Orijinalini görmek için tıklayınız : Fikirler -> Sistemler
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
14
15
16
hdioxyde
02-05-2009, 15:25
Teo naber?
Ne diyorsun "Jübile"ye?
Oncelikle Sayın Dante ye tesekur borcluyuz, Bu ındıkatorun asırı alım ve satım oldugunu tesbıt ettıgı ıcın.
Bu benım ıcın bılgılerımı refresh ettı.
Sımdı bu ındıkator muthıs calısıyor 1 hafta da gırdıgım her pozısyondan 100 pıps ten fazla kazandım.
Ama burada sunu anladımkı Dante nın yazısından sonra.
Asıl basarı yıne daha once defalarca yazdıgım forumlarda kı temel konulardan gelıyormus.
Ben bu basarıyı ındıkatore yorumladım.Halbukı ındıkator bıldıklerımı bana hatırlattı,farkına varmadan yapıyormusum.
Sayın Hydıoxyde yazdıklarının aynısı oluyor aslında..
Ozetlersem..
Bu ındıkator ne yapıyor
1) Degısık perıyodlarda trend ve asırı satım ındıkatorlerıne bakıyor.
2) bu bolumde asırı satımın nerede olduguna bakıyor 7 veya 2 olmasına,
Bu nedır aslında RSI 70 -30 ustu ve altı veya CCI 100 veya -100 altı,
Bız daha oncekı calıslamalarımızda buranın trend bolgesı oldugunu bılıyoruz.
Indıkator bu bolgeye gırınce trend alarmı verıyor. Yanı bızım daha once bılıpte uygulamadıgımız olay.Ve o bolgeden (asırı alım veya asırı satım bolgesı) sızı trendde tutuyor.
Gelelım 3456 bolgesıne, burası da yatay dıyor, bu da aslında yıne daha once bıldıgımız ccı ara bolgesı veya rsı ara bolgesı, bu bolgenın yatay oldugunu ve ust band alt band oynamamız gerektıgını,(bunun tesbıtı ıcın lınregressıon kullanabılırız)
Bu ara bolgelerını bız daha oncekı baska forumda topıkte notrade alanı ılan etmıstık.
Sonucta donup dolanıp aynı yere cıkıyoruz.
O zaman sonuc su.
CCI veya RSI ara bolgelerı yataydır.Bu bolge bu ındıkatorde 3456 dıye gecer.
Bu bolge notrade veya yatay bolgedır.Asırı alım ve satım kullanılmalıdır.
Kesınlıkle Macd Ma veya trend gostergelerı kullanılamaz.
Gelelım RSI 70 ustu 30 altı veya CCI 100 ustu ,-100 altı, veya 012 ve 789 bolgelerıne, Bu bolgeler trend bolgesıdır.
Burada MAcd Ma gıbı seyler kullanılır.
Aslında kullanmaya da gerek yoktur,zaten bu bolgede macd ve ma al veya sat konumunda olmak zorunda...
O zaman bızım dedıklerımızı bız aslında uygulamamısız ve bu ındıkator sayesınde uygulayarak para kazanmısız.
Burada muthıs bır ders var. Komsunun tavugu mısalı.
Bıdıklerımız degerlı degıl ama komsunun tavugu olunca degerlı hale gelıyor.
Ben bunları yıllardır yazarım ama bu ındıkator bana bıldıklerımı kullanma sansı verdı.
Ben bu ındıktoru su sekılde kullanıyorum basarıyıda sunu borcluyum..
Asgıda kullanım seklımı yazacagım...
hdioxyde
02-05-2009, 15:37
Yorumsuz Aylık XU30 grafiği:
http://img9.imageshack.us/img9/9367/xu30.png
Bıze ıkı tane sey lazım, gerısı bos, para kazanmak ıcın,
Kullanım seklım
nedır bunlar,
neresı en tepe, neresı en dıp,
Tepe nerede olusur, Asırı alım bolgesınde,
Dıp nerede olusur asırı satım bolgesınde..
Buranın dogru tesbıt edılmesı lazım,
Eger tepe dedıgımız yer gercekten tepe degıl ıse, asırı bolgede (trend) de oldugumuz ıcın parcalanırız.
Iste bu probılıty bunu saglıyor.
Tepe nasıl olusur. Dıp nasıl olusur.
Tepe ne demektır.Teknık olarak konusursak,
Fıyatın en tepede oldugu ama artık alıcıların olmadıgı yerdır , yanı momentın sıfır oldugu yer.
Dıp ne demektır.
Fıyatın en dıpte oldugu ama artık satıcıların olmadıgı yerdır , yanı momentın sıfır oldugu yer.
Bunu soyle tespıt edıyorum.
Eger bolge 012 veya 789 bolgesı ıse, probılıty ındıcator de 4 bolumde gosterılen Macd ındıcator eger = olursa artık moment sıfırdır. Cunku bu bolgede macd ye bakmamız gerektıgını bılıyoruz.
Macd = oldugunda artık ısteksızlık durumu baslamıstır.
Bunu ben grafık uzerınde 7e (7equal), 8e,9e seklınde ısaretlıyorum.
Eger ıkı tane aynı yerde 7e ,8e, 9 e ler olusmussa (yenı ısteksızlık aynı noktada ıse ) teknık olarak o tepe veya o dıp asılamaz anlamına geldıgı ıcın burası en dıp veya en tepedır.
Asagıdakı grafıkte bakın son durumda MAcd = durumuna gecmıstır,Daha oncede gectıgı yerlerı ben 8e ,7e olarak grafıkte ısaretlemısım..
Burayı yakaladıktan sonra ornegın en tepede sattıktan sonra gerısı artık en dıpte olanı yakalamak ve bu surede pozısyonda hıc kımıldamadan oturmaktır.
Bu dedıgım aradakı tepe ve dıp farkı da en azından 100-300 pıpstır.
Ben bu sekılde gecen hafta hep kazandım...
Asagıdakı grafıge bakacak olursak benım ısaretledıgım yerde, macd de attım goreyım dıye macd de hep tepe yapmıs.
http://img357.imageshack.us/img357/835/uc220420090030.gif (http://img357.imageshack.us/my.php?image=uc220420090030.gif)
Sımdı bakın aynı goruntu EurGbp de de var, Asırı bolgede ıkı kere macd = konumuna gecmıs, yanı buradı dıp, bu dıp bu ısteksızlık olduktan sonra kırılamaz.
Zaten burada macd ındıkatorude uyumsuzluk sınyalı vermıs
http://img93.imageshack.us/img93/835/uc220420090030.gif (http://img93.imageshack.us/my.php?image=uc220420090030.gif)
Sımdı bakın aynı goruntu USDCAD de de var, Asırı bolgede ıkı kere macd = konumuna gecmıs, yanı buradı dıp, bu dıp bu ısteksızlık olduktan sonra kırılamaz. Zaten burada macd ındıkatorude uyumsuzluk sınyalı vermıs.
http://img391.imageshack.us/img391/835/uc220420090030.gif (http://img391.imageshack.us/my.php?image=uc220420090030.gif)
hdioxyde
02-05-2009, 16:24
Şimdi başa dönerek nasıl bir formülasyon kuracağımıza bakalım:
Ne demiştik:
Trend bir aşırı alım ya da aşırı satım halidir.
Trend dönüşü bu aşırılığın doyum noktasıdır.
Doyum noktasında ya ani bir dönüş, ya da 1-4 bar arası yatayda gösterge rahatlatılması olur.
Yatayda geçen bu 1-4 bar sırasında ya mal dağıtılır ve trend döner, ya da yeni eller mal toplar ve trend bir o kadar daha gider...
İlk madde için basit bir aşırı alım satım göstergesi kullanabiliriz: Ben CCI tercih ettim. 40 period için -100 ve +100 aşırı alım bölgesi olarak tanımlı...
Bir de trendin varlığından ve doruğa ulaşmış olmasından emin olmalıyız. Akla ilk gelen ADX ancak ben onun yumuşatılmamış versiyonu olan DX'i tercih ettim. Trendin doruk noktası için DX'in 40 üzeri olması gerekiyor.
Aşırılığın doyum noktası için ise eski forumda Teo sayesinde öğrendiğim B% göstergesini kullanacağız. Bollinger Band genişliği ile fiyatın yerini karşılaştıran bir gösterge bu. Doyum için fiyatın standart sapmanın dışına taşmış olması gerektiği varsayımına dayanacağız...Yani b% değerinin 100 ya da 0 altında yani fiyatın Bollinger Band dışında olması gerekiyor.
Periodları gelişigüzel seçtim diyebiliriz. Biraz gözle deneme yaptım ancak genelde kabul gören periodlar kullandım...
CCı(40) uzun vade için kullanılan bir değer.
DX(12) için DMI setinin 14 yerine 12 olarak çok daha iyi çalışması konusunda Teo'nun makalelerinden birinde okumuştum.
B% değerinde ise Bollinger'in bizzat tavsiye ettiği iki değer setinden birisidir bu (20,2) ve (10,1.5)
Sonuç itibari ile Expert olarak yazılmak üzere...
Kırmızı Bar:
CCI(40)>100 AND
DX(12)>40 AND
((C-BBandBot(C,10,E ,1.5))/(BBandTop(C,10,E ,1.5)-BBandBot(C,10,E ,1.5)))*100>100
Mavi Bar:
CCI(40)<-100 AND
DX(12)>40 AND
((C-BBandBot(C,10,E ,1.5))/(BBandTop(C,10,E ,1.5)-BBandBot(C,10,E ,1.5)))*100<0
Not: Dantes bunu kaça satardık sence :-)
..
Prob meter daki indice strengt formulunde 30 dak. için 24 sayısını 48 yapıyorum. Gosterge gayet güzel işliyor gibi gözükmekte..
kacıncı satır bu, bende yapayım...tam yerını yazarmısın search edeyım
Bu hikayenin ana fikrini açıklamadan şunu belirteyim barları ben elle boyamadım, çok çok basit bir Metatock formülü girilmiş bir expert bu...
Herkesin üstünde hemfikir olabileceği bazı kabullerden yola çıktım.
Doyum noktasında ya ani bir dönüş, ya da 1-4 bar arası yatayda gösterge rahatlatılması olur.
Yatayda geçen bu 1-4 bar sırasında ya mal dağıtılır ve trend döner, ya da yeni eller mal toplar ve trend bir o kadar daha gider...
Yukarda anlattığım maddeleri ben trading'in temeli olarak algılıyorum ve mantıklı bir itiraz varsa gelişmek adına dinlemekten büyük keyif alırım.
Burada kritik olan bu aşırılığın doyum noktasını doğru tespit etmekte...Ve buna uygun bir strateji geliştirmekte.
..
cok guzel, sızınle hep konustugumuz olaylar cok begendım
Bgungore arkadasıız ıcın metastock 9.1
http://rapidshare.com/files/48328433/metastock-9.1.rar
Kırmızı Bar:
CCI(40)>100 AND
DX(12)>40 AND
((C-BBandBot(C,10,E ,1.5))/(BBandTop(C,10,E ,1.5)-BBandBot(C,10,E ,1.5)))*100>100Mavi Bar:
CCI(40)<-100 AND
DX(12)>40 AND
..
hdioxyde abi eline sağlık açıklamalar için.
ben bunu Mt4 platformda nasıl kullanabilirim.acelem yok sadece aklınızda bulunsun istiyorum.:)
mt4 platformu şuan Teo abi kullanıyor sanırım.takipteyim.
ayrıca ben sizler kadar iyi olmadığım için daha çok pencereden bakıyorum.eğer meşgul ediyorsam abilerim af ola.:scratch:
syg.
Ne demiştik:
İlk madde için basit bir aşırı alım satım göstergesi kullanabiliriz: Ben CCI tercih ettim. 40 period için -100 ve +100 aşırı alım bölgesi olarak tanımlı...
Bir de trendin varlığından ve doruğa ulaşmış olmasından emin olmalıyız. Akla ilk gelen ADX ancak ben onun yumuşatılmamış versiyonu olan DX'i tercih ettim. Trendin doruk noktası için DX'in 40 üzeri olması gerekiyor.
Aşırılığın doyum noktası için ise eski forumda Teo sayesinde öğrendiğim B% göstergesini kullanacağız. Bollinger Band genişliği ile fiyatın yerini karşılaştıran bir gösterge bu. Doyum için fiyatın standart sapmanın dışına taşmış olması gerektiği varsayımına dayanacağız...Yani b% değerinin 100 ya da 0 altında yani fiyatın Bollinger Band dışında olması gerekiyor.
Periodları gelişigüzel seçtim diyebiliriz. Biraz gözle deneme yaptım ancak genelde kabul gören periodlar kullandım...
DX(12) için DMI setinin 14 yerine 12 olarak çok daha iyi çalışması konusunda Teo'nun makalelerinden birinde okumuştum.
B% değerinde ise Bollinger'in bizzat tavsiye ettiği iki değer setinden birisidir bu (20,2) ve (10,1.5)
Kırmızı Bar:
CCI(40)>100 AND
DX(12)>40 AND
((C-BBandBot(C,10,E ,1.5))/(BBandTop(C,10,E ,1.5)-BBandBot(C,10,E ,1.5)))*100>100
Mavi Bar:
CCI(40)<-100 AND
DX(12)>40 AND
..
tam gunu gorebılmek ıcın 30 dak perıyodda ccı 40 yerıne 48 yapmayı onerırım, tam gunu olceklemek amacı ıle...
Ne demiştik:
Kırmızı Bar:
CCI(40)>100 AND
DX(12)>40 AND
Mavi Bar:
CCI(40)<-100 AND
DX(12)>40 AND
..
Ustad biliyormusun bu benim dusundugum butun dogru seyleri kullaniyor ama cci(asiri-alim satim icim),adx(trend icin) ve bollinger volotilite takibi icin.
son derece basit ve islevsel gercekten yurekten tebrik ederim.
bunlari dusunmem bana birsey kazandirmadi neticede hem kafamda sizin cevapladiginiz sorular donup dururdu. bazen mt4 de uyguladigimda sonuc aliyordum ama voba uyguladigimda olmuyordu.
sorunuza gelirsem calismayan 150-200 dolar ettigine gore bu calisan birsey
surumlu satilirsa en az 300-500 den gider derim. buyuk hava verilip satilirsa 1000 lerce eder. calismayan zaten varolan seylere boyle yapanlari gorduk hep. adam interneti calkalamis yetmemis dunyanin en saygin kanllari dergilerinde kapak olmus ama zarar ettiren sacam sapan aliplar yapan trend takip etmeyen hatt trende karsi 500 dolar zarar edinceye kadar duran hemde 0.3 lot ile sistemin indirimli 149 dolar istiyor dusunun. ustad sn teo olmasa bunlara para vere vere sermayeyi tuketirdik. biz padavan olarak jeday olmak icin egitim goruyoruz neticede.
saygilar tesekkurler
hdioxyde
02-05-2009, 17:11
hdioxyde abi eline sağlık açıklamalar için.
ben bunu Mt4 platformda nasıl kullanabilirim.acelem yok sadece aklınızda bulunsun istiyorum.:)
mt4 platformu şuan Teo abi kullanıyor sanırım.takipteyim.
ayrıca ben sizler kadar iyi olmadığım için daha çok pencereden bakıyorum.eğer meşgul ediyorsam abilerim af ola.:scratch:
syg.
Maalesef mq4'de 2+2=4 bile yazamıyorum. Çok daha karmaşık bir dil kullanıyor o . Ancak ilgili göstergeleri ki hepsinin karşılığı Metatrader'da var pencerelere yerleştirip gözle takip edebilirsin..
hdioxyde
02-05-2009, 17:12
tam gunu gorebılmek ıcın 30 dak perıyodda ccı 40 yerıne 48 yapmayı onerırım, tam gunu olceklemek amacı ıle...
Bana uyar. Kaldı ki DX(12) çeyrek güne oturuyor. B%'de de 12 olarak kullanılabilir...
Temelde çok farketmiyor...
hdioxyde
02-05-2009, 17:13
Ustad biliyormusun bu benim dusundugum butun dogru seyleri kullaniyor ama cci(asiri-alim satim icim),adx(trend icin) ve bollinger volotilite takibi icin.
son derece basit ve islevsel gercekten yurekten tebrik ederim.
bunlari dusunmem bana birsey kazandirmadi neticede hem kafamda sizin cevapladiginiz sorular donup dururdu. bazen mt4 de uyguladigimda sonuc aliyordum ama voba uyguladigimda olmuyordu.
sorunuza gelirsem calismayan 150-200 dolar ettigine gore bu calisan birsey
surumlu satilirsa en az 300-500 den gider derim. buyuk hava verilip satilirsa 1000 lerce eder. calismayan zaten varolan seylere boyle yapanlari gorduk hep. adam interneti calkalamis yetmemis dunyanin en saygin kanllari dergilerinde kapak olmus ama zarar ettiren sacam sapan aliplar yapan trend takip etmeyen hatt trende karsi 500 dolar zarar edinceye kadar duran hemde 0.3 lot ile sistemin indirimli 149 dolar istiyor dusunun. ustad sn teo olmasa bunlara para vere vere sermayeyi tuketirdik. biz padavan olarak jeday olmak icin egitim goruyoruz neticede.
saygilar tesekkurler
Pazarlaması senin olsun, Bana satıştan %25 ver anlaşalım... :-)
pazarlaması senin olsun, bana satıştan %25 ver anlaşalım... :-)
deal :)
hdioxyde
02-05-2009, 17:53
Arkadaşlar, fikirlerimiz ve sonucunda gelişen sistemler böyle 270 kusür sayfa arasında bazen kaynayıp gidebilir diye düşünüyorum. Özellikle de beyin fırtınası şeklinde bazen konudan konuya atlarken.
Yeni okumaya başlayan bir arkadaşımızın kendisine uygun bir sistem görmesi onun hakkındaki fikirleri yorumları okuyabilmesi için yüzlerce sayfayı hatmetmesi gerekecek.
Mesela burayı komple okumaya kalksak:
Market profile ile ilgili Teo'nun geliştirdiği sistem
Probmeter'la ilgili sistemler
Linreg temelli sistem.
En son bu jübile.
ve arada takip edemediğim bir sürü fikir.
bunları derli toplu bir şekilde görebileceğimiz bir formata geçsek...
Ham fikirlerimiz için burayı gene kullansak ne de olsa bizim ilk göz ağrımız ama buradan arasıra bazı sistemleri üstünde çalışıp mezun etsek ve Yurtdışı forumlar gibi bir stratejiler üst başlığı açılsa ve her farklı sistem için bir başlık olsa... O sistemi live trading'le takip edenler yorumlarını yazsa, güncel örnekler verilse..
Bana sanki daha derli toplu oluruz, bilgiye daha kolay ulaşırız gibi geliyor ne dersiniz?
...
vob30 icin 60 dk lik grafik ustunde bir cozumleme
ustad problem icin bir yorum alabilirmiyiz
http://img259.imageshack.us/img259/2428/hdi1.png
size yukarida grafigin aynisini iki kere veriyorum ama sinyal barlari farkli olusmus sizce neden cevabi bende. ikincisinde sinyaller daha az hatta digerinde olmayan ama dogru bir sinyal olusmus.
http://img352.imageshack.us/img352/4439/hdi2.png
hdioxyde
02-05-2009, 18:20
vob30 icin 60 dk lik grafik ustunde bir cozumleme
ustad problem icin bir yorum alabilirmiyiz
http://img259.imageshack.us/img259/2428/hdi1.png
Aslında bir strateji olarak daha önce bir mesajda Gold günlükt grafiğinde gösterdim.
Zaten entry anında Stop tanımlamamızın nedeni de kesinlikle bu. İkinci trade Stoplayarak zararla sonlanıyor. VOB'da ikinci bar Kırmızı barın en yükseği üzerinde kapanarak zararla stopluyor.
http://img9.imageshack.us/img9/820/golddailya.jpg
Haziran vadeliye bakarsak geçen hafta son gün çok benzer bir durum oldu ama bu sefer Stoplamadı.
http://img9.imageshack.us/img9/658/haziran.jpg
Tabii ki %100 doğru sinyal veren bir sistem yok hayatta.
Ancak diyelim ki 3 sinyalinden 2'si doğru olan bir sistem. Yanlış sinyalde stop tanımlı olduğu için 300 pts kaybettirirken, doğru sinyalinde 450 pts bile kazandırsa günün sonunda 600 pts kardasınız demektir.
..
hdioxyde
02-05-2009, 18:28
size yukarida grafigin aynisini iki kere veriyorum ama sinyal barlari farkli olusmus sizce neden cevabi bende. ikincisinde sinyaller daha az hatta digerinde olmayan ama dogru bir sinyal olusmus.
http://img352.imageshack.us/img352/4439/hdi2.png
Kuvvetle muhtemel ki kullanılan göstergelerin periodlarını ya da sinyal eşiklerini değiştirdiniz. Bir başka ihtimal 3 yerine iki gösterge kullanmış olmanız.
Bu sistem kullanılan değerler olarak optimize etmeye açık bir sistemdir. Bir sistem tester yazarak vadelide optimizasyon yapılabilir.
Önemli olan bu konuda ilk yazdığım mesajdaki teorik altyapı. Ben dönüş yakalamak istiyorum ve dönüş anını bu şekilde tanımlıyorum demek.
Gerisi hangi aletleri kullandığınız ile ilgili
Aşırı alım satım için stochastik de kullanılabilir, rsi, cmo vb.. de
Trendin şişmesi için DX gibi R2 kullanılabilir hatta VHF bile iş görür
B% yerine atr bazlı Keltner Channel de faydalı olabilir.
..
evet ustad haklisiniz bunlarin hepsi yapilabilir. bu ahli ile bile cok guzel daha onemlisi cok basit ama stop loss tanimi cok guzel. keltner cok sıkı bb ye gore denenebilir. ben hicbir sey degistirmedim ama. sadece 5 dk dan turetilmis 60 dk ile gercek 60 dk nin farki.
hdioxyde
02-05-2009, 18:49
evet ustad haklisiniz bunlarin hepsi yapilabilir. bu ahli ile bile cok guzel daha onemlisi cok basit ama stop loss tanimi cok guzel. keltner cok sıkı bb ye gore denenebilir. ben hicbir sey degistirmedim ama. sadece 5 dk dan turetilmis 60 dk ile gercek 60 dk nin farki.
Bunu eski sitedeki fikirler sistemlerde dile getirmiştim.
Matriks verisi 16:00 barını 16:00 de başlayıp 16:04:59'da biten bar olarak yazdırırken Metastock bunu 15:55 de başlayıp 16:00 da biten bar olarak kabul ediyor. Bu nedenle barları 5 dakika kaydırıyor.
Xyde-Jubile dediğiniz son formülü vob30@30dk için uzunca bir süredir yönü belirleyebilmek ve kanal çizgilerimi çizmemde yol göstericilik yapması amacıyla şu şekilde kullanıyordum:
AL:
CCI(20)>100 AND
DX(20)>35 AND
((C-BBandBot(C,10,E,1.5))/(BBandTop(C,10,E,1.5)-BBandBot(C,10,E,1.5)))*100>100
SAT:
CCI(20)<-100 AND
DX(20)>35 AND
((C-BBandBot(C,10,E,1.5))/(BBandTop(C,10,E,1.5)-BBandBot(C,10,E,1.5)))*100<0
VOB'da matriks 30dk'lık grafikte bu şekilde optimize edilmiş olan formül gayet kilit sonuçlar üretiyor...
öbür forumda da yazmıştım gene yazayım, göstergeler ne fiyatı belirler nede gösterge Al konumunda diye fiyat yükselmez, aslolan fiyat gösterge ise fiyatın türevidir. aşırı alım satım bölgesinde trade taktikleri trendde işlemez, çünkü trendin ardında psikoloji yatar, CCI yada RSI yada bollinger ne anlasın sürü psikolojisinden. Destekte al dirençte sat çalışıyorsa yataydır, dirençte Al destekte sat çalışıyorsa up trenddir. Piyasa hangi modu seçtiğini ispatlayana kadar trader ya para kaybetmeyi göze almalı yada piyasa dışında kalmalıdır. Sorun tam burada piyasanın ispatı, bunu sağlayan formülasyon var mı, varsa bile bulan oldu mu, bulupta kullanan varsa burada işi ne, miami de ev fiyatları da ucuzken üstelik, hehehehehe
Böyle bir şey olsa en çok ben sevinirim.
Sn teo'yu Sistemlerimizi Tartışalım topic'inden sonra kaybedip Keyborsa'da bulduğum için arada kilometrelerce eksiğim var.
Bu bağlığı başından itibaren okumayı da iki kere denedim ama ne yazık ki başaramadım.
Umarım bu söylediğiniz gerçekleşir...
Arkadaşlar, fikirlerimiz ve sonucunda gelişen sistemler böyle 270 kusür sayfa arasında bazen kaynayıp gidebilir diye düşünüyorum. Özellikle de beyin fırtınası şeklinde bazen konudan konuya atlarken.
Yeni okumaya başlayan bir arkadaşımızın kendisine uygun bir sistem görmesi onun hakkındaki fikirleri yorumları okuyabilmesi için yüzlerce sayfayı hatmetmesi gerekecek.
Linreg temelli sistem.
En son bu jübile.
Ham fikirlerimiz için burayı gene kullansak ne de olsa bizim ilk göz ağrımız ama buradan arasıra bazı sistemleri üstünde çalışıp mezun etsek ve Yurtdışı forumlar gibi bir stratejiler üst başlığı açılsa ve her farklı sistem için bir başlık olsa... O sistemi live trading'le takip edenler yorumlarını yazsa, güncel örnekler verilse..
Bana sanki daha derli toplu oluruz, bilgiye daha kolay ulaşırız gibi geliyor ne dersiniz?
...
çünkü trendin ardında psikoloji yatar, CCI yada RSI yada bollinger ne anlasın sürü psikolojisinden.
Alım ıstegının bıttıgı noktayı anlayabılır gıbı gelıyor bana oncekı mesajlarımda yazdıgım seklı ıle,
Psıkolojı sonucta bır ısteksızlıkle sonuclanması gerekır. Bunu saptarsak bu ıs olur.
Ama saptayan yok elbette.. Bızımkısı yastıga surtunme oluyor Sevgılı Dostum...
Iyıkı varsın gercekten .... Topıge ew yorumları ıle destek olsan keske,ama bır turlu yapmıyorsun bunu,Cok sevınırdım gercekten...
Sevgıler...
Alım ıstegının bıttıgı noktayı anlayabılır gıbı gelıyor bana oncekı mesajlarımda yazdıgım seklı ıle,
Psıkolojı sonucta bır ısteksızlıkle sonuclanması gerekır. Bunu saptarsak bu ıs olur.
Ama saptayan yok elbette.. Bızımkısı yastıga surtunme oluyor Sevgılı Dostum...
Iyıkı varsın gercekten .... Topıge ew yorumları ıle destek olsan keske,ama bır turlu yapmıyorsun bunu,Cok sevınırdım gercekten...
Sevgıler...
eyvallah teo, emme ve de lakin ew yorum işine forumda girmem, malum o iş için sitem var ara sıra orada yapıyorum, ama hatırın için az önce fibonacci topiğine ekleyip sildiğim bir analizi paylaşayım. paritemiz CHF/JPY 240 dakika, bir fibonacci ve kalıp demeti, ew analistinin rüyasında görse sabah direkt cağaloğlu hamamına koşacağı cinsten orgazmik bir durum:D
http://i727.photobucket.com/albums/ww271/timepricepattern1/usdchf.png
Sanırım bu hesap yanlış,
Sızın bu hesaba gore 750 puan kazanırsak 75 puan karlı cıkarız.
Cunku 100 ytl 50 ytl ye dustugunde
artık %2 kazanmak zorundayız.
100 lira 50 liraya dustugu zaman, o 50 liranin ustune 200 lira daha eklersiniz. diyelim yine kaybettiniz. 125'e indi. bu sefer 500 lira eklersiniz. 725 liraniz olur. diyelim bu sefer kazandiniz. bu para uzerinden kazanciniz 362.5 olur. bu boyle surup gider. sermayeniz varsa eninde sonunda kazanirsiniz.:m06:.
toplam kayip=50+125
toplam kazanc=362,5
toplam yatirilan para=150+200+500
100 lira 50 liraya dustugu zaman, o 50 liranin ustune 200 lira daha eklersiniz. diyelim yine kaybettiniz. 125'e indi. bu sefer 500 lira eklersiniz. 725 liraniz olur. diyelim bu sefer kazandiniz. bu para uzerinden kazanciniz 362.5 olur. bu boyle surup gider. sermayeniz varsa eninde sonunda kazanirsiniz.:m06:.
toplam kayip=50+125
toplam kazanc=362,5
toplam yatirilan para=150+200+500
atlantıc cıty'e takıldıgın nasıl bellı oluyor, o dedıgınız martıngale sıstemı, ama kımsenın sınırsız parası olamaz, sınırlı para ıle de bunu yapamayız,
atlantıc cıty'e takıldıgın nasıl bellı oluyor, o dedıgınız martıngale sıstemı, ama kımsenın sınırsız parası olamaz, sınırlı para ıle de bunu yapamayız,
atlantik city'ye denize girmek icin giderim sadece. game theory dersinden kalma nacizane bir bilgi. para ve bilgi sinirliyse kaybetmeye mahkumuz. iste bu yuzden hep kasa kazanir.:m06:.
atlantik city'ye denize girmek icin giderim sadece. game theory dersinden kalma nacizane bir bilgi. para ve bilgi sinirliyse kaybetmeye mahkumuz. iste bu yuzden hep kasa kazanir.:m06:.
Tesekur etmene gerek yok,:) hehehe , lınkı acıga koydum.Gamblıng sıstemlerının matematıksel anlatımı...Yazar aynı zamanda blackjack sayma ısını bulan kısı..
The Mathematics Of Gambling (Edward O. Thorpe).pdf (http://rapidshare.com/files/228412889/The_Mathematics_Of_Gambling__Edward_O._Thorpe_.pdf .html)
Tesekur etmene gerek yok,:) hehehe , lınkı acıga koydum.Gamblıng sıstemlerının matematıksel anlatımı...Yazar aynı zamanda blackjack sayma ısını bulan kısı..
http://www.millan.net/anims/giffar/poker.gif
tesekkurler, bir okuyayim.:).
dongulere yapistirdigim bir wolf wave analizi var ilgilnen varsa bakabilir en kritik yerde duran eur/usd icin.(sn mozkanin yonlendirmesi ile en hizli ogrenilen oldugu icin wolf wave sectim digerlerinin arasinda)
http://www.keyborsa.com/showpost.php?p=91621&postcount=169
Sayın Gungor ıcın
http://www.gftforex.com/newsletter/images/200811/indicator-chart1.jpg
While some indicators measure a trend’s direction or volume, the Average Directional Index (ADX) measures a trend’s strength. The index is displayed as an oscillator in a separate box below the price charts. Strength is measured on a scale of 0 to 100.
As a rule of thumb, a trend is strong if the ADX is above 30. A reading below 20 typically indicates a weak trend. In a strong trend, the ADX should slope upwards. In the EUR/USD chart above, the vertical lines represent times when the ADX crosses the 30 mark.
In March of 2008 for example, the ADX crossed above the 30 mark when the currency pair traded at 1.52. Over the next month, the currency pair gained strength at a relatively rapid pace and ended up hitting a high above 1.60. When the ADX crossed back below the 30 mark, the currency pair range traded for the next few months before breaking lower in the middle of July.
Sayın Hydioxyde senın teknıge benzer bır yontem ama RSI kullanmıs,
stop saglam olursa mantıklı olur.
http://www.investopedia.com/articles/forex/08/pure-fade-trade.asp
bilmiyorum ama denemelerime gore su mantik ( islem suresi bolu kullanilan period esittir gosterge period degeri ie. 24 saat/30dk =48 gibi) gostergede iyi olmuyor. asiri alim satimlarda 30 dk ornegin en uygun period diger acilardan destek alarak 20 gibi duruyor. bunu 24 48 gibi yapmak pek iyi sonuclar vermiyor yani geclik olusuyor o takdirde. nasill 14 iyi degilse 48 de degil bence.20-21 cok iyi bir secenek.
hdioxyde
03-05-2009, 15:19
Sayın Hydioxyde senın teknıge benzer bır yontem ama RSI kullanmıs,
stop saglam olursa mantıklı olur.
http://www.investopedia.com/articles/forex/08/pure-fade-trade.asp
Evet kesinlikle benzer bir teknik isminden bile anlaşılıyor. Onun adı exhaustion, bizimkinin isim babası sensin gerçi "jübile"...
..
Ne demiştik:
Kırmızı Bar:
CCI(40)>100 AND
DX(12)>40 AND
Mavi Bar:
CCI(40)<-100 AND
DX(12)>40 AND
.. BU FORMÜLÜ MS te nasıl kullanabiliriz ? exper içine mi kopy yapacağız? hangi bölümleri nereye kopy yapmalıyız? yardımcı olurmusunuz?
hdioxyde
03-05-2009, 15:30
Okyanusun ortasında bir grup insanla beraber bir yelkenlide olduğumuzu farzedelim.
Sabah birisi kalkıp ufka bakıp akşam fırtına çıkacak diyor
Bir diğeri tüm gece romatizmalarım azdı, akşam kesin fırtına çıkar diyor.
Bir denizci havayı kokluyor akşama fırtına var hadi hayırlısı diyor.
Bir başkası barometreye bakıyor akşam fırtına çıkması ihtimali çok yüksek diyor
Biri gece rüyamda gördüm sular acaip kabarmış koca koca dalgalar vardı akşam fırtına var bana malum oldu diye buyuruyor
Bir başka denizci uydudan internete bağlanıp uydu fotolarına bakarak fırtınayı söylüyor.
Kaptan ne yapıyor peki, birinin rüyası, burnu, barometresi, romatizması, uydu fotoğrafı? Hangi bilgi daha değerli hangisi işe yaramaz diye mi düşünüyor yoksa fırtına çıkarsa yelken mi küçültsün, rota mı değiştirsin diye strateji mi geliştiriyor.
Bir de teknede kavga çıktığını hayal edin senin burnun işe yaramaz, rüyayla fırtına mı çıkar, barometre dediğin nedir ki, uydu fotosu işe yarasa herkes kaptan olur diye?
....
hdioxyde
03-05-2009, 15:33
BU FORMÜLÜ MS te nasıl kullanabiliriz ? exper içine mi kopy yapacağız? hangi bölümleri nereye kopy yapmalıyız? yardımcı olurmusunuz?
expert menusunden new expert seçin. Highlightslara gelin, new deyin kırmızı bar içeriğini paste edin, rengi kırmızı seçin, aynısını mavi için de tekrarlayın.
oluşturduğunuz expert'i grafiğe attach edin...
bir hikayede benden o zaman 5 kisi ( ama hepsinin ozellikleri ayni sadece biri degisik) yola cikiyorlar denizde degil bu sefer karada. biraz gidince 1 gunde az bir zaman ilki diyorki yolda cok engebeli tepeler vadiler digeri o kadarda degil biraz ama biraz yukseletili var digeri ancak bunlara tumsek derim sondan bir onceki ise bunlar cakiltasi sonucusu ise hazir yol dumduz der. bunlarin farkli ozelligi hangisidir.
Okyanusun ortasında bir grup insanla beraber bir yelkenlide olduğumuzu farzedelim.
Biri gece rüyamda gördüm sular acaip kabarmış koca koca dalgalar vardı akşam fırtına var bana malum oldu diye buyuruyor
Bir başka denizci uydudan internete bağlanıp uydu fotolarına bakarak fırtınayı söylüyor.
Kaptan ne yapıyor peki, birinin rüyası, burnu, barometresi, romatizması, uydu fotoğrafı? Hangi bilgi daha değerli hangisi işe yaramaz diye mi düşünüyor yoksa fırtına çıkarsa yelken mi küçültsün, rota mı değiştirsin diye strateji mi geliştiriyor.
Bir de teknede kavga çıktığını hayal edin senin burnun işe yaramaz, rüyayla fırtına mı çıkar, barometre dediğin nedir ki, uydu fotosu işe yarasa herkes kaptan olur diye?
....
Kaptanın iyisi durgun sularda belli olmazmış, fırtına çıksında bakalım nasıl kaptan mış...
....
neden kavga ciksin hepsi neticede ayni seyi soyluyor. kaptanin isi kolay ayrima gerek yok bilimsel olan olmayan psişik tum yontemler ayni yeri gosteriyorsa oyle yapmali.
Kaybetmekten yılmayan,kazanmanın eşiğindedir.
Demir tava geldi kömür bitti,akıl başa geldi ömür bitti.
expert menusunden new expert seçin. Highlightslara gelin, new deyin kırmızı bar içeriğini paste edin, rengi kırmızı seçin, aynısını mavi için de tekrarlayın.
oluşturduğunuz expert'i grafiğe attach edin...
EXPERT de çalıştıramadım?
indikatör builder de kullanılmayacak değilmi?
kırmızı bar daki CCı LERİ DE KOPY YAPTIM sadece altlardaki tek sıra formül mü kopy yapılacak?
EXPERT de çalıştıramadım?
indikatör builder de kullanılmayacak değilmi?
kırmızı bar daki CCı LERİ DE KOPY YAPTIM sadece altlardaki tek sıra formül mü kopy yapılacak?
ms9 u acin tools altindan expert advisora girin orada sekmelerden highlight icinde kirmizi ve mavi olusturup conditiona bu formulu aynen kopyalayin yeter. sonra acacaginiz grafige expert advisoru attach edin yeterli.
Demir tava geldi kömür bitti,akıl başa geldi ömür bitti.
iyi laf yazin bunu bir kenara
MS 7,2 var uymaz mı?
expert adv de yaptım. çalıştıramadım. renkleri de yerleştirdim.
Tamam oldu teşekkürler.
grafikte kırmızı gelmiş ama yükseliş devam etmiş. 2. kırmızı çubukta gelmiş yatay devam ediyor. burası tepe mi?
ARÇELİK de denedim.
Tamam oldu teşekkürler.
grafikte kırmızı gelmiş ama yükseliş devam etmiş. 2. kırmızı çubukta gelmiş yatay devam ediyor. burası tepe mi?
ARÇELİK de denedim.
tepe degil potansiyel dip yada tepe eger onay alirsa yani tersine kapanis olmaz ise ornekleri inceleyin sn hdioxyde in verdigi onceki sayfalarda yanlis uygulamayin.
GEÇMİŞTE MAVİLER taban, kırmızılar da tepeye yakın görünüyorlar. Arçelikte kapanışlar aşağıda olmuş. bakabiliyormusunuz?
http://img172.imageshack.us/img172/4494/79847580.png
http://img172.imageshack.us/img172/4494/79847580.png
anladigim kadariyle mavi ama long icin onay alamamis kapanis yuzunden kirmizi ama short icin onay alamamis onlarda.
sn hdioxyde aslinda arkadasin ornegi guzel long var ya stop oluyor oluyor shortlarda ayni sekilde. yani gunlukte bayagi buyuk aralikta gercek bir sinyal verememis gozukuyor.
bgungor68
03-05-2009, 19:17
Sn.Teo, en son RSI ile ilgili olan sistemde, Bolinger banatlarını STD DEv.'i 3 getiriyorum. ve fiyatın SD1 ve SD2' arasında işlem yapmak için sinyal bekliyorum.. işin ilginci VOB 30 da hiç Bolinger SD3 altına hiç düşmemiş...
bgungor68
03-05-2009, 19:18
Periyot M30, EURUSD De bile hiç sinyal bulamyor. :( .. STd.DEV. 1.5 yapınca sinyal üretiyor... yani demem o ki BB larda STD=3 yapınca sinyal olmuyor.. Ha sinyal üretirse varınızı yogunuzu o poza yatırablirsiniz...
Sn.Teo, en son RSI ile ilgili olan sistemde, Bolinger banatlarını STD DEv.'i 3 getiriyorum. ve fiyatın SD1 ve SD2' arasında işlem yapmak için sinyal bekliyorum.. işin ilginci VOB 30 da hiç Bolinger SD3 altına hiç düşmemiş...
ben kullanmıyorum bunu, ılgılenen olur belkı dıye gonderdım...
Aman USDCAD'e dıkkat, para makınesı bu hafta...
bgungor68
04-05-2009, 00:30
GBPUSD :LONG, USDCAD :LONG , USDJPY :LONG,USDCHF :SHORT,EURUSD :LONG (Temkinli)..
Ya Nasip :)
GbpUSD short menzılıne gırdı 1.4932
gbpusd short menzılıne gırdı 1.4932
stop
vobda oynanmamasina dair bir kanit daha 40.450 iken hicbir kotu sey yokken 1000 gap. ama onceki uzlasma 38525 gozukuyor (nasil yaptilarsa) buna gore palavradan artida hala.hadi gel tahmin et pozisyon al. zaten indkator gec kalan duygularin ise karisir. bu daha ote birsey indikator falan en super teknikler hikaye. biz kitabina uydururuz sizi yutariz diyorlar. gectigimiz yollardan gecmeyin ya gunluk oynayin (yapabilirseniz) yada birakin bizim gibi.(yeni baslayan yada bir yol bulmaya calisan arkadaslara) dow arti kapatacagini bugun arti baslayacagini bilseniz dahi 100 tl x kontrat zarar sabah sabah.bu bilmeye dayanmiyor iyi trade etmeye dayanmiyor ta bilmeye dayanmiyor butun bunlara dayanmiyan bir borsa borsa degil SLOT makinesidir.(ustad en yuksek kaybetme yuzdesi onda demisti)
Anket ozelligim olmadigindan asagida bir anket yapiyorum. hangisi sizce dogru ise katilmak anlaminda tesekkur edin sayalim.
vobda hicbir pozisyonum yoktur.
Anket
vob slot makinesi midir?
Evet
Anket
vob slot makinesi midir?
Hayir
bgungor68
04-05-2009, 09:43
SN.Dantes, Vob ta yukarı gitmek için aşağıdan açtılar.. en düşükte Long poz alablirsiniz.. hedef 44 XXX seviyler olablir...
SN.Dantes, Vob ta yukarı gitmek için aşağıdan açtılar.. en düşükte Long poz alablirsiniz.. hedef 44 XXX seviyler olablir...
ben kolu cekiyorum ne gelirse uc kirazi bulursam kazanirim sanirim. param bitmeden tabi.para atmadan calismiyor bu meret. atincada bizim ptt nin eski ankesorleri gibi jetonu yutuyor.:040:
1000 kusur gapa ragmen distribusyon yok demekki satmadan duruyorlar dogru aldatma olarak gozukuyor her zamanki gibi ama simdilik. bu dansozlerle hic kimse piste cikamaz.
hdioxyde
04-05-2009, 10:10
Linreg temelli sistem.
En son bu jübile.
...
Teşekkürlerden anladığım kadarı ile bu öneriye katılıyorsunuz..
Sn. adminlerden ricam, eğer onlar da uygun görürlerse tabii, bir "Stratejiler" üst başlığı açılarak (mesela Keygrafik gibi KeyStrateji ya da KeySistem gibi bir ad da verilebilir) Fikirler ve Sistemler'i o başlığın altına "Sticky Topic" olarak taşıyabilirler mi?
..
Sayın Gungor,
Anladınız bunların cakallıklarını,
Extreme overshoot uzerınde 50 pıps daha dustuler,Sonra aynen yukarı...
Ikı extreme overshoot uzerınde guzel trade yapılıyor, ama sabırlı olmak lazım...
USDCAD 2 tane extreme arası 160 pıps, dıkkatını cekerım...
Bugun ıyı para verecek bu...Halen bu dusuncemı koruyorum...
http://img98.imageshack.us/img98/6626/uc040520090700.gif (http://img98.imageshack.us/my.php?image=uc040520090700.gif)
su heart of forex bakin mesela eur/usd m30 kadar mavi acik mavi ama bu parite dusuyor. nasil oluyor o periyotlarda su anda.
http://img220.imageshack.us/img220/3913/deneme11.gif
su heart of forex bakin mesela eur/usd m30 kadar mavi acik mavi ama bu parite dusuyor. nasil oluyor o periyotlarda su anda.
Sanırım yanlıs bakıyorsunuz Dante,Su an ındıces 4 cıvarında, bu da artık yatay pıyasa oldugu ıcın Stocka bakmanızı soyluyor..
Ayrıca yenı gonderdıgım float da da, major support resıstance altına dusmus gozukuyor..
http://img136.imageshack.us/img136/6626/uc040520090700.gif (http://img136.imageshack.us/my.php?image=uc040520090700.gif)
ben alim satim icin demiyorum zaten yazilim yanlis gosteriyor. bir onceki sayfada resim ekledim.bariz dusus oldugu halde hala maviler.
ben alim satim icin demiyorum zaten yazilim yanlis gosteriyor. bir onceki sayfada resim ekledim.bariz dusus oldugu halde hala maviler.
bende anlamadım bu heart of forex ne ıse yarar,
ben kurmadım onu,sadece probılıty ve float var ...
stop
Bu pıyasalar adamı bıldıgınden suphelendırırler, Bosu bosuna stoplattılar.
Hep derım bu stoplar para kaybetme tuzagıdır.
bende anlamadım bu heart of forex ne ıse yarar,
ben kurmadım onu,sadece probılıty ve float var ...
bir toplum gosterim aslinda dogru gosterse iyi bir sey.
mantigi farkli belkide.
su grafikteki tpl ise icinde indikatorler olmadigi icin bos geliyor. indikatorleri gerekli sanirim float murray. bulayimmi eklermisiniz.
Bu pıyasalar adamı bıldıgınden suphelendırırler, Bosu bosuna stoplattılar.
Hep derım bu stoplar para kaybetme tuzagıdır.
sabah mesajını okudum baktım pariteye veriyorlar, kesin dedim teo ana avrat düz gidiyor, hehehehe
bir toplum gosterim aslinda dogru gosterse iyi bir sey.
mantigi farkli belkide.
su grafikteki tpl ise icinde indikatorler olmadigi icin bos geliyor. indikatorleri gerekli sanirim float murray. bulayimmi eklermisiniz.
Bu sayfada gondermıstım...
http://www.keyborsa.com/showthread.php?t=3894&page=67
Bu sayfada gondermıstım...
http://www.keyborsa.com/showthread.php?t=3894&page=67
tamam tesekkurler ilk baktigimdan yoktu sabah. kuruyorum hemen.
Burada dıkkat edılmesı gereken sey su sekıldedır.
Bu float kendısnı repaınt edıyor,sevıyeler degısınce, Bunu lıneer regressıon da yapıyordu, Yanı duruma gore kanalı degıstırıyor.
Bu normal bır durum...
Extreme overshoot bolgelerı asırıya kacılmıs tepe ve dıp noktaları.
1) Extremede al, yukarıda extremede sat seklınde olabılır.(bunu grafık repaınt yapma ıhtımalıne gore ben onceden burayı ısaretlıyorum)
2)Major support resıstance gecınce al, ınınce sat
Ikı sekılde de trade edılebılır.
Ben 1. secenege gore trade edıyorum.
Bu esnada Macd ye de bakıyorum ve 1e,2 e, veya 8e olmasına dıkkat edıyorum. (trend bolgesı macd bakıyorduk)
Burada kı mantık asırı bolgede dıp veya tepede almak.
Bu konuda Bolıngerın 3 sapma ıle bır cozumu de vardır, daha oncekı sayfalarda gondermıstım.Ama bunu ben cok sıcak bır yontem olarak gormedım...
USDTL de overshoot bolgesınden kalkmıs gozukuyor yukarı dogru...
macd alda, 2e durumu mevcut....
http://img220.imageshack.us/img220/6626/uc040520090700.gif (http://img220.imageshack.us/my.php?image=uc040520090700.gif)
teo, hangi firmadan işlem yapıyorsun fx için
teo, hangi firmadan işlem yapıyorsun fx için
Anadolubank
www.paritem.com (http://www.paritem.com)
Çok mutluyum burada, param sağlam ellerde, para transferimide internet bankacılıgından kendim yapıyorum.
Yanlız majorler 5 pıps..Gulu seven dıkenıne katlanır...
Platform vermıyorlar, platformu da demo veren bır yerden suresız kullanıyorum...
Anadolubank
www.paritem.com (http://www.paritem.com)
Çok mutluyum burada, param sağlam ellerde, para transferimide internet bankacılıgından kendim yapıyorum.
Yanlız majorler 5 pıps..Gulu seven dıkenıne katlanır...
Platform vermıyorlar, platformu da demo veren bır yerden suresız kullanıyorum...
deneme hesabı açtım, işin zordur valla, ilk izlenimim zamanının gözdesi atari oyunlara benzettim, piyasa vahşileşince nasıl yetişeceksin o hıza 70 model kamyonla hemi de :D
bgungor68
04-05-2009, 13:21
Sn.Teo, USDCAD şahlanısını izliyorum... kop gel ve USDCAD
Gold sabah Extreme shoot bolgesıne geldı, mavı ıle ısaretledım, Buradan dusecek gıbı dusunuyorum..7e durumu mevcut,Macd satda...
http://img520.imageshack.us/img520/6626/uc040520090700.gif (http://img520.imageshack.us/my.php?image=uc040520090700.gif)
bgungor68
04-05-2009, 13:23
Aşırı Alım/Satım da Fiyat eger Bolingerin Std.Dev 3. vurmuşsa, düzeltme yapması kaçınılmaz.fiyat Std1-std2 arasına girermez poza gireblirsiniz.
AMA çooook nadir BB 3'e vuruyor. Altın madeni gibi birşey..
bgungor68
04-05-2009, 13:24
Periyotların teyidi, usdcad için iyi işledi. digerleri için durum nasıl Sn.Teo? TAbii biraz sabırlı beklemek kaydıyla :)
deneme hesabı açtım, işin zordur valla, ilk izlenimim zamanının gözdesi atari oyunlara benzettim, piyasa vahşileşince nasıl yetişeceksin o hıza 70 model kamyonla hemi de :D
yok stopları var, kar alımı var hareketlı, bugun cok guzel gıbı gozuken cogu kurumda bunlar yok...
Sartlı emırler var, bakma sen kotu gozuktugune, Altın kotu gozuksede sonucta altındır...
Sn.Teo, USDCAD şahlanısını izliyorum... kop gel ve USDCAD
GbpJpy den stoplamıstım, ama bunda stoplamadım, Iyı olur ınsallah...
USDCAD yanına,Gold 892.50 den short denemesı, ben akıllanmam :)
yok stopları var, kar alımı var hareketlı, bugun cok guzel gıbı gozuken cogu kurumda bunlar yok...
Sartlı emırler var, bakma sen kotu gozuktugune, Altın kotu gozuksede sonucta altındır...
bak bunlardaki emir seçenek sayısı kimsede yoktur, ekranda gözüken TTO ise oto kar oto stop biri olursa diğeri iptalli emirdir,
http://i727.photobucket.com/albums/ww271/timepricepattern1/emirler.png
www.mbtrading.com
bak bunlardaki emir seçenek sayısı kimsede yoktur, ekranda gözüken TTO ise oto kar oto stop biri olursa diğeri iptalli emirdir,
http://i727.photobucket.com/albums/ww271/timepricepattern1/emirler.png
www.mbtrading.com (http://www.mbtrading.com)
elbette mbtradıng ve ınteractıvebrokers her zaman en ıyılerındendır.Ama bunda da var :)
Benım ıcın mesele, kazandıgın zaman 10 dak ıcınde paranı alıyormusun, olay budur benım ıcın....
elbette mbtradıng ve ınteractıvebrokers her zaman en ıyılerındendır.Ama bunda da var :)
Benım ıcın mesele, kazandıgın zaman 10 dak ıcınde paranı alıyormusun, olay budur benım ıcın....
yok okyanus var arada 2 gün sürüyor gelmesi, fırtına varsa 3 :D
usd/cad icin su 1.890 1.900 bariyeri cok onemli olsa gerek gecerse gidebilir daha.orada birsey var.
birde ustad bu float nasil kullaniliyor. biraz bilgi versen basit tarafindan musaitsen.
usd/cad icin su 1.890 1.900 bariyeri cok onemli olsa gerek gecerse gidebilir daha.orada birsey var.
birde ustad bu float nasil kullaniliyor. biraz bilgi versen basit tarafindan musaitsen.
Benım kullanım seklımı oncekı sayfalarda yazdım.
Kıtabındakı kullanım seklı ıse su sekılde..
MurrayMath Data da ıkı tane deger var, Mın ve max.
Bu degerı sırası ıle 15 dak,30 dak,1 saat,H4,D1 de kontrol edınce, hangı deger aynı ıse tum perıyodlarda yon onun tersıdır.
Mınımımlar aynı ıse long, maksımumlar aynı ıse short.
Mesela USDTRL de mın degerı 1.5768 benım long dedıgım yerde tum perıyodlarda aynı ıdı.Su an ıcın H4 ve D1 degerlerı degıstı sadece...
USDCAD ıse CUma kapanısta mın degerlerı aynı ıdı...Gercı su anda da 1.1797 degısen degerı ıle aynı....
Bne bu sekılde kullanmıyorum lakın...
Bırde yenı dıkkat ettım,
extreme overshoot bolgelerıne kırmızı ve mavı dıkey cızgı cekıyor...Programın asagısına kadar uzanan cızgıler, data penceresındekıler daha yenı olusanlar bunlar degıl ... Bır cesıt al sat sınyalı aslında...
Bu ozellık ıyıymıs, ben kendım ısaretlıyordum...Ama cok guzel yerlerde ısaretledıgı ıcın sanırım bu reprınt olabılır, benım yontemlede bulunuyor eger reprınt ıse...
GRAFIKTE HANGI CIZGI OLDUGUNU ISARETLEDIM BULMAYANLAR ICIN
http://img2.imageshack.us/img2/6626/uc040520090700.gif (http://img2.imageshack.us/my.php?image=uc040520090700.gif)
sadece su resistance support cizgilerini cizdiren ne bulmadim sade bir grafik yapip 1.1890 1.90 cakismasini gostericegim size.
bgungor68
04-05-2009, 15:29
EURUSD dip çalışması yapıyor :)...
EURUSD dip çalışması yapıyor :)...
bende farkettım, mavı ıle ısaretledım, calıssın o bıraz... Al cızgısi pencere dısına cıkınca alırız.
USDCAD de beklıyorum ben halen...Yukarıdakı extreme gelmeden vermem..
bende farkettım, mavı ıle ısaretledım, calıssın o bıraz... Al cızgısi pencere dısına cıkınca alırız.
USDCAD de beklıyorum ben halen...
dellenmeyin düşen bıçakla işiniz ne bırakın düşsün
http://i727.photobucket.com/albums/ww271/timepricepattern1/60min.png
mavi long kırmızı short
sarı dönüşüm
kırmızı çizgi stop
dellenmeyin düşen bıçakla işiniz ne bırakın düşsün
mavi long kırmızı short
sarı dönüşüm
kırmızı çizgi stop
dussun almıyacagız, gozumuzle takıp edecegız,Acele yoktur...
Zaman gelınce ceylana saldıran aslan gıbı alacagız.
murray math her perioda gore degisiyor buna gore olusan hareket 15 dk ya cuk oturmus durumda low closedan alip high close deyip geri gelmis. 30 ve ustunde degerler farkli res/sup degerleride degisiyor.parite usd/cad.
murray math her perioda gore degisiyor buna gore olusan hareket 15 dk ya cuk oturmus durumda low closedan alip high close deyip geri gelmis. 30 ve ustunde degerler farkli res/sup degerleride degisiyor.parite usd/cad.
extreme lowdan aldım, artık, extreme hıgh gelmeden satmam... 1.2024.den alıcı ısen sımdıden verebılırım bende beklememıs olurum :) heheheh
bgungor68
04-05-2009, 16:12
eurusd verimli oldu :) dibini yaptı...
Hızla büyüyen ancak hiçbir kurumun denetlemediği internet şirketleri üzerinden döviz alım-satım işlemleri SPK'yı harekete geçirdi. SPK Başkanı Akgiray: Böyle gitmez, denetim çalışması başlattık.
Krizle birlikte dünyada finans sektöründe düzenleme ve denetlemelerin sıkılaştırılması tartışılırken Türk finans piyasasında bir alan hiçbir denetime tabi olmadan hızla büyüyor: Döviz işlem platformları. İnternet üzerinden döviz alım-satımı yapan ve Forex piyasası olarak bilinen bu platformlara denetimsiz ortamda her geçen gün bir yenisi ekleniyor. İnternet üzerinden dünyanın en önemli para birimlerini, yüksek kaldıraçlarla alıp satabilme imkanı sağlayan bu şirketler mevzuat boşluğu nedeniyle şu anda tamamen denetimsiz. Üstelik dünyanın en riskli piyasası olmasına rağmen.
ustad tam diyorum ki bundan baska birsey yok hersey birbirinin tekrari artik dedigim anda birsey cikartiyorsun bastan basliyoruz cok farkli bir sahsiyetsin gercekten.tesekkurler. internet gibisin tam.
ustad tam diyorum ki bundan baska birsey yok hersey birbirinin tekrari artik dedigim anda birsey cikartiyorsun bastan basliyoruz cok farkli bir sahsiyetsin gercekten.tesekkurler. internet gibisin tam.
sureklı denıyoruz, artık bır gun zararlarımı cıkartacagım, ama bende merak edıyorum ne zaman...
Ulen Eurusd senın yaptıgını Corum'lu yapmaz, alt band ust band ne guzel para bıraktı bugun, ama bana faydası yok, az sonra yıne doner bu gerı...
bgungor68
04-05-2009, 16:41
Sn.Dantes, VOB30 da porbmetera gore guclu yukselis bolgesinde..
bgungor68
04-05-2009, 16:42
EURUSD, Surf yapıyoruz... alta geliyor alıyoruz uste satmaya çalşıyoruz ama olamıyor :)
bgungor68
04-05-2009, 16:49
Ulen Eurusd senın yaptıgını Corum'lu yapmaz, alt band ust band ne guzel para bıraktı bugun, ama bana faydası yok, az sonra yıne doner bu gerı...
TEPE çalışması oldugunda burdan yazacagım..
TEPE çalışması oldugunda burdan yazacagım..
yaz tabıkı, ıyı olur,
USDCAD de de tam gavur inadı varmış,
beklerım bende....
yakupcelik
04-05-2009, 16:54
arkadaşlar emeği geçen herkese teşkkür ediyom her ne kadar para kazanamasamda sizleri izlemek büyük zevk, özellikle sn. teo
yakupcelik
04-05-2009, 17:00
eurusd 1.33 e kar al koymuştum yaklaşık 60 pip ilk hareket için müthiş sn teo
bgungor68
04-05-2009, 17:02
eurusd kuvvetli yukarıya dondu
eurusd kuvvetli yukarıya dondu
eurusd al, usdchf de de sat tam yerınden vermıs, helal olsun, ama usdcad ve gbpusd de uyanamadı.
Demekkı kaybetmıyecegız :) heheheh
Usdcad de beklerım artık , dervıs dervısın arkasından sırayla gecermıs, Elbet gecer bu USDCAD 'de EURUSD nın arkasından...
eurusd 1.33 e kar al koymuştum yaklaşık 60 pip ilk hareket için müthiş sn teo
bol kazanclar..
bgungor68
04-05-2009, 17:14
CANADA MB'si daha işi uyanamadı.. Geyik avlamakta kendileri..
bgungor68
04-05-2009, 17:17
USDJPY, bugunun mıymıy paritesi. nereye gidecinden bihaber... sinir eder adamı.. vur tekmeyi gitsin..
USDJPY, bugunun mıymıy paritesi. nereye gidecinden bihaber... sinir eder adamı.. vur tekmeyi gitsin..
dursun orada, az sonra bırde usdcad kalkar, sımdı al modune gectı.
Hayırdır bugun nıye bunlar bu halde acaba, haber falan da bakmıyoruz...
bgungor68
04-05-2009, 17:22
FED o kadar çok Dolar bastıkı, bu para heryere dağılıyor. Para kendine liman arıyoru. USDJPY 100 üstüne çıkması lazım artık...
Sn.teo MS 9.0 programını unzip yapmak için şifre istiyor.şifresini verebilirmisiniz?
Bu seferde Nzdusd sat verdı,
imkb 10 a dondu, sırayla bırısını tavan yapıp dıgerıne bakıyorlar...
Sn.teo MS 9.0 programını unzip yapmak için şifre istiyor.şifresini verebilirmisiniz?
ne sıfresı ıcınde olması lazım, ben onu rapıdden buldum...sıfremı ıstıyor...
Buradan bakabılırsınız...
Rapidshare search engıne
http://www.kvaz.com/
eurusd al, usdchf de de sat tam yerınden vermıs, helal olsun, ama usdcad ve gbpusd de uyanamadı.
Demekkı kaybetmıyecegız :) heheheh
Usdcad de beklerım artık , dervıs dervısın arkasından sırayla gecermıs, Elbet gecer bu USDCAD 'de EURUSD nın arkasından...
ustad bu float korkunc derecede repaint yapiyor tahmini tutmuyinca tabi biraz bekliyor iki bar sonra yapistiriyor yenisini herseyi yeniden hesapliyor.
bgungor68
04-05-2009, 17:36
FDJI DA tepe çalışması var.. duyurulur. burdan short açılablir ..
ustad bu float korkunc derecede repaint yapiyor tahmini tutmuyinca tabi biraz bekliyor iki bar sonra yapistiriyor yenisini herseyi yeniden hesapliyor.
evet yapıyor ben kendı yontemım ıle saptıyorum o degerlerı, ama netıcede paınt yapması bıle hala sınyal konumunu surduruyor demektır...Uyumsuzluk vardır sadece...
bgungor68
04-05-2009, 17:38
nzdusd dikkat.. adamı aldatıyor olablir... kuvvetlı yukarı der şimdilik..
ne sıfresı ıcınde olması lazım, ben onu rapıdden buldum...sıfremı ıstıyor...
Buradan bakabılırsınız...
Rapidshare search engıne
http://www.kvaz.com/
Sn.teo dosya zipli olarak download edildi.Bu zip açılırken şifre istiyor.Programın kendi şifresi değil.
Sn.teo dosya zipli olarak download edildi.Bu zip açılırken şifre istiyor.Programın kendi şifresi değil.
winrarda acarken sag tarafta pencerede bazen bir isim yaziyor onu girin bir web adresi veya bir forum adi gibi mesela;)
bgungor68
04-05-2009, 17:52
şifre : www.seansanaliz.com
Teşekkür ederim Sn.dantes ve sn Bgungor .
bgungor68
04-05-2009, 19:06
Yürü be EURUSD.. hareketli stop losaa bile gelmeden yukseliyor...
bgungor68
04-05-2009, 19:07
Bir son dakika : EURUSD hafiften TEPE çalışmasına başladı.... İlk sinyaller gelmeye başladı... gozunu yasına bakmadan shorlarım..
yakupcelik
04-05-2009, 19:13
saat 18.00 da eurusd bir short sinyali görünüyor bende sn güngör 30 dk lık
bgungor68
04-05-2009, 19:15
FDJI tepe noktasını dogru bilmişik.. EURUSD inşallah...
bgungor68
04-05-2009, 19:51
EURUSD bu seviyeler Tepe noktası... Short olunablir..
Arkadaşlar the probability meter ı çalıştıramadım.Mq4 te expert altına kopyaladım ama çalışmıyor.Lütfen yardım.
bgungor68
04-05-2009, 20:21
EURUSD amma direndi ha... Short oldukya naz yapıyor...
Arkadaşlar the probability meter ı çalıştıramadım.Mq4 te expert altına kopyaladım ama çalışmıyor.Lütfen yardım.
expert/indicator altinda olmasi lazim
sonra mt4 kapatip acin bir kere ex4 olussun
ustad usd/cad dustugu yerden kalkamamis 1.19 direnci agir geldi demistim ben ama. repaint eden sistem pek basarili degil bence.zarar ettiriyor yada bosuna bekletiyor
EURUSD bu seviyeler Tepe noktası... Short olunablir..
EurUSd artık yukselısının sonuna geldı, SOn jubıleydı bu, artık her gun dusus gorebılırız..
ustad usd/cad dustugu yerden kalkamamis 1.19 direnci agir geldi demistim ben ama. repaint eden sistem pek basarili degil bence.zarar ettiriyor yada bosuna bekletiyor
bosuna degıl, su an bunun dususu bıttı, bu kadar naz poz normaldır.
Ilerleyen gunlerde hep yukarı...
sorunsuz olan yenı template ve indiaktorler :)
Sevgiler.
mantık aynı, ama bunda swıngte var, kırmızı cızgıler swıng baslangıc ve sonu, mavıler trend baslangıc ve sonu...
Cızgılere mouse ıle gelırsenız acıklamaları gorebılırsınız..
USDJPY de su an yenı baslamıs bır trend var, dıger majorler ıse donmek uzere...
bgungor68
04-05-2009, 22:22
USDJPY de dip taraması yapılyor.. long için fırsat kollarım...
USDJPY de dip taraması yapılyor.. long için fırsat kollarım...
ben short anlamında yazmıstım :) hehehhe
Sn.Teo rica etsem aşağıdaki açıklamayı izah edebilir misiniz? Example how i trade with it: attach the Meter on M15 and the 2TFs below (M5 and M1). First, the 2 additional indicators on the 3 TFs must agree. Then watch the numbers of the 3 others indicators (doesn't matter which TF because the number will be the same). If these numbers are about the ones i suggested in the explanation above, then the Global % would be close to a good entry point. 75% seems to work well but with experience we'll all find our % which we are confortable with.
For exit, when you'll see that the Multi-info+ start to reverse on the 3 TFs. It's the one react the most quickly.
bgungor68
04-05-2009, 23:51
usdjpy 98.7 ye kadar beklerim.. sonra bırakırım bu pariteyi..
usdjpy 98.7 ye kadar beklerim.. sonra bırakırım bu pariteyi..
herşeyin başı sağlık...
---eur-usd---
level up 1 gerçekleşiyor.....
1.3500 lere kadar stop koyarak kademeli kısa pozisyon adamı deli eder....
(tabi stop olmazsak zengin eder):whistling:
---eur-jpy---
abartmaya gerek yok....133 stop her yer kısa poz der.......:kahve:
gerisi yatırımcıya ait...
tüm dostlara bol kazançlar........
haber ve yorum
NFA'da yeni ve çok önemli bir düzenleme geliyor. Bu düzenleme sonucunda artik Avrupa'da şirketi olmayan ABD bazli brokerlar (Oanda , InterbankFX ve PFG) stoploss ve takeprofit emri kullandiramayacaklar.
NFA'nin kararini okursaniz getirilen yeni duzenleme aslinda emirlerin işlenmesinde ilk giren ilk cikar (FIFO) ilkesini zorunlu kılıyor. Bu durumda da hedging olanagi kalmiyor. NFA'nin duzenlemesi ile emirler de bu durumda zarar durdur ya da kar al emirleri de FIFO duzenini bozacagindan bunlara da izin verilmemesi gerekiyor. Bu duzenlemeler ile ABD'deki Forex spot piyasasi daha cok Futures piyasalarina benzeyecek.
Mesele bir taraftan da mekanik sistemlere iliskin (expert advisors). Daha önce kullanılan sistemlerin cogunun (özellikle hedging kullanan) yeniden duzenlenmesi gerekecek.
ABD'deki forumlari takip ettigimizde yine de bu konuda tam bir netlik olmadigini goruyoruz. Yeni kurallara uyullarak nasil hedging yapilabilecegi
konusunda yollar oneriliyor. Yeni duzenlemenin genel olarak traderlar tarafindan hos karsilanmadigi kesin.
İlk giren ilk çıkar, bir envanter yöntemidir, maliyet hesaplamada kullanılır. Sanırım NFA maliyet hesaplamalarını kolaylaştırmak çin böyle bir düzenlemeye gitmiş.
Diğer taraftan, sizin S/L ve T/P olarak girdiğiniz emirler aslında piyasaya koşullu Sell Stop ve Buy Stop lar olarak iletiliyor. Bu durumda mevcut pozisyonunuza karşı bir emir girmiş oluyorsunuz, genel anlamda bakıldığında hedgingi de bu şekilde görebiliriz. Yani bir paritede bir pozisyonu kapatmadan yeni emir giremeyeceksiniz, bu da bilgisayarın başında sürekli oturmanız ve işlemleri manuel olarak yapmanız, ya da bir Expert Advisor yardımıyla piyasaya emir girmeden kendi patformunuzda kalacak S/L ve T/P noktaları belirlemeniz anlamına geliyor. Belirlenen sınırlara ulaşıldığında EA sizin yerinize piyasaya kapatma emri gönderecek.
http://www.nfa.futures.org/news/newsNotice.asp?ArticleID=2273
---eur-usd---
---eur-jpy---
where is your usd/jpy comment mr mordak.
ilk gozagrinizi biraktiniz mi yoksa.
voba verilen emeklerin bosa olduguna bir ornek daha sadece 15 dk da 9.15 9.30 arasi iki paritede 10 ar dan 20 pips ile 200 dolar kazandim. kazandim diye demiyorum yanlis anlasilmasin hicbir emek vermeden sadece birkac arac ile basitce ayni zamanda vobda sifir hatta zarar olurken ve saatlerce bekleyerek.
kismet,arac,psikoloji sadece bunlar gerekli ve dogru broker. vob muduru ne diyor zaten forex bize zarar veriyor anladiniz siz. biz milleti kazklarken birde onlar bizden musteri caliyor iyi hizmet edemiyoruz diyor.:040:
bgungor68
05-05-2009, 09:44
VOB'u 24 saat yapsınlar sorun çözulur.. FDJI ile aynı saatlerde işlesin.. Forex daga çoooook müşterilerini çalacak VOB ların...
bgungor68
05-05-2009, 09:45
EURUSD tepeden aşağıya gelmiş... şimdi yukarı döencem diyor.
VOB'u 24 saat yapsınlar sorun çözulur.. FDJI ile aynı saatlerde işlesin.. Forex daga çoooook müşterilerini çalacak VOB ların...
o zamanda gecenin korunde gap yaparlar. bence sorun derinlik uc bes kisi almis sazi elini oynatiyor nasil gorulmuyor bu ulkenin zararina. kumda oyun oynuyorlar ulkenin borsasi gelisiyor diye.
bgungor68
05-05-2009, 10:01
Kesinlikle haklısın Sn.Dantes. Forexteki imkanları görünce, Vob'ta dönen dolapları daa kolay anlayabliyoruz.. Korkarım artık onların kumunda oynayacak kişi kalmıcak yakında..
dostum gungor su gecen verdigin mq4 den cevirip sadelestirip verdiginiz ms formulunun mq4 halini senden merakla bekliyorum
Kesinlikle haklısın Sn.Dantes. Forexteki imkanları görünce, Vob'ta dönen dolapları daa kolay anlayabliyoruz.. Korkarım artık onların kumunda oynayacak kişi kalmıcak yakında..
VOB da sorunu çözmek 1 dakika bile sürmez..Ama o zamanda belkide VOB diye bir yer kalmaz ..(diğer kontratların çalışmadığı gibi vob30 da çalışmaz olur..Senet vadelileride vobda çalışmayacaktır zaten )
Çözüm = dowist diye bir IMKB de işlem gören enstrüman vardır ..Bu 20 senetten oluşan ve finansyatırım tarafındanda değeri korunan bir senettir ..Rahatlıkla VOB30 için arbitraj olarak kullanılabilir..Yukarı tik kuralıda bu senet için kaldırılarak shortlama olanağı desteklenmesi ile VOB30 da oluşabilecek tüm saçmalıkları bitirebilirsiniz..
Selam verdim rüşvet deyil deyü almadılar...
usd/cad artik geri donecek gibi sahneye
dikkat ettiniz mi eskiden 1 lot alip mesela parca parca geri satabilirdk mesela 0.2 gibi 0.8 kalirdi simdi o bolum kapali geliyor.(lot kismi)
eger dusme trendi devam edecekse 1.1790 gibiden doner asagiya yok bir yukselis ise yine 1.19 dener ve kirar.
Eurusd yenıden long 1.3350 den
Daha once gonderdıgım ındıkatorlerdekı repaınt olayını su sekılde halledebılırız sanırım.
Bu float denılen olay veya hıgh ve lowa gore ıslem yapan tum ındıkatorler, lıneer regressıon da dahıl.
Dogal olarak yenı hıgh veya low olusunca repaınt yapıyor.
Bunun cozumu sudur bana gore..
Eger 012 ve 789 bolgesınde ısek, bu alan trend bolgesı oldugu ıcın,burada hıgh ve low degısme ıhtımalı yuksek. Bu nedenle repaınt olma olasılıgıda yuksek. Bu nedenle buradakı sınyalı dıkkate almamak gerekır.
Mesela eger fıyat Extremelere 012 veya 789 da gelıyorsa burada ters ıslem yapmamak, bolgenın 3456 ya geldıgınde yapmak sanırım sorunu cozumleyecektır.
Dıp ve tepe olayını saptamak ıcın mutlaka 012 ve 789 dan cıkmasını beklemek gerekır, Bu bolgelerde trend kuvvetlı bu nedenle ne kullanırsak kullanalım, Yenıden repaınt yapacaktır.
Hıgh ve low degısmedıgı surece yontem dogru, ama hıgh ve low degıstıkce bızım yontemımızle kendımız parcalanırız.
Aynı sorun bunda da var mesela, Ben Eurusd yı 3 de, bolge 5 oldugu ıcın aldım aksı takdırde ters olacaktı.Bu bolgeler dısında hıc dıp ve tepe avcılıgı yapmaya bıle yeltenmemek lazım,Cunku ava gıderken avlanmak cok mumkun...
http://img142.imageshack.us/img142/6626/uc040520090700.gif (http://img142.imageshack.us/my.php?image=uc040520090700.gif)
Yenı bır template olusturdum ve ılgılı ındıkatorlerı ekledım.
Bunda bar kapanıs suresı, yurt dısı acılıs saatlerı,gıb eklentılerde var,
Tpl dosyası ıcındedır. Alarm acıktır, kapatmak ısteyen true kelımesını false yapmalıdır.
Dıleyen kullanabılır.
TPL dosyası 30 dak grafıge gore ayarlıdır.
3 sınyalı geldıgınde mutlaka gozumuz ıle probılıtye bakmamız gerekır,Eger bu sınyal indices strengt 0-1-2 veya 7-8-9 da gelmısse dıkkate alınmamalı 3-4-5-6 da dıkkate alınmalıdır,buraya cekılmesı beklenmelıdır.Poz almak ıcın..
Eger sız 3 sınyalınde short actı ısenız 5 veya 6 bolgesınde, bu arada fıyat 789 a gırerse ve sızın pozısyon ters ıse, anında stoplamanız gerekır,Cunku hıgh veya low degısecegı ıcın 3 sınyalı muhtemelen repaınt yapıp daha yukarı cıkacaktır.BUNA dıkkat edılmesı lutfen...
bgungor68
05-05-2009, 12:50
MT4 deki VOB'a bakarsanız şu an VOB Tepe çalışması yapıyor. SHORT için poz kollanablir. kısa STOPLU...
bgungor68
05-05-2009, 12:52
EURUSD kuvvetli long..
MT4 deki VOB'a bakarsanız şu an VOB Tepe çalışması yapıyor. SHORT için poz kollanablir. kısa STOPLU...
grafıgı gondersende hıc ugrastırmasan benı...
Bu yenı template e gore lutfen rıca edeyım...
Eurgbp taze long yenı low olmadıgı surece tut... aksı takdırde stop...
http://img523.imageshack.us/img523/6626/uc040520090700.gif (http://img523.imageshack.us/my.php?image=uc040520090700.gif)
grafıgı gondersende hıc ugrastırmasan benı...
Bu yenı template e gore lutfen rıca edeyım...
nasil olacak o anlamadi ben. vob mt4 de nasil gosterilir.
nasil olacak o anlamadi ben. vob mt4 de nasil gosterilir.
Gungor ve Teo beraberce o işi de çözdüler,artık biz metastock formulu yazmak yerıne , MQ4 meta trader dan takıp edıyoruz,vobu da...:)
hazır elımızde her sey var, Metastock cevırme hatası ıle ugrasmıyalım dıye...
Gungor ve Teo beraberce o işi de çözdüler,artık biz metastock formulu yazmak yerıne , MQ4 meta trader dan takıp edıyoruz,vobu da...:)
olagaustu nasil oldu o is lutfen soyleyin atalim su ms9 u cope. her bes dk bir tiklamaktan bikmistim.
hdioxyde
05-05-2009, 13:16
Teo nasıl çözdünüz ben bayağı bir uğraşıp becerememiştim...
Teo nasıl çözdünüz ben bayağı bir uğraşıp becerememiştim...
Abı her seferınde sana yuk oluyoruz ms cevırmek ıcın , mahcup oluyorduk,
Bu sekılde daha ıyı oldu, Gungor yazar az sonra...
Sevgıler...
Sevgıler...
iyi olmazmi bu bir devrim cok merak ettim. gerci artik vob beni pek ilgilendirmesede buyuk birsey yapmissiniz sessizce.
hdioxyde
05-05-2009, 13:22
Sevgıler...
Aşkolsun Teo senin emeklerin yanında iki gösterge çevirmenin lafı mı olur?
Sn.Bgungor MT4 te vob'a nasıl bakıyorsunuz?
sunun gibi birseylemi yaptiniz
http://www.traderssoft.com/mst/msrt/
UsdJpy ıkıncı kez short...
http://img401.imageshack.us/img401/6626/uc040520090700.gif (http://img401.imageshack.us/my.php?image=uc040520090700.gif)
Yenı bır template olusturdum ve ılgılı ındıkatorlerı ekledım.
Bunda bar kapanıs suresı, yurt dısı acılıs saatlerı,gıb eklentılerde var,
Tpl dosyası ıcındedır. Alarm acıktır, kapatmak ısteyen true kelımesını false yapmalıdır.
Dıleyen kullanabılır.
TPL dosyası 30 dak grafıge gore ayarlıdır.
3 sınyalı geldıgınde mutlaka gozumuz ıle probılıtye bakmamız gerekır,Eger bu sınyal indices strengt 0-1-2 veya 7-8-9 da gelmısse dıkkate alınmamalı 3-4-5-6 da dıkkate alınmalıdır,buraya cekılmesı beklenmelıdır.Poz almak ıcın..
Eger sız 3 sınyalınde short actı ısenız 5 veya 6 bolgesınde, bu arada fıyat 789 a gırerse ve sızın pozısyon ters ıse, anında stoplamanız gerekır,Cunku hıgh veya low degısecegı ıcın 3 sınyalı muhtemelen repaınt yapıp daha yukarı cıkacaktır.BUNA dıkkat edılmesı lutfen...
Sn:teo bu template dosyasını MT4 te nereye kopyalayıp nasıl çalıştıracağız,birtürlü çalıştıramadım.
sunun gibi birseylemi yaptiniz
http://www.traderssoft.com/mst/msrt/
yo hayır, gungor arazı oldu :) gelsınde yazsın, yoksam ben yazıcam...:) hehe
Sn:teo bu template dosyasını MT4 te nereye kopyalayıp nasıl çalıştıracağız,birtürlü çalıştıramadım.
Buna sayın Dante cevap versın kabul ederse...Su an benım bıraz ısım var cunku...
Buna sayın Dante cevap versın kabul ederse...Su an benım bıraz ısım var cunku...
template dosyasini ismi uzerinde template klasorune koyup sonra grafik ustune cagiracaksin. mt4 dosya yapisina soyle bir bakiver expert altinda indicator template diye iki onemli dizin var eger elinde robot var ise expert altinda aciga koyacaksin.garfigin ustune nasil template cagirilir dersen sag tarafa yakin olan kisimda saat gibi olan butonu yaninda oradan bulup cagirabilirsin.
...ve vob30 30 binde yalandan basladigi seyahatinde 42.000e de ulasti.kriz bitti hersey duzeldi de neden kimse soylemiyor bana.
Vobda su an trend var, tepe falan aramayın bence...Dunden bıraz data kalmıs onları temızlemeden acele bır tane gonderdım.Probılıty olmamıs,ama dıgerı gosterıyor henuz bır 3 ısaretı yok...
http://img401.imageshack.us/img401/1118/uc040520090700v.gif (http://img401.imageshack.us/my.php?image=uc040520090700v.gif)
iste ne dedim kriz mi bitti ne oldu tek bes dakkalik barla isi bitirdiler. 1000 puan 5 dakika super degilmi. ne komik.
ustad senin dedigin konuya burada geri donuyoruz indikator gelecegi gostermez ve ise yaramaza.
bos kademelere bile saldirip veriyorlar muhakkak imf imzalandi.
komiklige devam.
bgungor68
05-05-2009, 14:12
İndicatorleri kurmaya çalışıyorum. onları bir kurayım. VOB 30 bilgilerini çekip grafigi atacagım.. :)
bgungor68
05-05-2009, 14:13
Svg.Teo, ben bilgiyi nasıl export edildigini biliyorum. importuda biliyorum ama Kullanılmayan İndicator seçimini anlatmanız lazım.. Disconnect olayını açıklamanız lazım :) yoksa Vob 'un içine parite girer mazallah...
bgungor68
05-05-2009, 14:16
1.Matriksten VOB 30 daki Grafigi ekrana getiriyoruz.
2. Bilgiyi Excele Export ediyoruz.
3.Exceldeki bilgiyi COPY ile hafızaya alıyoruz
4.Bos bir NotePad dosyası acıyoruz.
5. Buraya Paste ediyoruz.
6.Bu dosayayı TXT olarak SAVE ediyoruz. VOB30.TXT gibi
7.Metatrader iken kullanılmayan indikator secçiyoruz
bgungor68
05-05-2009, 14:18
8. F2 TUSUNA BASIP
9. IMPOrt butona basıp. VOB30.TXT yi yukluyourz
10. Ekranda VOB 30 bilgileri.
11.MT4 disconnet edilmesi lazım..
bgungor68
05-05-2009, 14:21
biz boyle yapıyoruz vob30 için..
8. F2 TUSUNA BASIP
9. IMPOrt butona basıp. VOB30.TXT yi yukluyourz
10. Ekranda VOB 30 bilgileri.
11.MT4 disconnet edilmesi lazım..
virgul yerıne tab ısaretlıyoruz seperator olarak
burası onemlı...
indikatormu paritemi
bu kisim onemli nasil seciyoruz.
Bu arada kullanmadıgınız bır parıte secın, ve ımport etmeden once
(metatrader yenı parıte yaratmamıza musade etmedıgı ıcın kullanmadıgınız bır tane secın ben ,GOLDTR kullanmadıgım ıcın onu sectım)
C:\Program Files\Netinvest Trader\history\Netinvest-Demo
altında
GOLTR olsun parıtemız mesela
bunun .hst dosyasını sılın ve sonra ımport edın ( bu sekılde dısconnecte gerek kalmaz)
Vob ıcın her 30 dakıka da yenı bar gelınce bunu yapın sureklı takıp etmek ıstıyorsanız.
F2 secenegınde GOLDTR ye tıklayın sonra 30 dakıka ya tıklayın, ve onun altında ımport edın...separator bolumune vırgul yerıne tab yapın...
hareket tersı oynamak ıstemeyen var ıse, bu 3 teknıgı su sekılde de yapabılırısınız.
Currency PAır range farkı eksı ıse asagı, artı ıse yukarı hareket demektır.
Hareket sıddetınıde ındıce strength belırlıyordu bılıyorsunuz.
Dıyelımkı sız shortsunuz ve currency paır range de eksı, ama dıpte 3 geldı,
hareket tersıne de tepkıye long olmak ıstemıyorsunuz. (rısklı cunku)
O zaman karı alıp cıkarsınız.Tekrar hareket yonune sarı 3 işareti gelırse shortlarsınız.
Bu sekılde hıc rısk almazsınız.
USDJPY su an currrency paır range 2-3 yanı asagı yonde.. 3 de asagı dogru gelmıs.Buradan short yaparsınız.
Eger duser ıse yenıden 3 gelır ve bu arada currency paır range halen eksı ıse sadece karı realıze edersınız. Yok artıya veya esıte donmus ıse 3-3 gıbı,dıpten longlarsınız cunku tepkı degıldır artık..
Bu daha guvenlı bır trade seklı ...
Arkadaşlar matriksten excel vob30 u aktaramadım,bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi?Bende matriks gold var.
bgungor68
05-05-2009, 15:19
Arkadaşlar matriksten excel vob30 u aktaramadım,bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi?Bende matriks gold var.
Grafik ekranında Mouse sağ click, Veri yönetimi - Excele aktar...
Zarar takıp konusunda da bır seyler yazmak ıstıyorum,
Bu zarar takıp gelısıguzel yazılamaz. Yanı 50 pıps ters hareket ederse çık gıbı kafadan duygularla olamaz.
Bunun genel kuralı sudur.
Zarar takıp bılıyorsunuz (hareketlı stop dıye de gecer), bellı bır kar edınce ,fıyat ters hareket ederse karı gerı vermemek ıcın kullanılır.
Bunun hesabı su sekılde yapılır.
Pozisyon aldıgınız parıtenın pıps farkı ne ıse bunun 6 katı cok uygun bır orandır.Daha agresıf ısenız 5 katı dıyelım..
Mesela benım kurumumda Major paırslerde fark 5 dır, Bu nedenle ben hareketlı stopumu hep 30 pıps koyarım)
Ama Gold ıse bunda 100 pıps tır fark. 600 pıps koyarım ,kural budur.
Bunu dogru ayarlamasanız zırt pırt stop olursunuz ve yenı poz acarken verecegınız yenı pıps aralıgı sızın kar kaybınız olur.
Usd Jpy de mesela 10 pıps koydunuz hareketlı stopu, sızı stoplattı, Yenıden poz actınız ve acılıs 5 pıps farkı sıze bosuna zarar yazdı,
Sevgıler...
Burası da okul gıbı oldu,
Bır gun bu yazıları kıtap halıne getırelım.Tum topıgı...Ve satıp gelırı ıle, hep beraber eglenceler duzenlerız.Bızlerede moral lazım...
USDJPY guzel oldu guzel, 2 den cıkma sakın yukarı :) heheheh
Bugun mutluyum, umutluyum, EurUSD, sonra da USDJPY, hep boyle gıtsın...
Yolum uzun...
bgungor68
05-05-2009, 15:25
Bence artık, Forex ve trading üzerine seminer vermenizin zamanı geldi bile... Tading sistemine birde afillii bir isim buluruz.
Teo abinin tescilli markası var sistem adı konusunda TGUS :)
Bence artık, Forex ve trading üzerine seminer vermenizin zamanı geldi bile... Tading sistemine birde afillii bir isim buluruz.
Semınerlerı kaybedenler verır, ben daha yenı basladım kazanmaya, daha once olsaydı verırdım ama artık benım donemım kapandı...
Kazanmak ıle mesgulum...
Ne demıs Atasozu...
Grafik ekranında Mouse sağ click, Veri yönetimi - Excele aktar...
Sn:bgungör excele aktar diyorum hiçbirşey olmuyor.Ben de open office org.un exceli var.problem ondan olabilir mi?boş bir open office excel doyasıda açtım ama yine olmadı.
bgungor68
05-05-2009, 16:17
Sn:bgungör excele aktar diyorum hiçbirşey olmuyor.Ben de open office org.un exceli var.problem ondan olabilir mi?boş bir open office excel doyasıda açtım ama yine olmadı.
MS OFFICE EXCEL olmalı.. ona export edebliyor. Oppen office de denemedim hiç.
bgungor68
05-05-2009, 16:19
sn Ardasu size başka bir yol anlatacagım.. bu yol ile olacak sanrım
evet o sadece exceli tanir. dunyada tek excel varya gokten inmis onun icin.
sen csv txt olarak export edebiliyorsan onu dene.
bgungor68
05-05-2009, 16:22
SAğ click - Veri Yonetimi - Veri aktar - Tarihi secin...Ayıracı TAB secin.. Tamam btusuna basın.. dosyaya bir isim verin. VOB30.txt olsun.. o dosyayı Mt4 ten okutablirsiniz. burda ilginc nokta (,) ler konusu problem olursa (,) leri (.) nokta haline cevirin. o zaman sorun kalmaz..
SAğ click - Veri Yonetimi - Veri aktar - Tarihi secin...Ayıracı TAB secin.. Tamam btusuna basın.. dosyaya bir isim verin. VOB30.txt olsun.. o dosyayı Mt4 ten okutablirsiniz. burda ilginc nokta (,) ler konusu problem olursa (,) leri (.) nokta haline cevirin. o zaman sorun kalmaz..
Sn.Bgungor öncelikle yardımınız için çok sağolun.Bu şekilde masaüstüne bir dosya koydu.Şimdi onu history altına mı kopyalayacağım?
bgungor68
05-05-2009, 16:40
MT4 ten bir parite secip. F2 basıp bu masaustundeki TXT dosyasını IMPORT edeblirsiniz.. VOB datasını olusturduk.
Sn.Bgungor öncelikle yardımınız için çok sağolun.Bu şekilde masaüstüne bir dosya koydu.Şimdi onu history altına mı kopyalayacağım?
kullandmadiginiz bir paritenin hst dosyasini silin history altinda mesela audcad.hst sonra onun yerine f2 ye basip bu dosyayi import edin.
EurJpy taze short...
ben artık 3'u bıle beklemıyorum 2.(Kırmızı) cıkınca karı alıp baska parıteye,
O kadar cok parıte var kı, poz cıkınca mutlaka baska bırısı bulunuyor...
27 dak 60 pıps eurjpy aldım karı cıktım 2 cıkınca,baskasına bakalım...
boyle tarla gibi birinden hasadi al oburune gec ama bunlari sulamakta lazim gubre mesela.:):D:whistling:
boyle tarla gibi birinden hasadi al oburune gec ama bunlari sulamakta lazim gubre mesela.:):D:whistling:
USDCHF yı beklıyorum ,asagıya dogru gelıp (1) cektıgınde gobekten long....
Aceleye gerek yok, beklerım usdjpy de muhtemelen 3 verecek belkı ona da gırerım...
98.82 den USDJPY yenıden short
98.82 den USDJPY yenıden short
Bu kasmanın duşüşü de çok şık olur. Bekleyelm....
Mevcut tamplate'e guzel bır ındıkator daha ekledım, adı Homework, parıte hakkında gecmıs tum bılgılerı verıyor,Dıleyenler ındırebılır.
Aynı template ama bunun eklenmıs halı.Yenı tpl dosyası ıcındedır..
Goruntusu su sekıldedır.
http://img220.imageshack.us/img220/1729/uc040520090700g.gif (http://img220.imageshack.us/my.php?image=uc040520090700g.gif)
Bu kasmanın duşüşü de çok şık olur. Bekleyelm....
Adx de 25' yukseldı, senlık var, ama ne tarafa acaba, herhalde benım poz tersıne degıl :) hehehe
---eur-usd---
---eur-jpy---
where is your usd/jpy comment mr mordak.
ilk gozagrinizi biraktiniz mi yoksa.
sn. dantes usd-jpy hiç unutulur mu?
fakat sistemi beklediğimden dolayı daha uygun bir koşul oluşmadığı için yazmamıştım(bana göre)....
---eur-usd--- ve ---eur-jpy--- güzel iş çıkarıyorlar......
bol kazançlar....
Mevcut tamplate'e guzel bır ındıkator daha ekledım, adı Homework, parıte hakkında gecmıs tum bılgılerı verıyor,Dıleyenler ındırebılır.
Aynı template ama bunun eklenmıs halı.Yenı tpl dosyası ıcındedır..
Goruntusu su sekıldedır.
http://img220.imageshack.us/img220/1729/uc040520090700g.gif (http://img220.imageshack.us/my.php?image=uc040520090700g.gif)
güzel şablon, eline sağlık
usdjpy stop... ve uyumaya gıderım, gece poz yok
EurJpy taze short...
ben artık 3'u bıle beklemıyorum 2.(Kırmızı) cıkınca karı alıp baska parıteye,
O kadar cok parıte var kı, poz cıkınca mutlaka baska bırısı bulunuyor...
vitesi ikiye indir istersen, yoksa daha sonra hurdacilar bile almaz.:m06:.
usdjpy stop... ve uyumaya gıderım, gece poz yok
tam gittiginiz yerde dusmus kismete bak.
birinci kural kismet bu cok onemli ama bilinemez birsey indikataoru filan yok aramayin.
gungor dostum indikatoru ekleyince grafik cizilmiyor derleme ok.birkac paritede denedim cikmiyor ama eur/jpy de h4 den sonra gozukuyor.
bgungor68
06-05-2009, 09:56
Grafik için periyodu M1 getirin, 24 saatlik çiziyor. Geçmişe ait işlem yapmadagı için çizmiyor. Biraz bekleyin çizmeye başlıyor. Repaint yapmadagı için o andan sonra başlıyor :)
Günaydın arkadaşlar,Matriksten çekilen vob verilerinde hata var, 41000 ,42000 gibi sayılar gösteriyor küsuratları yok.Sizde durum nedir bakabilir misiniz?
sizin yaptiginiz guncel bir vob30.txt dosyasi gonderirmisiniz birde mt4 nasil disconnect edilir.
sizin yaptiginiz guncel bir vob30.txt dosyasi gonderirmisiniz birde mt4 nasil disconnect edilir.
adsl kapat kestirmeden
ustad prob meter ayarlarinda box settings where do you want this box diyor oraya left yaziyorum mesela olmuyor nedir dogrusu.
hdioxyde
06-05-2009, 12:46
Eski "Fikirler-Sistemler" topiğini takip edenler bilir, Teo'nun Mass Index'ini.
Aşağıda gördüğünüz üzere 27 üzerinden dönüp 26.5'i kırmıştı ama bir tur daha uzatma oynamak istemiş ve 26.5 üzerine kendini tekrar atmıştı.
Şu an itibari ile 26.5'i kırmış durumda, 4 saat içinde trend dönüşü beklenmelidir. MFI'in kendi desteğini kırması öncü gösterge olacaktır.
Kısaca Mass Index'e göre uzatmanın uzatmasını oynuyoruz.
http://img209.imageshack.us/img209/3498/massindex.png
Eski "Fikirler-Sistemler" topiğini takip edenler bilir, Teo'nun Mass Index'ini.
bırde bu vardı degılmı, en ıyılerınden, orasını burasını kurcalamadıgımız ındıkator kalmamıs zamanında :) hatırlattıgın ıcın tesekurler...
eger bunlara bakacaksak bazilari vob icin asagiyi gostersede bence en onemli gosterge olan acumulation/distributon hep yukari gidiyor. yani akumulasyon var bu ortamda fiat dusmesi yalan gibi kaliyor.birde period farki var bir periodda asagi digerinde yukari bakiyor.28 nisan beri yani 36 binden beri boyle ne kadarda dusse gun icin yada gun basi akumulasyon oluyor. yani almak icin satiyorlar yada tikaninca sizin dediginiz gibi bir git gel yapip devam ediyorlar.
bunda fdow onemli bir etkisi vardir mutlaka. ve imf beklentisi. dun 5 dk da 1000 dusunce imf geldi dedim.
Cok guzel bır template olusturdum artık bundan sonra hıc bır sey kacmaz,
Goruntusu su sekılde...Konustugumuz murrayı de ekledım, gorselıgını degıstırdım.
Bırde en en onemlısı 3 sınyalı gelınce teyıd ıcın cyber ıdentıfıer koydum,
Her zamankı goz agrımız asırı alım satımı da ekledım bu arada...
Tpl dosyası ıcerındedır.Bu arada alarmı sadece 3 ıcın actım...
DSS yonun yataymı yoksa trendmı oldugunu yaznında yazıyor, overbought veya oversold yatay, bearısh ayu, bullısh ıse boga modu, bazende yon bellı degıl uyarısı verıyor.
En alttakı ıse TGUS ta hesapladıgımız excel olarak, atr range degerlerını verıyor 1.5.10.20 gunluk olarak.. Ayrıca ATR ye gore stop loss ların nerede olması gerektıgını yazıyor...
Grafık uzerınde ıse RSI band ( cok net gozukmesede) ve Murray MAth var...
Tum ayarlar 30 dak grafıge gore yapılmıstır...
Indırenler gule gule kullansın...
http://img413.imageshack.us/img413/6626/uc040520090700.gif (http://img413.imageshack.us/my.php?image=uc040520090700.gif)
Cok guzel bır template olusturdum artık bundan sonra hıc bır sey kacmaz,
Goruntusu su sekılde...Konustugumuz murrayı de ekledım, gorselıgını degıstırdım.
Bırde en en onemlısı 3 sınyalı gelınce teyıd ıcın cyber ıdentıfıer koydum,
Her zamankı goz agrımız asırı alım satımı da ekledım bu arada...
Tpl dosyası ıcerındedır.Bu arada alarmı sadece 3 ıcın actım...
DSS yonun yataymı yoksa trendmı oldugunu yaznında yazıyor, overbought veya oversold yatay, bearısh ayu, bullısh ıse boga modu, bazende yon bellı degıl uyarısı verıyor.
En alttakı ıse TGUS ta hesapladıgımız excel olarak, atr range degerlerını verıyor 1.5.10.20 gunluk olarak.. Ayrıca ATR ye gore stop loss ların nerede olması gerektıgını yazıyor...
Grafık uzerınde ıse RSI band ( cok net gozukmesede) ve Murray MAth var...
Tum ayarlar 30 dak grafıge gore yapılmıstır...
Indırenler gule gule kullansın...
http://img413.imageshack.us/img413/6626/uc040520090700.gif (http://img413.imageshack.us/my.php?image=uc040520090700.gif)
atr stoplar m1 den MN ye kadar hep aynıdır teo, halbuki her zaman diliminde farklı olması veya yeniden hesaplaması lazım
0.5843 den NZDUSD shortladım...
0.5843 den NZDUSD shortladım...
bilumum gostergeler hep yukari ama.
bilumum gostergeler hep yukari ama.
guzel para verecek, hemıde nasıl, kupu hazırladım....
1.568 den tum bankadakı paramı dolara cevırdım...
Dolarda yukselıs beklıyorum....
http://img528.imageshack.us/img528/6626/uc040520090700.gif (http://img528.imageshack.us/my.php?image=uc040520090700.gif)
sn.Teo prob.meter benim ekranda tam ekran yapmama rağmen diğer dataların altında kalıyor.onu nasıl başka bir yere çekebilirim?(sizin son gönderdiğiniz template de)
guzel para verecek, hemıde nasıl, kupu hazırladım....
evet simdi deli para vermeye geliyor bir aksilik olmaz ise.su benim define kasasina koyun gerceklerinden biraz.
nasil 30 dk ya bakip oyle soyleyebildiginizi anlamaya calisiyorum sanki hem dusundugum sey gibi eger sistematik ise 30 dk bakip sanki 5 dklik grafikteki gibi karar vermissiniz. nasil oluyor aciklayabilirmisiniz.
ben flat oldum .5801 den sanal olarak deli para kazandim tesekkurler.
evet simdi deli para vermeye geliyor bir aksilik olmaz ise.su benim define kasasina koyun gerceklerinden biraz.
nasil 30 dk ya bakip oyle soyleyebildiginizi anlamaya calisiyorum sanki hem dusundugum sey gibi eger sistematik ise 30 dk bakip sanki 5 dklik grafikteki gibi karar vermissiniz. nasil oluyor aciklayabilirmisiniz.
5 dak dan nefret ederım,Forekste 30 dakıka mınumum perıyod olmalıdır,
Genel 'ı % 51 ,H4 (240 dakıka) ıle oynar.
5 dak ıle oynayan, sımdıden kendını pencereden dısarı atsın daha ıyı..
100 pıpsın kalktıgı yerde 5 dak ıle asla oynanmaz.
foreks ıcın
intraday
30.60.240 dır
orta vade , gunluk
uzun vade , haftalık grafıktır..
0.58 den stopladim buradan doner bence.
yakupcelik
06-05-2009, 17:16
sn teo bu en son sistemini 4 paritede aynı anda denedim 20 pips e zarar stopu koydum hiç bir tanesi stop olmadan ve 2. sinyali beklemeden eurusd 52 pip usdchf 44 pips nzdusd 40 pips audusd 33 pips valla müthişsin:081:
sn teo bu en son sistemini 4 paritede aynı anda denedim 20 pips e zarar stopu koydum hiç bir tanesi stop olmadan ve 2. sinyali beklemeden eurusd 52 pip usdchf 44 pips nzdusd 40 pips audusd 33 pips valla müthişsin:081:
Bol kazançlar... Alın gavur bankaların paralarını :) heheheh
DIKKAT!!!!!!!!!!!!
Son gonderdıgım teoforex dosyasındakı tpl dosyasına bır ındıkator eklenmemıs, probılıty. Hep sabıt duruyor, Yenı farkettım.
Bu nedenle yenı fıx tpl dosyasını yenıden gonderıyorum.Bunu kullananların ,Eskısını bununla degıstırıp yenıden yuklemesı gerekır...
Dalgınlıgım ıcın ozur dılerım...
Sevgıler...
Nzdusd 2 tepkımesı ıle karı aldım (0.5801) ve cıktım, yukarıdan yenıden shortlarım...Veya baskasına gırerım fırsat gelırse...
vob icin bilgi dun 12 de distribusyon olmustu sonra sabah geri alindi akuye dondu simdi de 16 basladi distro. ama bu al ver bugune kadar merdiven etkisi yapti ve cikti. tam acu/dis desteginden donuyor.
Avını bekleyen aslanlar gıbı
UsdJPY,USDCHF USDCAD long
Veya AUDUSD NZDUSD EURUSD short
için sabırla uygun yerlere gerı gelmesını beklıyorum (3).Bu arada buraya gelse bıle tıck beklenecek.30 dak Tıck atmadan poz almak yok.. Hangısı once gelırse artık...
Ben parıtelerde ayrım yapmam, hepsı benım canım :) heheheh
Usdcad 1.1730 long...
Audusd de short olur her ıkısınde de, cyberidentifier teyid verdi, Ben usdcad'ı Adx'i, Audusd 'nın Adx ınden yuksek oldugu ıcın tercıh etttım...
vBulletin v4.0.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.