemelerinde bir de neely vardı yahu diyeceksin, onu da okuyunca pretcher ve minera gerzek bunlar diyeceksin, neely bir daha okuyunca analiz için trade e vakit bulamayacaksın, nete gireceksin tuncer ne demiş forumcular ne etmiş kasmayayım kendimi modu kolayına gelecek, dün yerin dibine gider dediğine yarın gökyüzü hedefi vereceksin, 3 dalga dediğin yere 5 dalga yahu diyeceksin, velhasılı kelam asgari 2 senen bu adamların yazdıklarını hazmetme bir araya getirme ile geçecek, hazırsan başlayalım.:D

teo
09-05-2009, 23:32
3 kişinin kitabını okuyacaksın teo, önce pretcher idiotunun yazdıklarını, ilk baştan masal gibi gelecek, hep çalışan örneklerle bezenmiş olan kitabı, sonra miner agayı keşfedeksin elliott ile trade in piridir kendisi, daha sonra bu ikisi yetersiz gelecek piyasa çözümlemelerinde bir de neely vardı yahu diyeceksin, onu da okuyunca pretcher ve minera gerzek bunlar diyeceksin, neely bir daha okuyunca analiz için trade e vakit bulamayacaksın, nete gireceksin tuncer ne demiş forumcular ne etmiş kasmayayım kendimi modu kolayına gelecek, dün yerin dibine gider dediğine yarın gökyüzü hedefi vereceksin, 3 dalga dediğin yere 5 dalga yahu diyeceksin, velhasılı kelam asgari 2 senen bu adamların yazdıklarını hazmetme bir araya getirme ile geçecek, hazırsan başlayalım.:D

yahu ben ne zaman para kazanacagım, oku oku omrum gectı, bır de 2 sene bunları okusam ne degısır, muhtemelen bu da calısmayacak :)

En ıyısı zamanımı ben fılm seyrederek gecıreyım... Kıtaplarda nasılsa fılm gıbı, hep calısan grafıklerde ornek vermısler...

Hep aynı yerde donup duruyorum , herhalde en sonunda 5, 13 ma atıp trade edecegım, nasılsa sonuc degısmıyor :)

Bear_Bull
10-05-2009, 01:41
Hep aynı yerde donup duruyorum , herhalde en sonunda 5, 13 ma atıp trade edecegım, nasılsa sonuc degısmıyor :)

Selam Teo

bende sistemlerle o kadar uğraştıktan sonra elimden ne geldi ise en tepeye yakın sat en dibe yakın al verdirmeye uğraşırken bir baktım yazdığım sistemler hangi indikatör olursa olsun (hemen hemen aynı yerlerde) sinyal vermeye başladılar, trend olayında sorun yok tamamda yatay piyasada yada ani dönüşlerde stop olurken, aldıklarını fazlası ile geri verdiğini (ne kadar piyasa yataysa işlem yaptırmamaya çalışsamda piyasanın yatay olduğunu anlayana kadar yaptığı işlemler önceki karları götürüyor) görünce bıraktım artık sisteme göre işlem yapmayı, atıyorum bir sistemi gözümün önünde duruyor ama ben sisteme değil sadece sistemin gösterdiği yöne doğru 100-200 hadi bilemedin 300 puanlık kar yakalama peşinde koşuyorum.
Ha 5,13 ema ha bir başka indikatör en iyi sistem diye bir şey olmadığına kendi adıma karar verdim.

O kadar zaman boşuna zaman kaybetmişim.
Sadece ani trend dönüşlerinde ne olduğunu anlayana kadar yazdığımız zararla kalıyorum.
Diğer zamanlarda + 100 + 200 puan bile sürekli olduğunda en kral sistemden daha fazlasını getiriyor.

gece gece çenem düştü.

Bol kazançlar dilerim.

Dantes
10-05-2009, 07:50
tesekkurler ustad evet bu idi.bircok sey gitti topladigim yararli yararsiz.
bende 97.45 aldim 97.65 sattim 20 pips hizli kar sanal tabi.son kucuk cikista
aslinda daha oncede alinirmis ama cok kazandirmaz psikolojim yetmez birde.
adam ilk maddeye oyle yazmis piyasayi okumak TA bilmek degil diyor.
madde 1: pyscological state.

trade yapmak icin en onemli sey. cok dogru

2. kismet. 3 birkac arac iste.

gerisi hikaye.
katilan varmi????

yahu ben ne zaman para kazanacagım, oku oku omrum gectı, bır de 2 sene bunları okusam ne degısır, muhtemelen bu da calısmayacak :)

En ıyısı zamanımı ben fılm seyrederek gecıreyım... Kıtaplarda nasılsa fılm gıbı, hep calısan grafıklerde ornek vermısler...

bir araclarin pesinde kosarken zarar edebiliyoruz bu psikoloji bozuyor.
aslinda merkezde kismet var onun ustunde psikoloji en son arac.
en onemsizi ile coook fazla ugrasiyoruz gibime geliyor.
herkes birkan borsayi hayatini dusunebilir en iyi seyleri yapip hicbirsey elde edemedigi yada pek birsey yapmadan herseyin ayagina geldigini gormemismidir.

mesela ustad gecen siz aldigini eur/usd uzun bar atti. mesela baska biri oradan alamamistir tuh be kacti demistir. bunlarin hepsi yazili ornekvarmisin yokmusun da atillanin hikayesi okuyun. bilmeyen varsa yazarim yeni ornek oldugu icin yoksa herkes duymustur boyle seyleri.

teo
10-05-2009, 08:35
ornekvarmisin yokmusun da atillanin hikayesi okuyun. bilmeyen varsa yazarim yeni ornek oldugu icin yoksa herkes duymustur boyle seyleri.

ınan ben duymadım, benım evımde televızyon yok, yaklasık 1991 den berı televızyon seyretmedım,Cocuklarıma da seyrettırmedım...

Sadece matrıks bultenındekı haberlerı ve radyo da kı haberlerı bılırım...

Cunku sureklı haber ve muzık kanallarını dınlerım..Fılm seyretmek ıcın de cocuklarım ıle sınemaya gıderım.

Televızyonlar ınsanları aptallastırmaya yarıyor, sacma sapan seylerler cocuklarımda zehırlenmesın ıstedım.

Cunku Televızyonlar kasıtlı olarak ınsanları hıc bır katkısı olmayan vatandas halıne getırmek ıcın kullanılıyorlar.

NUNU
10-05-2009, 12:04
Televızyonlar ınsanları aptallastırmaya yarıyor, sacma sapan seylerler cocuklarımda zehırlenmesın ıstedım.

Cunku Televızyonlar kasıtlı olarak ınsanları hıc bır katkısı olmayan vatandas halıne getırmek ıcın kullanılıyorlar.
iste insan bazen o sacma sapan seyler dediginiz seye de ihtiyac duyabiliyor. Daha da onemlisi, hayatta herseyi fayda elde etmek icin yapmamak gerek.
Siz hic cok yorgun, cok uzgun oldugunuz bir gunun aksami eski yapim bir komedi filmine denk gelmediniz galiba!:).
Cocuklari da robotlastirmamak gerek. birakin sacma sapan dediginiz seyleri gorerek buyusunler. ailesi, cevresi ve sansi iyiyse zaten no problem. izlenilecek programlara kisitlama koyarsiniz olur biter.
daha daha otesi, evinde sirf televizyon olmadigi icin hayatta muvaffak olmus ve ruhu nirvanaya ermis kimseyi de ne duydum ne gordum.k25.
ama yine de sevgili Teo'nun verecegi cevabi biliyorum. kitaplar ne gune duruyor diyecek!:m06:.
http://img27.imageshack.us/img27/278/fatih.gif

vobunsun
10-05-2009, 22:18
Selam Teo

bende sistemlerle o kadar uğraştıktan sonra elimden ne geldi ise en tepeye yakın sat en dibe yakın al verdirmeye uğraşırken bir baktım yazdığım sistemler hangi indikatör olursa olsun (hemen hemen aynı yerlerde) sinyal vermeye başladılar, trend olayında sorun yok tamamda yatay piyasada yada ani dönüşlerde stop olurken, aldıklarını fazlası ile geri verdiğini (ne kadar piyasa yataysa işlem yaptırmamaya çalışsamda piyasanın yatay olduğunu anlayana kadar yaptığı işlemler önceki karları götürüyor) görünce bıraktım artık sisteme göre işlem yapmayı, atıyorum bir sistemi gözümün önünde duruyor ama ben sisteme değil sadece sistemin gösterdiği yöne doğru 100-200 hadi bilemedin 300 puanlık kar yakalama peşinde koşuyorum.
Ha 5,13 ema ha bir başka indikatör en iyi sistem diye bir şey olmadığına kendi adıma karar verdim.

O kadar zaman boşuna zaman kaybetmişim.
Sadece ani trend dönüşlerinde ne olduğunu anlayana kadar yazdığımız zararla kalıyorum.
Diğer zamanlarda + 100 + 200 puan bile sürekli olduğunda en kral sistemden daha fazlasını getiriyor.

gece gece çenem düştü.

Bol kazançlar dilerim.

Sayın bear bull,

Sistemler hakındaki görüşlerinize katılamıyorum açıkcası..benim oldukça basit iki satırlık koddan ibaret bir sistemim var..sadece 2 kaldıraçla oynuyorum ve son bir yılda oldukça iyi bir getirisi var..ben 60 dklık kullanıyorum ama 15 dkdada kullansam aşağı yukarı aynı getiri olacakmış..sadece bir ay %4 eksi yapmış..gap da yemiş her bişey olmuş yani..ama getirisi istikrarlı.. sisetm olmadan kazanmanın da zor olduğunu düşünüyorum

teo
10-05-2009, 23:16
Sayın bear bull,

..ben 60 dklık kullanıyorum ama 15 dkdada kullansam aşağı yukarı aynı getiri olacakmış..

kullanılan perıyod gercekten hıc onemlı degıl, perıyod arttıkca olay saglamlasırken, tepkı surelerınde kar azalması da mumkun olabılıyor.

En ıyı sıstem, para kazandıran sıstemdır.

Ne mutlu kı sıze kazanıyorum dıyorsunuz.

Bol Kazanclar hep bu sekılde gıtsın...

Nacızane tavsıyem, kazanmaya basladı ısenız, kazanclarınıza sıkı sarılın, ınsan kazanmaya baslayınca , hep kazanacagını dusunuyor ve karları ıle hovardalasıyor, ama maalesef bu sekılde her zaman da gıtmıyor.

Sevgıler...

teo
10-05-2009, 23:18
USDJPY de cok tatlı yerde durmus.... Gunun parıtesı olabılır...

http://img80.imageshack.us/img80/4510/uc080520090000.gif (http://img80.imageshack.us/my.php?image=uc080520090000.gif)

teo
10-05-2009, 23:29
BU da EurUsd , yorumsuz...

http://img12.imageshack.us/img12/4510/uc080520090000.gif (http://img12.imageshack.us/my.php?image=uc080520090000.gif)

CATEDRAL
10-05-2009, 23:43
Yorumunu ben yapiimmiii:D

BU da EurUsd , yorumsuz...

http://img12.imageshack.us/img12/4510/uc080520090000.gif (http://img12.imageshack.us/my.php?image=uc080520090000.gif)

CATEDRAL
10-05-2009, 23:44
Teommm beahh..

Bana analar günü hediyesi oldu senin bu graf :)

SEREN I
11-05-2009, 00:02
svg..teo ben bu grafikleri beğenmedim........

hareketli grf. isterim........

oynatalım......lütfen....

teo
11-05-2009, 00:12
eURUSD 1.3638 shortlarım...

mozkan
11-05-2009, 00:16
eURUSD 1.3638 shortlarım...
1,3738 geçilince bende alır ve haftalık bazda unuturum

SEREN I
11-05-2009, 01:01
kartlar yeniden dağıtılıyor........
izleyenler bilir..hiç bir şey tesadüf değildir...yeryüzünde herşeyin bir

sebebi ve trendi vardır....bizi ilgilendiren ekonomik trendler...

özelliklede Türkiyemizin trendi...ülkemizde kabaca her 7 yılda bir kriz olur.

en yakın vadeden başlarsak..1994-2001-2008.........

bu krizlerin bazıları ülkemizden..bazıları da artık global ekonomi olduğundan

ithaldir...netice değişmez....

krizler fırsattır...ama şayet kriz ise...krizden öte birşey ise buhran..global

resesyon daha farklı yaklaşmak gerekir...

ancak ister kriz olsun ..ister buhran bazı ortak özellikleri vardır...

bizide ilgilendiren bu özelliklerinden bazıları ...varlıkların el değiştirmesi...

ve kartların yeniden dağıtılmasıdır...

kartlar yeniden dağıtılırken büyük çekmeye çalışın...as ..veya en azından

10...lu almaya bakın.....çünkü kartlar 7 yılda bir dağıtılıyor....

bir dahaki kart dağıtımı çok geç olabilir...7 yıl elinizde 2 ...li ile beklemeyin

şans ile alakası yok..bol şans demiyorum....dikkatli olunuz........

bu yazım svg.teo nun topiğine uyar..nede olsa avatarı blackjack.....

NUNU
11-05-2009, 09:19
euro/usd niye bu kadar cok alim firsati veriyor,anlamiyorum.k14.

Dantes
11-05-2009, 09:55
ustadin grafiklerinde ilk isigi usd/jpy yakti ben yukari gidiyorum diyor acaba eur/usd asagi gelecek mi kavsakta.

teo
11-05-2009, 14:26
USDTL artık yukarı gazlamak ıcın tum sartları olusturdu...

http://img384.imageshack.us/img384/4510/uc080520090000.gif (http://img384.imageshack.us/my.php?image=uc080520090000.gif)

rennie
11-05-2009, 14:35
USDTL artık yukarı gazlamak ıcın tum sartları olusturdu...

http://img384.imageshack.us/img384/4510/uc080520090000.gif (http://img384.imageshack.us/my.php?image=uc080520090000.gif)

bekliyoruz roketlesin; biz de destekleyecegiz.

teo
11-05-2009, 15:25
Eurchf 1.5053 short...

ardasu
11-05-2009, 17:15
Oto alsat programı mt4 de deneme hesabında çalıştırılabiliyor mu?Yoksa sadece strategy tester la test mi edilebiliyor?Ben deneme hesabında çalıştırmaya uğraştım ama olmuyor.Tecrübe eden arkadaş bilgisini paylaşırsa sevinirim.

Dantes
11-05-2009, 17:57
Oto alsat programı mt4 de deneme hesabında çalıştırılabiliyor mu?Yoksa sadece strategy tester la test mi edilebiliyor?Ben deneme hesabında çalıştırmaya uğraştım ama olmuyor.Tecrübe eden arkadaş bilgisini paylaşırsa sevinirim.
yok calisri mt4 dizini altinda expert klasorunda aciga kopyalayin sonra mt4 acip expert advisor kismindan secip parite grafine surukleyip birakin sonra yukaridan butondan calistirin calistigi zaman sag ust kosede gulen yuz resmi cikacaktir.

ardasu
11-05-2009, 18:07
yok calisri mt4 dizini altinda expert klasorunda aciga kopyalayin sonra mt4 acip expert advisor kismindan secip parite grafine surukleyip birakin sonra yukaridan butondan calistirin calistigi zaman sag ust kosede gulen yuz resmi cikacaktir.

sn.dantes dediklerinizi yapmıştım.Gülen yüz de çıkıyor.ama bir süre sonra baktığım zaman hiçbir işlem olmadığını görüyorum.

Dantes
11-05-2009, 19:01
sn.dantes dediklerinizi yapmıştım.Gülen yüz de çıkıyor.ama bir süre sonra baktığım zaman hiçbir işlem olmadığını görüyorum.
dogru yapmissiniz o zaman.
cozum bekleyin cunku her ea nin sistematigi farklidir. hemen bismillah ilk dakkada al-sat yapmayabilir. ogrenir bakar durum kollar kodda yazilan durumun olusmasini bekler insan gibi ama sabirli. dusuk perioda alin birde oyle deneyin mesela 1 dk 5 dk gibi. oyle ea lar okudum aralik 2008 den beri islem yapmayanlar varmis ( ne bicim ea ise)

Bear_Bull
11-05-2009, 19:14
Sn Vobunsun
kazandırmıyor diye birşey demedim zaten beklentilerimi karşılamıyor.
Kazanan bir sisteminiz ve bu kazanca bir itirazınız yoksa bol kazançlar demekten başka bir şey diyemem.

Ama siz yıllık % 50 alır bereket versin dersiniz ben % 25 kaldıraçla 4,5 ayda ana paraya % 165 alıp beğenmeyebilirim.
Sonuç olarak beklentiler farklı olabilir.;)

sevgiler

Sayın bear bull,

Sistemler hakındaki görüşlerinize katılamıyorum açıkcası..benim oldukça basit iki satırlık koddan ibaret bir sistemim var..sadece 2 kaldıraçla oynuyorum ve son bir yılda oldukça iyi bir getirisi var..ben 60 dklık kullanıyorum ama 15 dkdada kullansam aşağı yukarı aynı getiri olacakmış..sadece bir ay %4 eksi yapmış..gap da yemiş her bişey olmuş yani..ama getirisi istikrarlı.. sisetm olmadan kazanmanın da zor olduğunu düşünüyorum

Sn Teo yada tamamı ile katılıyorum.
Yazdığınız sistem grafiğin 5 dk.lıkmı haftalıkmı olduğuna bakmaz işlem gören bar sayısına bakar.
Kısa periyotlu sistemleri hızlı, Uzun periyotlu sistemleri ise yavaş indikatörlerden yaparsınız.

kullanılan perıyod gercekten hıc onemlı degıl, perıyod arttıkca olay saglamlasırken, tepkı surelerınde kar azalması da mumkun olabılıyor.
Nacızane tavsıyem, kazanmaya basladı ısenız, kazanclarınıza sıkı sarılın, ınsan kazanmaya baslayınca , hep kazanacagını dusunuyor ve karları ıle hovardalasıyor, ama maalesef bu sekılde her zaman da gıtmıyor.

Sevgıler...

teo
11-05-2009, 22:59
Yorumsuz

http://img219.imageshack.us/img219/4510/uc080520090000.gif (http://img219.imageshack.us/my.php?image=uc080520090000.gif)

teo
11-05-2009, 23:33
Eurusd

http://img10.imageshack.us/img10/4510/uc080520090000.gif (http://img10.imageshack.us/my.php?image=uc080520090000.gif)

teo
11-05-2009, 23:34
USDTL

http://img151.imageshack.us/img151/4510/uc080520090000.gif (http://img151.imageshack.us/my.php?image=uc080520090000.gif)

mozkan
11-05-2009, 23:36
Yorumsuz

hani şablon şöyle ziplisinden, isteyenin bir yüzü vermeyenin....:D

teo
11-05-2009, 23:49
Yorumsuz

http://img8.imageshack.us/img8/4510/uc080520090000.gif (http://img8.imageshack.us/my.php?image=uc080520090000.gif)

mordak
12-05-2009, 01:40
---eur-usd---

1.3660 stop olmak üzere 1/4 kısa pozisyon...

hedef 1.3400.....
1.3500 altı her seviye kar alımı için uygundur....

bol kazançlar.....

vobunsun
12-05-2009, 08:02

Sevgıler...

Teşekkürler Sayın teo..Kazandıklarımın yarısını (aylık bazda) çekip alırım ve asla 3 kaldıraçı geçmem (genelde 2)..Üst üste 5 hatalı sinyal gelip psikolojimin bozulduğu zamanlar da olmuştur ama sonuçta kaldıraç düşük olduğu için ilk trendde durum kurtarılıyor. Her neyse bu konuları muhtemelen benden çok daha iyi biliyorsunuz. İyi dilekleriniz için teşekkürler

Dantes
12-05-2009, 10:02
resimli ea kurma rehberi
http://iticsoftware.com/metatrader-expert-advisor-installation.php

teo
12-05-2009, 11:24
H1 için fractal trend baslangıcını muthıs haber verıyor...

When the fractal dimension moves from high levels down through 55, we have a good idea that a trend is starting,

and that it will likely continue down towards the 30 area, where trends tend to lose energy and stop.

Conversely, when a trend has reached a fractal dimension reading of 30, we have a pretty good idea that the trend has run its course, and a consolidation or retracement is now about to unfold.

----------------------------------------------
Ben artık Sayın Ozkan'ın uyarısına uyarak H1 kullanıyorum, 30 dak bıraktım,

Buyuk sozu dınlerım ben,

Asagıdakı ındıkatorlerı de lutfen H1'e kurunuz.

55'in uzerıne cıkınca hemen trend yonune don, ve 30'a gelene kadar poz otur,

Burada ben genelde poz oturmuyorum, room up/down bıtınce cıkıyorum ve baska parıteye bakıyorum...

Fractal 30 oldugunda, ya yatay konsolıdıte olacaktır, ya da tepkı hareketı baslıyacaktır..

Pekı trend ne tarafa nasıl anlayacagız dıyen çaylaklara :) , ıkıncı ındıkatorude kurmasını, bu ındıkator multıdır tum perıyodları gosterır, sız H1'e bakacaksınız, soldan 5 yanan ışık :) hehehe ..

Mavı ıse yukarı, kırmızı ıse asagıyadır trend..

Forexde sadece bu durumlarda poz alarak, cıddı bır pıps kazancı elde edebılırsınız,

Tum raporu okumak ısteyenler ıcın

http://www.fractalmarketreport.com/fmr-faq.php

teo
12-05-2009, 11:52
resimli ea kurma rehberi
http://iticsoftware.com/metatrader-expert-advisor-installation.php

Pekı bende metastock ta sıstem test nasıl kurulur neye bakılır onu gondereyım madem :)

http://rapidshare.com/files/232023046/Metastock_-_Creating_A_New_System.zip.html

teo
12-05-2009, 11:53
USDJPY aman dıkkat long.... 55 'e gırdı...

http://img204.imageshack.us/img204/4510/uc080520090000.gif (http://img204.imageshack.us/my.php?image=uc080520090000.gif)

ardasu
12-05-2009, 11:56

When the fractal dimension moves from high levels down through 55, we have a good idea that a trend is starting,

and that it will likely continue down towards the 30 area, where trends tend to lose energy and stop.

Conversely, when a trend has reached a fractal dimension reading of 30, we have a pretty good idea that the trend has run its course, and a consolidation or retracement is now about to unfold.

Buyuk sozu dınlerım ben,

55'e gırdıgınde hemen trend yonune don, ve 30'a gelene kadar poz otur,

Fractal 30 oldugunda, ya yatay konsolıdıte olacaktır, ya da tepkı hareketı baslıyacaktır..

sn.teo fractal indikatörünü gönderebilirmisiniz?

teo
12-05-2009, 12:00

yukarıdakı mesajda gonderdım sayın ardasu, eklentısıne bakınız...

teo
12-05-2009, 12:05
Sayın Hydıoxyde, bu fractal tam sızlık, sızın sıstemde Adx yerıne bunu kullanırsanız sonuc nasıl oluyor bız test edermısınız.

Bu arada Fractal ıcın Matrıks veya Metastock kodlama olayını 2 uzman arkadasa bırakıyorum...Hydıoxyde ve Sayın Gungor...

mozkan
12-05-2009, 12:14

Buyuk sozu dınlerım ben,

est. teo bey, marginim vede sabrım müsait olsa Daily den şaşmam ama aması malum, H4 yönü göstersin, H1 H4 le aynı yöne dönsün, m30 da ZZ semaforla entry, bu kadder basit:D

teo
12-05-2009, 12:18
est. teo bey, marginim vede sabrım müsait olsa Daily den şaşmam ama aması malum, H4 yönü göstersin, H1 H4 le aynı yöne dönsün, m30 da ZZ semaforla entry, bu kadder basit:D

Gercekten semafor kullanmasına bılene, cok guzel bır ındıkator...

Gavur forumlarda da, H1 de semafor uyarısına bakarak M15 (entry) de aynı seyı yapıyorlar, yontem farkı...

Bol kazanclar...

Su akarken testı doldurulur, dolduralım...

mozkan
12-05-2009, 12:21
forexcilere bir kıyak, aradıklarınızı bulacağınız bir site
http://kreslik.com/forums/index.php

ardasu
12-05-2009, 12:22

Buyuk sozu dınlerım ben,

ardasu
12-05-2009, 12:27
sn.teo bu snake ben de çalışmıyor,bir ayarı var mıdır acaba? tüm paritelerde ve periodlarda kırmızı gösteriyor.

teo
12-05-2009, 12:32
sn.teo bu snake ben de çalışmıyor,bir ayarı var mıdır acaba? tüm paritelerde ve periodlarda kırmızı gösteriyor.

pardon ıcıne baktım, baska bır seyı cagırıyormus, bunu da aynı dızıne ekleyın lutfen...

ardasu
12-05-2009, 12:32

Buyuk sozu dınlerım ben,

teo
12-05-2009, 12:36

anladım sayın ardasu, durun sakın olun , yukarı ekledım...

ardasu
12-05-2009, 12:36
sn.teo refresh yapınca önceki msj.yeniden gönderdi,silemedimde kusura bakma

teo
12-05-2009, 12:45
Bak uyanıgın Lınner regressıon ve semaforu kullanım seklıne...

I have these 4 indies on my 1min euro chart. Magnified market price. TRo_SR_RR, Shi Channel tru Modified version, and 3 level zz semafor ( no alarm)

The two screen shots tell the basic story.. When the ZZ gives you the #3 at a shi level extreme, the SR_RR system should be right there at the same level to go long or short at its designated value..

The reason for the combo use is dynamic repainting.. For the SR_RR system alone if the market is pushing hard but i get a few up ticks thru the go long value, then continues to push hard down.. The system keeps adjusting the go long value lower and lower, so the trade i entered was early and not at a momentary extreme. Thus where the zz indie comes in . When the #3 trade is firmly planted on a shi extreme, the next bar is usually in correct direction.. If i take counter trend trade using shi channel as trend direction, i scalp for 3 pips,, if i am with the shi channel trend I go for 5 pips. Using it on a 1 min chart..

I am writing this for you to point out the flaws in logic as i am using the indies. Also, the SR_RR sys. adjusts at what interval or is it a dynamic function adjustmet.. Again the reason I ask .. When the market pushes hard in one direction, the ZZ idie is set up, but the SR_RR is lagging behind in resetting??

http://img410.imageshack.us/img410/2749/examplegoshort207.jpg (http://img410.imageshack.us/my.php?image=examplegoshort207.jpg)

teo
12-05-2009, 13:38
Usdjpy long adevam, cok ayıp yaptıklarınız,

teo
12-05-2009, 13:43
Usdchf de yon asagı duruyor halen olasılık gostergemız % 12 vermıs bu yone...

http://img301.imageshack.us/img301/4510/uc080520090000.gif (http://img301.imageshack.us/my.php?image=uc080520090000.gif)

teo
12-05-2009, 13:46
UsdJpy gostergemız % 29.17 ıle yonu yukarı diye gostermıs, pekı o zaman bu yapılan nedır.

herhalde Sayın Ozkan'ın sıstemı beklıyorlar H1 ıle H4 aynı yonde olmasını...

http://img178.imageshack.us/img178/4510/uc080520090000.gif (http://img178.imageshack.us/my.php?image=uc080520090000.gif)