SODA - Soda Sanayii

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • simurg
    Administrator
    • 10 Mart 2007
    • 9248

SODA - Soda Sanayii

***soda*** Soda Sanayii A.s.'nin 03.09.2007 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.
    'sirketimiz Mevcut 100.000.000 Ytl'lik Kayitli Sermaye Tavani Icerisinde
    62.630.000 Ytl Olan Cikarilmis Sermayesinin 201.433.624 Ytl'sine
    Yukseltilmesine Ve Arttirilan 138.803.624 Ytl'nin, 538.624 Ytl'sinin Diger
    Sermaye Yedeklerinde Bulunan 5422 Sayili Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 8/12
    Madddesi Kapsamindaki Gayrimenkul Satis Karindan Karsilanmasina, 138.265.000
    Ytl'sinin Ozsermaye Kalemlerine Ait Enflasyon Duzeltme Farklarindan
    Karsilanmasina, Ve Bedelsiz Olarak Hissedarlara Dagitilmasina Karar
    Verilmistir.' ***soda***
    https://twitter.com/keyborsa_simurg
  • simurg
    Administrator
    • 10 Mart 2007
    • 9248

Soda Sanayii A.s.'nin 13.12.2007 Tarihli Yazi Asagiya Cikarilmistir.
    Soda Sanayii A.s.'nin Bagli Ortakligi Olan Ve Bosna Hersek'te Kurulu Sisecam
    Soda Lukavac D.o.o. Sirketinin Agir Soda Yatirimi Tamamlanarak Bosna Hersek
    Federasyonu Cumhurbaskani, Tuzla Kantonu Basbakani, Bakanlari, Bolge Belediye
    Baskanlari Ile Sisecam Genel Muduru Ve Kimyasallar Grup Baskani'nin Katilimi
    Ile Bugun Itibariyle Torenle Devreye Alinmistir. International Finance
    Corporation (ifc)'den Saglanan Kredi Ile Finansmani Karsilanan Agir Soda
    Yatirimi 8 Milyon Usd Harcama Ile Gerceklestirilmistir. Sirket, Yatirimin
    Tamamlanmasi Ile Daha Once Uretimi Olmayan 220.000 Ton/yil Agir Soda
    Kapasitesine Ulasmis Ve Boylelikle Bolgedeki Gucunu Pekistirmistir.
    -imkb-
    https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• demirci
      Bağımlı
      • 15 Mayıs 2008
      • 1182

SODA.E (% 4 bedelsiz. Bolunme sonrasi A.O.F: 1,16 -YTL)***

Yorum

• yagmur
        Kıdemli
        • 29 Nisan 2008
        • 4717

***SODA*** Soda Sanayii A.S.'nden gelen yazi: Konu:Camis Elektrik Uretim A.S.'ne buhar uretim tesis- lerinin kiralanmasi hk. Sirketimiz buhar uretim tesisinin, ana buhar tedarikcimiz olan Camis Elektrik Uretim A.S.'ye yillik 1.420.000 TL bedelle kiralanmasina karar verilmistir. ***SODA*** (31/03/2009 - 11:21:08)
        Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• PEHLİVAN
          Çalışkan
          • 13 Şubat 2009
          • 1138

SODA SANAYİ, BUHAR ÜRETİM TESİSİNİ KİRALADI
          Soda Sanayii A.Ş, buhar üretim tesisini Camiş Elektronik'e kiraladı.

Soda Sanayii A.Ş'den İMKB'ye yapılan açıklamada, şirketin buhar üretim tesisinin, ana buhar tedarikçisi olan Camiş Elektrik Üretim A.Ş'ye yıllık 1.420.000 lira bedelle kiralanmasına karar verildiği duyuruldu.

Yorum

• yagmur
            Kıdemli
            • 29 Nisan 2008
            • 4717

***SODA*** Soda Sanayii A.S.'nin 01.04.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimiz Yonetim Kurulu'nun 01.04.2009 tarihli Dr. Tevfik Ates Kut Baskanliginda yapilan toplantisinda; Sirketimizn 40. Ortaklar Olagan Genel Kurul Toplantisi'nin 22 Nisan 2009 Carsamba gunu saat 14:30'da ilisikteki gundem maddelerini gorusup karara baglamak uzere, Sirket merkezimiz olan Is Kuleleri Kule 3 34330 4. Levent /Besiktas/Istanbul adresinde toplanmasina ve bu hususun ortaklara bildirilmesine, karar verilmistir." Genel Kurul Toplanti Gundemi Gunluk Bulten ekinde ve internet sitemizin (www.imkb.gov.tr) "Gunluk Bulten" bolumunde "Sirket Haberleri Ekleri" basligi altinda yayinlanacaktir. ***SODA*** (01/04/2009 - 10:40:57)
            Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
              Kıdemli
              • 29 Nisan 2008
              • 4717

*soda sanayii'nin 12 aylik konsolide dönem kari 43,780,488 tl, ana ortaklik paylari 46,025,181 tl
              (07/04/2009 - 17:50:58)

Yorum

• yagmur
                Kıdemli
                • 29 Nisan 2008
                • 4717

SODA -2008 yılı ilk 9 ayında 40.1 milyon TL ana ortaklık karı elde eden Şirket, son çeyrekte 5.9 milyon TL net kâr açıklamıştır. Şirket'in satışları son çeyrekte % 50 artarken, FVAOK marjı % 16.4 ile zirve noktasına ulaşmıştır. Şirket'in 2007 yılında eksi % 0.2 olan EFK marjı 2008'de %9.5 (son çeyrekte % 10.4) olmuştur. Kur riskini başarılı yöneten Şirket, 2008 yılını da % 196 artışla 46 milyon TL net kârla tamamlamıştır. 22 Nisan 2009 tarihinde yapılacak Genel Kurul'da hissedarlara %10 oranında bedelsiz hisse şeklinde temettü verilmesi teklif edilecektir.

Yorum

• yagmur
                  Kıdemli
                  • 29 Nisan 2008
                  • 4717

İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ-SODA SANAYİ

Soda Sanayii A.Ş.’nin 14.04.2009 tarihli yazısı aşağıya
                  çıkarılmıştır.
                  “Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 54 sayılı
                  Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
                  Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 14.04.2009 tarihli Dr. Tevfik Ateş
                  Kut Başkanlığında yapılan toplantısında Şişecam Soda Lukavac
                  d.o.o.’nun 9 Nisan 2009 tarihinde yapılan 6. Genel Kurul Toplantısında
                  sermayenin 14.000.000 Euro arttırılması kararlaştırılmıştır.
                  Söz konusu nakdi sermaye artırımına şirketteki payımız oranında
                  katılmaya, başka ortaklarca kullanılmayacak rüçhan haklarının
                  Şirketimiz tarafından kullanılmasına,
                  Sermaye artırımı için gerekli işlem ve ödemelerin yapılması
                  hususunda Şirket Genel Müdürlüğü’nün yetkili kılınmasına
                  karar verilmiştir.”

İMKB

(15/04/2009 - 07:30:53)

Yorum

• yagmur
                    Kıdemli
                    • 29 Nisan 2008
                    • 4717

***SODA*** Soda Sanayii A.S.'nin 22.04.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimizin daha once ilan edildigi uzere 22.04.2009 tarihinde gerceklestirilecegi belirtilen 2008 Yili Olagan Genel Kurul Toplantisi yapilmis olup, toplantiya ait Genel Kurul Toplanti Tutanagi, Hazirun Cetveli ve 2008 Yili Kar Dagitim Tablosu ekte gonderilmektedir." Gunluk Bulten ekinde yayinlanacak olan genel kurul toplanti tutanaginda; 2008 yili karinin dagitimi hakkinda Yonetim Kurulu'nca Genel Kurul'a sunulan teklif gorusulerek, Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri:XI, No:29 sayili Tebliginde atifta bulunulan Uluslararasi Finansal Raporlama Standartlarina (UFRS) gore hazirlanan 2008 yili konsolide bilancosunda yer alan 46.025.181 TL tutarindaki 2008 yili net konsolide bilanco karinin, SPK'nin kar dagitimina iliskin duzenlemeleri dikkate alinarak, esas mukavelenin 31. maddesine gore tevzi edilmesine, Donem Kari: 59.076.803,00 Odenecek Vergiler (-): 13.051.622,00 Net Donem Kari: 46.025.181,00 Yasal Yedek (-): 3.522.259,82 Toplam Temettu: 20.949.096,90 Olaganustu Yedek: 21.553.824,28 Cikarilmis sermayenin %10 oranina tekabul eden 20.949.096,90 TL tutarindaki temettuun sermayeye eklenmesi suretiyle ihrac edilecek paylarin bedelsiz olarak ortaklara dagitilmasi, bedelsiz pay dagitiminin 30 Haziran 2009 tarihine kadar tamamlanmasinin kabul edildigi, Yonetim Kurulu uyeliklerine uc yil sureyle gorev yapmak uzere Tevfik Ates Kut, Levent Korba, Mehmet Nur Atukalp, Ozgun Cinar, Mehmet Ali Kara, Candan Sevsevil Okay, Mehmet Ihsan Orhon'un secilmelerine karar verildigi, Denetim Kurulu uyeliklerine Yilmaz Mete ve Salim Zaimoglu'nun bir yil sureyle gorev yapmak uzere secilmelerine karar verildigi, hususlari da yer almaktadir. Kar dagitim tablosu Gunluk Bulten ekinde ve internet sitemizin "Sirketler" bolumunde yayinlanacaktir. ***SODA*** (22/04/2009 - 16:45:48)

Yorum

• yagmur
                      Kıdemli
                      • 29 Nisan 2008
                      • 4717

***SODA*** Soda Sanayii A.S.'nden gelen yazi: Sirketimiz Yonetim Kurulunun 22.04.2009 tarihinde yapilan toplantisinda; 22.04.2009 tarihinde yapilan Olagan Genel Kurul Toplantisinda secilmis bulunan Yonetim Kurulu Uyeleri arasinda asagidaki sekilde gorev bolumu yapilmasina, Yonetim Kurulu Uyelerine 1. derece imza yetkisi verilmesine, Ayrica Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri:X, No:22 sayili Teblig/Bolum-6 Denetimden sorumlu komiteler Madde:25 geregince olusturulan Denetimden sorumlu komite uyeliklerine Mehmet Ali Kara ile Ozgun Cinar'in Yonetim Kurulu gorev sureleri ile sinirli olmak uzere secilmelerine karar verilmistir. Baskan : Dr. Tevfik Ates Kut Baskan Vekili : Levent Korba Uye : Mehmet Nur Atukalp Uye : Ozgun Cinar Uye : Mehmet Ali Kara Uye : Candan Sevsevil Okay Uye : Mehmet Ihsan Orhon ***SODA*** (29/04/2009 - 15:52:11)

Yorum

• radyolog
                        OKURYAZAR
                        • 03 Ağustos 2008
                        • 22935

DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• radyolog
                          OKURYAZAR
                          • 03 Ağustos 2008
                          • 22935

NOT: mali : 133

alış: 04/05/2009
                          DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• menot
                            Yeni Üye
                            • 01 Mart 2009
                            • 34

***SODA***SODA SANAYİİ A.Ş.( Finansal Duran Varlık Edinilmesi )

Ortaklığın Adresi : İş Kuleleri Kule 3 34330 4. Levent Beşiktaş -İSTANBUL
                            Telefon ve Faks No. : 0212 350 50 50 - 0212 350 58 60
                            Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : 0212 350 36 40 - 0212 350 58 60
                            Yapılan Açıklama Güncelleme mi? : Hayır
                            Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : Hayır
                            Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır
                            Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Özel Durum Açıklamasının Tarihi : 15.12.2011
                            Özet Bilgi : Cromital S.p.A Hisse alımının tamamlanması

Edinime İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi : 15.12.2011
                            Edinilen Finansal Duran Varlığın Ünvanı : Cromital S.p.A
                            Edinilen Finansal Duran Varlığın Faaliyet Konusu : Krom Kimyasalları Üretim ve Satışı
                            Edinilen Finansal Duran Varlığın Sermayesi : 1.120.000 Euro
                            Finansal Duran Varlığı Edinme Yolu : Satınalma
                            İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih : 23.12.2011
                            Edinme Koşulları : Peşin
                            Edinilen Payların Nominal Tutarı : 560.000 Euro
                            Beher Payın Alış Fiyatı : 4,3264 Euro
                            Toplam Tutar : 2.422.800 Euro
                            Edinilen Payların Finansal Duran Varlığın Sermayesine Oranı (%) : 50
                            Edinimden Sonra Finansal Duran Varlıktaki İştirak Oranı (%) : 100
                            Edinimden Sonra Sahip Olunan Oy Haklarının Finansal Duran Varlık Toplam Oy Haklarına Oranı (%) : 100
                            Edinilen Finansal Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%) : 0,12
                            Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi : Bulunmaktadır
                            Çağrıda Bulunma Yükümlülüğünün Doğup Doğmadığı : Hayır
                            Çağrıda Bulunma Yükümlülüğü Doğuyorsa Muafiyet Başvurusu Yapılıp Yapılmayacağı : Hayır
                            Satan/Devreden Kişinin Adı/Ünvanı : Cheminvest S.p.A
                            Ortaklığın Satan/Devreden Tarafla İlişkisinin Niteliği : Müşterek Yönetime Tabii İşletmelerdeki ortaklık
                            Finansal Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi : Opsiyonda belirlenmiş değer
                            Değerleme Raporu Düzenlenip Düzenlenmediği : Düzenlenmemiştir
                            Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni : -
                            Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar : -
                            İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi : -

EK AÇIKLAMALAR:
                            15.12.2011 Tarihinde yapılan özel durum açıklamasına göre Cromital S.p.A hisse alımı işlemi tamamlanmıştır.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

IMKB

Yorum

• stockbroker
                              Master
                              • 28 Temmuz 2008
                              • 4807

***SODA* *SISE***SODA SANAYİİ A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
                              ikalarının Toplu İş Sözleşmesi 31.12.2011 tarihinde sona ermiş olup, 01.01.2012 - 31.12.2013 dönemine ait Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine başlanmıştır.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

IMKB

Yorum

Working...
                              X

Debug Information