Orijinalini görmek için tıklayınız : Fikirler -> Sistemler
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
15
16
metatrader da fazla indiaktor konulunca sondakileri pasif yapmaya basliyor bunu artirmanin yolu yokmu. bilen varmi
Indiaktorlerden once market nasıl hareket eder bunu dusunmek lazım.
Baslangıc noktası olarak trendı alalım.
Once trend baslar..
Sonra trenden sonra fıbo oranalarının yarısı kadar tepmeye baslar ( Bu her zaman sart degıl,sadece bılgı olarak yazdım)
Sonra pıyasa yatay banda gecer, Ust band alt band
Genelde asagı trenden sonra ust banda gıtmısse fıbo oranında duzeltme yapıyordur, yenıden asagı hareket eder.
Eger bu asagı hareket de sadece % 50 oranında gerceklesmısse, bu noktadan sonra yukarı trend baslar.
Kısaca mantık bu..
En onemlı soru sudur.
Ne zaman yataydayız, ne zaman trenddeyız.
Bunu bılen servet yapar.
sevgili teo, ben o gunku espirileri o uygulamalari baslatan arkadaslar icin yazmistim. amacim da sadece fikrimi belirtmekti. benim yazdiklarimin ya da svg. lafola'nin yazdiklarinin arasinda bunu senin talep ettigine dair en ufak bir imamiz varsa bul getir lutfen, ozur dileyelim.
kanki biraz once bahsetti. bize bozulmussun. ben senin orada neyi kastettigimi, olayi komik buldugumu, kim icin olursa olsun ancak tesekkur edilerek okunabilen bir mesaji tuhaf buldugumu belirttigim halde sen buradan kendin ile ilgili ozel birseyler cikariyorsan, ya da bizim senin icin oyle birsey dusunebilecegimizi dusunuyorsan, tamamdir sevgili teo, artik sana bir daha takilmayacagim. hadi beni gec, svg. lafola'nin orada bariz birsekilde espri yaptigi belliydi, ona niye kizdin?
yine de kirilmana sebep olduysam kusura bakma. bir daha, saka yollu ya da ciddi, benden mesaj almayacaksin.
, saka yollu ya da ciddi, benden mesaj almayacaksin.
ben sızı oldugunuz gıbı kabul etme kararı aldım.
Ne sız degısırsınız ne de ben.
En ıyısı bırbırlerımızı ıyı veya kotu yonlerımızle kabul etmek galıba...
Sız takılmanıza devam edınız.
Bundan sonra problem olarak dusunmem...
http://img152.imageshack.us/img152/6900/deneme.gif
Indiaktorlerden once market nasıl hareket eder bunu dusunmek lazım.
Baslangıc noktası olarak trendı alalım.
Once trend baslar..
Sonra trenden sonra fıbo oranalarının yarısı kadar tepmeye baslar ( Bu her zaman sart degıl,sadece bılgı olarak yazdım)
Sonra pıyasa yatay banda gecer, Ust band alt band
Genelde asagı trenden sonra ust banda gıtmısse fıbo oranında duzeltme yapıyordur, yenıden asagı hareket eder.
Eger bu asagı hareket de sadece % 50 oranında gerceklesmısse, bu noktadan sonra yukarı trend baslar.
Kısaca mantık bu..
En onemlı soru sudur.
Ne zaman yataydayız, ne zaman trenddeyız.
Bunu bılen servet yapar.
iste ustad dedigine tam bir ornek canli hemde bugun.
trend,fibo 100, yataylik sonra duzeltme yuzde50 ust band alt band.
acaba anlamismiyim ve sorunun cevabini biliyormuyum neden servet yapamiyorum.cunku kismet boyutu var birde.
sn teo ve sn halojen dogru cizmismiyim bi bakarmisiniz.
sn halojen
birsey aklima geldi eger uygunsa size zahmet vermez isek fibo oranlarini nasil cizilir birkac ornek yaparmisiniz bize incelikleri puf noktalari gibi.
mesela bu trendde basladigi ile bitis yeri tam 100 ama duserken teptigi yer ile ikinci merdivene kadar ara oranlarda tam 100. yaklasik 38 duzeltme yapip yoluna devam etmis. bunlar kafamda net degil dogrumu anliyorum bir ustaddan gorus alabilirsek cok iyi olur.
yakupcelik
28-04-2009, 13:10
Arkadaşlar yardım lütfen
belki ilginizi çeker aşağıdaki formülün nasıl olması gerektiği konusunda bir fikri olan vardır. Davit jenyns diye bir vatandaş sizin için formülü yeniden dizayn ettim diyor şimdi hareketli piyasalara daha da duyarlı ama ben kopyaladım denedim ama bir görüntü yakalayamadım zannedersem bazı değerleri değiştirmek gerekiyor
Trailing Stoploss ATR – Long - Metastock Indicator Formula
This ATR based indicator is ideal for existing long trades. When
plotted on a chart we will be prompted for the trade entry date
and the multiple of ATR we wish to use as the trailing exit.
PDay := Input("Day of Month" ,1,31,1);
PMonth := Input("Month" ,1,12,1);
PYear := Input("Year",2000,2010,2002);
PATR := Input("Multiple of ATR",1,10,2);
TSE1 := BarsSince(DayOfMonth() = PDay AND Month() = PMonth
AND Year() = PYear);
TSE2 := HighestSince(1,TSE1=0,H ) ;
TSE3 := TSE2 - PATR*ATR(15);
HighestSince(1 ,TSE1 = 1 ,TSE3 )
http://img152.imageshack.us/img152/6900/deneme.gif
iste ustad dedigine tam bir ornek canli hemde bugun.
trend,fibo 100, yataylik sonra duzeltme yuzde50 ust band alt band.
acaba anlamismiyim ve sorunun cevabini biliyormuyum neden servet yapamiyorum.cunku kismet boyutu var birde.
sn teo ve sn halojen dogru cizmismiyim bi bakarmisiniz.
bu eurgbp grafıgı sanırım, bende bunda ust bandda shorttum,
su an ne olabılır, bu fıbo oranında tepme gerı donerse % 50 den fazla dusus devam eder,
yok % 50 cıvarında bounce yapıp yukarı donerse olay trende donusur.
hdioxyde
28-04-2009, 14:17
Arkadaşlar yardım lütfen
belki ilginizi çeker aşağıdaki formülün nasıl olması gerektiği konusunda bir fikri olan vardır. Davit jenyns diye bir vatandaş sizin için formülü yeniden dizayn ettim diyor şimdi hareketli piyasalara daha da duyarlı ama ben kopyaladım denedim ama bir görüntü yakalayamadım zannedersem bazı değerleri değiştirmek gerekiyor
Trailing Stoploss ATR – Long - Metastock Indicator Formula
This ATR based indicator is ideal for existing long trades. When
plotted on a chart we will be prompted for the trade entry date
and the multiple of ATR we wish to use as the trailing exit.
PDay := Input("Day of Month" ,1,31,1);
PMonth := Input("Month" ,1,12,1);
PYear := Input("Year",2000,2010,2002);
PATR := Input("Multiple of ATR",1,10,2);
TSE1 := BarsSince(DayOfMonth() = PDay AND Month() = PMonth
AND Year() = PYear);
TSE2 := HighestSince(1,TSE1=0,H ) ;
TSE3 := TSE2 - PATR*ATR(15);
HighestSince(1 ,TSE1 = 1 ,TSE3 )
Formülden anladığım kadarı ile intraday chart'larda göremezsiniz. Sadece günlük için dizayn edilmiş bir bir gösterge bu.
Eğer trailin stoplarla ilgileniyorsanız; http://www.tradernexus.com/advancedstop/advancedstop.html adresinde metastock için ilginç bilgiler bulabilirsiniz.
Sayın Gungor,
Lineer Regression kanalları muthıs bır sey, Tamamı ıle fıbo oranları ıle ust band alt bandı soyluyor.
Lakın burada su problem var, eger pıyasa yatay ıse yanı bandlar sonucta yataya gececekse, ust banddan sat, alt banddan al olayı, deli para bırakıyor.
Sımdı buradakı sorun eger yatay degılse, ust banddan sattıgınızda, bır anda kendınızı ust banddan yukselmıs 70 pıpslık uzun bır barla karsı karsıya bulabılırsınız.
Aynı sey tersı ıcınde gecerlı.
Yanı yatay olacaksa ust banddan satınca kazanıyorsunuz, ama o ankı durum yatay degılse, bır anda 100 pıps kaybedebılırsınız.
Ustelıkte poz da gec kaldıgınız ıcın en tepeden donup longta olmazsınız.
Mecburen stop yapıp cıddı bır zarar yazacaksınız.
Bu sureklı tekrar ederse butun para bıle sıfırlanabılır.
Sımdı bunu anlamanın yoluvarmı...
Evet var, kesınlıkle
Pekı acıklarmıyım..
Ben acıklamasına acıklarımda sız sonra benı tımarhaneye gonderırsınız ...
:) hehehehe
bgungor68
28-04-2009, 14:27
Sn.Teo, bizi merakta bırakmayın. Size deli diyernler utansın :) .. Sizi gönderirlerse bende gelirim, orda sistem geliştiririz rahta rahat :)
bgungor68
28-04-2009, 14:30
Lineer Regresyon çok etkili metod. Trendlerdede çok çarpmıyor. Nadiren çarpıyor. en azından o uzun bardan sonraki barda tepkiye oynanablir.
bgungor68
28-04-2009, 14:34
Long Sinyalim :
1.H < son 4 barın En düşük H seviyeesi
2.L > Lreg...
Bunun terside Short sinyali
Sımdı bunu anlamanın yoluvarmı...
Evet var, kesınlıkle
Pekı acıklarmıyım..
neden gonderelim bir tane teo var.insani delirtecek birsey ise beraber gidelim.
Su an USDJPY ust bandda oldugundan bende bunun yatay olacagını dusundugumden shorta 96.37 den bır sans verırım...
ve de shortlarım...
hdioxyde
28-04-2009, 14:40
................
Nasıl yani yan odadaki sen değil misin? Beni buraya Teo da burada diye kandırıp kapatmışlardı...
:-)
bgungor68
28-04-2009, 14:42
SAnırım bizleri yan yana odalara koymuşlar :) belkide dışardaki insanlar normal değil :))
SAnırım bizleri yan yana odalara koymuşlar :) belkide dışardaki insanlar normal değil :))
herkesın bır sıstemı var, tabı bazı dostlarımızın sasırdıkları olay, hep bu konuda elestırı alırım.
Her zaman sıstem degıstırırsın, sankı sıstem calısıyor da ben degıstırıyorum keyfımden..
Farkımız onlar calısmadıgının bıle farkında degıl.
gercekten calisan sistem var inanilan (py nin ki sanirim)
calismayan ama calistigina inanilan sistem var
calismadigi bilinen ama cok iyi calisiyormus gibi satilan sistem var
calisan ama calistigina inanilmayan sistem var
calismayan calismadigi bilinip degistirilen sistem var
...
hdioxyde
28-04-2009, 15:18
bu eurgbp grafıgı sanırım, bende bunda ust bandda shorttum,
su an ne olabılır, bu fıbo oranında tepme gerı donerse % 50 den fazla dusus devam eder,
yok % 50 cıvarında bounce yapıp yukarı donerse olay trende donusur.
Bu grafikteki lineer reg bandı çizen mq4 dosyasının adı nedir?
buyrun sevgılı dostum...30 dak grafıge gore ayarlıdır.Alarmlar tarafımdan eklenmıstır...
ekte
usd/jpy de bekliyordum 50% duzeltme oldu diye dusundum 20 pips karla kapattim ust banddan aldigimi.
varmi boyle kazanc ki bu da cok uzun surdu.
dunyanin en uyuz borsasi hala 36800/900 gitgel yapiyor. kazanani alnindan operim.
UsdJpy stop, bundan cacık olmaz,
GbpJpy longladım ust banddan (141.07), Gold shortladım altbanddan (888.40), trend modunda gıbı geldı gozume...
sabahtan beri deniyorum fap aktif ama hic alim satim yapmiyor arastirdim sonuc:
Still we can trade with the old version till 23 of March, from that date FAP TURBO robot version 36 will not work and will not open any new trading positions or close the open ones. So be aware - change FAP TURBO robot to new version till the robot starts his job on the 23 of March!
fapturbo45 i buldum ama activation key istiyor calismiyor bilne bulan var ise key. gerisi bende var.
hdioxyde
28-04-2009, 17:25
sabahtan beri deniyorum fap aktif ama hic alim satim yapmiyor arastirdim sonuc:
Still we can trade with the old version till 23 of March, from that date FAP TURBO robot version 36 will not work and will not open any new trading positions or close the open ones. So be aware - change FAP TURBO robot to new version till the robot starts his job on the 23 of March!
Bir de bunu deneyin.
Bir de bunu deneyin.
ustad turbo 45 635 kb bu sadece 88 kb.
bunu koyunca mt4 calisinca hemen siliyor expert altindan neden bilmiyorum
yani olmuyor.
bendeki 45 iyi ama activation istiyor oda. surekli uyari cikiyor calismiyor.
hdioxyde
28-04-2009, 17:54
ustad turbo 45 635 kb bu sadece 88 kb.
bunu koyunca mt4 calisinca hemen siliyor expert altindan neden bilmiyorum
yani olmuyor.
bendeki 45 iyi ama activation istiyor oda. surekli uyari cikiyor calismiyor.
İlkini gönderirken dediğim gibi "hiç kullanmadım". Metatrader'a da o kadar hakim değilim açıkçası...
Sahtekarlık diz boyu, olur senın dedıgın gıbı yapalım, hemen 1000 dolar olsun...
kazan!
http://www.4xp.com/minisites/intreg2/images/ma.jpg Forex
$100 para yatırın, 1:300 kaldıraç kullanın, 2 işlem yapın, $1,000 kazanın.
http://www.4xp.com/minisites/intreg2/images/g.jpg Altın
$920'da altın al, 1:300 kaldıraç kullan. Altın %0,5 den daha az artıyor, $1,000 kazandınız.
http://www.4xp.com/minisites/intreg2/images/oil.jpg Petrol
$100 yatır, 50:1 kaldıraç kullan ve $5,000 değerinde 100 varil petrol al. Fiyat $10 artınca, $1,000 kazanacaksın.
işler nasıl dostlar.......umarım keyifler yerindedir....
bol kazançlar....
Audusd long denenbılır tatlı yerde su an
0.7068 long dıyelım, belgesı kalsın
Relative strength comparative, metastock icin explorerı olan varmı?
hdioxyde
29-04-2009, 09:03
Dantes, şöyle bir şeye rastladım internette dolaşırken. Bir bak belki işine yarar...
bgungor68
29-04-2009, 10:51
Fapturbonun Soruce kodu varmı acaba ? :) kapalı kutulardan her zaman kormusumdur. İçine bakmak lazım..
İlkini gönderirken dediğim gibi "hiç kullanmadım". Metatrader'a da o kadar hakim değilim açıkçası...
tesekkurler ben hakim sayilirim biraz zaten cok kolay gorundugu gibi karisik degil ilk izlenim belki buna dedirtiyor ama cok kolay esnek islevsel harika bir yazilim bence. birkac sey daha kolay olabilir ama. dili cok zor ayni c++
bgungor68
29-04-2009, 13:00
"Paritem" sistemindeki hareketli stop-loss harika bir emir türü. Başka yerde görmedim. Forexte kesinlikle burayı tavsiye ederim. Pips aralıgı biraz fazla ama o kadarı kadı kızında da olur. Ayrıca Paranız sağlam yerde. Bu herşeye değer. Gerçek Broker.
bgungor68
29-04-2009, 13:02
MetaTrader da Hareketli stop loss emir türü yok. ama Robot sayesinde program ile bu iş yapılabliyor. Platform olarak mukemmel. "Paritem" platformu FLASH ile yapılmıs.
Gbpchf 1.6803 den short yakısır yarının paritesı de bu olur.Karlarımla bunu shortladım.
Sımdılık GbpJpy ve Audusd de longa devam, Karlar gbpchf ye emanet short ıle...
MetaTrader da Hareketli stop loss emir türü yok. ama Robot sayesinde program ile bu iş yapılabliyor. Platform olarak mukemmel. "Paritem" platformu FLASH ile yapılmıs.
kusura bakmayin ben hic begenmedim boyle birsey flash ile bence yapilmaz yada yaplirsa boyle yapilmamasi lazim idi. cok daha esnek super birsey yapilir. bu kadar onemli konuda egreti bir sey ortaya cikmis. ben gfk nin kendi yazdigi sistemi bile begenmedim.
Dantes, şöyle bir şeye rastladım internette dolaşırken. Bir bak belki işine yarar...
denedim olmuyor 23 marta kadar lisansli gibi birsey cikiyor calismiyor. kopyalama icin surekli degisiyor sanirim.
bgungor68
29-04-2009, 13:39
Flash ile yapılmış platform çok eğreti duruyor gerçekten. Ama sadece emir girmek için kullanılıyor. İlerde iyi bir platform yaparlar umudu içersindeyim. Platform dandik,kurum sağlam. Dğerinde ise Platfrom sağlam,kurum şaibeli.. Platfrom + Kurum + Düşük Spread = SÜPER KURUM daha bulamadık Türkiyede..
bgungor68
29-04-2009, 13:41
Sn. Dantes sanırım o sistemlerde Zaman sınırlaması var. Birde Bilgisayrınızn tarihini geri çekerek deneyin. Belki o zaman işleyeblir...
denedim olmuyor 23 marta kadar lisansli gibi birsey cikiyor calismiyor. kopyalama icin surekli degisiyor sanirim.şu DLL'de var birşey sanırım?.. onu kırdırtmayı denediniz mi?
Sn. Dantes sanırım o sistemlerde Zaman sınırlaması var. Birde Bilgisayrınızn tarihini geri çekerek deneyin. Belki o zaman işleyeblir...
şu DLL'de var birşey sanırım?.. onu kırdırtmayı denediniz mi?
zamani geri aldim olmadi sanirim dll ile (dediginiz dogru) asil zamani aliyor ve calismiyor.tesekkurler herkese. bunlar uyanik mallari degerli guzel yazmislar.
kodlarda da, dün inceledim, çok belirsizginleştirmişler.. :whistling:
genelde orada pek önemli birşey olmaz ama breakpoint tanımlayıp bir gözlemek/izlemek lazım kod çalışırken...
bgungor68
29-04-2009, 15:12
Sn. Dantes .>>>.EX4 ¬ | Copyright © 2008, FAPTURBO.com Licensed till 2009.03.23 >>> ....
bu satır var
HEx editor programı ile bu tarihi değiştirin. Boyle deneyin...
nümerik bir kontrol koymuşlardır, o bölüm bana comment line-mış gibi geldi...
Sn. Dantes .>>>.EX4 ¬ | Copyright © 2008, FAPTURBO.com Licensed till 2009.03.23 >>> ....
bu satır var
HEx editor programı ile bu tarihi değiştirin. Boyle deneyin...
olmadi yine o bilgi icin gorsel ana kod icinde neyse almadan deneyemeyecegiz
almak birsey degil altindan komik birsey cikiyor.
evet interneti calkalayan olaganustu forex robotu ! hakkinda sonuclar:
az sonra
fabturbo44
tamamiyle hikaye 8 gunluk test sonucu 110 dolar varlik azalmasina neden oldu. bir ara 285 dolar karda idi sistem bir trende karsi durdu stoploss 500 dolar zarardan sonra calisti( ne kadar super degilmi) birde bu zarari sadece 0.3 lot ile yapti bir de tam lot girsen dagildin leverage 100 idi.
(ayni donemde ben laylaylom bir sekilde sadece gunde 20-30 dakika bakarak ve inanilmaz zararlar yazarak deneyerek bekleyerek stoplossuz yinede toplamda 344 dolar kazandim dusunun)
bu robot trend takip etmiyor acayip yerlerde cok kisa alip satimlar yapiyor t/p yaziyor uymuyor( mesela 20 yaziyor) 7 -8 pips gorunce hemen kapatiyor
dengesiz bir robot. bu yazilim 149 dolar birde heryerde ismi cikmis abc,nbc,business week...
butun internette yuzlerce site var bunun hakkinda.
anlamiyorum inanamiyorum. 3 gundur bircok parali parasiz robot test ettim ilk 5 tekiler dahil hepsi tiriska,basit,sacma,yeteneksiz....
robot mobot almayin buda palavra.
test icin emegi gecen herkese tesekkurler
evet interneti calkalayan olaganustu forex robotu ! hakkinda sonuclar:
az sonra
fabturbo44
tamamiyle hikaye 8 gunluk test sonucu 110 dolar varlik azalmasina neden oldu. bir ara 285 dolar karda idi sistem bir trende karsi durdu stoploss 500 dolar zarardan sonra calisti( ne kadar super degilmi) birde bu zarari sadece 0.3 lot ile yapti bir de tam lot girsen dagildin leverage 100 idi.
(ayni donemde ben laylaylom bir sekilde sadece gunde 20-30 dakika bakarak ve inanilmaz zararlar yazarak deneyerek bekleyerek stoplossuz yinede toplamda 344 dolar kazandim dusunun)
bu robot trend takip etmiyor acayip yerlerde cok kisa alip satimlar yapiyor t/p yaziyor uymuyor( mesela 20 yaziyor) 7 -8 pips gorunce hemen kapatiyor
dengesiz bir robot. bu yazilim 149 dolar birde heryerde ismi cikmis abc,nbc,business week...
butun internette yuzlerce site var bunun hakkinda.
anlamiyorum inanamiyorum. 3 gundur bircok parali parasiz robot test ettim ilk 5 tekiler dahil hepsi tiriska,basit,sacma,yeteneksiz....
robot mobot almayin buda palavra.
test icin emegi gecen herkese tesekkurler
Hepsı delı sacması oldugunu bılmem kac kere gezgın gıbı her forumlarda yazdım, demekkı bızzat kendınız yasamadan ınanılmıyormus.
Sonuc
Indıkatorler calısmaz
Ta calısmaz
Sıstemler veya robotlar calısmaz.
Fıbo calısmaz
Ew calısmaz
Gann bır ıse yaramaz
Pekı ne calısır ?
Su an elde var kocaman bır sıfır..
NOT: Yukarı da yazdıklarımın hepsi geçmiş datalara bakarak çalışır gibi gözükür, yani geçmiş için her zaman doğruyu gösterirler.Ama o anki durumda zarar yazarlar, Doğru gibi gözükmelerinin sebebi çizimlerini her zaman geçmişe göre düzeltirler.
Kim bu işte para kazanıyorsa şunu bilmesi lazımdır ki, üst üste sürekli tura atıyor. Sebebi başka yerde aramasın...
ustad inanmamak degil.
ben parasiz sistemlerde guncel robotlarin bir testini yapayim dedim sadece sonuc evet sıfır vakit kaybi para kaybi.onyargili idim zaten basarisizlar diye sonuc oyle cikti.
sadece kismet calisir. eger o calisiyorsa elinizde ne olursa olsun kazanirsiniz az cok ama o yok ise nafile. adam gelir en son 3D dedektorler bir halt bulmaz siz degnek ile define bulursunuz gibi.son 3 senede bunun tersine yuzlerce olay basima geldi.imkansiz seyler gercek olur olacak seyler olmaz yada tersi.
on trende girersiniz ustunuze kapanir bir trende girmezsiniz yada bir sekilde bir olur(bugunku gibi vobta) 2200 puan artar gibi.
Gbpchf shorta gecılen yerden long, taze sınyal... 1.6772 belgesı bulunsun...
Gbpchf shorta gecılen yerden long, taze sınyal... 1.6772 belgesı bulunsun...
ticki beklememenın cezası , stop ,
ben artık bu topıge yazmama kararı aldım...
Nunu suz yazmam mumkun degıl, Hanım efendı bana dargınmıdır nedır.
Kahrettım kendımı,o kadar da ıskender parası bırıktırmıstım...
Tum pozisyonlarımı ters yone alıp paramı sıfırlayana kadar oynayacagım,
Ya Nunu, Ya ıflas ....
,
Evet Nunu gelmeli ve şu yarım kalan konuyu bir çözmeliyiz..Teo artık ayaklarıma kapanmazsanız size zırnık bilgi yok diyor..yada Nunu topiğe ayakbasmalı demekte ..Nunu duy sesimizi
Bende ona tesekur ettırmesem bana Teo demesınler, oyle bır sey koyacagım kı, merakından catlayıp ındırmek ıcın tesekur edecek.
At yarışı müptelalarının At larla ilgili bitmeyen sohbetlerine benzer , borsada sistemler sohbeti ile Teonun bildiklerinide unuttururken ;çok önemli bulduğum bir şeyi söyledim..Genelde çok önemli şeyler söylediğimi sandığım gerçeğine karşın Teo hiçte söylediklerimi önemli bulmaz ..Bu sefer önemli bulacağı tuttu..ve bunu yaz dedi..İşte o nedenle bu yazıyı yazıyorum.. Pozisyon aldıktan sonra reverse yapmak yani aldığın pozisyonda terse dönmek aslında çok önemli bir teknik analiz olgusu...Aldığınız pozisyon terse gidiyor ve bunu size piyasa direk para kaybınızla bildiriyor..İşte bundan daha güçlü bir ortalama yada indikatör yada GUS olabilirmi?Daha indikatörler dönemeden işte o 20 pipslik kayıp size herşeyi bildirmekte..Yanlış yoldasın sinyali...
Ayrıca borsada kazanmanın formülünü ararken ,bunun insan doğasına uygun olmaması işe yarayabileceğinin en önemli göstergesidir...Reverse hareketide insan doğasına uygun bir tarz değil..
Not Bgüngörede teşekkürler konuyu tekrar degerlendirmemi sağladı..
Aldığınız pozisyon terse gidiyor ve bunu size piyasa direk para kaybınızla bildiriyor..İşte bundan daha güçlü bir ortalama yada indikatör yada GUS olabilirmi?
Anlaşılır olması için söyle yazalım burası çok önemli,
Piyasa diyor ki,
Ulan hıyar ağa daha ne bekliyorsun,terse dön, kaybediyorsun, demekki yanlış pozisyondasın... Bakma sen indikatör zart zurta, para kaybediyorsun, KIRMIZI ALARM diye bağırıyor...
Ne güzel bir tesbit....
usdjpy de long ıcın daha cok ekmek var gıbı, su an teosun sıstemı long/tut da...
http://img91.imageshack.us/img91/835/uc220420090030.gif (http://img91.imageshack.us/my.php?image=uc220420090030.gif)
ustad bu yukardaki benzer birsey ariyordum gucu durumu gosteren makinem crash olmadan aslinda bulmus gibiydim parali bir yazilim vardi ama hersey gitti.
bunu sizmi yaptiniz yoksa turkcelesmis yabanci birsey midir.deneyebilirmiyiz.
Hi all Forex Traders,
I am glad to show you the new tool I coded. The Probability Meter. This great tool will give you 100% confidence and trade without stress. No lines, no histograms to watch ...
Whatever your trading style, you always need to know if you trade in the right direction. The Probability Meter will show you not only the way but the strength of this direction.
After observing this tool, you will be able to define the end of the current trend and the start of the reverse. All the values will show you the way!!!
http://www.ervent.net/images/prob_tiny.gif <--- Tiny or Standard Box ---> http://www.ervent.net/images/prob_solo2.gif
It can be used on any timeframes and on any of these 19 pairs:
EURUSD-GBPUSD-AUDUSD-USDJPY-USDCHF-USDCAD-EURJPY-EURGBP-EURCHF
EURAUD-GBPJPY-GBPCHF-AUDJPY-NZDUSD-NZDJPY-AUDNZD-CHFJPY-EURCAD-AUDCAD
The first 3 Meter values aren’t based on any timeframes and will be the same on M1 or H1 for example.
The 4th and 5th values are based on the current timeframe.
The global result in percent (%) will be different if you switch between TFs.
Here is an example of live trading board (12 resized charts):
http://www.ervent.net/images/prob_board.gif
Parameters settable by users:
The parameters of the 2 additional indicators (MACD and Stoch)
The position of the box on your chart
The colors of the 5 indicators and text
Choice of a small box with only values instead of the big one
An alert option (pop up or email) is also available at a settable % of probability
How to decrypt the Probability Meter values?
All values and colors have to be watch closely.
1. Multi-Info+ : more than 75 (red/green) for strong Up/Down trend
2. Indice Strength : 0-1-2 for strong Down trend, 7-8-9 for strong Up trend, 3-4-5-6 for sideway
3. Currency Pair Range : range of 5 or more between the 2 currencies. Example: 7-2, 9-3 etc for a strong Up trend, 0-5, 2-8 etc for a strong Down trend
4 and 5 : red color for Down trend, green for Up trend and Orange for sideway
The global value in percent (%) has to be watch closely and with experience you will have feeling. This value is the combination of the 5 values listed above. 75-80% is a good point for trigger a trade.
http://rapidshare.com/files/227423483/The_Probability_Meter.pdf.html
Ben bunu 30 dak grafıge gore ayarladım,degerlerını, Ve alarmı da actım,
Yanı 30 dak grafık uzerıne kurunuz.
Paralı bır yazılımdır.Ama ınternette buldum,template dosyasıda ıcındedır.
Muthıs performanslı , al sat uretmez,ama mevcut sistemınızın dogru yonde olup olmadıgına karar verır.
Mq4 ve tpl dosyası ıcın asagı lınke tesekur etmenız gerekıyor :)
http://rapidshare.com/files/227424550/ProbMeter_v1.1.zip.html
Bunu su sekılde kullanırsanız basarı gorursunuz.
Genelde trend var dedıgı nokta,dan sonra scaplıng yapılabılır.
Ama tecrubelerıme gore,trende erken gırmek ıstıyorsanız yapmanız gereken tek sey.sadece Indice Strength 'e bakmak.
Eger indice strendgt 3 ve 4 ise short, 5 6 ise long olmalısınız, (onceden gırıs)
Ve gunlerce bu degere gelen kadar beklemelısınız.9 trendın uzun cubukların olustugu yer.
0 da aynı sekılde kırmızı ızın cubukların olustugu yer.
Dıger ındıkator ıse tum parametrelerı bır pencerede gormenızı saglıyor.
Mesela trende gırmıs bır ındıkatorde 7 uzerı, artık alım yapamazsınız long yonunde, yapacagınız sey, tekrar 5 veya 6 ya cekılınce alım yapmalısınız.
Buldugum en basarı sıstem,Tek calısan sıstem dıyebılırım bugune kadar gordugum...
Buldugum en basarı sıstem,Tek calısan sıstem dıyebılırım bugune kadar gordugum...
:m02::m02::m02:
DUn ben usdjpy 96.67 de ındıce 6 dayken aldım ve halen beklıyorum,trendı,
Burada eger trende gecmez ıse 4 de gerı verecegım ama tıck mutlaka beklenecek, dun benım yaptıgım gıbı erken atlarsanız basınız belaya gırer.
Su an USDJPY halen 6 konumunu koruyor, Yanı halen alınabılır.
http://img151.imageshack.us/img151/835/uc220420090030.gif (http://img151.imageshack.us/my.php?image=uc220420090030.gif)
Currency paır range denılen sey parıtelerın bırbırıne karsı gucu
Mesela
UsdJPY 5-2 ıse, Usd 5 Jpy 2 demektır, Yanı Usd Jpy ye gore 3 fazla guclu demektır long yonunde... Eger bu deger 5-5 olsa ıdı yatay da gezecek ve kararsız demektır.
Burda lutfen dıkkat edınız, benım kullanım tecrubeme gore alarm caldıgında artık trend ıcınde oluyorsunuz yanı alım ıcın gec kalmıs olabılırsınız,
Bu nedenle ben 3-4 arası short, 5-6 arası yataydayken long oluyorum,
Herhalde 100 pıps artmıs bır seyı almak ıstemezsınız.
Bu konuda forumda ıngılızce yazısmalar su sekıldedır.
http://www.forex-tsd.com/commercial-trading-systems-indicators/12080-probability-meter.html
tesekkurler ustad evet bu idi.bircok sey gitti topladigim yararli yararsiz.
bende 97.45 aldim 97.65 sattim 20 pips hizli kar sanal tabi.son kucuk cikista
aslinda daha oncede alinirmis ama cok kazandirmaz psikolojim yetmez birde.
adam ilk maddeye oyle yazmis piyasayi okumak TA bilmek degil diyor.
madde 1: pyscological state.
trade yapmak icin en onemli sey. cok dogru iki kismet. 3 birkac arac iste.
gerisi hikaye.
katilan varmi????
Burda lutfen dıkkat edınız, benım kullanım tecrubeme gore alarm caldıgında artık trend ıcınde oluyorsunuz yanı alım ıcın gec kalmıs olabılırsınız,
Bu nedenle ben 3-4 arası short, 5-6 arası yataydayken long oluyorum,
Herhalde 100 pıps artmıs bır seyı almak ıstemezsınız.
Bu konuda forumda ıngılızce yazısmalar su sekıldedır.
hidden content may not be quoted
evet tesekkurler en son burayi okuyordum dogru 20 nisanda.
tesekkurler ustad evet bu idi.bircok sey gitti topladigim yararli yararsiz.
bende 97.45 aldim 97.65 sattim 20 pips hizli kar sanal tabi.son kucuk cikista
aslinda daha oncede alinirmis ama cok kazandirmaz psikolojim yetmez birde.
adam ilk maddeye oyle yazmis piyasayi okumak TA bilmek degil diyor.
madde 1: pyscological state.
trade yapmak icin en onemli sey. cok dogru iki kismet. 3 birkac arac iste.
gerisi hikaye.
katilan varmi????
Benı ıyı yakaladın, yoksa acıklamıyacaktım, Nunu'ya onceden kızdıgımdan dolayı,
Gelse de gul yuzunu bır gorsem, iskender ısmarlasam.
Sonra da tesekur ettırsem :) heheheh
Benı ıyı yakaladın, yoksa acıklamıyacaktım, Nunu'ya onceden kızdıgımdan dolayı,
Gelse de gul yuzunu bır gorsem, iskender ısmarlasam.
Sonra da tesekur ettırsem :) heheheh
nunuya gyro (sogansiz) ismarla bence buradan severmi bilmem simdi uyuyordur sanirim.
nunuya gyro (sogansiz) ismarla bence buradan severmi bilmem simdi uyuyordur sanirim.
o uyumaz, elestırmek ıcın sureklı okuyordur.
Baykal'ın kızı olmasın sakın ....
kesınlıkle major paırsler dısında trade yapmayın derım.
Netıcede tum parıtelerde arbıtraj var, Majorler hareket etmeden crosslar edemez.
Bu nedenle gereksız yere yuksek pıps farkından dolayı dıgerlerıne cıddı eksı ıle baslamayın.
majorlerde kı 2-5 arası pıps farkı kabul edılebılır farktır.
Ama 12 pıps aralıgı olan bır paırse neden bulasalım,12 pıps cıddı bır dezavantaj...
...ve ilk kan akti 3 kasimda ramak kalan 40.000 sonunda goruldu woohhh.
bildiginiz gibi 40bin onemli 1 temmuzda taban yapmisti bu rakama sonra 55bine cikmisti agustosta. hey gidi gunler.kapatma davasi gibi seyler. anayasa mahkemesinde kapida biri goruldu aciklama yapacak kos gibi haberler reuters duserdi ne komik.
ilk gercek kriz dususu 55 binde basladi soluksuz 40 bine dustu sonra yine 55 cikti kasimda tam 40 bine 25 puan kaldi sonra yine dusus simdi gene 30 binden 40 bine soluksuz gidis.
30, 40, 55, cok onemli iki kere 55 bine gelip tepe yapip asagiya dondu.
bunlar kaziga gectigim noktalar cok iyi biliyorum:))
usdchf 5 konumuna gelmıstır.30 dak tıck attıgında bunu korursa artık long ıcın zaman gelmıstır.
http://img205.imageshack.us/img205/7493/uc220420090030h.gif (http://img205.imageshack.us/my.php?image=uc220420090030h.gif)
Nzdusd short atısı sahasına 4 dıyerek gırmıstır, tıck ıle.
http://img91.imageshack.us/img91/6973/uc220420090030g.gif (http://img91.imageshack.us/my.php?image=uc220420090030g.gif)
Eurusd tıck attıgında 7 oldugu ıcın, su an 4 gosterse bıle short yapmıyacagız, tıckı beklıyecegız,
Mutlaka tıck beklendıkten sonra sınyal konumu devam edıyorsa gırılmelıdır, ısterse bu tıck ıle 50 pıps dussun...
son yarim saatte gold 10 dolar dustu 888 paraya bak.
birde su 3 leri 4leri 7 leri aciklasaniz cok iyi olur ustad nasil hesaplanip yapisiyor. bu hafta bir karar verip trade sistemimi olusturup kismetse forex gercek adim atacagim mayis basi.
son yarim saatte gold 10 dolar dustu 888 paraya bak.
goldda tam 4 e dustu tıck ıle , shortlıyayım dedım,tepedeyken, sonra cok canım yandıgı ve pıps farkı oldugu ıcın vazgectım, paraya bak..hakıkatten...
Bosver usdjpy gelsın, aynı hesap ha ordan ha burdan kazanmıssın,
Sayın Hydıoxyde.
Bu probılbılıty meter olayını metastocka cevırebılırmıyız.Senın malum uzmanlık alanın...
Bu arada Bgungor de yapabılır sanırım, arkadasa da haksızlık yapmıyalım...
bgungor68
30-04-2009, 12:57
Metastock hiç bilmiyorum ki. Ama source kodlarına bakıyorum. Indicator tabanlı sistem. mantıgını anlamaya calısıyorum.
bgungor68
30-04-2009, 12:59
Baktıgım kadarıyla kesinlikle al-sat sistemi değil . Aldıgınız pozun dogru olup olmadıgını gösteriyor sanki. Trade şekli : Major pairste Rasgele bir poza giriyorsunuz. Gostergeler aynı yonde ise sorun yok, ama zarar yazmaya balarsa hoop reverse yapıyoruz...
bgungor68
30-04-2009, 13:00
Metastocta Donguler ve IF THEN ELSE blokları varsa bu sistemin aynısı kurulablir.
bgungor68
30-04-2009, 13:03
Dün VOB'ta ve Forexte resmen Tulum çıkardım. doğru duzgun sevinemiyorum bile. Çok canımı sıktı Terör haberleri. :(
Metastocta Donguler ve IF THEN ELSE blokları varsa bu sistemin aynısı kurulablir.
if mif imf var ms de birsey cizdirmek cok kolay ama cok karmasik mantiksal seyler zor haliyle ama sn hdioxyde boyle seyleri eski fikirlerde cok sık yapmis gercekten turk mali ilk halka acik prosfesyonel gorunuslu sistemi orada gormustum. tesekkurler saygilar.
Bu arada sunu belırtmem gerekır.
3-4 veya 5-6 oncu alıstır, bu noktada cıddı bır hareket olmaz,
Asıl hareket 7-9 veya 0-2 de baslar,
Bu nedenle sabırlı olmanız gerekır, Ben dun usdjpy aldım ve neredeyse dun tum gun bır sey olmadı, meyvelerı yenı topluyoruz.
Bu arada 100 pıpslık uzun cubuklar currency paır range farkı 5 olunca olusuyor.
6-1, 7-2 , 1-6 gıbı...
hdioxyde
30-04-2009, 13:08
Sayın Hydıoxyde.
Bu probılbılıty meter olayını metastocka cevırebılırmıyız.Senın malum uzmanlık alanın...
Bu arada Bgungor de yapabılır sanırım, arkadasa da haksızlık yapmıyalım...
Metastock hiç bilmiyorum ki. Ama source kodlarına bakıyorum. Indicator tabanlı sistem. mantıgını anlamaya calısıyorum.
Ben de tam aynı şeyi düşündüm. Ancak bunun source'u decompile edilmiş o nedenle neredeyse hiçbir şey anlamadım. Bir gösterge seti birden fazla zaman diliminde değerlendirilip puantaj yapılmış gibi görünüyor.
Bgungor mantığını çözüp bana aktarırsa, Metastock yetenekleri dahilinde kalıyorsa kesinlikle Metastock versiyonunu yapabilirim.
MTF göstergelerin bazılarında sorun çıkabilir sadece... Onu da aşmanın bir yolunu buluruz artık.
Baktıgım kadarıyla kesinlikle al-sat sistemi değil . Aldıgınız pozun dogru olup olmadıgını gösteriyor sanki. Trade şekli : Major pairste Rasgele bir poza giriyorsunuz. Gostergeler aynı yonde ise sorun yok, ama zarar yazmaya balarsa hoop reverse yapıyoruz...
Evet satıcı da bunu soyluyor, mevcut sıstemınızı saglama yapmak ıcın dıyor,
Al/sat sorumluluguna gırmemıs,
Sızın sıstem al ıse ve bu sat dıyorsa gırmeyeceksın anlamında...Olasılık hesabı yapıyor sadece...
bgungor68
30-04-2009, 13:19
Mq4 dosyaları Decompile edilmş hali ise, Yanlış işleme ihtimalide vardır. Bunlar sanki orjinalmiş gibi geldi bana. Sevgili Teo, sistem yanlış işliyor olabilir. Decompile edilmiş soruce kodlarında genellikle problem olur. Yok eğer orjinal soruce kod ise sorun yok.
Ben de tam aynı şeyi düşündüm. Ancak bunun source'u decompile edilmiş .
evet paralı sıstem bu, adamlar kırmıslar decompıle edıp,
adamda forumda veryasın yapıyordu ahlaksızlar dıye....
Yanlız kendısı acık kod vermıyor, dıye bılıyorum...
Internette decompılerlar 500 dolar cıvarında satılıyor, yanlıs decompıle ettıgını sanmam...
Yoksa adam nıye yazsın o sekılde....
hearts of forexde ben agırlıkları ,gunluk ,H4,H1, ve 30 dak grafıge gore ayarladım, dıger perıyodlara da bakmak ıstersenız 0 ları 1 yapmanız geerekıyor
extern int k.D1 = 1;
extern int k.H1 = 1;
extern int k.H4 = 1;
extern int k.M1 = 0;//1
extern int k.M15 = 0;//1
extern int k.M30 = 1;
extern int k.M5 = 0;
extern int k.MN = 0;
extern int k.W1 = 0;
Bu arada sunu belırteyım, Goldda su an 2 gozukuyor, bu noktada short yapmak yanlıstır, Goldda short yapmak ısteyenlerın 3-4 beklemelerı gerekır.
Ben trend ortasında poz alınmasına karsıyım, Cunku o noktadan gerı de donebılır...
evet paralı sıstem bu, adamlar kırmıslar decompıle edıp,
adamda forumda veryasın yapıyordu ahlaksızlar dıye....
Yanlız kendısı acık kod vermıyor, dıye bılıyorum...
Internette decompılerlar 500 dolar cıvarında satılıyor, yanlıs decompıle ettıgını sanmam...
Yoksa adam nıye yazsın o sekılde....
ex4mq4.com diye bir decompile ediyor tanesi 20 dolar. bu yazilim ise ikisi sadece 100 dolar. decompile burada edilmisse garantili imis dogru calisir.
Bır baska yontemde su sekılde olabılır, 9 ve 0 trendın en kuvvetlı noktası, buraya gelınce kar alınır ve yenıden 56 veya 34 e gelmesı beklenır,
Egr sız cıktıktan sonra yenıden yukarı olusursa aglamak yok tabı....
hearts of forexde ben agırlıkları ,gunluk ,H4,H1, ve 30 dak grafıge gore ayarladım, dıger perıyodlara da bakmak ıstersenız 0 ları 1 yapmanız geerekıyor
extern int k.D1 = 1;
extern int k.H1 = 1;
extern int k.H4 = 1;
extern int k.M1 = 0;//1
extern int k.M15 = 0;//1
extern int k.M30 = 1;
extern int k.M5 = 0;
extern int k.MN = 0;
extern int k.W1 = 0;
bunlar 1 degilken bile yanip sonuyor o ne demek oluyor yalandan mi
Bu sıstem lıneer regressıon ıle cok uyumlu calsııyor, genelde 9 cıvarında ust bandda ve bandı genısletecek anlamına gelıyor, tersı de gecerlı,
Bu nedenle rısksız trade ıcın 9 da ver flate gec.
56 ya gelınce yenıden al, mantıgı da olabılır, Yok ben ugrasamam dıyenler ıcın gunlerce trendde de oturabılınır...
haber zamanlari onemli uzun kiliclar cikiyor bazen ters yonde olup hic geri gelmiyor bu arkadas bir haber metrede yapmis. no trade veya daha genis hali.
muhtesem kitapliginizda bu da varmi acaba.
http://www.ervent.net/index.html#news
sn teo bu gosterge usd/jpy icin 6 ila 9.30 arasinda ne demis biliyormusunuz yani aldan cikip sata gitmismidir. gordunuzmu yada hatirliyormusunuz.
bu numarlari siz koyuyorsunuz olustukca hatirlamak icin degilmi. o zaman vardir.
Eurusd de bekledıgımız short sınyalı tıck ıle beraber geldı . (3)
http://img183.imageshack.us/img183/835/uc220420090030.gif (http://img183.imageshack.us/my.php?image=uc220420090030.gif)
sn teo bu gosterge usd/jpy icin 6 ila 9.30 arasinda ne demis biliyormusunuz yani aldan cikip sata gitmismidir. gordunuzmu yada hatirliyormusunuz.
evet ben uykudayken bır tıck ıle sata gecıp yıne aynı yerden al vermıs, ama ben uyuyordum o anda:)
Fazladan al sat yaptırmıs.. 5 pıps zarar olurdu...
bgungor68
30-04-2009, 14:04
Metastockta, ekranda sadece tek periyod acık iken, diger periyotlarla ilgili işlem yapılabliyormu? Ornegin Ekranda 15 dk. açık iken, EA da 30,5 veya H1 periyotlarından bilgi çekebiliyormuyuz?
evet ben uykudayken bır tıck ıle sata gecıp yıne aynı yerden al vermıs, ama ben uyuyordum o anda:)
Fazladan al sat yaptırmıs.. 5 pıps zarar olurdu...
burada acikca gorulen 40 pipslik bir kucuk geri donus yasanmis
bu benim gunluk hedefimin iki kati.
bgungor68
30-04-2009, 14:06
Eurusd de bekledıgımız short sınyalı tıck ıle beraber geldı . (3)
Ama Lin.Regte daha ust banttan sat geldiydi. Sat sinyali biraaz geç değilmidir acep?:scratch:
Metastockta, ekranda sadece tek periyod acık iken, diger periyotlarla ilgili işlem yapılabliyormu? Ornegin Ekranda 15 dk. açık iken, EA da 30,5 veya H1 periyotlarından bilgi çekebiliyormuyuz?
sanirim oluyor sn hdioxyde boyle calismalar yapmis.multframe yapisi ile ilgilenmis ms de.o bilir mutlaka.
Ama Lin.Regte daha ust banttan sat geldiydi. Sat sinyali biraaz geç değilmidir acep?:scratch:
dogru bu parite 11.30 beri soluksuz dusuyor 5 dk da bile cok rahat goruluyor.
Olsun tepede ıken yukarı acıp acmayacagını bılemezdık, Ama bu garantılı sat :) heheheh
bgungor68
30-04-2009, 14:10
Sistemin mantıgı TKE indikatoren benziyor. Kullandıgınız indikatorlerin al-sat seviyelerine 0 ve 1 degerlerini veriyor. Her periyotta.. sonra bunların toplamlarını alıp, ortalamalarını buluyor. Eger zaman periyorlarının Çogunluk yonune dogru STRengt IND. hesap ediyor.
1,3268 eurusd bende sattım ama, günlüklere ters işlem yaptık stoplatma olasılıkları yüksektir. stop 1,3325 :whistling:
bence eur/usd geri donuyor.
1,3268 eurusd bende sattım ama, günlüklere ters işlem yaptık stoplatma olasılıkları yüksektir. stop 1,3325 :whistling:
1.3265 den bende sattım :) Stopum yenı al sinyali...
hdioxyde
30-04-2009, 14:43
Bir sistem olarak da kullanılabilir, taşınan poz için takip eden stop loss olarak da...
Temeli Bollinger bantlara dayanıyor. Her parametresi ayarlanabilir olarak kodladım.
OrtPeriod: Bollinger orta bant için
Sapma: Standart Sapma çarpanı. Bildiğimiz Bollinger'de 2 olan parametre.
Speriod: Standart sapma dönemi. Klasik Bollinger'de OrtPeriod ile aynı değer olarak hesaplanır. Ben ayrıca hesaplanabilir hale getirdim.
OrtCins:Orta bantta kullanılan ortalamanın cinsi. Basit, Üssel, Ağırlıklı, Time Series ya da Triangular olarak ayarlanabiliyor.
Risk: Adı üzerinde takip eden stop'un fiyata olan uzaklığını ayarlamak iştigal ediyor...
XydeBbStop
--------------------------------------------------------------
{XydeBbStop v.1 }
{Licenced as Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works by hdioxyde}
OrtPeriod:=Input("OrtPeriod",5,100,10);
Sapma:=Input("Sapma",0.5,10,3);
SPeriod:=Input("SPeriod",3,100,10);
OrtCins:=Input("OrtCins 1:S,2:E,3:W,4:T,5:Tri",1,5,2);
risk:=Input("risk",0,3,1);
Ma:=If(OrtCins=1,Mov( C,OrtPeriod,S),If(OrtCins=2,Mov( C,OrtPeriod,E),If(OrtCins=3,Mov( C,OrtPeriod,W),If(OrtCins=4,Mov( C,OrtPeriod,T),Mov( C,OrtPeriod,TRI)))));
smax:=Ma+Sapma*Std( C,SPeriod);
smin:=Ma-Sapma*Std( C,SPeriod);
tetik:=If(C>Ref(smax,-1),1,If(C<Ref(smin,-1),-1,0));
trend:=If(tetik<>0,tetik, ValueWhen(1 ,tetik<>0,tetik));
bsmin:=smin-0.5*(risk-1)*(smax-smin);
bsmax:=smax+0.5*(risk-1)*(smax-smin);
bsminson:= HighestSince(1 ,trend > Ref(trend,-1) ,bsmin ) ;
bsmaxson:= LowestSince(1 ,trend < Ref(trend,-1) ,bsmax );
XydeBbStop:=If(trend=1, bsminson, bsmaxson);
XydeBbStop
--------------------------------------------------------------
Nisan Vadeli 20 dakika örnek:
http://img218.imageshack.us/img218/1665/bbstop.jpg
Ulen Lafola benı ceylan gozlu USDJPY den cıkarttın 144 pıpse alacagın olsun..Bu daha gıdecek :) hehehe
Neyse EurUsd den telafı ederım ınsallah...
entry, stop ve take profit birbirinden bağımsız bende, ayrım yapılması ısrarla tavsiye edilir, çünkü stop ana para koruma amaçlı, aynı yerden karşıt poz ise ulayyyn ebe..i amaçlı :D
hdioxyde
30-04-2009, 14:48
Powerpivots addon'unda bir dll dosyası yardımı ile temelde 5 dakikalık bir data üzerinde 5'in katlarını gösterge olarak kodlamak mümkün.
Ancak mantık H,L,C datalarını sıkıştımak üzerine kurulu olduğu için bunları kullanmadan Metatock'un iç algoritması ile yaptığı hesaplamalar yapılamıyor:
Mesela mov(c,20,s), C'yi direkt olarak girdi aldığı için hesaplanabilirken, CCI(20) Metastock'un iç algoritmasında hesaplandığı için MTF yapılamıyor.
Ulen Lafola benı ceylan gozlu USDJPY den cıkarttın 144 pıpse alacagın olsun..Bu daha gıdecek :) hehehe
Neyse EurUsd den telafı ederım ınsallah...
iyi yer sanirim sn lafola 5 dk kullaniyor.
Gold show yapıyor, bız gırsek yapmaz dı :) Bekle dur Eurusd de...
Gold show yapıyor, bız gırsek yapmaz dı :) Bekle dur Eurusd de...
kismet indikatoru iste. 4 saatte 20 dolar.paraya bak. 100.000 dolar yatirsan ferrari aldirir 4 saatte.:040:
hdioxyde
30-04-2009, 15:33
XydeBbStop kullansaydın... :-)
Not: Reklamları izlediniz...
http://img218.imageshack.us/img218/1171/eurusdbbstop.gif
Forum olarak hep beraber kazanalım, gavurun parası FX uzerınden Fikirler topıgı katkısı ıle Turkıyeye gelsın..
Kazanmak ne guzel bır duygu gercekten...
limon sıkmak istemem ama guzel yorumlar:
İstanbul borsası Nisan vadenin kapanışına hazırlanıyor, 30 civarında başlamış olan Nisan vadelli 40 civarında bir kapanışa doğru gidiyor. Nisan vadelide hala 116 bin açık pozisyon var, bunun anlamı endeksin her 100 puanlık hareketinde short ve long pozisyonlar arasında 1.2 milyon liralık kar/zarar transferi olacağı. Nakit uzlaşma rakamı 30-endeksin son 15 dk içinde gördüğü değerlerin içinden rastgele seçilen 10 rakamın artimetik ortalaması olacak (endeks her 10 saniyede bir değişiyor, yani 15 dk içinde 90 rakam ortaya çıkacak, bunların 10 tanesi seçilecek).
30-endeks kağıtları arasında bir kademelik fiyat değişiminin endekse etkisi açısından bakarsak ilk 5; akbnk 42, garan 37, tcell 28, aefes 17 ve isctr 14 puan. Yani mesela akbnk fiyatı 3 kademe değişse endekse etkisi 126 puan olacak ve nakit uzlaşmaya kalan pozsiyonlar açısından bu 1.5 milyon liralık bir kar/zarar transferi anlamına gelecek olacak.
Gelinen son nokta açısından piyasaya bakarsak, banka hisselerinin Mart dibinden itibaren getirisi %60’ın üzerine çıktı. Doğru portföyü taşımış olanlar için kar almamak çok büyük irade gerektiriyor. Ama dow endeksinin çok kritik 8.200- 8.400 aralığını kırıp, yukarı yönde momentum kazanma olasılığı mutlaka göz önünde tutulmalı. Çünkü bu tam anlamıyla ‘game changer’ olacak. O nedenle son 15 dk rallisinde ancak kısmi bir kar realizasyonu öneriyoruz, Mayıs vade için önümüzdeki haftanın ilk yarısını izleyip, ona göre karar vermek daha mantıklı.
sn hdioxyde aynisi metatrader icindemi yazdiniz.
Forum olarak hep beraber kazanalım, gavurun parası FX uzerınden Fikirler topıgı katkısı ıle Turkıyeye gelsın..
Kazanmak ne guzel bır duygu gercekten...
saatlik eurusd mevcut bar tepe 17 barı ile aşılmasın yeterlidir, 1,30-1,31 aralığına ceee demek için emme şimdiki şartlarda tabi:m06:
hdioxyde
30-04-2009, 16:09
sn hdioxyde aynisi metatrader icindemi yazdiniz.
Hayır ben yazmadım. Ben Metastock'a çevirdim.
Bu arada gönderdiğim grafikte görüntüye aldırmayın. BbStops için şanslı bir günmüş her zaman bu kadar verimli değil...
usd/chf 9 oldu izleyin
Gozum AudUSd de atı degıstırsek mı acaba :) heheheh
Eurusd sıfır (0) yaparsa karı alıp ,belkı ona zıplarım
pehh dolar index de şaha kalmış saatlikte tutmayın agayı
hehehehehe
Usdchf 5 den bu yana 117 pıps attı, cok kral bır parıte bu , dıger majorler gıbı mıymıy degıl..
pehh dolar index de şaha kalmış saatlikte tutmayın agayı
hehehehehe
hic boyle gormemistim gercekten euro kizarmis tavuga dondu.heryer kan kirmizi
Ne tatlı yerden 5 vermiş, USDCHF bakarmısnız, hemen hemen dıpten kalkmıs.. Ta cılar herhalde band kırıldı dıye 7 den alırlardı...
http://img382.imageshack.us/img382/835/uc220420090030.gif (http://img382.imageshack.us/my.php?image=uc220420090030.gif)
Usdchf 5 den bu yana 117 pıps attı, cok kral bır parıte bu , dıger majorler gıbı mıymıy degıl..
aynen katılırım, swingler ve yatay salınımlar muazzam iş görür bunda, tam benlikmiş yarın takibe alayım bu pariteyi, ilk reversaliyle hehehehe
Ne tatlı yerden 5 vermiş, USDCHF bakarmısnız, hemen hemen dıpten kalkmıs..
http://img382.imageshack.us/img382/835/uc220420090030.gif (http://img382.imageshack.us/my.php?image=uc220420090030.gif)
sonradan bakmak icin bu numarlari siz elinizle mi yaziyorsunuz yoksa programi editleyip ustune mi bastiriyorsunuz nasil.
sonradan bakmak icin bu numarlari siz elinizle mi yaziyorsunuz yoksa programi editleyip ustune mi bastiriyorsunuz nasil.
fıyat hareketlerını takıp etmek ıcın her barda elımle yazıyorum, grafık uzerıne, line studıes de A harfıne basarsanız grafık uzerıne dıledıgınızı yazabılırsınız.
(View,Toolbars,Linestudıes acık olmalı)
Bu zındık AudUSd neyıne guvenırde orada dırenır.
Takıpteyım....
hdioxyde
30-04-2009, 16:33
Sn bgungor, Teo'nun göstergesindeki indice strength'in mantığını çözebildiniz mi?
bgungor68
30-04-2009, 16:44
Sn bgungor, Teo'nun göstergesindeki indice strength'in mantığını çözebildiniz mi?
Periyot zamanlardaki ortlamaları alıyor i. Yani 5-15-30-60..gunluk bunların yonleri aynı olanlar ile farklı olanların oranı gibi geldi.. 5-sat,10-sat, 15-al,30-al..gibi... sonra bunları oranlarının yuzde karsılıklarını buluyor sanki..
bgungor68
30-04-2009, 16:45
Decompile edilirken her değişkene sıralı isim vermiş. takibi zor oluyor :(..
hdioxyde
30-04-2009, 16:47
Periyot zamanlardaki ortlamaları alıyor i. Yani 5-15-30-60..gunluk bunların yonleri aynı olanlar ile farklı olanların oranı gibi geldi.. 5-sat,10-sat, 15-al,30-al..gibi... sonra bunları oranlarının yuzde karsılıklarını buluyor sanki..
Bu kısım tamam, ağırlıklandırmayı nasıl yapmış bir fikriniz var mı?
Bir de hangi göstergeleri kullandığını bulabilirseniz. Önümüzdeki hafta metastock versiyonumuz olabilir. Hatta iyileştirmeler bile yapabiliriz. Asıl ilgimiz çeken nokta Indice Strength olan 0-10 arasında değişen...
bgungor68
30-04-2009, 16:56
kullanılan gostergeler : MA, CCI,MACD,ADX,BullsPower,BearsPower,Stochastic,RSI, Momentum,Force, DeMaker .. bütün zaman periyotalrını alıyor..
bgungor68
30-04-2009, 17:00
Aynı periyotları (0 ve 1) degerlerini topluyor. ld_2912 bütün M1, ld_2920 bütün M5 ler gibi..
Once dusuyor sonra % 50 tepıyor , sonra yenıden asagı, fıboya ınansak da mı saklasak, ınanmasak da mı saklasak...
bgungor68
30-04-2009, 17:09
Bu indikatorlerİ GRUPLAMIS. ve bunların %91 ni bulmus..
bgungor68
30-04-2009, 17:13
1.grup için;
<70 ise 0 , >=70 ise 1 , >=75 ise 2 >=85 ise 3
2.grup için (-) degerlerini alıyor
bgungor68
30-04-2009, 17:28
indice strengte , Force indicatorunu ve Bullpower gibi indicatorleri kullanıyor. Bunlar Metatradera has indicatorler olabilir.
Once dusuyor sonra % 50 tepıyor , sonra yenıden asagı, fıboya ınansak da mı saklasak, ınanmasak da mı saklasak...
%100 fiboya uymaz o zaman foyalari cikar ortaya baska seylerle asil sistematigi gizliyorlar.bilmekte fayda var.
Ne tatlı yerden 5 vermiş, USDCHF bakarmısnız, hemen hemen dıpten kalkmıs.. Ta cılar herhalde band kırıldı dıye 7 den alırlardı...
http://img382.imageshack.us/img382/835/uc220420090030.gif
3 yazdığınız yerin zirvesi yukarı geçilirken al vermiş değil mi? :scratch:
satış kararını neye göre verdiriyor, son dip aşağı geçilirken mi? :m06:
hdioxyde
30-04-2009, 17:52
1.grup için;
<70 ise 0 , >=70 ise 1 , >=75 ise 2 >=85 ise 3
2.grup için (-) degerlerini alıyor
Çok teşekkür ederim ama biraz karıştırdım.
Toparlamaya çalışayım bir yanlışım varsa düzeltin lütfen:
Bir gösterge setimiz var:
MA, CCI, MACD, ADX, BullsPower, BearsPower, Stochastic, RSI, Momentum, Force, DeMark
Sonra bu setin aşağıdaki time frame'lerde değerlerini bularak alda mı satta mı olduğuna karar veriyor:
M1, M5, M15, M30, M60 vb...
sonra bir çeşit bir değer buluyor. yukardaki mesajda sizin belirtiğiniz değerlerle karşılaştırıp skor veriyor. Bu noktada ipin ucunu kaçırdım.
bgungor68
30-04-2009, 17:58
Farklılık bu gosterge setini gruplamıs. neye gore gruplamış anlayamadım daha.
Sonraki hesap şeklinde çamura saplandım. inceliyorum ayrıntılı.. bundan sonraki aşamada işler karışık gibi..
Eurusd yarına kalacak anlasılan, bugun mama yok, Short tutmaya devam...
Eurusd yarına kalacak anlasılan, bugun mama yok, Short tutmaya devam...€/$ için 1,33-35 gibi seviyelerin görülme ihtimali mevcut...
Decompile edilirken her değişkene sıralı isim vermiş. takibi zor oluyor :(..değişkenleri find&replace ile anlaşılır isimlere değiştirmek faydalı olabilir. kolay gelsin...
hdioxyde
30-04-2009, 18:31
Farklılık bu gosterge setini gruplamıs. neye gore gruplamış anlayamadım daha.
Sonraki hesap şeklinde çamura saplandım. inceliyorum ayrıntılı.. bundan sonraki aşamada işler karışık gibi..
Bir yandan ben de kodu inceliyorum.
Şu ana kadar bulduklarımı paylaşayım.
13 gösterge var kullandığı, al ya da sat pozisyonunda olmasına göre bir skor vermiş.
20 ema > bir önceki
50 ema > bir önceki
100 ema > bir önceki
CCI(14)>0
MACD>signal
PDI>MDI
BULLS>0
BEARS>0
Stoch(5,3,3)>signal
RSI(14)>50
Force(14)>0
Moment(14)>100
Demark(14)>bir önceki
Sonra her bir gösterge için göstergeleri kendi içinde gruplayarak M1'den D'ye kadar tüm doğru ve yanlışları toplamış.
En sonunda iki değişken almış: 3040'da tüm zamanları topladığı tüm göstergelerin doğrularını toplamış, 3048'de yanlışlarını...
Bu çıkan iki rakamı *91/100 yapmış ve bulduğu değere göre 468 nolu değişkene -3 ile +3 arası bir değer vermiş.
Bende buraya kadar tamam...
Sizde yeni birşeyler var mı? İndice'in 0-10 arası değerlerine nasıl ulaşmış anlayabildiniz mi?
Bir yandan ben de kodu inceliyorum.
Şu ana kadar bulduklarımı paylaşayım.
13 gösterge var kullandığı, al ya da sat pozisyonunda olmasına göre bir skor vermiş.
20 ema > bir önceki
50 ema > bir önceki
100 ema > bir önceki
CCI(14)>0
MACD>signal
PDI>MDI
BULLS>0
BEARS>0
Stoch(5,3,3)>signal
RSI(14)>50
Force(14)>0
Moment(14)>100
Demark(14)>bir önceki
Sonra her bir gösterge için göstergeleri kendi içinde gruplayarak M1'den D'ye kadar tüm doğru ve yanlışları toplamış.
En sonunda iki değişken almış: 3040'da tüm zamanları topladığı tüm göstergelerin doğrularını toplamış, 3048'de yanlışlarını...
Bu çıkan iki rakamı *91/100 yapmış ve bulduğu değere göre 468 nolu değişkene -3 ile +3 arası bir değer vermiş.
Bende buraya kadar tamam...
Sizde yeni birşeyler var mı? İndice'in 0-10 arası değerlerine nasıl ulaşmış anlayabildiniz mi?
adx de olması lazım... ben yanlısmı gordum...
hdioxyde
30-04-2009, 19:04
adx de olması lazım... ben yanlısmı gordum...
Olmaz mı?
l_iadx_2360 = iADX(NULL, PERIOD_H1, g_period_284, g_applied_price_288, MODE_PLUSDI, 0);
l_iadx_2368 = iADX(NULL, PERIOD_H1, g_period_284, g_applied_price_288, MODE_MINUSDI, 0);
Yalnız ADX'in MDI ve PDI mode'larını kullanmış...
1 mayıs forex programı
All Day CHF
Bank Holiday
http://www.forexfactory.com/images/misc/calendar_detail.gif (http://www.forexfactory.com/calendar.php?)
All Day EUR
French Bank Holiday
http://www.forexfactory.com/images/misc/calendar_detail_alert.gif (http://www.forexfactory.com/calendar.php?)
All Day EUR
German Bank Holiday
http://www.forexfactory.com/images/misc/calendar_detail_alert.gif (http://www.forexfactory.com/calendar.php?)
All Day EUR
Italian Bank Holiday
bgungor68
30-04-2009, 21:04
sn.hdioxyde,
l_dbl2str_3080 = DoubleToStr(MarketInfo(l_symbol_3056, MODE_BID), Digits);
l_dbl2str_3088 = DoubleToStr(iLow(l_symbol_3056, PERIOD_H1, iLowest(l_symbol_3056, PERIOD_H1, MODE_LOW, 24, 0)), Digits);
Bu komutun içeriğini çözersek İndistrengt çözebliriz. indi.strengh için diger hesaplamalar gerek yok. bu deger trendi yon/guc için..
bgungor68
30-04-2009, 21:05
Marketinfo açıklaması :
Description:
The MarketInfo() function is the function you need to retrieve various market data of the given currency, for example: the current Bid price of the currency, the current Ask price of the currency, the Swap value of Buy or Selling the currency and the number of digits the currency uses.
Note: A part of this data are stored in the Predefined Variables (http://www.metatrader.info/121) but this data is exclusive for the current chart and MarketInfo() function give us more data about the currency.
bgungor68
30-04-2009, 21:14
İndicate strength için yukardaki indikatorlerin hesaplarına gerek yok sanırım. o hesaplar multi ınfo için gereklii.. Kanımca sadece 1 tanesine bakıp poz. takip edilmeli... ya Multi ınfo yada indice strengthe gore.. veya 3. satırdaki degere gore.. aynı anda aynı yonu gostermıyorlar...
Eurusd yarına kalacak anlasılan, bugun mama yok, Short tutmaya devam...
1,32537 long kaşıntı bastı :D
1,32537 long kaşıntı bastı :D
yarın eur bankalar arası kapalı, muhtemelen yatay gecer tum gun, ben cıktım bundan 6 pıps karla bu nedenle, audusd shortladım...
yarın eur bankalar arası kapalı, muhtemelen yatay gecer tum gun, ben cıktım bundan 6 pıps karla bu nedenle, audusd shortladım...
1,33 gibi kaparım bende, :m06:
Marketinfo açıklaması :
Description:
The MarketInfo() function is the function you need to retrieve various market data of the given currency, for example: the current Bid price of the currency, the current Ask price of the currency, the Swap value of Buy or Selling the currency and the number of digits the currency uses.
Note: A part of this data are stored in the Predefined Variables (http://www.metatrader.info/121) but this data is exclusive for the current chart and MarketInfo() function give us more data about the currency.
predefined variables ları da yazarmısın , neymıs bunlar...
1,33 gibi kaparım bende, :m06:
Sayın Ozkan eurusd dusecek gıbı duruyor, aman dıkkatlı olun...
Bugun yazdıgım gıbı 3-4 veya 5-6 asamalarından cok bır sey beklenemez aynı gun ıcınde ama yarın ıcın EurUsd ve Audusd nın guzel para bırakacagı gun olacak.
genelde bu trend degısım gununde (dususten yukselıse,veya yukselısten dususe ara gun yasanıyor.)
Yarın ıcın , bugun aldıgımız poz guzel para bırakacak.
Lafola bana 1 gun kaybettırdın USDJPY dun almıstım poz, bugun cıkarttın.
(Usdjpy nın donusunu bekleyecegız, bu balık kactı)
Sıkıysa yarın Audusd den cıkart bakalım..:) heheheh
USDCHF,USDJPY longa devam
EURUSD GBPUSD AUDUSD NZDUSD,GOLD yanı (XAUUSD) shorta devam
Başka gezegenlerdeki yaşamların keşfedilmesi en çok Teo nun işine yarayacak Dünya ülkelerinin tatil olduğu günlerde ve malum her haftanın sonundada 2 gün tatil günü var ,Teo nun gezegenler arası borsalarda oynayacağına eminim..Bu Avusturalyalıların 1 mayısı yokmuki orda pozisyon aldın mübarek adam..
Başka gezegenlerdeki yaşamların keşfedilmesi en çok Teo nun işine yarayacak Dünya ülkelerinin tatil olduğu günlerde ve malum her haftanın sonundada 2 gün tatil günü var ,Teo nun gezegenler arası borsalarda oynayacağına eminim..Bu Avusturalyalıların 1 mayısı yokmuki orda pozisyon aldın mübarek adam..
yok onlar da bızım gıbı ulkelerdenmıs, 1 mAyıs da Taksim'de (AUD dılınde TAXIM) adam ve kadınları copluyorlarmıs, dunya bayram ederken...
yok onlar da bızım gıbı ulkelerdenmıs, 1 mAyıs da Taksim'de (AUD dılınde TAXIM) adam ve kadınları copluyorlarmıs, dunya bayram ederken...
Zavallı Avusturalyalıların yiyecekleri dayağı bile paraya çeviriyorsun...Trader dediğin fırsatçı duygusuz oluyor...
Sayın Ozkan eurusd dusecek gıbı duruyor, aman dıkkatlı olun...
kaşıntı amaçlıydı malum, önümüzdeki maçlara bakacağız :)
USDCHF,USDJPY longa devam
EURUSD GBPUSD AUDUSD NZDUSD,GOLD yanı (XAUUSD) shorta devam
gerisini bilmem ama usd/chf short olur bundan sonra
fibo oranında gerı cekılmeye calsıyor, bence tam gaz yukarı halen...
Fibo oranaları bana gore calısmaz, ama cogunluga gore calısıyor olduguna gore oradan donmemesı ıcın bır gerekce yok, USDCHF % 50 den dondu...
Calısıyor,calısmıyor,calısıyor,calısmıyor, papatya falı...
http://img7.imageshack.us/img7/835/uc220420090030.gif (http://img7.imageshack.us/my.php?image=uc220420090030.gif)
hdioxyde
01-05-2009, 10:57
sn.hdioxyde,
l_dbl2str_3088 = DoubleToStr(iLow(l_symbol_3056, PERIOD_H1, iLowest(l_symbol_3056, PERIOD_H1, MODE_LOW, 24, 0)), Digits);
Bu komutun içeriğini çözersek İndistrengt çözebliriz. indi.strengh için diger hesaplamalar gerek yok. bu deger trendi yon/guc için..
l_symbol_3056 = Symbol();
l_dbl2str_3064 = DoubleToStr(iHigh(l_symbol_3056, PERIOD_H1, iHighest(l_symbol_3056, PERIOD_H1, MODE_HIGH, 24, 0)), Digits);
ls_unused_3072 = DoubleToStr(MarketInfo(l_symbol_3056, MODE_ASK), Digits);
l_dbl2str_3096 = DoubleToStr((StrToDouble(l_dbl2str_3064) - StrToDouble(l_dbl2str_3088)) / Point, 0);
l_dbl2str_3104 = DoubleToStr(100.0 * ((StrToDouble(l_dbl2str_3080) - StrToDouble(l_dbl2str_3088)) / StrToDouble(l_dbl2str_3096)) / Point,
2);
ld_3112 = Lookup(StrToDouble(l_dbl2str_3104));
Tamamı yukardaki gibi...
Bunu çözdüm ben:
Türkçesi
ld_3112= 100*(Fiyat-son 24 saatin en düşüğü)/(son 24 saatin en yükseği-son 24 saatin en düşüğü)
yani kısaca fiyatın son 24 saatin dilimde 24 saatlik aralığın neresinde olduğunu karşılaştırıyor
metastock formülü :
100*(c-llv(l,24))/(hhv(h,24)-llv(l,24))
sonra bir takım aralıklara göre bir skor veriyor 3 ile -3 arasında değişen. Buna da gi_472 değişkeni demiş.
peki burası ne anlama geliyor:
li_3304 = gi_468 + gi_472 + gi_476 + gi_420 + gi_432;
gi_468'i o 13 gösterge ile hesaplamıştı, burada gi_472'yi hesapladı...
Diğerleri nedir ve li_3304 sonunda ne anlama geliyor?
Bir bakabilir misiniz?
zaten satta degil miydi o iki gundur? hatta bugun aksama dogru ala da gecebilir.
bu arada emtialar da acayip yataylasti. sert bir hareket gelmesi cok uzak degil. asagi yonde olacagini dusunuyorum, deflasyon beklentilerime paralel olarak.
sinavlardan sonra opsiyon piyasalarinda islem yapmaya basliyorum. cok guzel stratejilerim var.:m06:.
bgungor68
01-05-2009, 12:37
ld_3112 = Lookup(StrToDouble(l_dbl2str_3104));
Burdaki formule gore : alt rutin çağırıyor. istedigimiz 0-9 arası degerlerine bakıyor:
int lia_8[10] = {0, 3, 10, 25, 40, 50, 60, 75, 90, 97};
if (ad_0 <= lia_8[0]) li_ret_12 = 0;
else {
if (ad_0 < lia_8[1]) li_ret_12 = 0;
else {
if (ad_0 < lia_8[2]) li_ret_12 = 1;
else {
if (ad_0 < lia_8[3]) li_ret_12 = 2;
else {
if (ad_0 < lia_8[4]) li_ret_12 = 3;
else {
if (ad_0 < lia_8[5]) li_ret_12 = 4;
else {
if (ad_0 < lia_8[6]) li_ret_12 = 5;
else {
if (ad_0 < lia_8[7]) li_ret_12 = 6;
else {
if (ad_0 < lia_8[8]) li_ret_12 = 7;
else {
if (ad_0 < lia_8[9]) li_ret_12 = 8;
else li_ret_12 = 9;
Dune gore tum parıteler yon degıstırdıler, Audusd stopladım...
bgungor68
01-05-2009, 12:39
l_dbl2str_3104
yani bu degeri {0, 3, 10, 25, 40, 50, 60, 75, 90, 97}; bunlarlan karşılaştırıp 0-9 arası deger verıyor. İstedigimiz İndice Strength degeri budur. Diğerlerine ihtiyaç yok kanımca...
sinavlardan sonra opsiyon piyasalarinda islem yapmaya basliyorum. cok guzel stratejilerim var.:m06:.
Ben sızın sınavlarınıza yardımcı olsam, sız de benım yatırımlarıma yardımcı olurmusunuz :) hehehhe
Neden hep terse gelırım ben, dogrusundan da erken cıkarım...
bgungor68
01-05-2009, 12:42
MarketInfo(l_symbol_3056, MODE_ASK)
MarketInfo(l_symbol_3056, MODE_BID)
Bu degerler Her paritede farklı aralıkta. Yani ERU USD de diyelimki fiyat 1,3253 ise
MODE_ASK = 1,3256 iken MODE_BId= 1,3252
GBPUSD +5 ve -2 gibi oluyor. Ama C fiyatıda uygun olablir.
bgungor68
01-05-2009, 12:44
ld_3112 bu deger bizim indice Strength degerine ulaşmamızı sağlıyor. Çözdük sanırım göstergeyi :)
Ben sızın sınavlarınıza yardımcı olsam, sız de benım yatırımlarıma yardımcı olurmusunuz :) hehehhe
Neden hep terse gelırım ben, dogrusundan da erken cıkarım...
cevabi cok basit. erken girmeye calistigin icin pozisyona.
hehehe.:m06:.
bolingerin bacaklarina takilacaginiza, trendi teyit ettirseniz cok daha iyi olacak.:m06:.
bolingerin bacaklarina takilacaginiza, trendi teyit ettirseniz cok daha iyi olacak.:m06:.
Onu nasıl yapabılırım, bacaklar dısında, yoksa bılmedıgım baska yerlerı de mı var bu bolıngerın :) hehehehe
pariteciler usd chf takip edile sert action zamanı geldi gibi, pipinize guvvet:D
etti iki üçüncüde okuyacaklarınızdan sorumlu değilimdir peşinen söyleyeyim
etti iki üçüncüde okuyacaklarınızdan sorumlu değilimdir peşinen söyleyeyim
iki eden nedir sn.mozkan?
benim yazılarımdan sonra koyduğunuz resimler, ilki zıçan adam ikincisi yukardaki ucube
ilkini baska arkadas icin koymustum. kendi uzerinize alinmissiniz. bunu da siliyorum. anlasilan sakayi kaldiramayan bir kisilige sahipsiniz. oyleyse siz de yapmayin.
Bende usd/jpy den 99.33 short yaptım, nasıl olacak bu ıs burda usd dusecek,sız de artacak.
Hayırlısı artık..
Bende usd/jpy den 99.33 short yaptım, nasıl olacak bu ıs burda usd dusecek,sız de artacak.
Hayırlısı artık..
bu tür durumlarda matristen DXY izlenmelidir, dolar talebi artar mı azalır mı, yanıt orada
bu tür durumlarda matristen DXY izlenmelidir, dolar talebi artar mı azalır mı, yanıt orada
her ıkısıde dusecekse olay GBPJPY ye yarar demekkı... DXY ılk defa duydum tesekur ederım bakayım...
her ıkısıde dusecekse olay GBPJPY ye yarar demekkı... DXY ılk defa duydum tesekur ederım bakayım...
rica ederim forumların amacı budur zaten,
usdjpy; ay hafta ve günlükler çok sağlam yükselmekte amanin dikkat derim
bgungor68
01-05-2009, 17:14
USDJPY yukseliyorsa Carrytrade günleri geli geliyor demektir :)..
rica ederim forumların amacı budur zaten,
usdjpy; ay hafta ve günlükler çok sağlam yükselmekte amanin dikkat derim
her aşkın bir sonu vardır, bulutlara değecek değil ya, birazcık da geri gelsin...Çıkışında erken çıktım, bari dönüşünü yakalayayım...
tam tamina 61.8 bir fibo duzeltmesi daha once 50 duzeltme yapip devam etmisti bekleyenler benim gibi biraz daha kar etmis oldu.
http://img114.imageshack.us/img114/5702/usdchf.gif
Calısıyor,calısmıyor,calısıyor,calısmıyor,calisiyo r papatya falı...:)
merhaba onemli bir onerim var cok basit olmali prob. meter guzel ama sonradan bakinca hangi barda hangi sayi olusmus gormek cok iyi olur bunu ona yaptirsak hazir kodlari da varken bu cok zor olmasa gerek sizin icin sn hdioxyde ve sn gungor
bgungor68
01-05-2009, 17:46
merhaba onemli bir onerim var cok basit olmali prob. meter guzel ama sonradan bakinca hangi barda hangi sayi olusmus gormek cok iyi olur bunu ona yaptirsak hazir kodlari da varken bu cok zor olmasa gerek sizin icin sn hdioxyde ve sn gungor
Hdioxyde ile çalışmaktayız... İndice Strengthi çözmeye çalışıyoruz. Sanırım sonuca oldukca yaklaştık..
USDJPY yukseliyorsa Carrytrade günleri geli geliyor demektir :)..
carytrade dedinde ondan hep rahmetli sn s.neftci bahsederdi.
Hdioxyde ile çalışmaktayız... İndice Strengthi çözmeye çalışıyoruz. Sanırım sonuca oldukca yaklaştık..
tebrik ederim izliyorum ha gayret.
beni dedigim daha basit cikan sayilari ekrana basmak ciktikca.
haber zamanlari onemli uzun kiliclar cikiyor bazen ters yonde olup hic geri gelmiyor bu arkadas bir haber metrede yapmis. no trade veya daha genis hali.
muhtesem kitapliginizda bu da varmi acaba.
http://www.ervent.net/index.html#news
tekrarlamak istedim
tekrarlamak istedim
bunu bulamadım ama sadece haber gelecek saatlerı bıldırıyor, bız zaten haberlerın kac ta gelecegını matrıksten bılıyoruz.
bunu bulamadım ama sadece haber gelecek saatlerı bıldırıyor, bız zaten haberlerın kac ta gelecegını matrıksten bılıyoruz.
tesekkurler. ben ms ve matrikside cope atip tek platform kullanmak istiyorum da biraz.bosuna maliyet ve zaman kaybi artik mt4 varken.
dogru ama kisa verisonunda NO TRADE gibi sinyal veriyor gormussunuzdur. dalginlikla alim yapmayi engelliyor.
GPJPY den 148.22 den short acarım... ve shorta bır sans tanırım...
Muhtemelen yıne tutmaz ama deneyelım...
Bızde bu kısmet olduktan sonra tepede asılır, dıpte kırılır...
Bugun mama yok...
http://img15.imageshack.us/img15/835/uc220420090030.gif (http://img15.imageshack.us/my.php?image=uc220420090030.gif)
bgungor68
01-05-2009, 20:44
GBPJPY dikkat.. güçlü yukaru trend var... aman dikkat diyiim :) hemde 149,60 hedeflii
GBPJPY dikkat.. güçlü yukaru trend var... aman dikkat diyiim :)
% 91 'e gelmıs, % 100 den sonra sı yok, son jubılesını yapıyor, en fazla 1 uzun bar daha ceker ondan sonra tıss kalır...
Tepenın bır altı olabılır, tepe nın kendısı olur.
Dokumanda da % 100 reversal yazıyordu, yazan dan daha mı ıyı bılecegız.
EurGbp buyrun bu da ben dıpteyım dıyor, bır uzun bar hakkı varsa kullanır yoksa, bu da tıss. %91
http://img6.imageshack.us/img6/5522/uc220420090030x.gif (http://img6.imageshack.us/my.php?image=uc220420090030x.gif)
bgungor68
01-05-2009, 20:51
Svg.Teo MEsajımı aldınızmı? Formul...
bgungor68
01-05-2009, 20:53
EURGBP de Yon yukarı donecek onda hemfikiriz :).. dipleer tarıyor.. ama ana yon aşğıya.. tepkiye long gider.. kısa stoplu v:)
Svg.Teo MEsajımı aldınızmı? Formul...
aldım sagol, ama bır sey gostermıyor sadece yatay bır cızgı...
EURGBP de Yon yukarı donecek onda hemfikiriz :).. dipleer tarıyor.. ama ana yon aşğıya.. tepkiye long gider.. kısa stoplu v:)
Bır bakarsın tepkı olur baska bır sey, bılınmez, hele bır tepsın, ondan sonra karar verırız.
Bolınger bacagı ne durumda bakamadım bu aralar....:) hehehhe
bgungor68
01-05-2009, 21:06
aldım sagol, ama bır sey gostermıyor sadece yatay bır cızgı...
Olamaz..
İndikatormu tanımladınız? Matrikste... nasıl yaptıınız?
bgungor68
01-05-2009, 21:07
Matrikste Expert Advisore yazın ... Periyotu bilyorsunuz :)
Matrikste Expert Advisore yazın ... Periyotu bilyorsunuz :)
ındıkator tanımladım, ea mı yapayım denıyorum sımdı
bgungor68
01-05-2009, 21:12
EA için yaparsanız daha iyi olur.. indikator tanımlarsanız ( >= ) kaldırmanız lazım..
ok cok guzel olmus elıne saglık,
ama ben 30 dan vazgecmem :)
Vob da bu yukselısı tam dıpten yakalamıs...
:) para olsa da vob da oynasak .....
bgungor68
01-05-2009, 21:15
http://img17.imageshack.us/img17/7999/eurgbp.png
bgungor68
01-05-2009, 21:16
ok cok guzel olmus elıne saglık,
ama ben 30 dan vazgecmem :)
Vob da bu yukselısı tam dıpten yakalamıs...
:) para olsa da vob da oynasak .....
aman PY gormesin.. PAraya para demicez :) LREG ile muhtesem uyum var :)
bgungor68
01-05-2009, 21:17
30 dakikalıkta perıyotları biliyorsunuz... bu orjinal halii :)
Dıkkat ettıysen ,ea yesıl ıken ındıkator 100 de, veya ea kırmızı da ıken ındokator sıfır bolgesı dıp ve tepe oluyor,
Yanı reverse bolgesı, dokumanında da boyle yazıyor, % 91 den sonra kamıkaze gırılır her ıkı yonede...
http://img8.imageshack.us/img8/4110/aaau.png (http://img8.imageshack.us/my.php?image=aaau.png)
30 dakikalıkta perıyotları biliyorsunuz... bu orjinal halii :)
ok degıstırdım daha net oldu, bu arada yatay bolgede lın reg ıle alt band ust band , harıka olmus, hakıkatten para kazanılır.
Sayın COk sevgılı Dostum Hydıoxyde ve sıze cok tesekur ederım...
Buyrun bır keklık daha dıbe geldı ...USDCAD
http://img22.imageshack.us/img22/835/uc220420090030.gif (http://img22.imageshack.us/my.php?image=uc220420090030.gif)
v
Teo abi
Bu sistemi mt4 e bende yükledim zırt pırt alarm veriyor nasıl kapatabiliriz.:)
Teo abi
Bu sistemi mt4 e bende yükledim zırt pırt alarm veriyor nasıl kapatabiliriz.:)
mQ4 edıtor ıle edıt yapın, alarm bolumundekı true kelımesını false yapın ve yenıden compıle edın...
extern bool SignalAlert = false;
olmalı true yerıne
Bu son denediğiniz sistemi Matriks'te biz de çalıştırabilir miyiz?
Dosyayı paylaşıyor musunuz?
mQ4 edıtor ıle edıt yapın, alarm bolumundekı true kelımesını false yapın ve yenıden compıle edın...
extern bool SignalAlert = false;
olmalı true yerıne
Tamam abi yaptım oldu.:)
Teşekkür ederim.
CATEDRAL
01-05-2009, 22:05
Bır bakarsın tepkı olur baska bır sey, bılınmez, hele bır tepsın, ondan sonra karar verırız.
Bolınger bacagı ne durumda bakamadım bu aralar....:) hehehhe
Takmışssın bacaklara hakkaten... Kolları neden olmuyo:D Bacak ta bacakk:D
Bear_Bull
01-05-2009, 22:27
Olamaz..
İndikatormu tanımladınız? Matrikste... nasıl yaptıınız?
http://www.keyborsa.com/showthread.php?t=3732
kolay gelsin.
Arkadaslar bu formul tanidik geldi ms hali olunca baktim bende var. 21 hali bu klasik asiri alim satim indikatoru. aynisi var bende 100* onde degil onde sonda iyimi?
bunu mt4 hali prob.meter mi simdi. mt4 uzerine bunu nasil cizdirtiriz.
hatta bunuda bosverin gene altindan komik birsey cikti yuzlercesi vardi sn teo da sn hdioxyde da muhtemelen. klasik cci da 20 yada 24 yapin ayni sekil cikiyor hatta daha iyisi. eger ferrux denen kisi bunu allayip pullayip prob. meter gibi mi satiyor simdi dogrumu anliyorum.
bende gecen yazdim trend takip eden bir sey vardi heh synergy idi oda ma3 ma8 idi bollingerli. ama adamlar bu budur demiyor gizli karisik sihirli birsey gibi anlatiyorlar.para alacaklar yada unlenecekler ya sonunda.
olay bu bizleri bousna ugrastirip posteki saydirtiyorlar.
hdioxyde
02-05-2009, 11:27
Probmeter, her MTF gösterge gibi repainting'den muzdarip...
Yani demek istiyorum ki, içerdiği hesaplamasında kullanılan 4 saatlik bir gösterge var. Biz de bunu 15 dakikalık grafikte takip ediyoruz. Saat 15:30 barında gösterge diyelim ki yeşil, 15:45'de yeşil ama son 15 dakika müthiş bir düşüş yaşandı ve 4 saatlik göstergenin değeri o kadar düştü ki kırmızıya geçti.
Sizin saat 15:45'e kadar live trading'de yeşil gördüğünüz gösterge taa... 12:00 barına kadar bir anda kırmızıya dönüşür. Çünkü 4 saatlik dilim aslında orada başlıyor. Yani geçmişi repaint eder.
Bu nedenle probmeter tam da yazarının dediği gibi sadece konfirmasyon amaçlı kullanılmalı. Asla ana sistem olmamalı.
Geçmiş değerleri göstermemesinin bir sebebi de bence bu durum.
hdioxyde
02-05-2009, 11:28
% 91 'e gelmıs, % 100 den sonra sı yok, son jubılesını yapıyor, en fazla 1 uzun bar daha ceker ondan sonra tıss kalır...
Tepenın bır altı olabılır, tepe nın kendısı olur.
Dokumanda da % 100 reversal yazıyordu, yazan dan daha mı ıyı bılecegız.
Jübile demişken, bununla ilgili bir çalışmam var... Bugün buradan yayınlamaya çalışacağım...
hdioxyde
02-05-2009, 11:34
Arkadaslar bu formul tanidik geldi ms hali olunca baktim bende var. 21 hali bu klasik asiri alim satim indikatoru. aynisi var bende 100* onde degil onde sonda iyimi?
bunu mt4 hali prob.meter mi simdi. mt4 uzerine bunu nasil cizdirtiriz.
hatta bunuda bosverin gene altindan komik birsey cikti yuzlercesi vardi sn teo da sn hdioxyde da muhtemelen. klasik cci da 20 yada 24 yapin ayni sekil cikiyor hatta daha iyisi. eger ferrux denen kisi bunu allayip pullayip prob. meter gibi mi satiyor simdi dogrumu anliyorum.
bende gecen yazdim trend takip eden bir sey vardi heh synergy idi oda ma3 ma8 idi bollingerli. ama adamlar bu budur demiyor gizli karisik sihirli birsey gibi anlatiyorlar.para alacaklar yada unlenecekler ya sonunda.
olay bu bizleri bousna ugrastirip posteki saydirtiyorlar.
Aynı göstergeden bahsediyorsak Stochastic'in %k'sıdır bu...
Jübile demişken, bununla ilgili bir çalışmam var... Bugün buradan yayınlamaya çalışacağım...
aman yanlis anlamis olayim. siz jubile yapmayin.
bgungor68
02-05-2009, 12:11
Prob meter daki indice strengt formulunde 30 dak. için 24 sayısını 48 yapıyorum. Gosterge gayet güzel işliyor gibi gözükmekte..
Prob meter daki indice strengt formulunde 30 dak. için 24 sayısını 48 yapıyorum. Gosterge gayet güzel işliyor gibi gözükmekte..
tesekkurler kutunuz dolu imis mesajlar geri donuyor dostum
topiğin sistemli müdavimleri, eurusd paritesinde sadece nisan 2009 için 60 dakikalık datalarda teorik sistem getirinizi yazabilir misiniz? nisan ayı için net 819 pip teorik getirisi olan al sat strateji demetinde, uğraşmaya değer mi üzerinde stop revize, gece poza devam etme kurallarını gözden geçirmek için soruyorum, yanlış anlaşılmaya.
hdioxyde
02-05-2009, 12:38
Aşağıda kırmızı barlardan sonra ne oldu hatırlayan var mı? Grafik VOB saatlik
http://img179.imageshack.us/img179/9232/vob1a.jpg
--------------------------------
Ya da EURUSD 4H bu grafikte bu mavi bardan sonra neler oldu?
http://img179.imageshack.us/img179/2723/eurusd1a.jpg
hdioxyde
02-05-2009, 12:40
Bilen biliyordur ama sizi çok merakta bırakmayayım:
Bu VOB:
http://img80.imageshack.us/img80/7761/vob1b.jpg
bgungor68
02-05-2009, 12:40
VOB 40,000 GİTTİ, digerde 1,30xxx gitti.. aha ben son gun olarak değerlendirdimdi.. :)
hdioxyde
02-05-2009, 12:44
EURUSD Hikayesi ise biraz daha uzun:
http://img53.imageshack.us/img53/4615/eurusd1b.jpg
Daha bitmedi devam ediyoruz:
http://img53.imageshack.us/img53/8131/eurusd1c.jpg
Ve hatta:
http://img53.imageshack.us/img53/2081/eurusd1d.jpg
Bu hikayenin ana fikri ise birazdan geliyor.
..
hdioxyde
02-05-2009, 13:00
Bu hikayenin ana fikrini açıklamadan şunu belirteyim barları ben elle boyamadım, çok çok basit bir Metatock formülü girilmiş bir expert bu...
Herkesin üstünde hemfikir olabileceği bazı kabullerden yola çıktım.
Trend bir aşırı alım ya da aşırı satım halidir.
Trend dönüşü bu aşırılığın doyum noktasıdır.
Doyum noktasında ya ani bir dönüş, ya da 1-4 bar arası yatayda gösterge rahatlatılması olur.
Yatayda geçen bu 1-4 bar sırasında ya mal dağıtılır ve trend döner, ya da yeni eller mal toplar ve trend bir o kadar daha gider...
Yukarda anlattığım maddeleri ben trading'in temeli olarak algılıyorum ve mantıklı bir itiraz varsa gelişmek adına dinlemekten büyük keyif alırım.
Burada kritik olan bu aşırılığın doyum noktasını doğru tespit etmekte...Ve buna uygun bir strateji geliştirmekte.
..
Bu hikayenin ana fikrini açıklamadan şunu belirteyim barları ben elle boyamadım, çok çok basit bir Metatock formülü girilmiş bir expert bu...
Herkesin üstünde hemfikir olabileceği bazı kabullerden yola çıktım.
Trend bir aşırı alım ya da aşırı satım halidir.
Trend dönüşü bu aşırılığın doyum noktasıdır.
Doyum noktasında ya ani bir dönüş, ya da 1-4 bar arası yatayda gösterge rahatlatılması olur.
Yatayda geçen bu 1-4 bar sırasında ya mal dağıtılır ve trend döner, ya da yeni eller mal toplar ve trend bir o kadar daha gider...
Yukarda anlattığım maddeleri ben trading'in temeli olarak algılıyorum ve mantıklı bir itiraz varsa gelişmek adına dinlemekten büyük keyif alırım.
Burada kritik olan bu aşırılığın doyum noktasını doğru tespit etmekte...Ve buna uygun bir strateji geliştirmekte.
..
hayir olmaz zaten swing yerine en guvenli trade alanlarinda olanlar hakkinda cok net bir cozumleme. asiri alim yada satim az cok biliniyor ama period ve donusu bilmek en ustu yada en alt noktanin iyi tespiti bunlar cok zor yada kismete kalmis. ama gorulen isaretlemeler bu cok zor konuya cozum getirmis gozukuyor.merakla bekliyoruz.1-4 bar hangi periodun o da onemli. donus mu duzeltmemi iste bu bilinebilirse daha iyi trade edilir.
bgungor68
02-05-2009, 13:15
Trading temellerine itirazım yoktur. Kesinlkle katılıyorum. Doyum noktası belirleme aşamasında LREG ein ust bantına bakıyorum. Ustten/Alttan kırıldıgını ancak 2 veya 3.barda anlayabliriz. Vob ta İndice Strengte %91 ustunde bütün gun durdu. Kırılma olmadı. Ancak Haziran vadede kırılma gözüktü.
Trading temellerine itirazım yoktur. Kesinlkle katılıyorum. Doyum noktası belirleme aşamasında LREG ein ust bantına bakıyorum. Ustten/Alttan kırıldıgını ancak 2 veya 3.barda anlayabliriz. Vob ta İndice Strengte %91 ustunde bütün gun durdu. Kırılma olmadı. Ancak Haziran vadede kırılma gözüktü.
lreg deki sorun genisleme ust banda degip orta banddan geri donus yapip genisletme olunca insan terste kaliyor. ama kanal hareketinde muhtesem.
yada iki tane 30 dk bekleme cok buyuk zaman hareket surekli degilse karin buyuk kismi gidiyor.yada buyuk zararlara insanin psikosu dayanmiyor.
dun gece yaptim mesela usd/chf de 110 dolar zararda idi sl tp yazip yattim. sabah kalktim karli kapanmis ama ben izlese idi saat 2 de kesin dayanamazdim.
hdioxyde
02-05-2009, 13:27
Aynı yere farklı açılardan bakıyoruz. Birbirini konfirme etmek için kullanabiliriz.
http://img80.imageshack.us/img80/5447/haziran.png
bgungor68
02-05-2009, 13:41
Bunu doyum noktaları için, İndice Strength formulu >=91 ve Lregin ust bantı ise ,M30 da, max 4 bar sonra aşağı kırılma olablir diyeblirz o zaman..
Altta ise indistr <=30 ve Lregin alt bantı max 4 bar sonra Yukarı kırılım...
Bear_Bull
02-05-2009, 14:17
Arkadaşlar slm.
yazdıklarınız iyi güzelde sistem yazmasını az buçuk bilmeme rağmen bazı yazılarınızdan hiç bir şey anlamadığımı itiraf edeyim:(
yazılarınızı sistemlerinizin grafikleri ile süsleseniz daha güzel olmazmı ?
x30 yvade günlük periyot
sistem stochastik
gerçi ben hiçbir sistemi şu anda aktif olarak kullanmıyorum ama :( sistemleri takip etmedende yapamıyorum.
Selamlar.
http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/nisan-2009ceaef.png (http://www.kucukresim.com)
Bear Bull abi sen anlamıyosan biz ne yapek yaw...:040:
Yinede çok güzel bilgiler var burada.daha anlaşılır olursa çok kişi yararlanacaktır.
ben şimdi o mavi mum çubuk ve kırmızı mum çubuk nasıl oluşuyor.mt4 de bunu nasıl yaparız onun peşindeyim ve habire turluyom burada abiler birşey yazmışmı diyerekten.:scratch::)
syg.
hdioxyde
02-05-2009, 14:55
Strateji'yi anlatmaya çalıştım aşağıdaki grafiklerde...
Öncelikle bu bir Entry Strateji'dir. Ya da ters pozisyon taşınıyorsa Exit strateji olarak da kullanılabilir.
Exit kısmını bu sistem dahilinde çözmek mümkün değil. Pozisyondan çıkmak için ters yönde bir aşırılık beklemek son derece anlamsız.
Aşağıda 4H bir USDJPY ve bir de günlük periodda GOLD grafikte trade prensiplerini açıklamaya çalıştım. Olası tüm ihtimalleri örneklemeye çalıştım. Farklı parite ve emtiaları farklı periodlarda örneklemeye çalışma nedenim iyi bir trade setup'ının hemen hemen her parite, emtia, future'de ve farklı zaman dilimlerinde çalışmasının iyi bir performans kriteri olduğuna inanmam.
Yorumlarınızı dinlemek isterim...
http://img9.imageshack.us/img9/6380/usdjpy1.jpg
http://img9.imageshack.us/img9/820/golddailya.jpg
hdioxyde
02-05-2009, 14:56
Bear Bull abi sen anlamıyosan biz ne yapek yaw...:040:
Yinede çok güzel bilgiler var burada.daha anlaşılır olursa çok kişi yararlanacaktır.
ben şimdi o mavi mum çubuk ve kırmızı mum çubuk nasıl oluşuyor.mt4 de bunu nasıl yaparız onun peşindeyim ve habire turluyom burada abiler birşey yazmışmı diyerekten.:scratch::)
syg.
Yavaş yavaş geliyor, acele yok, bi bakalım gerçekten çalışıyor mu?metastock'ta alt tarafı 3 satır bir code bu...
vBulletin v4.0.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.